March 29, 2011

Check Up Lagi

Asssalamualaikum...Lynn baru jer masuk kerja nie...Hari nie ada check up kat Klinik Kesihatan Tampoi...Selalunya Lynn check up kat Klinik Desa Kangkar Pulai, tapi kali nie di klinik kesihatan plak...Dan check up kali nie Lynn jumpa doktor...Almaklumlah sejak dah ada kes nie, maka rutin check up dah makin kerap la...Next week pun ada appointment doktor juga...Kat hospital...Tapi tu nanti-nanti la Lynn citer yer...

Nak tahu keputusan check up hari nie? Huhuhuhuhu...Terkejut la Lynn bila dapat tahu berat terkini Lynn...Alahai...Dah 70 kg dah...Baru jer nak masuk 27 minggu...Nie macam mana la nanti kalau dah sarat...Entah berapa la berat Lynn sebelum bersalin nanti...Last pregnant berat Lynn cecah 76 kg tau...Harap-harap kali nie tak ler cecah sampai 76 kg tu...Jenuh la nanti nak turunkan berat badan...Huhuhuhuh...

Nak kata Lynn kerap makan tak pulak...Makan pun dalam portion yang biasa jer...Jarang sangat la Lynn makan bertambah...Tapi berat nie tetap gak naik...Doktor pun tak scan hari nie sebab next week appointment kat hospital dah tentu akan kena scan sebab nak tengok kedudukan uri...Cuma doktor ada cakap kalau ada darah kuar lagi doktor suggest terus ke hospital...Tapi sejak kuar hospital last 2 week darah dah tak kuar dah...Hope semuanya okey la...

Dan keputusan HB darah pun sangat tak elok...Just 10.3 jer...Kalau kat Klinik Desa Kangkar Pulai dah kena bebel dah dengan nurse yang buat check up tu...Tapi sebab hari nie jumpa doktor maka doktor bagi pil tambah darah...Amek kamu...Maka kena la makan ubat yang doktor bagi tu...Tapi baru nie la Lynn dapat pil tambah darah tau...Sepanjang mengandung nie just makan Obimin dan Folic Acid jer...Then beli Neurogain...Tapi start hari nie dah tambah la lagi satu pil...Jadinya semua sekali 4 pil la sehari Lynn kena makan sekarang nie...

Next check up pada 19 April nie di Klinik Desa Kangkar Pulai...Dan Lynn kena puasa malam 18 April tu sebab next day kena amek darah untuk ujian MGTT...Waktu awal preggy hari tu dah buat dah ujian nie...Dan result okey...Tak der kencing manis pun...Harap untuk next test nie pun okey juga la yer...Erm, okey la...Lynn nak buat kerja-kerja yang dah tersusun kat atas meja nie...Insyaallah akan update lagi nanti...Take care semua...