September 30, 2010

Huh!

Salam pagi Khamis...
Apa khabar korang semua...
2 hari Lynn menyepi dari dunia blog...
Rasa x syok betul la...
Rasa macam ada something missing...
Huhuhuhuhuh...
Sebenarnya episod busy Lynn masih belum selesai lagi...
Masa kat pejabat nie rasa macam pendek sangat la...
Buat kerja itu ini sedar2 dah pun tengahari...
Sambung sekejap buat kerja sedar2 dah dekat kul 5...
Bila dah balik rumah memang x buat kerja pejabat...
Sebab nak focus plak pada family...
Jadi minggu nie agak stress untuk Lynn...
Rasa tension juga tau...
Huhuhuhuhuh...

Yup...
Garfiled tu boleh la korang replacekan dengan gambar Lynn...
Macam tu la busynyer Lynn skrg nie...
Huhuhuhuhuh...

September 27, 2010

..entry khas dari gadisBUNGA..

Hari nie...
Ada satu msg kat chatbox Lynn tau...
Dari gadisBUNGA...
Dia suruh datang ke blog dia...
Ada entry khas untuk Lynn...
Cuak juga tau Lynn mula-mula tu...
Tak pernah2 ada orang buat entry khas untuk Lynn...
Glamour sangat ker Lynn nie...
Atau Lynn ada buat salah ker gadisBUNGA nie...
Aduhai...
Akhirnya Lynn jejak juga kat tanah blog dia...
Tengok apakah entry khas tu...
 Rupa2nya dia nak minta maaf...
Pasal apa?
Korang klik SINI untuk tahu dengan lebih lanjut...

P/S : Untuk gadisBUNGA - maaf anda saya terima seadanya...Hehehehe...

Minggu Yang Busy

Salam pagi Isnin...
Sihat ker semuanya?
Macam mana dengan weekend korang?
Banyak ke open house yang korang pergi?
Ahad nie KSK LPP Johor akan buat Jamuan Hari Raya...
Sekaligus dengan Mesyuarat Agung Tahunan kali ke30...
Jadi sepanjang minggu nie Lynn agak busy sket...
Tapi walau busy macam mana pun...
Lynn akan cuba untuk update entry dan jalan2 baca entry korang semua...
Korang doakan Lynn tak stress la yer sepanjang minggu nie...
Huhuhuhuhu...
Sampai jumpa lagi...
Adios...

September 24, 2010

...NUFFNANG bagi BE lagi...

Tq so much pada Tuan NUFFNANG...
Sebab hari nie Lynn dapat lagi BE untuk blog Lynn yang x seberapa nie...
Memang seronok la sangat2...


Boleh la tambah sket pendapatan yang ada melalui iklan NUFFNANG nie...
Anyway tq yer Tuan NUFFNANG...
Lynn akan tingkatkan lagi usaha berblogging agar ramai yang berkunjung ke blog Lynn nie...

September 22, 2010

Bunuh Syafiah Humaira : Fazli Dihukum Gantung Sampai Mati

Korang masih ingat lagi tentang kes Syafiah Humaira nie?
Yang kat Batang Kali, Selangor pada bulan Februari lepas...
Yang gunakan kasut bola pijak pijak budak kat padang bola tu...
Ingat lagi tak?


Sedih betul bila mengenangkan arwah Syafiah Humaira nie...
Usia arwah baru jer 3 tahun waktu tu...
Sebaya my little darling Qistina tau...

Hari nie Mahkamah Tinggi Shah Alam dah jatuhkan hukuman...
Pemandu teksi, Mohd Fazli Azri Jamil dihukum gantung 
selepas didapati bersalah atas tuduhan membunuh anak teman wanitanya, 
Syafiah Humaira Sahari...
Info tentang nie Lynn dapat dari UTUSAN MALAYSIA...

::SaNgAt PeNaT::

Huhuhu...
Kerja-kerja masih lagi berlambak...
Tak surut-surut...
Makin bertambah adalah...
Rasa sangat penat menghadap kerja-kerja nie...
Tak best betul tau...
Sampai nak breakfast pun tak sempat...
Nak blogwalking apatah lagi...
Update ciput nie pun just nak share apa yang Lynn rasa...
Huhuhu...

September 21, 2010

Thanx A Lot

Salam Pagi Selasa untuk semua...
Salam 1 Malaysia juga...
Hari nie merupakan hari pertama Lynn dan Mr. Hubby bekerja...
Hari nie juga merupakan hari pertama Qistina ke school...
Setelah cuti raya yang panjang dan agak melampau...
Hehehehehe...

