October 28, 2010

Share Berita Best...Tapi Sket Jer Dulu...

Hahahahahaha...Boleh ker buat tajuk entry macam tu...Kalau nak share biar lah share banyak-banyak kan...Hehehehe...Tapi tak per la...Lynn just nak share sket jer dulu sebab Lynn takut kalau2 tak menjadi jer...

Lately nie Lynn selalu share dengan korang yang Lynn tak sihat sangat kan...Pening dan muntah2...Betul tak? Okey...Untuk pengetahuan korang semua this month kawan baik Lynn yang warna MERAH tak datang berkunjung pun tau...Last date kawan baik baik Lynn berkunjung pada 23 September lepas...Dah sebulan lebih la dia tak muncul-muncul...

Hari tu Lynn ada juga pergi beli Pregnancy Test Kit tu...Syukur Alhamdullilah, ada 2 line tau...Lynn dan Mr. Hubby rasa seronok sangat tau...Tapi tak berapa clear sangat...Semalam disebabkan Lynn tak jadi gie klinik berikutan Doktor Siti Fatimah x der jadi kitorang beli lagi Pregnancy Test Kit yang ke2...Memang betul ada 2 line...

Tapi Lynn dan Mr. Hubby tetap juga nak gie klinik check...Biasanya doktor akan bagi penerangan yang detail tentang hal-hal pregnant nie pada suami & isteri...Jadi esok Lynn dan Mr. Hubby akan bercuti untuk berjumpa dengan Doktor Siti Fatimah...Nak juga berjumpa dengan doktor...Selagi tak berjumpa dengan doktor selagi tu rasanya tak dapat nak bagi tahu dulu kat family kitorang...Sebab awal September dulu ada juga tanda-tanda preggy tapi x menjadi...Huhuhuhu...

P/S : Agak-agak korang Lynn nie comfirm ke tak preggy ek? Kalau ikut orang tua-tua memang comfirm la preggy kan...Betul tak? Hehehehehe...Kalau preggy syukur sangat-sangat pada ALLAH S.W.T...

HRMIS

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Pagi nie ada taklimat HRMIS oleh LPP HQ kat pejabat Lynn...
Jadi Lynn tak dapat nak blogwalking seperti biasa...
Insyaallah lepas selesai jer taklimat tu...
Lepas selesai jer buat kerja-kerja pejabat...
Lynn akan jejakkan kaki ke blog kawan-kawan semua yer...

P/S : Semalam tak gie klinik pun sebab Doktor Siti Fatimah shift pagi...Petang tu dah shift Dr. Rama...Tak mau arr...Lagipun segan la Dr. Rama tu lelaki...Huhuhuhu...Nak citer isu-isu sensitif nie lebih suka dengan doctor perempuan...Maybe esok amek cuti nak jumpa doctor...

October 27, 2010

Happy 30th Wedding Anniversary

Pada 23 Oktober 2010 yang lepas, Lynn sekeluarga balik ke Rawang...Tujuan balik ke Rawang pada hari tu sebab nak buat surprise celebration sempena 30 tahun wedding anniversary parents Lynn...Macam tak percaya jer yang Ibu dan Ayah Lynn dah hidup bersama selama 30 tahun...

Just a simple celebration jer...Yang ada just kami sekeluarga...Yang x bestnyer Enaz dan Angah tak dapat nak joint program surprise nie...Enaz dah tentu la kat Kedah sana...Yang Angah plak kerja balik kul 11.00 malam...Kitorang pun x planned dari awal...Planned last minute lagi beberapa jam nak sampai ke Rawang...Angah pun tak leh nak dapat excuse la dari boss dia...Tapi x per la...Yang penting kitorang celebrate juga walaupun simple...

 Cake SR Choc Indulgence yang terbaik la...Hehehehe...

 Mak Cik Uda with Darling Qistina...Agak comot anak dara Lynn tu...

 My lovely Dad...

 Ibu, Ayah & Qistina...Disebabkan candle tu ada 3, Qistina ingat kek tu kek hari jadi dia...Entah berapa kali nak sambut birthday dalam satu tahun pun Lynn tak tahu la...Qistina siap cakap hari tu birthday dia, atuk ayah & atuk ibu...

 Celebrate dah petang...Jadi kitorang beli la KFC 1 bucket...

 All of us yang ada kat rumah waktu tu...

Tak syok la sebab tak cukup korum...Alahai...Hope next year kalau ada peluang celebrate lagi biarlah cukup korum yer...

Atuk ayah suapkan Qistina kek...Sehingga menjilat jari...Hehehehe...

Lynn, Mr. Hubby dan Qistina doakan jodoh ayah & ibu Lynn kekal hingga ke akhir hayat...Dan semoga kedua-dua mereka juga sihat selalu dan panjang umur...Lynn sangat2 menghargai kehadiran mereka berdua dalam hidup ini...Tanpa mereka maka tak ada Lynn dan adik-adik di muka bumi ALLAH S.W.T...Semoga kekal bahagia selamanya yer...Amin...

Rasa Tak Sihat

Salam pagi Rabu...
Sihat ker kawan-kawan blogger semua?
Huhuhuhuh...
Hari nie Lynn lewat sampai pejabat...
Jalan yang biasa kitorang lalu jammed teruk...
Ramai juga kawan-kawan sepejabat yang lewat...
Lynn dah bengang jer dalam kereta tadi...
Dah tu rasa mcm tak sihat la hari nie...
Tadi Lynn dah muntah kat toilet...
Nie tekak pun rasa semacam jerk...
Aduhai...
Dah pun sms Mr. Hubby...
Petang nie Mr. Hubby ajak gie klinik...
Jadi kena la tunggu petang yer...
Hope tak muntah-muntah lagi la...
Tapi kalau muntah-muntah ada isi...
Syok jugak kan...
Hehehehe...
Sampai jumpa lagi...
Adios...

