February 7, 2011

Ngantuk Sungguh Di Pagi Isnin

Morning semua...Hari nie Lynn memang akui yang Lynn agak mengantuk...Huhuhuhu...Nie semua gara-gara perjalanan balik dari kampung semalam...Mr. Hubby dan Lynn dapat mengagak yang highway sure pack la...Almaklumlah semuanya pakat nak balik ke bandar setelah bercuti panjang...Jadi kitorang decide untuk balik ke Johor Bahru ikut jalan kampung..It means kitorang ikut Felcra Lakai - Bahau - Gemas - Segamat - Yong Peng (ikut jalan kampung)...Dan dari Yong Peng baru kitorang masuk highway dan terus ke Skudai...

Tapi semalam kat mana-mana pun baik jalan kampung atau highway jalan tetap jammed dan banyak kereta...Dan yang paling worst bila ikut jalan kampung nie jalan makin teruk dan berlubang-lubang...Semuanya gara-gara banjir yang melanda baru-baru nie...Dan Lynn perhatikan kiri kanan jalan masih lagi ditelenggami air walaupun dah surut sikit...

Then bila masuk jer Highway dari Yong Peng jam 8.15 malam...Mr. Hubby siap cakap dengan Lynn, insyaallah kul 9.30 malam dah boleh sampai rumah...Tapi setelah bertembung dengan 2 accident maka kami hanya sampai rumah jam 10.45 malam...Huhuhuhuhuh...Memang arr lambat dari yang dijangkakan...Dan Lynn nie memang keletihan yang amat sangat tau...Walau apa pun kitorang tetap bersyukur sebab selamat tiba di rumah walaupun keletihan...

Sampai jer rumah kitorang makan dulu sebab mak dan tapaukan lauk dan nasi...Qistina pun kitorang suruh makan sebab tak nak perut dia kosong...Walaupun mata masing-masing dah berat sangat kitorang kena gak alas perut sket...Jadi sudahnya kitorang tidur dalam kul 12.00 tengah malam juga...Selalunya dalam kul 10.00 malam kitorang dah tidur dah tapi malam tadi tidur lambat...Jadi pagi nie memang liat sket nak bangun tapi masih lagi ada mood nak bekerja walaupun penat...

Jadi pagi nie Lynn nak kena tengok kerja-kerja Lynn yang bertimbun nie...Hari Rabu lepas Lynn bercuti jadi surat-surat tak ada siapa yang rekod...Maka hari nie kena la gigihkan diri merekodkan surat dan buat kerja-kerja yang sepatutnya...Owh yer...Program jalan-jalan yang dirancang last week tidak menjadi kerana ada hal emergency...Just ronda-ronda KL jer...Tapi tak der yang menarik pun...Nanti-nanti la baru buat program jalan-jalan nie...Tunggu semuanya dah okey...

P/S : Apa akiviti korang sepanjang cuti minggu lepas? Meh la share dengan Lynn...