Story pasal Hari Raya ni Lynn masih belum ada idea nak buat entry Hari Raya...
Almaklumlah raya tahun nie suam-suam kuku jer...
Jadi nanti-nanti la Lynn update yer...
Lagipun gambar2 masih tersimpan rapi di dalam memory D3000...
Tak sempat lagi nak transferkan ke Ms. Pinky...
Huhuhuhuhu...

Setelah publish entry tentang pregnancy test semalam...
Lynn terima banyak sangat komen di entry dan shoutbox...
Thanks a lot pada kawan2 semua yang mendoakan Lynn...
Lynn dan Mr. Hubby memang la kena usaha lagi agar impian kami tercapai...
Chaiyok chaiyok...

So setelah dihitung-hitung dan di belek-belek...
Kerja yang perlu diselesaikan dalam 2 minggu nie...
Memang la super duper berlambak...
Lebih-lebih lagi next week KSK LPP Johor nak buat majlis hari raya...
Sekaligus dengan Mesyuarat Agung Tahunan...
Jadi tumpuan sepenuhnya harus diberikan kat KSK LPP Johor 2 minggu nie...

Maka dengan itu...
Lynn mohon maaf banyak2 kat kawan-kawan blogger semua...
Kalau-kalau Lynn tak sempat nak baca entry dan komen kat blog korang...
Kalau-kalau Lynn tak sempat nak blogwalking...
Nanti kalau Lynn ada masa Lynn akan datang juga bertandang ke blog korang...
Sama-sama berkunjungan untuk naikkan traffic blog...
Insyaallah akan cuba cari masa juga walaupun sibuk...

Take care yer kawan-kawan...
Adios...

September 20, 2010

Result Pregnancy Test

Sebelum raya hari tu Lynn ada citer ngan korang semua yang Lynn macam ada tanda2 nak preggy kan...Mengikut doktor yang Lynn check untuk first appointment hari tu, Lynn kena datang semula ke klinik pada hari Jumaat lepas...Disebabkan kitorang semua masih lagi berada di Rawang dan Negeri Sembilan...Jadi x dapat la nak datang ke klinik Siti Fatimah pada Jumaat tu...

Maka Lynn dengan tidak sabarnya mengajak Mr. Hubby gie beli pregnancy test kit kat Pharmacy di Rawang...Erm, dengan semangat berkobar-kobar tau nak jalani test tu sebab Lynn dan Mr. Hubby memang kepingin sangat nak timang anak lagi sorang...Qistina pun suka sangat bila jumpa baby sekarang nie...Bila ditanya nak baby girl or boy Qistina memilih Baby Girl...

Setelah Lynn balik jer dari Pharmacy Lynn pun jalani la test tu...Korang nak tahu result test tu?  Adakah Lynn berjaya preggy untuk kali nie?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Huhuhuhu...Sedihnya...Lynn tak berjaya...Entah di mana silapnya result pregnancy test tu negatif...Sedih sangat tau...Sebab Lynn memang dah excited sungguh sebelum raya tu...Memang kepingin sangat nak dapat anak...Al-maklumlah Qistina pun dah 3 tahun 2 bulan sekarang nie...Memang sesuai sangat la kalau leh preggy semula...Tapi ALLAH S.W.T tak beri peluang tu pada Lynn...Mr. Hubby pun frust juga tapi dia tak tunjuk sangat...Lagipun Mr. Hubby tak nak Lynn down nanti...Dia cuma cakap...."X per...Bukan rezeki kita nak dapat baby kali nie...Kita usaha lagi yer"...

Tq so much kepada kawan-kawan blogger yang mendoakan Lynn berjaya preggy...Cuma rezeki tidak menyebelahi diri Lynn dan Mr. Hubby jer kali nie...Insyaallah kami akan terus berusaha sehingga berjaya...

Nak Update Apa Ek?

Salam Pagi Isnin untuk kawan2 semua...
Sorry la sebab dah lama betul Lynn tak update blog...
Hari nie memang nak sangat update blog...
Tapi tak der idea nie...
Lagipun sekarang nie Lynn dan Qistina temankan Mr. Hubby...
Mr. Hubby gie interview kat HQ LPP...
Mentang2 la Lynn pun sama kerja kat LPP... 
Suka2 jer bawa Qistina duk merayap kat HQ LPP nie...
Hahahahaha...

Untuk temuduga nie seramai 20 orang yang dipanggil untuk interview...
Tapi yang datang tak sampai pun 20 orang...
Turn Mr. Hubby yang ke 14...
Sekarang nie baru jer no 5...
Jadi kitorang decide la untuk minum2 dulu kat ALI MAJU...
Boring sungguh nak menunggu kat atas tu...