October 26, 2010

Malam Nanti

Sekarang nie Lynn masih lagi berada di pejabat...
Lynn tunggu Mr. Hubby amek Lynn...
Malam tadi Lynn rasa tak larat sangat tau...
Lynn pening kepala dan macam tak der mood...
Kesian betul kat Mr. Hubby dan Qistina...
Tapi diorang berdua sangat memahami...
Nak berborak2 memang tak der la malam tadi...

Malam nie Lynn nak bayar hutang pada diorang berdua...
Lynn nak spend masa dengan berkualiti dengan mereka...
Lynn nak masak yang best2 untuk mereka berdua...
Lynn nak berborak2 dengan diorang macam biasa...
Tiada yang lebih indah daripada menghabiskan masa...
Bersama mereka yang Lynn sayangi...
Tak sabar nak sampai rumah cepat...

Rindu sungguh kat kamu berdua...
Muaahhhhhhssss banyak kali....

P/S : Jangan la ada yang meluat baca entry Lynn yang nie yer...Bukan apa...Lynn just nak share apa yang Lynn rasa jer...Yang mana tak suka jangan baca la yer...Hehehehe...

NiNa'S CollEcTioN GiveAwaY

Salam hari Selasa untuk kawan-kawan blogger semua...Entry pagi nie khas untuk menjoint Nina's Collection Giveaway yang telah ditagkan oleh AMYNA...Dah lama rasanya Lynn tak joint contest dan giveaway nie...Sebab dah selalu sangat kalah...Hehehehe...Tapi kali nie Lynn try la juga...Mana tahu ada rezeki untuk Lynn...


Syarat-syarat penyertaan seperti berikut:
  • Follow blog Nina's Collection dan Loveninasyakina...(Dah jadi follower Nina's Collection yang ke23 dan untuk blog Loveninasyakina dah lama dah jadi follower...) 
  • Copy banner di atas, paste banner dan link entry ini di side bar dan entry di blog anda...(Dah buat...)
  • Buat satu entry tentang Nina's Colletion Giveaway kat blog anda...(Dah buat pun...)
  • Tinggalkan comment, nama email dan link entry anda kat comment giveaway ini...(Akan buat bila dah publish...)
  • Tag kepada 3 rakan blogger...(Di bawah nie mereka-mereka yang telah ditag...)
  • Hafizah Ismail 
  • Zana @ Mama Batrice
  • Ibu Damia 
 Tq la pada Amyna sebab sudi tag Kak Lynn...Mana tahu ada rezeki menang kali nie...Erm...Tarikh tutup penyertaan adalah pada 1 Disember 2010...Lama lagi tu...Jadi untuk kawan-kawan blogger di luar sana meh la sama-sama joint GA nie...

October 25, 2010

Entry Baby Lagi

Korang perasan tak...Lately nie banyak betul entry tentang baby...Hehehehehe...Malam nie Lynn nak update entry tentang baby lagi...Jadi jangan jemu tengok gambar baby yer...Mana tahu lepas nie korang leh tengok gambar baby Lynn pula...(Doa-doakan lah Lynn berjaya preggy yer...)
Weekend lepas Lynn balik ke Rawang...Kitorang balik seawal jam 7.30 pagi...Lepas solat Subuh kitorang buat keputusan nak balik ke Rawang...Kebetulan pada 23 October tu...Ulang tahun perkahwinan Ibu n Ayah Lynn yang ke30...Konon2 nak buat surprise la...Tapi tu citer kat entry lain yer...Semalam bila on da way nak balik ke JB...Lynn ada call makcik Lynn...Tapi yang jawab call Lynn tu pakcik Lynn...Pakcik Lynn cakap makcik Lynn kat Hospital Batu Pahat...Dah nak bersalin...Kebetulan makcik Lynn sekeluarga balik ke kampung...Ada urusan sket...Jam 3.00 pagi semalam...Air ketuban makcik Lynn dah pecah...Dan akhirnya makcik Lynn selamat melahirkan seorang bayi lelaki tepat Azan Zuhur berkumandang...Ini merupakan anak ke4 makcik Lynn...Tiga yang awal semuanya perempuan...

Memang diorang satu family suka sakan la sebab dapat ahli keluarga baru...Yang paling syok sekali pakcik Lynn la sebab dah ada kawan nak main bola nanti...Hehehehehe...Semalam sesat la juga kitorang mencari Hospital Batu Pahat...Huhuhuhu...Nasib baik la ada kawan yang sudi bagi tunjuk arah walaupun dalam handphone...Lynn sampai jer hospital dah pun pukul 6.30 petang...Lagi setengah jam waktu melawat habis...Dan Lynn naik sorang2 jer...Qistina tak boleh naik sebab di bawah umur 12 tahun...Mr. Hubby plak kena la temankan Qistina...

 Sepupu Lynn nie boleh tidur la plak waktu Kak Long dia sampai...Ishhhh...Puas Lynn dan mama dia kejutkan...Tapi dia tetap nak tidur gak...Hehehehehe...

 Kenapa buat aksi mulut macam tu ek? Confius sekejap...

Fine...Hanya celik mata sekejap jer sebab dah tension sangat kena kacau...Hahahah...

P/S : Suka betul bila dapat cium baby...Moga-moga ada rezeki Lynn dan keluarga menerima ahli keluarga baru dalam hidup kami...Amin...

Hanya Qistina

Petang nie tak tahu nak update apa sebenarnya...
Disebabkan dah lama x tepek gambar Qistina kat sini...
Jadi entry petang nie hanya ada gambar Qistina jer yer...
Tak der terselit sket pun gambar orang lain...
Termasuklah Mama & Papa dia...
Hehehehehe...

