March 28, 2011

Just Simple Celebration

Assalamualaikum...Last Saturday seperti yang korang maklum merupakan anniversary Lynn dan Mr. Hubby yang ke 5...Tq so much la untuk semua kawan-kawan blogger yang wish Lynn dan Mr. Hubby yer...Disebabkan masalah kesihatan yang Lynn alami dan atas nasihat doktor yang tak bagi Lynn renyah sangat, maka celebration untuk anniversary tahun nie hanya simple sahaja...Walaupun simple kitorang having fun dan happy...

Seawal jam 12.00 tengah malam 26 Mac 2011 tu, Mr. Hubby dah wish happy anniversary untuk Lynn...Waktu tu Lynn dah pun membuta sebab letih sangat...Jadi in return i wish juga Mr. Hubby dalam keadaan mamai...Then tak lama lepas Mr. Hubby wish sekali lagi dia kejutkan Lynn sebab nak inform yang dia kena berkawal malam tu...Rasanya dalam pukul 4.00 pagi baru dia balik rumah...

So pagi-pagi Sabtu tu Lynn dah tentu la bangun awal sebab dapat cukup tidur dan rehat...Lynn dalam keadaan segar bugar wish secara proper kat Mr. Hubby...Hehehehehe...Then lepas tu Mr. Hubby sambung tidur balik dan Lynn plak dengan rasa cekal dan semangatnya memasak Spaghetti Bolognese untuk sarapan pagi kitorang hari tu...Kitorang just sarapan kat rumah dan habiskan masa dengan menonton TV jer pagi tu...

Tengahari tu kitorang pun bersiap-siap nak kuar...Tapi lepaskan dulu solat Zuhur kat rumah baru la kitorang kuar menuju ke Jusco Taman U...Kitorang just celebrate kat SR jer...Teragak juga nak celebrate kat SR Jusco Bukit Indah atau SR Jucso Tebrau City tapi keadaan kesihatan Lynn tak mengizinkan...Jadi gie yang dekat jer la...Sambil tu boleh juga beli barang-barang baby yang masih belum dibeli...

 Anak dara nie makin hari makin manja...Kat dalam Jusco pun minta dukung dengan papa dia...Nanti bila dah ada baby entah macam mana la gayanya...Huhuhuhu...

Apesal la boleh pejam mata plak anak dara nie...Spoil jadinya gambar dengan dia hari tu...

 Puas memujuk suruh dia posing sorang-sorang...Itupun posing biasa2 jer...

 Cake pun kitorang just amek 2 jer...Sebab kalau beli sebiji dah tentu la tak der saper nak makan...Mr. Hubby choose Chocolate Lava dan Qistina amek  Chocolate Chip Walnut...Lynn tak amek cake sebab takut tak habis makan jer nanti...Sempena 5 tahun anniversary Lynn dan Mr. Hubby makan ada la 5 batang lilin...Jadi la tu...

 Qistina dengan Chocolate Lava papa dia...Macam sambut birthday dia la plak...Hehehehe...

 Mr. Hubby pesan Cappuccino untuk minum hari tu...

 Chocolate Chip Walnut yang diconquer Qistina hari tu...Bukan makan sangat pun...Dia cuma suka makan fresh cream tu jer...

 Air untuk Mak Yong...Hehehehehe...Ice Blended Mocha...Qistina dah menjeling jer waktu waitress tu hantar...Sudahnya kongsi berdua dengan anak dara tu...

 Mr. Hubby choose Tom Yam Noodles...Memang sedap menu nie...Pedas pun boleh tahan...

 As i wish nak makan sangat...Curry Mee...Memang terbaik dan sangat berpuas hati...

Selain daripada tu, Qistina choose to eat Alphabet Fries...Sambil makan sambil tu dia mention huruf apa yang dia jumpa...Walaupun gie makan tapi dapat juga tengok ability dia untuk mengingat huruf-huruf yang ada tu...Hehehehe...

Kitorang spent masa nak dekat sejam juga kat SR tu...Then lepas jer puas makan dan melepak kat SR, kitorang masuk Jusco...Beli 2 set baju untuk baby, t-shirt for preggy mommy, dan beberapa barang lain...Insyaallah kalau ada kesempatan dan sihat, kitorang akan gie cari lagi barang-barang baby dan barang-barang yang nak Lynn nak gunakan dalam pantang nanti...Memang sajer beli sikit2 sebab tak nak la nampak memborong sangat...

Mr. Hubby kata lepas bersalin dan dapat baby nanti baru la kitorang akan gie jalan-jalan ker...Waktu tu pun dah tentu la lagi seronok sebab dah bertambah ahli keluarga...Lagi la fun kitorang nak celebrate...Jadi itu jer la citer simple celebration untuk 5th anniversary Lynn dan Mr. Hubby...Nanti ada masa Lynn update lagi yer...Take care semua...