Hope sangat ada la peluang Mr. Hubby untuk berjaya dalam interview nie...
Mana tahu ada rezeki Mr. Hubby...
Korang doakan Mr. Hubby Lynn berjaya yer dalam interview nie...
Erm, semalam waktu stay kat hotel...
Lynn dapat lihat macam mana risaunya Mr. Hubby buat preparation...
Huhuhuhu...
Kesian kat Mr. Hubby...
Mood nak beraya pun terbantut jer hari tu sebab duk fikirkan interview yang berlangsung hari nie...

Hope sangat turn Mr. Hubby tak sampai ke petang la yer...
Dah lama sangat tinggalkan rumah...
Rindu sungguh kat rumah kitorang...
Nak dekat setengah bulan tinggalkan rumah...
Dan aktiviti kunjung berkunjung ke rumah jiran tetangga akan dimulakan dalam minggu nie...
Dan yang paling dinantikan dah tentu la aktiviti marhaban dari rumah ke rumah...
Memang best la...
Cepat la sampai JB...
Rindu sungguh kat rumah...

September 14, 2010

::sibuk sket hari nie::

Huhuhuhu...
Nak sangat merayap ke blog kawan-kawan semua...
Tapi tengah sibuk sket la...
Kat rumah Lynn hari nie ada buat makan-makan sket...
Menu simple jer...
Nasi Briyani + Ayam Masak Merah + Kari Daging + Acar Darat...
Kuih raya + Buah-buahan...
Kalau ada kawan-kawan blogger yang free hari nie...
Bolehlah datang rumah parents Lynn di Rawang...
Yang mana nak datang give me a call yer...
03-60931030...
Okeyla...
Nanti Lynn jenguk korang bila dah tak busy sangat yer...

September 13, 2010

Hotel Dekat Dengan Pusat Bandar Damansara

Fine...
Puas dah menggoogle sepanjang pagi nie...
Lynn duk sibuk mencari hotel yang dekat dengan Pusat Bandar Damansara...
Korang tahu tak hotel yang ada kat area situ...
Nak stay pada hari Ahad nie...
Sebab Monday Mr. Hubby ada interview kat HQ LPP...
Bukan x nak stay kat Rawang...
Tapi takut kitorang terlewat keluar nanti...
Tak sanggup nak meredah jammed kat Damansara tu...
Jadi kalau stay kat hotel yang dekat dengan Pusat Bandar Damansara...
Mr. Hubby tak der la terkejar-kejar nak ke HQ LPP pagi Isnin tu nanti...
Please help me yer kawan-kawan...

Hujan Lebat di Rawang

Morning semua...
Bangun jer tidur subuh tadi rasa sejuk jer...
Rupa-rupanya hujan lebat la kat Rawang nie...
Kalau ikutkan hati nak jer menyambung tidur...
Tapi macam ada banyak jer kerja kat rumah Ibu nie yang perlu diselesaikan...
My parents dah pergi kerja dah...
Insyaallah dalam kul 3 atau 4 petang nanti diorang balik la...
So kitorang yang kat rumah nie kena la pandai2 bawa diri...

Insyaallah hari nie Lynn nak beli sedikit barang-barang keperluan...
Dan rasanya kedai pun dah banyak yang buka kan...
Almaklumlah dah hari Isnin...
Niat nak ajak kawan-kawan sekolah dulu beraya di rumah esok...
Takkan la nak jamu diorang kuih raya jer...
Hehehehehe...
Bank dan Tabung Haji pun dah buka rasanya...
Jadi bolehlah Lynn ke Tabung Haji Kuala Kubu Baru sekejap masukkan duit raya Qistina...
Boleh tahan juga collection anak dara nie untuk 3 hari nie...
Rezeki budak2 kan...

Owh yer...
Kelab Sukan dan Kebajikan LPP Johor dah decide nak buat jamuan hari raya...
Sekaligus dengan Mesyuarat Agung Tahunan...
Tarikh program pada 3 Oktober nie...
Lynn dah mula rasa bahang sibuk dah sekarang nie...
Hope segala kerja untuk program nie dapat diuruskan dengan sempurna la yer...

P/S : Korang semua masih bercuti lagi ker? Plan nak beraya ke mana hari nie?

September 12, 2010

Sosilawati dan 3 Lagi Mati Dibunuh?

Uishhhh...
Sangat menggerunkan okey sekarang nie...
Dah tak boleh nak cakap dah mcm mana mentaliti dan fikiran orang zaman sekarang nie...
Sana-sini dah kecoh yang Sosilawati dan 3 lagi yang hilang pada 30 Ogos 2010 lepas...
Dibunuh dengan kejam di Morib...
Pihak polis masih lagi menyiasat hal ini...
Sedih rasanya kalau diri kita nie salah seorang saudara-mara keempat-empat mangsa nie...
Semoga pihak polis dapat menyiasat dan dapat mengesahkan perkara nie...
Kepada kaum keluarga keempat-empat mangsa...
Semoga kalian tabah dalam menempuhi dugaan ini...