 





Gambar-gambar nie Lynn amek pada 16 October 2010...
Kebetulan kitorang nak gie jemputan kawen kat rumah Abang Don...
Jadi Lynn minta la darling Qistina posing...
Kadang-kadang mood dia okey nak berposing...
Kadang-kadang tu dia x nak berposing pun...
Actually gambar yang diambil pun biasa2 jer...
Lynn x reti sangat nak shoot yang terror2 nie...
Teringin sangat nak belajar...
Hope ada peluang la satu hari nanti yer...

P/S : Ada sesiapa yang nak beri tunjuk ajar pada Lynn?  Kalau ada leh contact Lynn yer...Hehehehehe...Melampau betul kan...Ada ker cikgu nak cari anak murid...Hahahahaha...

Hari Nie Hari Isnin

Salam 1 Malaysia untuk semua...Dari tajuk entry semua dah tahu kan yang hari nie hari Isnin...Kalau ada sesiapa yang bangun tidur tapi rasa macam hari nie hari Ahad dah sah-sah la kena penyakit blues monday...Hahahahaha...Minggu nie minggu yang agak sibuk juga untuk Lynn dan Mr. Hubby...Begitu juga dengan darling Qistina...

Dah hujung bulan nie banyak kerja-kerja berkaitan dengan tuntutan yang perlu Lynn laksanakan...Sebagai PA Pengarah dah tentu la tuntutan claim Mr. Boss Lynn kena buat sebelum 31 Oktober nie...Kang kalau x buat x pasal-pasal jadi bahan untuk kena sound dengan Mr. Boss...Huhuhuhu...Jadi kena la siapkan tuntutan claim Mr. Boss tu cepat-cepat...

Mr. Hubby plak minggu nie sibuk dengan urusan penggambaran Anugerah Hari Inovasi LPP 2010...Syukur alhamdulillah projek Kolam Ternakan Ikan Marin yang Mr. Hubby uruskan menang satu kategori dalam pertandingan Anugerah Hari Inovasi tu...Tak pasti plak bila anugerah tersebut akan disampaikan...Maybe bulan November atau Disember nie kut...

Lovely Qistina masih lagi berada di dalam minggu peperiksaan...Last day exam dia pada hari Rabu nie...My little darling nie masih lagi selsema la...Puas dah bagi makan ubat tapi setiap kali dia bersin sure ada hingus yang keluar...Batuk dah berkurangan dah...Syukur alhamdullillah...

Lynn nak share something yang menggembirakan di sini...Tapi nanti la dulu...Lynn nak segalanya betul2 comfirm baru la Lynn share dengan kawan-kawan blogger semua...Nantikan berita gembira dari Lynn yer...

P/S : Hari nie Lynn nak ajak Mr. Hubby dan Qistina gie Jusco la...Barang-barang keperluan rumah banyak yang dah habis...Tapi sebelum tu kena la sediakan list barang-barang yang nak dibeli...Kalau tak listkan tak pasal-pasal nanti terbeli plak yang bukan-bukan...Huhuhu...

October 22, 2010

Dayana Amniya

Semalam kitorang sekeluarga gie tengok baby girl tau...Baby girl yang bernama DAYANA AMNIYA...She so kecik dan comel okey...Lahir pada 17 Oktober 2010 jam 9.15 pagi...Di Hospital Sultan Ismail, Johor Bahru...Baby girl nie sebenarnya anak kepada office mate Lynn...Actually Mama Dayana Amniya nie dah macam adik Lynn sendiri...Kitorang memang rapat sejak masuk kerja lagi...Dah bermacam-macam story mory yang kitorang share...Hehehehehehe...

Erynn berpantang seminggu di rumah dia di JB nie...Then start hari nie dia dah balik ke rumah mak mertua dia di Rompin...Jadi semalam Lynn ajak la Mr. Hubby n Qistina melawat diorang sekeluarga...Qistina boleh plak tidur dalam kereta waktu on da way nak ke rumah Erynn nie...Agaknya Qistina penat sangat kut waktu kat Tadika siang semalam...Jadi lepas jer menyusu dia dah tertidur sampai la kitorang sampai kat rumah Erynn...

Sampai jer kat rumah Erynn yang ada cuma Erynn, Dayana & mak mertua Erynn...Suaminya Shahrul Nizam keluar sekejap gie beli barang...Kitorang memang dah cakap dengan Erynn supaya tak payah la susah2 sebab kitorang just nak datang tengok baby Dayana...Tapi mak mertua Erynn nie buat juga kudapan malam yang sangat menyelerakan...Kenyang juga la perut kitorang malam tadi...

Hehehehehe...Dari tadi Lynn membebel jer kan...Tak juga tayangkan gambar Dayana Amniya nie...Untuk mereka yang berminat nak tengok gambar baby comel nie teruskan ke bawah yer...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 Disebabkan kitorang datang malam, baby pun syok jer tido...Geram jerk Mama Lynn tengok Dayana nie...

 Puas juga Lynn mengacau dia...Tapi mata Dayana tetap nak lelap juga...Hehehehehe...

Okey fine...Bukan Dayana jer yang lelap...My darling Qistina pun lelap juga yer...Nyenyak betul dia tido kat rumah Auntie Erynn dia...Sampai kat rumah kitorang pun dia tak sedar2 juga...Kepenatan sangat agaknya...

Disebabkan baby Dayana tido waktu kitorang datang semalam...Hari nie bila ada office mate yang lain nak gie tengok Erynn dan baby Dayana jadi Lynn nie pun sibuk la mengikut sama...Nak pergi sendiri tak der kereta...Jadi tumpang la kereta Mak Yah...Nasib baik la Mak Yah nak bawa...Hehehehehe...Dan hari nie baby Dayana memberikan kerjasama yang sungguh baik kepada Mama Lynn dia...Dia jaga waktu kitorang semua sampai...Memang suka betul la Lynn...

