January 13, 2011

Pagi-Pagi Dah Kecoh

Assalamualaikum semua...
Huhuhuhuh...
Pagi-pagi nie dah ada satu hal yang berlaku...
Aduhai...
Tak pasal-pasal Lynn dapat satu panggilan telefon...
Dari seorang staff di Batu Pahat...
Berkenaan dengan potongan gaji Kelab Sukan...
Minah nie buat pinjaman kebajikan sebanyak RM1k...
Entah macam mana October 2010 dia ada duit lebih...
Jadi buat la settlement terus kat Bendahari Kelab Sukan...
Then dia cakap dia dah faks surat dan slip bayaran pada Lynn...
Lynn plak tak terima apa-apa surat atau slip dari dia...
Mungkin ada masalah faks ler...
Dan dia plak tak poskan yang original...
Dan tak call bercakap dengan Lynn tentang hal nie...
Jumpa dan terserempak dengan Lynn adalah 2 ke 3 kali...
Tapi sikit pun tak sentuh tentang hal settlement tu...
Jadi Lynn yang tak tahu menahu nie...
Buat la potongan pinjaman seperti biasa...
Haaaaa...
Pagi nie dia duk serang Lynn dalam telefon...
Salahkan Lynn kenapa duk potong lagi gaji dia...
Kalau cakap elok2 tak per la gak...
Ada la meninggi sket suaranya...
Huhuhuhuhuh...
Minah nie ingat Lynn nie tunggul kayu kut...
Kalau dia cakap dengan suara yang perlahan dan bersopan...
Okey la juga...
Bukannya duit dia yang terlebih potong tu tak boleh dibayar balik...
Itu pun nak jadi hal ker?
Sudahnya Lynn minta maaf kat dia...
Lynn pun malas nak perkara nie berlarutan...
Dan paling Lynn tak nak dengar suara dia yang high pitch tu...
Tak tahan telinga nie nak mendengarnya...
Hope sangat lepas nie tak jadi lagi hal macam nie...
Dan hope sangat perkara nie tak menjejaskan mood Lynn hari nie...
Huhuhuhuh...