March 30, 2011

Celebrate Raziq 7th Birthday

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua pembaca blog Lynn nie...Syukur alhamdulillah Lynn sekeluarga dikurniakan kesihatan dan kesejahteraan daripada ALLAH S.W.T...Harap-harap korang pun sama la yer...Lynn doakan korang semua sihat-sihat dan happy-happy selalu...Hehehehehe...

Hari nie Lynn nak share citer tentang Celebration Birthday adik sepupu Lynn yang sorang nie...Dah lama dah program nie berlangsung...Kalau tak silap Lynn pada 5th Mac yang lepas...Sebenarnya auntie dan uncle Lynn tak bercadang pun nak buat celebration macam nie...Cuma pada hari tersebut kitorang duk melepak kat rumah auntie dan uncle Lynn nie...Jadi sebelum kitorang nak ke rumah dia di Bandar Seri Alam tu, auntie Lynn call dan minta tolong dengan kitorang belikan cake SR untuk birthday boy...Not a big deal right...Setakat nak tolong belikan tak der hal punya...

Ingatnya nak potong cake tu kat rumah jer...Tapi uncle Lynn beria-ia mengajak ke KFC Tesco Seri Alam...Padahal kitorang dah puas melantak Asam Pedas Ikan Parang yang atuk Lynn masak waktu kat rumah auntie Lynn tu...Jadinya kitorang semua ikutkan jer...Even uncle Lynn pun dah standby dah kat Tesco Seri Alam tu...So lepas maghrib kitorang terus la ke Tesco Seri Alam...

 Birthday Boy...Raziq yang dah pun 7 tahun pada hari tu...

 Qistina with her auntie...Adibah nie anak makcik Lynn yang duk kat Wangsa Maju...

 Masing-masing sibuk duk mengambil tempat...Nasib baik la uncle Lynn dah datang dulu dan belikan semua makanan siap-siap...Jadi tak der la kitorang nie tertunggu-tunggu kan...

Sebelum start majlis masing-masing nak posing dulu...

 Yang penting dalam sesuatu majlis dah tentu la bacaan doa...Tak kisah la baca doa makan sekali pun...Yang penting ada bacaan doa agar majlis diberkati ALLAH S.W.T...

 Model Bam-Bam Lynn pun joint juga yer...Danial Mikail yang sangat-sangat gebu nie memang baik jer sepanjang majlis...Tak merengek pun...Hehehehe...

 Birthday Cake form Secret Recipes...Kitorang sekeluarga memang tak kan beli cake lain la...SR juga yang menjadi pilihan di hati...

 Tersipu-sipu jer Raziq sebab kitorang nyanyi lagu Happy Birthday kuat-kuat sampai orang lain pun excited nak blow candle tu...Hehehehe...

 Time to cut the cake...Dah tentu la ibu dia kena tolong...Kalau tidak habis hancus cake tu dikerjakan...

Ada juga terselit gambar atuk kat sini...Atuk Lynn nie payah sket nak bergambar...Dia x suka dunia glamour okey...

Setelah selesai jer majlis potong cake maka kitorang pun makan la KFC...Sangat-sangat la kenyang perut kitorang semua hari tu...Dah puas makan asam pedas sambung plak makan KFC...Mak Yong macam Lynn nie walaupun banyak makanan di hadapan mata makan kena ala kadar jer...Tak leh nak lebih-lebih sangat...Kang x pasal-pasal tak leh nak bergerak dah...Terus jer jadi ular sawa kat KFC tu...Payah la gitew...Huhuhuhu...

 The kids dah sibuk main kat playground sesudah selesai makan kat KFC...Qistina memang happy sokmo bila dapat jumpa unlce dan auntie dia...Sebab diorang kan budak-budak...Jadi cepat jer mesra...Makan pun boleh lupa kalau dah main tu...

Kitorang gerak balik ke rumah lebih kurang jam 10.00 malam...Terus jer ke rumah makcik Lynn di Taman Universiti...Auntie dan unlce Lynn suruh hantar KFC dan cake yang tak habis tu ke rumah makcik Lynn...Makcik Lynn sekeluarga tak dapat nak joint sebab jaga menantu dan cucu baru...Nanti Lynn update pasal kehadiran 2 baby baru dalam family kitorang yer...Cukup sampai sini entry pagi nie...Ada masa Lynn update lagi...Take care semua...Muaaahhhss...