March 30, 2011

Luahan Hati

Entry petang nie merupakan entry luahan hati yer...Lynn dah lama rasanya tak luahkan perasaan kat blog nie...Tapi hari nie Lynn nak luahkan juga...Mana la tahu ada di antara mereka yang baca blog nie dan faham apa yang Lynn luahkan di sini...Untuk kawan-kawan blogger semua, korang baca la yer...Mana tahu korang boleh bagi pendapat ker...

Sejak akhir-akhir nie Lynn rasa keadaan di office nie makin membosankan...Dah nak dekat sebulan dah keadaan nie macam nie rasanya...Mood Lynn nak bekerja pun agak terbantut disebabkan hal nie...Bila dah dicampur tolak dengan MC 9 hari tu maka rasanya setengah bulan juga la Lynn merasa dullnya...Lynn sebenarnya kalau boleh malas nak amek pot tentang hal-hal yang remeh nie...Tapi tak boleh...Sebab kadang-kadang tu hal yang remeh macam nie terkena gak kat batang hidung Lynn sendiri...

Punca jadi macam nie sebab insan-insan yang bermuka-muka kat pejabat nie dah makin ramai...Kalau dulu sorang dua jer tapi sekarang nie dah makin merebak dah...Dulu pernah gak terjadi hal macam nie tapi kali nie lagi worst...Lynn pun sakit hati bila tengok perangai diorang nie...Tapi Lynn malas nak sound diorang sebab bagi diri Lynn no body perfect...Mungkin ada sebab diorang nie jadi macam nie...Mungkin juga diorang nie tak cukup kasih sayang dan perhatian dari orang-orang yang ada dalam hidup diorang...Tu yang bila sampai kat pejabat start la nak merapu yang bukan-bukan...

Dan kat pejabat Lynn nie ada yang berperangai suka sangat menjaga tepi kain orang dan spread the news macam dia la ajen CNN yang paling bagus...Asal ada citer baru jer pasal office start la nak inform kat orang lain...Kalau boleh nak letak kat front page Utusan Malaysia ataupun Berita Harian baru ler nak berhenti bercakap...

Mungkin orang tu tak sedar yang tindakan dia tu boleh membuatkan orang lain kat office nie porak peranda...Bagi diri diorang ikut suka dia jer nak bercakap dan melontarkan kata-kata...Ada aku kisah...Macam tu la kiranya...Bagi diri Lynn memang la dia tak kisah kan sebab bukan citer dia yang dia jajakan tapi citer orang lain...Kadang-kadang tu yang tak betul pun nak dijaja sama...

Alahai...Memang bermasalah sungguh betul la insan-insan macam nie...Lynn sendiri tak terkata apa bila tengok diorang nie berperangai macam nie...Masing-masing bukannya budak baru lepas dapat result SPM...Masing-masing dah dewasa tapi masih juga berperangai macam budak-budak...Bila Lynn ceritakan hal nie pada Mr. Hubby, nak tahu apa yang Mr. Hubby cakap?

Sayang, better u buat hal sendiri jer kat office tu...Jangan amek pot sangat apa yang diorang citerkan...In fact u pun ada bilik sendiri kan...Jadi kalau tak der urusan yang penting u tak yah la kuar dari bilik u...Biarlah orang nak kata u sombong ke apa tapi berdiam diri tu lebih baik daripada u pun involve sama dengan orang-orang macam tu...

Ha...Itu la yang Mr. Hubby cakap...Memang betul la cakap Mr. Hubby tu...Tapi sampai bila keadaan nie nak jadi macam nie...Lynn memang tak kan jadi orang yang sibuk sama dalam hal nie...Lynn tak kan nasihatkan saper-saper pun pasal hal nie...Biarlah orang tu sedar sendiri...Lynn akan berdiam diri jer sehingga Lynn rasa puas...Apa yang penting semua kerja-kerja Lynn settle dan Lynn dapat menjalankan tugas dengan sempurna...

Lynn tahu sampai masanya nanti diorang nie akan berhenti sendiri...Cuma masa tu jer belum tahu bila...Mungkin hari nie, esok, lusa, minggu depan, bulan depan, tahun depan atau diorang nie memang tak kan berubah sampai bila-bila pun...Mana la Lynn tahu kan...Rambut sama hitam tapi hati lain-lain...

P/S : Agak-agak korang kalau orang-orang yang teraniaya tu jadi CNN pulak dan spread news pasal diorang, apa agaknya respons diorang ek?  Marah? Bengang?