January 19, 2011

Morning Semua

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Pagi nie Lynn agak sibuk sket la...
Ada kerja ad-hoc plak nie...
Jadi entry nie just short update dari Lynn yer...

Check up semalam ambil masa yang lama sket dari first check up...
Around 10.30 pagi baru selesai...
Dan Lynn masuk office kira-kira jam 11.30 pagi...
Dari check up semalam...
HB darah Lynn - 11.0 (boarder line yer)
Berat Lynn - 64 kg (naik 3 kg)
Tekanan darah - 100/60 (okey ker?)
Tinggi Rahim - 17 cm

Telah diberi nasihat oleh Misi In Charge...
Tentang kepentingan Zat Besi dalam pemakanan...
Jadi untuk naikkan semula HB darah Lynn...
Lepas nie kena la selalu makan makanan yang ada Zat Besi...
Contohnya Kerang, Hati Ayam, Hati Lembu, Daging Merah, Sayur Kangkung, Bayam Merah
Hope sangat next check up HB darah Lynn dah naik la yer...

Pengalaman minum air gula plak sangat tak best...
Huhuhuhu...
Nasib baik tak termuntah yer...
Setelah berpuasa hampir 10 jam...
Tiba-tiba benda yang masuk melalui tekak rasanya sangat manis...
Memang arr rasa lain macam jer...
Tapi nak tak nak kena juga minum...
Sebab misi tu perhatikan jer tau...

Dan semalam di Klinik Desa Kangkar Pulai agak merimaskan...
Ramai betul orang dan budak-budak...
Budak-budak bukannya nak datang check up pun...
Boleh plak bermain kejar-kejar dalam klinik...
Dan maknya plak buat bodoh jer...
Aduhai...

Okeylah Lynn nak sambung buat kerja...
Nanti Lynn update lagi yer...
Plus nak balas kunjungan korang semua...
Take care yer kawan-kawan...