 Berkerut plak Dayana hari nie...Mungkin sebab kitorang datang buat bising kut kat rumah dia...Hehehehehe...

 Fokus sket kat Dayana nie...Halus jer tangan dia...Comel la...

 Mama Lynn dan Ummi Gee tengah sibuk potongkan kuku Dayana...Mama Erynn dia tak berani nak potong kuku sebab risau jari anak dia yang halus mulus tu...Tak per...Mama Lynn tolong potongkan, Ummi Gee tolong pegang tangan yang sebelah lagi...

 Mak Yah yang sentiasa busy...Mama Erynn duk kat belakang sebab luka jahitan kat ....... masih tak kering lagi...Tapi tetap sporting menerima tetamu yang datang berkunjung...

 My little girl Dayana tengok jer Mama Lynn dia...Senyap jer dia tau bila dengan Lynn...Tak meragam pun...Suker betul la...Entah bila la rezeki Lynn dan Mr. Hubby nak dapat anak lagi yer...Kesian betul ngan Qistina sebab tak der kawan nak bermain...Huhuhuhuhu...

 Ummi Gee plak nak sendawakan Dayana...Tapi Dayana tetap gak tak mau sendawa...Alahai...Macam mana nak buat nie...

Dayana yang dah sleepy sangat waktu nie...Kalau dah pandai berfikir mesti dia akan terfikir bila la Mama Lynn, Ummi Gee dan lain-lain nak balik...Dayana dah ngantuk sangat nie...Dayana nak tidur dan lepas tu nak balik Rompin...Hehehehehe...

Jadi itu la dia DAYANA AMNIYA...Mama Lynn doakan Dayana menjadi anak yang baik bila dah besar nanti yer...Dengar cakap Mama dan Papa Dayana...Jadi anak yang solehah serta pintar yer...Insyaallah nanti bila Dayana dah balik semula ke JB Mama Lynn, Ummi Gee dan yang lain-lain akan datang lagi jumpa Dayana yer...Okeylah...Lynn nak balik nie...Take care yer semua...

Yasin + Tahlil

Salam pagi Jumaat buat kawan-kawan semua...
Hari nie kawan-kawan sepejabat ada buat bacaan Yasin + Tahlil...
Sempena kembalinya ke rahmahtullah Haji Tumaran bin Arsat Rabu lepas...
Jadi segala aktiviti merayap di blog kawan-kawan akan dipostponed sebentar...
Lynn nak attend majlis nie dulu...
Insyaallah akan berjumpa anda semua di alam maya sebentar lagi...

October 21, 2010

CHINTA

Dah petang-petang nie sambil buat kerja Lynn teringat plak kat cerita CHINTA yang tengah rancak ditayangkan kat TV3 setiap hari Isnin - Khamis jam 6.30 petang tu...Lynn, Mr. Hubby dan Qistina memang layan habis la citer nie...Salah satu sebab Lynn tengok cerita nie sebab jalan ceritanya lain dari yang lain la...Dan para pelakon yang berlakon dalam cerita nie pun agak mantaps juga...

Walaupun pelakon utamanya adalah Fasha Sandha tapi yang Lynn banyak sangat fokuskan adalah pada mamat kat bawah nie...Lakonan dia bersahaja dan dia memang arr berbakat...Lynn memang suka betul tengok lakonan dia...Drama sebelum nie yang Lynn tengok adalah drama Emily...Lakonan dia bersama Nabila Huda...Memang best...

 Mamat handsome Adi Putra nie berlakon jadi Amar...Tapi semalam Amar dah mati sebab kena langgar dengan Fakri yang agak biol dan jahat tu...Huhuhuhuhu...Geram betul la Lynn dengan Fakri tu...Tak habis-habis dengan sikap dengki yang ada dalam diri dia tu...Chinta dah x suka dengan kau, pasrah dan redha jer la...Lepas nie dah tak der la Amar lagi dalam citer CHINTA nie...Huhuhuhu...

Dato' Rahim Razali memang pelakon yang sungguh berbakat...Salah satu sebab Lynn dan Mr. Hubby layan citer nie adalah kerana watak Gangster tapi baik hati Osman Kabilah nie...

Korang layan tak citer CHINTA nie? Feedback dari rakan-rakan pejabat majoriti yang perempuan memang la layan citer nie kat rumah...Tapi jangan sangka perempuan jer yang layan tau...Maybe ada juga lelaki-lelaki di luar sana pun terkejar-kejar balik ke rumah setiap petang sebab nak tengok citer nie...Hehehehehehe...

Semalam Chinta dah selamat melahirkan anak perempuan tapi dia x nak baby girl tu...Jadi dia suruh doctor tu bagi kat orang yang nak...Dan akhirnya baby girl tu dijaga oleh seorang perempuan yang diupah oleh Osman Kabilah...Dah besar pun baby girl tu...Haaahhhh...Rasa-rasa korang saper ek baby girl tu?  Kalau ikut barisan pelakon yang ada tinggal Farahdiya jer yang tak keluar lagi...Dia kut baby girl tu...

Maka hari nie korang semua yang mengikuti drama siri CHINTA nie jangan terlepas plak nak menyaksikan siapa baby girl tu yer...Lynn pun nak kemas-kemas nak balik dah nie...Nak balik cepat sebab lepas jer habis citer CHINTA dan solat maghrib kitorang sekeluarga nak gie tengok baby girl yang real...Entry esok baru Lynn share dengan korang my new baby girl punya gambar okey...