Traffic Nuffnang Jatuh Merundum Gara2 Celcom Broadband Gie Beraya

Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk kawan-kawan blogger semua...
Mohon maaf banyak2 yer kalau Lynn ada terkasar bahasa atau tersilap kata...
Sekarang nie Lynn berada di Rawang...
Baru jer sampai di rumah parents Lynn...
Entah kenapa raya this year macam dull jer...
Boring betul la...
Parents Lynn kerja raya nie...
Jadi aktiviti nak berjalan-jalan waktu raya nie memang arr terbatas...
Huhuhuhu...
Kalau nak beraya pun lepas parents Lynn balik kerja...
Sedih tau...
Mood nak beraya pun biasa2 jer...
Lynn memang nak update blog nie waktu Lynn di Negeri 9...
Tapi Celcom Broadband pun tak sudi nak muncul...
Sibuk sangat beraya kut...
Sehingga traffic blog nie jatuh merundum...
Sabar jer la...
Jadi bila dah sampai Rawang nie baru la Lynn boleh update blog...
Macam mana dengan hari raya korang?
Seronok ker?
Sure korang having fun dengan family korang kan...
Anyway...
Selamat Hari Raya Aidilfitri sekali lagi...
Maaf Zahir n Batin...

September 8, 2010

Hujan Lebat Nie

Kat Johor Bahru sekarang nie tengah hujan lebat...
Sejak Isnin lepas cuaca kat Johor Bahru mendung jer...
Ada gak hujan tapi tak ler selebat hari nie...
Huhuhuhuh...
Kalau hari Isnin & Selasa jalan kat pejabat Lynn nie dah sesak...
Inikan pula hari nie...
Dengan hujan yang mencurah2 Lynn pasti traffic jammed akan bertambah teruk...
Lebih2 lagi bila semua orang kat JB nie dah berpusu-pusu nak balik kampung...
Erm, termasuklah Lynn dan keluarga...
Hehehehehe...
Hope sangat la Mr. Boss bagi pelepasan balik awal hari nie...
Tapi Lynn tak nak minta dengan Mr. Boss...
Lynn nak dia yang offer sendiri...
Boleh tak macam tu?
Hahahahaha...

Mood Dah Terbang

Salam pagi Rabu...
Hari nie Lynn dan Mr. Hubby liat betul nak pergi kerja...
Qistina pun asyik cakap yang hari nie tak nak gie school...
Huhuhuhu...
Kalau dia tak nak pergi school takkan nak bawa gie office plak..
Aduhai...
Semuanya gara-gara baju2 & barang2 dah dipacking untuk balik raya...
Beg-beg dah tersusun elok jer kat ruang tamu...
Tinggal nak tunggu masa jer nak masukkan dalam bonet kereta...
Mood nak kerja pun dah terbang dah...
Erm, cepat la pukul 5.00 petang...

September 7, 2010

SALAM AIDILFITRI

Yeah...Yeah...
Dah nak raya...
Uissshhhh...
Mengalahkan budak2 plak happynyer...
Hahahahahaha...

Lynn baru jer balik dari Parit Raja nie...
Opppss...
Jam 2.30 petang tadi dah sampai sebenarnya...
La nie baru sempat nak buat entry dan jalan-jalan kat blog korang...
Alhamdulillah mesyuarat hari ni tak banyak isu...
Lagipun tak semua yang hadir...
Daripada 12 AJK hanya 8 orang jer yang dapat attend...
Lagi 4 orang dah balik kampung...
Excited sungguh diorang nie...

Sempena Syawal yang bakal menjelma...
Lynn, Ezal dan Qistina ingin mengucapkan SeLaMat HaRi RaYa AiDilFitRi kepada semua para follower, kawan-kawan blogger yang selalu berkunjung dan para silent reader blog ALL ABOUT US yang tak seberapa nie...
Kitorang juga nak mohon maaf sekiranya ada silap dan salah sewaktu kenal di alam blog nie...

Tahun nie turn beraya di Negeri Sembilan...
Insyaallah esok lepas waktu pejabat kitorang akan terus balik ke Negeri Sembilan...
Dan petang raya ke2 atau pagi raya ke3 baru la balik beraya ke Rawang...
Tahun nie cuti raya memang panjang...
Kebetulan Mr. Hubby ada interview naik pangkat pada 20 September...
Jadi Lynn sambung lagi sehari cuti Lynn...
Memang cuti sakan la...
Hehehehehe...

