February 16, 2011

3rd Check Up

Morning semua...Apa khabar semuanya hari nie? Lynn baru jer masuk office kul 10.20 pagi tadi...Pagi nie ada appointment untuk 3rd check up Lynn di Klinik Desa Kangkar Pulai...Hari nie Lynn dan Mr. Hubby terlambat sket kuar rumah...Kitorang sampai kat klinik dalam kul 7.45 pagi...Erm, memang dah ramai juga orang waktu tu...Cuma pagi nie tak la sekecoh macam check up bulan lepas...Senyap sunyi jer...

Dalam pukul 9.30 pagi segala urusan untuk 3rd check up Lynn selesai...Agak cepat juga la...Dan keputusan untuk check up kali nie seperti di bawah nie...

Berat terkini - 65 kg (Lega sebab naik 1 kg dari last month...)
HB darah - 11 (Puas dah makan kerang, hati ayam dan makanan lain untuk make sure hb nie naik tapi tetap gak macam tu...)
Tekanan darah - 100/70 (Means okey)
Tinggi rahim - 20 cm

Check up hari nie dapat dengar degupan jantung baby...Laju jer degupan jantung baby dalam perut Lynn nie...Hehehehe...Seronok tau...Kata nurse yang check Lynn tadi, ada juga mommies yang preggy dalam 20 weeks tak dapat dengar lagi degupan jantung baby...Kira Lynn nie bertuah la hari nie...Syukur alhamdulillah...Dan baby sekarang nie dah aktif bergerak...Kadang-kadang Lynn dapat rasa baby kick perut Lynn...Hehehehe...

Hari nie nurse bekalkan Lynn Obimin satu paket...Rasanya ada dalam 20 biji kut...Tak cukup rasanya sebab next check up 21 Mac 2011...Lebih 30 hari...Tak per la...Insyaallah bila kandungan dah masuk 24 minggu Lynn nak ajak Mr. Hubby gie check up kat Klinik Siti Fatimah plak...Nak gie scan...Mana tahu dah boleh nampak jantina baby...Nak gak tahu baby girl atau baby boy...Tapi kalau baby tak nak tunjukkan jantina dia, Lynn dan Mr. Hubby redha jer...Tak kisah la dapat baby girl atau baby boy...Yang penting baby sihat dan sempurna sifatnya...



Lynn juga terfikir untuk makan Neurogain mengandung kali nie...Kalau korang nak tahu Lynn tahu tentang Neurogain nie daripada Lieya Latif...Waktu pregnantkan Qistina, Lynn memang tak makan Neurogain nie...Obimin pun Lynn baru jer makan waktu second pregnant nie...Dan selain dari blog Lieya Latif, Lynn pun baca juga kebaikan Neurogain nie dari forum2 ibu-ibu yang tengah preggy...JRamai yang cakap Neurogain elok untuk perkembangan minda anak di dalam kandungan...Jadi ada masa nanti Lynn nak pergi beli kat farmasi...

Ada juga blogger yang menyarankan untuk makan supplement dari Shaklee...Banyak dah blog mommies yang Lynn baca supplement dari Shaklee dapat memberikan kesihatan yang optimum dan kalau tengah BF baby memang supplement Shaklee dapat membanyakkan susu ibu...Insyaallah Lynn akan try juga supplement dari Shaklee nie nanti bila Lynn dah bersalinkan anak kedua Lynn...Tak sabar rasanya nak BF baby kali nie...Sebab dah banyak dah info tentang kebaikan BF yang Lynn dah baca...Jadi Lynn memang excited sangat nak BF kan baby kali nie...Hehehehehe... 

Okey la...Cukup untuk kali nie yer...Nanti Lynn update lagi...Nak blogwalking blog korang plak nie...Take care semua...