P/S : Anak-anak kawan baik di pejabat semuanya Lynn anggap macam anak Lynn sendiri...Nanti ada masa Lynn upload gambar diorang sorang2 okey...

Exam Akhir Tahun

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk kawan-kawan blogger semua...Apa khabar hari nie? Semoga semuanya sihat2 belaka la yer...Syukur alhamdulillah Lynn dan Mr. Hubby sihat...Tapi Lovely Qistina masih lagi batuk-batuk...Lynn dan Mr. Hubby risau tengok keadaan Lovely Qistina...Lynn campurkan ubat batuk dengan susu waktu dia nak menyusu 3 pagi tadi...Lepas tu ada kurang sket batuk dia...Hope sangat batuk dia akan berkurangan la yer...Risau sebab di Johor sekarang nie keadaan berjerebu la...Yang paling terjejasnya kat Muar...Tapi kat JB pun cuaca dah tak berapa elok sangat...

Hari nie hari Khamis bersamaan dengan 21 Oktober 2010...Dan mulai hari nie Qistina menghadapi Exam Akhir Tahun di Tadika Ixora Ria...Jadi dari malam tadi Lynn dan Mr. Hubby dah slow talk ngan Qistina...Kitorang suruh dia jawab exam elok-elok dan kalau boleh kitorang nak ada improvement dalam result exam akhir tahun nie...Kalau dulu ada juga B yang dia dapat tapi untuk exam akhir tahun nie Lynn dan Mr. Hubby hope sangat dia boleh dapat semua A...Bila kitorang tanya pada Qistina dia pun nak semua A...Dia tak nak ada B kat dalam report card dia nanti...Syukur sangat-sangat...Dia dah boleh membezakan result A & B macam mana...

Exam akhir tahun nie akan berlangsung selama 5 hari...Means hari Rabu next week hari terakhir exam untuk Qistina dan kids lain di Tadika Ixora Ria...Kalau tak silap Lynn, sekolah-sekolah pun sibuk juga laksanakan exam akhir tahun kan...Lynn doakan semua anak-anak yang menghadapi peperiksaan akhir tahun nie dapat menjawab kesemua soalan peperiksaan dengan sempurna...Kita sebagai parents pun kena la bagi semangat dan dorongan pada anak-anak supaya anak-anak kita nie ada semangat untuk menghadiri peperiksaan...

Pembelajaran di Tadika Ixora Ria nie bukanlah macam pembelajaran untuk anak-anak nak menghadapi exam besar seperti UPSR, PMR dan SPM...Pembelajaran di sini lebih kepada Learning With Fun Concept...Exam yang diberikan juga mengikut kesesuaian umur anak-anak ini...Jadi anak-anak yang bersekolah di Tadika Ixora Ria nie tidak tertekan sangat...Waktu Lynn dan Mr. Hubby tengok kertas exam Qistina untuk peperiksaan pertengahan tahun dahulu, tergelak juga kitorang laki bini...Sebab macam kacang putih jer untuk kita2 yang dewasa nie...Tapi untuk anak-anak seusia Qistina, apa yang diuji mencabar minda mereka untuk berfikir, mengenal huruf dan berimiginasi...

Insyaallah majlis graduasi Tadika Ixora Ria akan berlangsung pada 13 November 2010 di Tadika Ixora Ria...Teacher Fatimah dah pun menjemput kami secara tak rasminya...Dan untuk majlis graduasi yang bakal berlangsung nanti Qistina akan membuat persembahan tarian Cha Cha bersama kawan-kawan yang lebih senior daripadanya...Korang boleh tengok Qistina training tarian tu kat entry MARI MENARI...

P/S : Untuk anak kesayangan Lynn dan Mr. Hubby, sekali lagi Mama dan Papa ucapkan Good Luck kepada Qistina dalam menempuh Exam Akhir Tahun nie...Mama dan Papa doakan Qistina dapat menjawab kesemua soalan peperiksaan dengan sempurna dan dapat result yang cemerlang...We love u so much...Dan sebagai pendorong semangat kalau Qistina dapat result yang cemerlang, next year Mama dan Papa bawa Qistina jalan-jalan naik kapal terbang Air Asia lagi yer...

October 20, 2010

Al-Fatihah

Tengahari tadi baru jer dapat berita sedih...
Salah seorang senior office di pejabat Lynn meninggal dunia...
Rasa terkejut sangat sebab semalam arwah ada mencari Lynn 
berkaitan urusan pinjaman kebajikan KSK LPP Johor...
Tapi Lynn tak berada di bilik Lynn waktu tu...

Dan tengahari tadi bila dapat berita nie Lynn rasa speechless...
Arwah merupakan seorang senior officer yang sangat berdedikasi 
terhadap kerja-kerja yang diamanahkan kepadanya...
Dia juga merupakan salah seorang yang terpenting 
di Cawangan Urusan Pendaftar LPP Johor nie...
Selalu juga arwah berkunjung ke bilik Lynn...
Berbual-bual sambil bertukar-tukar pendapat tentang kerja...

Arwah rebah sewaktu memberi ceramah Kursus Mengaktifkan Unit Peladang...
anjuran PPD Muar/Segamat/Ledang di Parit Bunga Muar tengahari tadi...
Sekarang nie jenazah Allahyarham masih lagi berada di Hospital Muar...
Akan dikebumikan di Kampung Seri Paya, PArit Raja, Batu Pahat petang nie..

 Kenangan arwah bersama anaknya Siti Maisarah Tumaran...
Mereka berkongsi tarikh lahir bersama...

Lynn, keluarga dan seluruh warga LPP Negeri Johor mengucapkan takziah
kepada keluarga arwah terutama sekali Siti Maisarah yang bertugas di LPP Kuala Lumpur...
Semoga kalian tabah mengahadapi dugaan ALLAH S.W.T ini...
Semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman...
Al-Fatihah...