Kad raya sempoi jer dari kami bertiga...
Khas untuk semua kawan-kawan blogger, para follower dan silent reader...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...
Maaf Zahir dan Batin...

Outstation ke Parit Raja

Salam hari Selasa...
Hari nie Lynn outstation ke Parit Raja...
Ada meeting kelab sukan...
Jadi Lynn tak dapat la nak merayap ke blog korang semua...
Tapi korang jangan risau yer...
Lynn akan lawat korang bila sampai jer pejabat petang nanti...
Hari nie Lynn mula berpuasa balik...
Hope tak muntah2 lagi la yer hari nie...
Dah la hari nie nak outstation...
Kesian plak kawan2 AJK yang sama naik kete pejabat nanti...
Huhuhuhu...

P/S : Ada kawan2 blogger cakap raya maybe hari Khamis...Korang ada dengar tak?

September 6, 2010

Menu Pagi Raya

Wah...
Sedar tak sedar lagi 4 hari Syawal akan menjelma...
Rasa seronok sangat...
Mood nak bekerja memang dah terbang ke sana ke mari jer...
Lynn memang dah mula terkenang-kenang menu raya jer nie...
Terasa lapar perut nie bila buat entry nie...
Sebenarnya tergerak hati nak buat entry nie sebab ternampak ayam masak merah kat blog LIEYA LATIF...

Antara menu-menu yang menjadi kegemaran kitorang sekeluarga...
Seperti kat bawah nie...

Lemang nie memang wajib ada di pagi raya...Lebih-lebih lagi bila beraya di Negeri Sembilan...Nak membakar lemang nie amek masa 1/2 hari tau...Dan kebiasaannya family Mr. Hubby akan bakar lemang pada hari terakhir puasa...Lynn tak boleh nak makan banyak2 lemang nie sebab Lynn ada asthma...Jadi pulut nie salah satu makanan yang kena pantang la...Tapi Lynn makan juga lemang nie...Dalam kuantiti sedikit jer...Hehehehe...

Rendang Daging yang dibuat oleh MIL memang arr best...Sangat mantap rasanya sebab rendang daging Negeri 9 dibuat menggunakan cili api yer...No cili kering okey...Jadi untuk yang tak tahan pedas tu jangan la harap nak makan banyak2...

Kalau balik beraya di rumah Nenek Lynn di Batu Pahat sure ada Ketupat...Tapi kalau balik ke Rawang atau Negeri 9 yang ada hanya lah nasi impit jer...Tapi nasi impit pun okey juga...Kata Mr. Hubby masih lagi dalam kategori ketupat...Tapi Ketupat NONA atau Ketupat Mini la...Wakakakakaka...

Kuah lodeh yang sedap bila dicampur sket ramuannya dengan udang geragau...Memang menyelerakan bila dimakan sewaktu masih panas...Qistina memang suka makan kuah lodeh nie sebab tak pedas...Sangat sesuai untuk kanak-kanak...

Yang nie memang favorite Lynn...Kalau Ibu atau Mak tak masak di pagi raya biasanya Lynn yang akan buat sendiri...Kalau tak ada Ayam Masak Merah nie memang tak sah la...Macam ada jer yang tak kena...

Kuah kacang pun kena ada juga pagi raya...Sebab nak dilawankan dengan Kuah Lodeh...Kalau nak lagi meriah hari raya korang apa kata bakar sekali Satey...Memang best arr...

Huhuhuhuh...
Cepat la Hari Rabu...
Nak balik Negeri 9 nie...
Tapi dalam tak sabar nak menyambut raya...
Esok Lynn kena attend Mesyuarat AJK Kelab Sukan di PPK Parit Raja...
Huhuhuhuh...
P/S : Gambar semuanya dari Encik Google yer...Terima kasih banyak2 Encik Google...

Bantuan Khas Kerajaan - RM500

Kawan-kawan kat HQ KL ada bagi tahu Lynn last week...
Insyaallah hari nie Bantuan Khas Kerajaan yang sebanyak RM500 tu dimasukkan dlm akaun...
Jadi pagi-pagi tadi Lynn try la bukak CIMBClicks...
Intai-intai kalau dah masuk RM500 tu...
Yeah...
Memang betul cakap diorang...
Dah ada extra RM500 kat dalam akaun Lynn...
Maka bermula episod berangan nak beli apa dengan duit RM500 tu...
Mana tahu leh menambah apa yang patut untuk Hari Raya nie...

