January 14, 2011

Dah Jumaat Dah

Selamat pagi dan salam ceria untuk semua...Pejam celik pejam celik dah pun tiba hari Jumaat...Rasa macam baru jer memulakan minggu kedua tahun 2011 nie pada hari Isnin lepas...Tup tap hari nie dah hari Jumaat...Sure ramai yang suka dan happy sangat bila tiba hari Jumaat nie kan...Almaklumlah esok kan dah cuti...Ahad pun cuti...Memang syok habis...

Dan next week pun ada juga lagi cuti...Pada hari Khamis 20 Januari sempena Thaipusam...Berapa hari jer kita bekerja dalam bulan nie...Rasanya cuma 19 hari jer...Kalau yang mana buat kerja ikut dateline tu memang tak terkejar la...Ada yang kena datang kerja waktu hari cuti...Sebab dah tak der masa nak buat...Nak buat kat rumah memang payah sekali rasanya...Nak tak nak kena la datang office kan...

Pejabat Lynn sunyi sepi jer hari nie...Boss dan beberapa orang staff  bermesyuarat di Kluang...Jadi agak membosankan la juga...Tapi sebagai PA takkan la Lynn nak mengambil kesempatan nie dengan menghilangkan diri...Kena la stay kat pejabat nie dan buat apa yang patut...Mr. Hubby hari nie bermesyuarat juga di pejabat dia...Masuk minggu nie dah 2 kali Jumaat dia bermesyuarat...Dan hari nie dia minta Lynn gosokkan baju melayu dia macam minggu lepas...Mungkin sebab dia tak kuar ke kolam dan just stay kat pejabat jer yang membuatkan dia nak pakai baju melayu tu...

Kalau la dia pergi ke kolam jangan harap la dia nak pakai baju melayu pada hari Jumaat nie...Pemakaian baju melayu pada hari Jumaat nie memang diwajibkan untuk kakitangan kerajaan di Negeri Johor...Tapi disebabkan LPP nie badan berkanun jadi tak der la strict sangat macam di Kerajaan Negeri...Kalau kerja kat Nusajaya memang la kena pakai baju Melayu untuk para staff lelaki...Tapi handsome apa kalau ramai-ramai pakai baju melayu...Dah macam nak pergi marhaban waktu Hari Raya Aidilfitri...Hehehehe...

Pagi nie seperti biasa darling Qistina memang liat sket nak mandi pagi...Malam tadi Lynn dah pesan dah dengan dia supaya bangun jam 6.30 pagi...Dan kalau boleh terus mandi la bila dah bangun tu...Tapi nak tahu apa yang jadi? Dia memang bangun jam 6.30 pagi...Tapi duk melepak dulu minum susu dan sudahnya jam 7.00 pagi baru la dia mandi...Huhuhuhuhu...Kitorang kuar rumah jam 7.20 pagi dan nasib baik la tak terlewat punch kad hari nie...Lynn nie tak gemar betul kalau punch kad Lynn ada warna merah...Tak cun la...Lebih2 lagi di awal tahun nie...

Okeylah...Lynn nak buat kerja-kerja yang ada nie...Take care yer...Nanti Lynn update lagi dan jalan-jalan kat blog korang semua...