March 1, 2011

Jalan-Jalan Cari Makan @ Ice Room Nilai

Last saturday kitorang sekeluarga gie makan-makan ice cream kat Ice Room Nilai...First time Lynn duk makan ice cream kat Ice Room nie...Al maklumlah kat JB memang x der Ice Room nie...Jadi bila dah kebetulan berada di Nilai pada hari Sabtu lepas maka Lynn pun cakap la dengan Mr. Hubby nak try makan Ice Cream nie...


Sebelum nak ke Ice Room tu kitorang dah lunch dulu kat rumah adik Mr. Hubby...Lepas lunch baru la bersiap-siap nak ke Ice Room...Sementara nak bersiap tu Lynn sempat la melayankan karenah anak dara kesayangan Lynn nie...

 Qistina with Aqilah...Posing sakan diorang nie...

 Another pose lagi...Hehehehe...

Dah puas berposing dengan Aqilah...Qistina posing sorang2 plak...

Lepas semuanya dah siap, kitorang pun gerak la dari rumah Adik Mr. Hubby...Kitorang just konvoi 2 kereta jer...Dari rumah Adik Mr. Hubby amek masa lebih kurang 10 minit jer nak ke Ice Room Nilai nie...Terletak di Nilai Square...Untuk mereka yang suka bershopping memang sesuai sangat la datang ke Nilai nie...Macam-macam barang yang ada dijual di Nilai nie...Lepas shopping leh makan-makan kat Ice Room...Hehehehe...

Kitorang memang x order makanan heavy hari tu...Tapi ada la juga order French Fries untuk kanak-kanak sekalian...Dan Ice Cream kitorang just amek 4 jer...Sebab kalau amek banyak-banyak pun dah tentu tak leh habis...Lagipun lepas jer makan-makan ice cream nie kitorang nak gerak terus ke Bagan Lalang...

 Sementara nak tunggu ice cream sampai, diorang leh posing-posing lagi...

Dah macam-macam aksi dah diorang nie posing...Hehehehe...

 First ice cream yang sampai dah jadi tumpuan anak dara berdua nie...Tak sempat pun nak amek gambar ice cream tu...Apa ek namanya...Lupa plak Lynn nak catit...Tapi yang pasti ada buah-buahan campuran...Dan yang syok tu ada durian belanda...Love it...


 Disebabkan dah order 4 ice cream, Mr. Hubby order la satu air mineral...Huhuhuhuh...Agak mahal yer air mineral di Ice Room nie...RM2.50...Kat luar just RM1.00 jer kan...150% diorang amek untung jual air mineral kat IceRoom nie...
 
Akhirnya lagi 3 ice cream pun sampai...Ada blueberry, mango dan apa ntah lagi satu perisa...Yang pasti sangat sedap adalah flavor mango...Sangat menarik presentation ice cream nie dan rasanya pun sedap bangat...Berbaloi betul makan ice cream kat Ice Room nie...Harga ice cream berpatutan cuma di sini x der ice cream chocolate ler...Untuk penggemar chocolate macam Mr. Hubby kena la ke Baskin Robbins kalau nak makan ice cream chocolate yer...Hehehehe...

 Sebelum nak kuar dari Ice Room diorang posing lagi...Hehehehe...Korang layankan jer gambar posing Qistina dan  sepupu dia nie yer...

Qistina boleh plak pandang tempat lain waktu Lynn amek pic nie...Huhuhuhu...

Dari Ice Room kitorang terus gerak ke Bagan Lalang...Buat apa kat Bagan Lalang? Tunggu next entry dari Lynn yer...

P/S : Semua gambar diambil menggunakan Camera Olympus yang dah bertahun usianya tu...Lynn terlupa nak bawa Nikon D3000 Lynn...Tapi nasib baik la Camera Olympus ada kat dalam kereta...Dapat juga amek gambar untuk kenangan di masa hadapan...