Rasanya kitorang yang paling last sekali dapat RM500 tu kot...
Lagi berapa hari jer nak raya kan...
Tapi tak per la...
At least duit tu leh la simpan lama sket dalam akaun tu...
Lagipun barang-barang keperluan untuk hari raya dah siap 90% rasanya...
Tinggal nak beli sehelai lagi t-shirt Mr. Hubby kat Danga City Mall...
Dan sehelai tudung Kelabu untuk Lynn...
Dan mungkin juga nak menambah kuih raya untuk 2 buah keluarga kami...

P/S : Korang yang kerja kerajaan dah belanja habis ke duit RM500 tu? Buat per jer dengan duit tu?

Al-Fatihah

Salam pagi Isnin buat kawan2 semua...
Nak share macam2 dengan korang semua...
Nanti akan buat entry yang lain yer...

Hari nie jam 9.30 pagi ada seorang staff di PPD Batu Pahat kembali ke rahmatullah...
Encik Jumat bin Mohd Yassin meninggal dunia di Hospital Sultan Ismail...
Dekat jer dengan pejabat Lynn nie...
Jadi kebanyakkan staff di LPP Johor dah pergi ke hospital waktu Lynn taip entry nie...
Lynn tak dapat nak pergi sebab kepala nie pening dan rasa loya jer tekak nie...
Yang peliknya apesal masuk jer pejabat kepala Lynn pening ek...
Kat rumah ok jerk...
Huhuhuhu...

Semoga roh arwah dicucuri rahmat dan tergolong di kalangan yang beriman...
Al-Fatihah...

Fakta : Bulan nie dah 2 orang staff LPP Johor meninggal dunia...Huhuhu...

September 4, 2010

Baju Raya

Pagi tadi Lynn dan Qistina ikut Mr. Hubby ke Pontian...
Uruskan hal kerja Mr. Hubby sket...
Lepas tu kitorang terus ke Projek Ikan PPK Johor Bahru Selatan...
Staff Mr. Hubby cakap benih ikan yang baru dimasukkan semalam ada yang mati...
Jadi Mr. Hubby pun gie la memantau hari nie...
Lepas jer selesai urusan kat kolam...
Kitorang terus gie Festive Street Mall...
Gie amek baju raya yang ditempah kat Auntie Norma...

Untuk 3 pasang baju Lynn...
2 pasang baju Mr. Hubby & sehelai baju Qistina...
Kos adalah sebanyak RM470.00
Uishhh...Mahal sungguh rasanya...
Nasib baik la dah bayar separuh deposit waktu tempah hari tu..
Kitorang pejamkan jer mata nie bayar tadi...
Lynn tak jumpa tailor yang murah la kat JB nie...
Hantar kat tailor cina agaknya lagi mahal kut...
Betul tak?

Insyaallah petang nie nak ke Kota Tinggi...
Nak cari tudung raya dan sampin Mr. Hubby...
Lepas tu nak singgah rumah kawan baik kitorang...
Maybe berbuka kat sana kut...
Sebab last week diorang dah berbuka kat rumah kitorang...
Jadi nie macam kunjungan balas la...
Dalam kul 4.00 petang nanti boleh la gerak ke Kota Tinggi...
Dari rumah Lynn amek masa dalam 45 minit jer nak sampai sana...

P/S : Korang berbuka kat mana hari nie? Kat rumah atau kat luar? 

Rasa Segar

Salam pagi Sabtu untuk kawan2 blogger...
Hari nie apa plak aktiviti korang...
Gie shopping lagi yer...
Nak share sket dengan korang semua tntg diri Lynn...
Syukur alhamdulillah...
Lynn dah rasa segar sket setelah berehat puas semalam...
Lepas jer jumpa doc di Klinik Siti Fatimah, Taman U tengahari semalam...
Lynn terus balik rumah dan rehat...
Bangun jam 4.30 petang untuk memasak...
Gagahkan juga diri masak untuk Mr. Hubby berbuka...

Korang nak tahu apa yang doc cakap pada Lynn...
Doc cakap Lynn ada tanda-tanda untuk preggy...
Tapi masih awal lagi...
Comment NOUR di entry INI ada betulnya...
Jadi Doc bagi Folic Acid untuk dimakan...
Then doc suruh datang after 2 weeks...
Means lepas raya la yer...
Kalau betul la Lynn pregnant, memang rasa bersyukur sangat...
Sebab Lynn dan Mr. Hubby memang dah merancang nak dapatkan anak lagi...
Korang doakan Lynn berjaya pregnant yer...

Dah lama x cium baby...
Sebab baby yang ada sekarang nie dah besar...
Dah 3 tahun lebih pun...
Qistina pun memang nak adik...
Semoga ada rezeki untuk kami sekeluarga menerima anggota baru dalam family kecik nie...
Hehehehe...