20.10.2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera...Syukur ke hadrat ALLAH S.W.T kerana Lynn dan family masih lagi berpeluang untuk menyedut udara di bumi ALLAH ini...Lynn doakan agar semua yang membaca blog ini juga memperoleh kesihatan yang memuaskan dan sentiasa ceria selalu...

Hari ini merupakan hari yang istimewa buat diri Lynn dan blog ini...Setelah menyepikan diri selama 41 jam dalam sejarah dari dunia blogging akhirnya Lynn selaku tuan punya blog membuat keputusan untuk kembali setelah puas menyepikan diri...Lynn kembali dengan penuh semangat waja agar Lynn dapat bersama-sama kawan-kawan blogger semua semula...

Selama 41 jam nie Lynn puas berbincang dengan Mr. Hubby antara pro dan kontra tentang blog kesayangan Lynn nie...Syukur kerana Mr. Hubby merupakan seorang suami yang sungguh memahami minat Lynn dalam penulisan blog nie...Dan Mr. Hubby memberi kata-kata semangat supaya Lynn tidak berhenti berblogging...Dan akhirnya Lynn memilih tarikh 20.10.2010 yang istimewa ini untuk memulakan semula penulisan Lynn di blog ini...

Bagi diri Lynn dengan menulis semula di blog ini Lynn dapat menjadikan setiap entry2 di blog ini sebagai satu kenangan yang terindah buat diri Lynn dan family tersayang...Di sini lah Lynn berkongsi suka, duka, pendapat dan tunjuk ajar bersama-sama dengan kawan-kawan blogger...Dan di sini juga Lynn dapat mengenali ramai kawan-kawan blogger di seluruh Malaysia, Sabah, Sarawak, dan juga yang berada di luar negara...

Buat kawan-kawan blogger yang banyak memberi sokongan dan kata-kata semangat supaya Lynn tidak berhenti menulis Lynn ucapkan ribuan terima kasih...Lynn benar-benar menghargai segala kata-kata semangat yang diberikan...Terima kasih banyak-banyak...

P/S : Banyak yang Lynn nak share dengan kawan-kawan blogger semua...Nantikan kemunculan entry-entry Lynn selepas ini...Mood untuk berblogging semakin meluap-luap nie...Moga ada la BE baru yang akan muncul kat blog Lynn nie...

October 18, 2010

Undurkan Diri Buat Sementara Waktu

Maaf, maaf dan maaf...
Lynn dah tak tahu nak cakap apa lagi...
Lynn dah buntu...
Yang pasti Lynn mohon izin untuk undurkan diri...
Undurkan diri dari dunia blogging buat sementara waktu...
Terima kasih untuk semuanya...

Peti Ais Baru?

Rentetan ke HOMEFAIR semalam...Lynn dan Mr. Hubby masih belum decide brand Peti Ais apa yang kami akan pilih...Sejak dari awal usia perkahwinan kami menggunakan Peti Ais jenama SHARP...Peti Ais nie hanya satu pintu sahaja yer...Dan tujuan utama nak beli Peti Ais baru nie sebab Lynn rasa Peti Ais sekarang nie dah tak dapat nak menampung segala apa yang ada dalam tu...Rasa macam dah penuh sangat dah barang-barang kat dalam Peti Ais tu...Dan disebabkan Lynn nie suka memasak dan kitorang sekeluarga memang kaki makan maka Peti Ais yang baru memang sangat2 la diperlukan...Kononnya bila dah ada Peti Ais baru boleh la simpan stok makanan banyak2 sket dalam tu nanti...

Kitorang ada gak berkunjung ke kedai elektrik yang berdekatan dengan rumah...Bertanya-tanya kalau trade in Peti Ais lama agak-agak berapa RM dapat...Leh la dapat kurangkan sket RM yang akan dikeluarkan untuk membeli Peti Ais baru nanti...Huhuhuhuhu...Dengan Peti Ais yang satu pintu dan berusia nak dekat 5 tahun harga yang boleh dioffer oleh tuan punya kedai hanya RM200 sahaja...Alahai...Sikit sangat kalau nak dibandingkan dengan jasa baik Peti Ais tu pada kitorang selama 5 tahun nie...

Mr. Hubby cadangkan tak payah la trade in Peti Ais lama tu...Tak berbaloi sangat...Dan sekarang nie kitorang masih lagi terfikir-fikir nak beli Peti Ais brand apa? Owh yer...Niat untuk membeli Peti Ais baru nie hanya akan terlaksana bila Lynn perolehi duit dividen dari ASB pada awal tahun hadapan yer...Memang dah niat nak beli Peti Ais baru guna duit dividen tu...Sebenarnya nak nampakkan duit dividen tu...Sebab kalau berbelanja yang bukan-bukan memang x nampak la duit dividen tu...

Bagi diri Lynn dan family segala apa yang nak dibuat dan dibeli hendaklah dirancang dengan teliti...Tak sanggup rasanya nak berhutang keliling pinggang semata-mata nak penuhi kehendak yang macam nie...Cukup la dengan hutang kereta, rumah dan bil-bil sahaja...Jadi untuk merealisasikan impian Lynn dan keluarga agar dapat membeli Peti Ais baru, korang tolong la suggest brand apakah yang terbaik untuk Peti Ais kami nanti...Please suggest brand yang ada di dalam Malaysia jer yer...Hehehehehehe...Bukan apa nanti susah plak kitorang nak mencari Peti Ais tu kalau di luar Malaysia...Nak kena naik kapal terbang plak gie beli...

