January 26, 2011

Laksam Oh Laksam

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Syukur alhamdulillah hari nie Lynn dan keluarga sihat-sihat adanya...Batuk Mr. Hubby pun dah nampak berkurangan dah...Hari nie melepak jer la Mr. Hubby kat rumah sebab semalam doktor bagi MC...Syok la dia...Hehehehehe...

Pagi nie Lynn teragak nak sarapan laksam tau...Nasib baik la sebab kedai makan kat sebelah Caltex Taman Sri Pulai tu ada jual laksam hari nie...Jadi Lynn pun beli la 2 bungkus...Tapi bukan la untuk Lynn 2 bungkus tu...Satu bungkus lagi Lynn belikan untuk sorang kakak kat pejabat Lynn nie...

Nak buat sendiri memang x pandai la...Tapi tadi ada gak Lynn try Google resepi laksam nie...Nampak macam easy jer tapi agak leceh juga la nak buat...Hehehehehe...(Sebenarnya malas jer tu)...Cuba kalau rajin dan memang nak sangat makan dan tak tahu nak beli kat mana...Sure buat juga kan...



Nie la rupanya laksam...Mana la tahu kalau-kalau ada di antara kawan-kawan blogger yang tak tahu laksam nie macam mana...Laksam ni sangat popular di Kelantan tapi sekarang nie kat mana2 pun ada jual laksam nie...1 Malaysia kan...Dan laksam nie merupakan salah satu makanan kegemaran Lynn...Sedap tau...

P/S: Korang suka makan apa? Meh share sket kat sini...