September 3, 2010

Tak Larat Sangat

Lynn tak tahu apesal...
Lynn betul2 rasa tak larat sangat...
Perut nie rasa semacam jer...
Petang nie kat pejabat Lynn ada buat Majlis Tadarus & Khatam Al-Quran...
Macam tak dapat nak joint jer...
Sedih rasanya sebab tak dapat nak joint majlis agama macam nie...
Semoga feedback dari doctor tak der yang serious la yer...
Lynn risau sangat nie...

Citer Hal Perempuan

Salam Jumaat untuk korang semua...
Hari nie merupakan Jumaat terakhir dalam Bulan Ramadhan...
Insyaallah Jumaat minggu hadapan dah pun raya...
Sure ramai yang dah excited nak beraya sekarang nie kan...
Betul tak?
Yang mana tak siap lagi persiapan raya...
Maka weekend nie la masa yang ada untuk buat persiapan...
Termasuklah kitorang sekeluarga...

Entry pagi nie lebih kepada luahan hati jer...
Sebenarnya Lynn nie tengah ada masalah sket...
Lebih kepada masalah sakit puan...
Itu pasal la tajuk entry tu CITER HAL PEREMPUAN...
Jadi yang mana lelaki sila abaikan entry Lynn yang kali nie...
Huhuhuhu...
Malu Lynn nanti...

Okey straight to the point...
Ini berkenaan dengan kitaran haid Lynn yang tak teratur...
Lynn dapat kesan masalah nie baru jer lagi ...
Kat sini Lynn bagi tahu korang secara detail tarikh period Lynn yer...
Bulan Jun - Period pada 27 Jun...
Bulan Julai - Period pada 22 Julai...
Bulan August - Period pada 15 August...
Dan pada 1 September bendera merah muncul lagi...
Apesal makin lama makin cepat bendera merah tu muncul ek?
Dan banyak la puasa ganti yang harus Lynn buat sebab ponteng puasa tahun nie...

Dan sejak 1 September yang lepas Lynn rasa mcm x selesa jer...
Lynn rasa cepat penat dan selalu pening kepala...
Dan sekarang nie Lynn masih lagi pening...
Yang makin worst hari nie Lynn muntah plak kat pejabat...
Tekak rasa loya sangat...
Apa masalahnya?
Huhuhuh...

September 2, 2010

Preparation Raya

Next week dah nak raya kan...Sekejap jer masa berlalu...Pejam celik pejam celik hari nie dah masuk hari ke 23 kita berpuasa...Insyaallah pada 8 September nie dah boleh tengok anak bulan...Kalau ikut kalendar hari raya jatuh pada hari Jumaat...Lynn & Mr. Hubby memang cuti lama raya tahun nie...Mulai hari Khamis 9 September sehingga la 20 September...Berapa hari tu ek? 12 hari rasanya...Nak dekat 1/2 bulan tau...Hehehehe...Sebenarnya plan asal just nak cuti sampai 19 September jer...Tapi Mr. Hubby baru jer dipanggil untuk hadiri interview naik pangkat pada 20 September tu...Jadi Lynn sambung la cuti lagi sehari...

Nak share sket dengan korang tentang persiapan raya Lynn...Tahun nie kitorang pilih Warna Merah Bata sebagai warna tema untuk family kitorang...Sebenarnya Lynn macam berkenan nak amek warna merah menyala tapi tak jumpa plak yang berkenan waktu beli kain kat Jalan TAR bulan 7 hari tu...Lynn tempah baju kat tailor tahun lepas gak...Dan semalam Lynn ada call Auntie Norma tu...Syukur alhamdulillah baju raya kitorang dah pun siap...Tinggal nak gie amek jer...

Selain dari baju raya untuk Hari Raya Pertama, Mr. Hubby ada beli 3 helai t-shirt dan sehelai jeans...Dan untuk diri Lynn plak ada extra 3 pasang baju kurung...Jadi jumlah baju kurung Lynn untuk tahun nie adalah 4 pasang...Hehehehehe...Korang jangan tension yer...Lynn nie kalau bukan Hari Raya memang tak der la nak tempah baju kurung...Dan kebiasaannya baju kurung pada hari raya nie la yang Lynn akan lenjan untuk bawa ke tempat kerja...Itu yang buat lebih sket tu...

Preparation untuk Qistina memang arr meriah...Biasalah budak-budak...Baju raya Qistina tahun nie Lynn dah beli waktu bulan Julai lepas...Lynn memang sengaja beli awal sebab tak larat rasanya nak meredah lautan manusia di shopping complex musim nak raya nie...Lagipun Qistina nie lasak sket...Bila berjalan tu x nak pegang tangan...Berlagak macam dah besar jer...Huhuhu...Ngeri sangat kalau terjadi perkara seperti di entry INI...Macam-macam boleh jadi kan...

