February 21, 2011

Jom Tengok Layang-Layang

Hari Sabtu lepas seperti yang korang semua maklum, kitorang sekeluarga ke Pasir Gudang menyaksikan layang-layang berterbangan...Untuk pengetahuan korang layang-layang yang berterbangan bukan la layang-layang biasa yang kita beli untuk main kat taman petang-petang tu...Layang-layang yang berterbangan kat Festival Layang-Layang Antarabangsa nie semuanya big-big dan cute-cute belaka...Tak terdaya rasanya orang biasa-biasa macam kita nie nak terbangkan layang-layang macam tu...

Korang nak tengok tak layang-layang yang ada kat festival tu? Gambar yang Lynn amek nie biasa2 jer...Tapi boleh la dijadikan kenangan dan ditepek kat blog yang x seberapa nie...Hehehehe...

 Yang nie macam ikan pari...

 Yang nie plak macam Red Devil...

 Ada juga ikan dan sotong...Sayangnya Lynn x dapat nak amek gambar fokus kat Sotong dan Ikan tu...Ramai sangat yang dah ke tengah padang...Takkan la Mak Yong Lynn nie nak tergedik-gedik masuk ke tengah padang plak kan...


Dan yang paling syok dan teruja sangat untuk budak-budak tengok dah tentu la Upin dan Ipin...So cute...Waktu kitorang datang layang-layang Upin dan Ipin nie antara yang tertinggi rasanya...Waktu tu dah nak dekat pukul 6.00 petang...Kebanyakan layang-layang dah landing dah...Malah ada yang dah packing nak balik...


 Tak pasti plak yang nie layang-layang apa...Dan terbaring dah kat tanah...Budak-budak plak sibuk berkerumun kat layang-layang tu...Warna layang-layang nie sama dengan warna tema baju kitorang sekeluarga petang tu...Hehehehe...

 Mr. Hubby yang berkorban bahunya untuk make sure Qistina nampak layang-layang terutama sekali yang Upin dan Ipin tu...Tapi mood anak dara kitorang hari tu memang ke laut sket...Dia merajuk sebab kitorang tak layankan dia main layang-layang...Nak main macam mana...Sebab kat situ tak der pun yang main layang-layang...Semua yang datang just nak tengok jer layang-layang yang besar tu...Dah tu amek gambar...Kalau ada yang main pun mungkin kat pinggir2 padang kut...

Qistina yang terpaksa amek gambar walaupun tak rela...Hehehehe...Kesian anak dara nie...Nanti ada masa Mr. Hubby nak bawa dia gie main layang-layang...Kesian tengok dia...

 Niatnya nak bergambar dengan layang-layang yang terdampar tu...Tapi seperti yang korang maklum...Anak dara kesayangan Lynn nie tak der mood hari tu...Jadi amek gambar dari jauh jer la...Itu pun dia tak mau pandang camera...Geram jer...

 Rasanya nie la baru timbul mood Lynn nak bergambar waktu tengah preggy...Sebelum nie usung jer camera ke mana-mana tapi tak amek gambar pun...Entah kenapa agaknya...Gambar nie jauh sket dan perut Lynn yang memboyot pun tak berapa nampak la sangat...Hehehehehe...Nanti amek gambar close up plak yer...Untuk dijadikan kenangan...

Dah nak dekat kul 6.30 petang, kitorang pun gerak la dari padang utama tu...Dan on da way nak ke gerai jualan bila kitorang lalu kat belakang stage ternampak artis tau...Ada Yan & Nash Lefthanded, Jalil Hamid, Farah Asyikin dan kumpulan Sofaz...Malam tu diorang akan buat persembahan tapi kitorang tak daya la nak menunggu sampai ke malam...Lynn pun tak amek gambar dengan diorang pun...Tapi sempat la juga amek gambar Nash dan Jalil Hamid dari jauh...Cukup la kan...


 Bila dah on da way nak ke kereta, kitorang lalu la kat gerai-gerai jualan...Kat sini KFC, Pizza, Ayamas pun diorang ada jual...Barang mainan untuk kanak-kanak pun berlambak...Maka bila dah berlambak tu dah tentu la Lynn dan Mr. Hubby kena paw dengan Qistina...Bila dia dah dapat mainan dan bubble baru la dia tersenyum sket...Maka hilang la citer nak main layang-layang...Hehehehe...

 Mainan yang ada kat tangan Qistina tu berharga RM10.00 tau...Rasanya macam tak berbaloi jer belikan mainan macam tu...Nasib baik la tak minta yang lagi mahal...Kalau x memang x dilayankan...Mainan Qistina kat rumah dah berbakul-bakul dah...Asal keluar gie pasar malam atau shopping complex sure ada jer mainan yang dia nak beli...Tak dibeli kang kesian plak tengok dia merajuk...Huhuhu...Korang palk macam mana? Layankan tak anak-anak beli mainan atau buat bodo jer?

Lepas kitorang ke Festival Layang-Layang, kitorang terus menuju ke Senibong...Nanti Lynn akan updatekan di next entry yer...Nie nak sambung buat kerja-kerja pejabat...Take care semua...