January 17, 2011

Dah Terminate Celcom Broadband

Last Thursday Lynn dan Mr. Hubby telah buat satu decision untuk menterminatekan Celcom Broadband yang kitorang dah sewa selama 1 tahun nie...Dulu waktu mula-mula ada Celcom Broadband memang arr tiap-tiap malam kitorang online...Lynn akan selalu blogwalking ke blog kawan-kawan dan Mr. Hubby plak rajin tengok Youtube...


Tapi bila dah nak masuk 3 bulan menggunakan Celcom Broadband kitorang rasa macam dah x syok sangat la...Puncanya line broadband asyik ada problem jer...Aduhai...Tension sih...Asal nak guna internet jer sure tak dapat nak access...Jadi kitorang pun pergi la upgrade broadband tu...Amek pakej yang paling mahal sekali tau...RM98.00 sebulan...

Bila dah amek pakej RM98.00 sebulan nie ingatnya line akan okey juga...Tapi pun sama juga masalahnya...Aduhai...Memang sakit jer hati...Nak tunggu loading tu macam nak tunggu siput ttttttttttttuuuuuuuuuuuuuttttttt berjalan...Sangat slow okey...Dan kitorang dah jarang sangat menggunakan broadband kat rumah...Aktiviti malam kitorang isi dengan menonton televisyen, makan-makan dan layankan Qistina buat kerja sekolah...

Akhirnya ada la cecah 3 bulan juga kitorang tak menggunakan Celcom Broadband nie...Maka Mr. Hubby suggest kat Lynn supaya terminate jer Celcom Broadband tu...Dah la nak kena tanggung RM98.00 sebulan kan...Daripada tak gunakan dan asyik nak bayar free-free jer kat Celcom better kitorang terminate la dulu Celcom Broadband nie...

Lynn pun dah terfikir dah nak terminate broadband nie dan bila Mr. Hubby dah bagi green light maka kitorang pergi ke Celcom Taman Molek untuk uruskan hal-hal nak terminate nie...Ingatkan nak bayar terus segala payment yang ada tapi Celcom cakap diorang akan hantar bil yang terkini sebelum hujung bulan nie...Jadi bila dah terima bil tu baru la boleh buat pembayaran habis Celcom Broadband nie...

Jadi kena la kitorang tunggu bil tu sampai dulu...Selepas nie Lynn memang tak kan online dah malam-malam dan weekend...Sebab dah tak der broadband kan...Hehehehehe...Kalau korang tengok ada entry malam atau weekend maknanya semua entry-entry tu adalah entry autopublish yer...Dan korang boleh jer tinggalkan jejak seperti kebiasaan yang korang buat...Insyaallah Lynn akan balas jejak korang sebaik sahaja Lynn dapat access Internet di office Lynn...

P/S : Dah try guna Celcom Broadband tapi tak berapa okey sangat...Agak-agak korang broadband brand mana yang paling bagus sekali ek kat Malaysia nie? Share sket dengan Lynn...