P/S : Salah satu tujuan nak beli Peti Ais baru sebagai persediaan kalau2 Lynn ada rezeki mengandung untuk kali ke2...Memang dah niat dalam diri nak breastfeed anak sendiri nanti...Susu-susu yang diperah dah tentu kena simpan kat dalam ruangan khas dan tak dicampurkan dengan lauk pauk...

October 17, 2010

HOMEFAIR @ PERSADA Johor

Suppose pagi nie Mr. Hubby kena gie kerja sekejap...
Tapi disebabkan di JB hujan lebat pagi nie...
Maka niat nak gie pantau kerja-kerja kat Kolam Ternakan Ikan Marin di Gelang Patah dibatalkan...
Mr. Hubby dah bosan giler jer duk kat rumah nie...
Nak tunggukan program petang nanti kat rumah Mak Lang...
Macam lama jer lagi...
Suddenly tadi Mr. Hubby dah mengajak kitorang keluar...
Hehehehehe...
Tak masak lagi la Lynn hari nie...
Tapi nak ke mana yer?
Mungkin kitorang akan ke HOMEFAIR kut..
Sejak hari Jumaat lepas...
Ada HOMEFAIR kat PERSADA, Johor...


Boleh juga gie cuci2 mata tengok apa yang terjual kali nie...
Semalam Lynn dan Mr. Hubby ada usha peti ais baru...
Dan kalau adi ke HOMEFAIR hari nie...
Projek usha petia ais akan bersambung lagi la yer...
Hehehehehe...
Korang yang kat Johor Bahru jom la pergi juga ke HOMEFAIR nie...
Mana tahu leh juga kita jumpa kat sana...

P/S : Okeylah...Nak siap-siap nie...Nanti Lynn update citer pasal HOMEFAIR yer...

Free Sunday

Dah pun hari Ahad...
Esok dah nak kerja...
Macam x puas jer rehat...
Hehehehehe...
Anyway hari nie kitorang sekeluarga memang x der program apa-apa...
Jadinya Lynn dan Mr. Hubby nak bawa Qistina ke rumah Mak Lang Lynn...
Nak gie swimming kat swimming pool apartment dia...
Erm, maybe nak ajak sekali sepupu2 Lynn...
Sajer nak kasi meriah sket rumah Mak Lang kitorang nanti...
Tapi tengoklah nanti...
Depends juga pada keadaan...
Kalau jadi kitorang gie sana...
Lynn akan amek gmbr banyak2 yer...
Tepek kat blog nie...
P/S : Fakta untuk semua kawan-kawan blogger...Lynn sebenarnya tak pandai swimming tau...Dah 29 tahun pun usia Lynn tapi sampai la nie tak pandai swimming...Nak apungkan diri pun x berapa pandai...Huhuhuhu...

October 16, 2010

Mari Menari

Hari Selasa lepas waktu Lynn dan Mr. Hubby amek Qistina...
Kitorang perhatikan ramai lagi kids yang ada...
Kiranya kitorang awal la juga hari tu...
Nampak ada radio kat luar Tadika Ixora Ria tu...
Erm, tiba-tiba mulut Lynn nie gatal bertanya kat Teacher Fatimah...
Ada aktiviti ker tadi?
Rupa-rupanya diorang ada buat training dancing...
Training untuk majlis konvokesyen kids pada hujung tahun nanti...
Hehehehehe...
Kecik-kecik lagi dah ada konvokesyen...
Ntah macam mana la Qistina nanti...

Lynn pun request la diorang untuk tunjukkan tarian tu...
Lucky for me and Mr. Hubby sebab anak-anak kecil nie very sporting...
Diorang suka jer bila kitorang suruh menari lagi...
Kebetulan Lynn bawa DSLR gie pejabat...
Jadi leh la amek beberapa pics untuk tepek kat sini...

 Qistina is the youngest kids yang joint performance nie...Diorang dancing lagu Cha Cha tau...

 Comey jer all the kids...Termasuklah anak dara Lynn sendiri...Saper lagi yang nak puji kalau bukan Mama dia...Hehehehe...

 Pusing kanan...

 Then pusing kiri...

 Qistina macam lost sket waktu step yang nie...Teacher Fatimah siap suruh Lynn hafal step nie...Dia suruh Lynn ajar Qistina kat rumah...Hehehehehe...

Goyang tang nie plak...

Hehehehehe...
Tersenyum simpul Lynn dan Mr. Hubby tengok all the kids menari...
Memang cute2 belaka...
Teacher Fatimah ada mention pada kitorang yang dress dah pun dibeli...
Jadi dia minta sangat all the kids tak buat perangai la waktu hari konvokesyen tu nanti...
Especially Qistina sebab dia yang paling youngest among them...
Tapi sejak dari tarikh kitorang tahu yang Qistina nak joint performance nie...
Kitorang dah bagi full support dah...
Selalu bagi positive feedback bila dia menari depan kitorang kat rumah...
Dan yang pastinya...
Lynn dan Mr. Hubby tak sabar-sabar nak tengok Qsitina menari pada hari tu...

P/S : Kadang2 terfikir gak...Macam mana la Qistina boleh suka menari nie ek? Mungkin sebab kitorang pun selalu joint program2 menari nie kut...Hehehehe...Mari Menari semua...

Sabtu Nie

Salam pagi Sabtu untuk kawan2 semua...
Sihat ker?
Dah bangun tido ker belum tu?
Uiiissshhh...
Bangun la untuk kamu2 yang masih belum bangun tu...
Hehehehehe...

Hari nie hari Sabtu...
Best betul la sebab hari nie tak yah nak gie kerja...
Hari nie just nak lepak2 jer kat rumah...
Kebetulan hari nie ada jemputan kenduri kawen...
Abang Don yang selalu service air cond kat pejabat Lynn...
Kawenkan anak dia...
Kebetulan plak Abang Don nie duk satu taman dengan Lynn...
Jadi kitorang sekeluarga dah kenal sangat dengan Abang Don nie...

Jadi Lynn tak payah la bersusah payah masak untuk lunch nanti...
Gie makan jer dekat rumah Abang Don...
Hehehehehe...
Jimat sket tenaga Lynn...

P/S : Apa aktiviti korang sekeluarga hari nie? Jalan-jalan, rewang-rewang, shopping-shopping ker? Walauapapun yang korang buat, Lynn dan family doakan korang semua happy yer...Take care semua...

October 15, 2010

Last Day Iqa

Entry awal pagi tadi Lynn ada mention yang hari nie pejabat Lynn akan meraikan Iqa...
Mesti ada yang tertanya-tanya saper Iqa kan...
Kalau yang mengikuti blog Lynn nie pasti kenal dah Iqa nie saper...
Tapi x per...
Lynn tepek gambar dak Iqa nie untuk tatapan korang...
Supaya korang leh kenal ngan dia...
Hehehehehe...

 This is Zulaikha Zakaria...Lebih glamour dengan panggilan Iqa di LPP Johor nie...Sekejap jer dah 3 bulan dak Iqa nie praktikal kat LPP Johor nie...

 Tuan Haji Patah Abidin satu-satunya kumbang waktu kitorang start majlis pagi tadi...Dia la yang tukang baca doa dan dia juga la wakil kami2 semua memberikan ucapan.

 Puan Jamaiah atau lebih glamour dengan panggilan Mak Jamaq mewakili kami semua memberikan sedikit saguhati untuk Iqa...Untuk pengetahuan korang student praktikal kat LPP Johor nie memang x dapat elaun...Jadi kitorang ada buat collection sket dalam minggu nie untuk disumbangkan kepada Iqa...

 Mak buyong Azrien Errynn yang tengah tunggu masa untuk dapat baby...Dua date dia 12 October lepas...Tapi still x der tanda-tanda nak bersalin...Right now doc suruh tunggu sampai 15th Oct...Means hari nie...Hope dipermudahkan la urusan bersalin adik Lynn yang sorang nie...Pengalaman pertama dia nie...
 
 Jamuan kitorang pada hari nie...Seawal jam 10 pagi perut kitorang dah dijamah dengan nasi dan lauk-pauk yang dibawa secara Pot Luck yer...Memang syok betul la...Ada ayam masak kicap, sambal sotong, ikan selar goreng berlada, pucuk paku masak lemak cili api, telur masin...Perggghhhh...Memang best betul la...Berselera Lynn dan kawan-kawan lain makan...

 Ada juga karipap dan kuih raya...Owh yer...Kuih raya kat rumah Lynn pun ada juga tau...Tapi Lynn tak bawa la...

 Pencuci mulut kami...Buah dukong...Sebenarnya Lynn dah beli buah-buahan juga...Lepas jer makan-makan pagi nie kitorang kat pejabat dah sepakat nak buat Rojak Buah...Tengahari tadi dah dapat makan pun Rojak Buah...Tapi x plak amek gambar...Hehehehe...

Iqa memang la rajin...Disendukkan nasi untuk semua yang ada kat cawangan kitorang nie...Baik hati betul la dak Iqa nie...Saper2 yang berkenan untuk buat menantu leh jumpa mak Iqa sendiri yer...

 Bergambar kenangan dengan semua yang ada kat pejabat Lynn hari nie...Lelaki2 yang lain semuanya outstation...Itu jer la seorang yang tinggal...

Yang muda belia kat cawangan kitorang...Lepas nie tinggal 5 orang jer...Iqa dah last day hari nie...Mak buyong pun menunggu hari jer tu...Makin sunyi la cawangan Lynn lepas nie...Huhuhuhuhu...

Erm...
Lynn rasa sedih juga bila mengenangkan hari nie last day Iqa...
Tapi nak buat macam mana...
Dak Iqa nie just praktikal jer kat sini...
Nak tak nak dia kena blah juga dari sini...

Sepatah dua kata dari Lynn untuk Iqa 
Kak Lynn doakan Iqa berjaya menempuh alam pekerjaan yang lebih mencabar...
Kak Lynn juga doakan Iqa berjaya dapat kerja tetap secepat mungkin...
Jangan lupakan kitorang kat LPP Johor yer Iqa...
Kak Lynn wish you luck...
Tq so much sebab banyak membantu kerja-kerja Kak Lynn tempoh hari...
I really appreciate it...
P/S : Lynn tak pernah buat entry tentang student praktikal tau...Entah kenapa kali nie Lynn buat...Mungkin sebab Iqa nie baik dengan Lynn dan dia banyak membantu kut...Tu yang terdetik untuk buat entry nie...

Rentetan Kisah Udang

Salam Jumaat...
Pagi nie seawal masuk ke pejabat...
Lynn terus tengok comment dari kawan-kawan blogger tentang entry...
Udang oh Udang yang Lynn publish lewat petang semalam...
Most of the comment teka yang Lynn akan masak Udang Butter...
Ada juga yang kata Udang Goreng Tepung...
Hehehehehe...
Tapi sebenarnya Udang tu Lynn masak...

Udang Lemak Cili Api + Kacang Buncis...

Tak ada sorang pun yang teka dengan betul...
Jadi tak der saper la yang dapat hadiah yer...
Hehehehehe...
Tak per...Tak per...
Next time cuba lagi yerk...

P/S : Hari nie ada majlis meraikan student praktikal Zulaikha...Last day dia kat LPP Johor nie...Adik nie rajin betul tolong Lynn waktu Lynn busy uruskan program KSK hari tu...Will update about the program later yer...