Tentang persiapan rumah plak, kitorang dah berhempas pulas mengemaskan rumah sepanjang hari Ahad lepas...No langsir baru sebab langsir yang ada sekarang nie baru jer dipakai 1 tahun lebih...Jadi last Sunday dah basuh pun dan bila dah kering kitorang pasang balik langsir tu...Set perabot pun guna yang lama jer sebab masih elok...Lain la kalau dah patah atau buruk sangat kan...Cuma sejak Lynn dah addicted dengan English Deco nie ada la juga sambar beberapa barang untuk menyerikan lagi rumah kitorang sempena hari raya nie...

Lynn beli table runner untuk meja makan dan meja kopi, kotak tissue, tempat letak sudu, dan balang kuih...Barang2 tu ada yang Lynn beli kat Romantika dan ada yang Lynn beli kat KK Home Deco...Rasanya sebelum nak sampai ke hari raya nanti ada lagi barangan English Deco yang sempat Lynn sambar nie...Hehehehe...Tapi barang-barang Lynn tak la semeriah seperti di rumah KAK JUN kot...Erm, orang baru nak bercinta dengan English Deco kan...Jadi semuanya kena beli yang simple2 dulu...Nanti bila dah naik antu baru la start membeli yang besar2 & mahal2 plak...Hehehehehe...Kat situ korang dah boleh bayangkan berapa banyak RM yang akan dilaburkan...

Tempat letak sudu nie sebiji macam yang Lynn beli...Beli kat Romantika...Gambar diambil dari Google...

Kotak tissue Lynn ala-ala mcm nie la...Tapi yang nie cantik sangat...Lynn punya simple jerk...
Beli kat Bazar JB...

Bekas kuih yang Lynn dah beli pun macam nie gak...Sangat cantik di mata Lynn la...Tp kuih raya sampai sekarang x beli2 lagi...Nak letak apa jer kat dalam bekas tu nanti...Hahahaha...

Cuma sekarang nie Lynn nak mencari sampin dan tudung Lynn...Selagi baju2 yang ditempah kat Auntie Norma tak diambil selagi tu la tak dapat nak cari tudung...Insyaallah baju2 tu kitorang akan amek weekend nie...Sambil amek baju boleh la cuci mata dan wallet kat Festive Street Mall tu...Hehehehe...Persiapan duit raya untuk tahun nie tugas Mr. Hubby...Tak tahu berapa banyak RM yang ditukar untuk tahun nie...Tugas Lynn hanya menyampaikan jer duit raya tu...Erm, okey la...Panjang betul entry hari nie...Sure korang boring jer layan entry nie kan...Huhuhuhu...Nanti ada masa dan peluang Lynn update lagi yer...Bye...

TQ & Confius

Entry kali nie just nak say tq kat semua...
Tq sebab wish happy birthday sempena hari tua Lynn hari nie...
Untuk family, adik beradik, saudara mara, kawan-kawan (office, FB, blog, sekolah & uni) yang tak putus-putus wish happy birthday untuk Lynn...
Terima kasih banyak-banyak...
Hehehehe...
Sebenarnya tak tahu nak update apa tengahari nie...
Sebab dari pagi tadi duk fikirkan nak request hadiah apa dari Mr. Hubby...
Tadi Mr. Hubby dah call...
Tanya dah decide ker nak hadiah apa...
Erm...Memang blank la...
Lynn kalau boleh nak hadiah yang boleh dipakai dan tahan lama...

P/S : Korang tolong bantu Lynn...
Bagi cadangan yang bernas...
Supaya Lynn tak jenuh memikir nak pilih apa malam nanti...

Menjejak Angka 29

Salam pagi Khamis untuk kawan-kawan blogger semua...
Syukur alhamdulillah....
Hari ini Lynn masih lagi berpeluang untuk menghirup udara di bumi ALLAH...
Dan hari nie usia Lynn mencecah ke angka 29...
Rasa bersyukur sangat2 kerana dipanjangkan umur...
Di beri peluang untuk berada di bumi yang sungguh bertuah ini...
Tahun nie tahun ke2 Lynn menyambut hari lahir di bulan yang mulia...
Jadi no birthday celebration yang besar2 yer...
Almaklumlah bukan la kanak-kanak...

Pagi tadi Mr. Hubby dah wish happy birthday...
Dan Mr. Hubby pun dah cakap...
Tonight we will celebrate your birthday...
Just three of us...
So Lynn just tersengih jer...
Another reason yang membuatkan Lynn tersenyum simpul pagi nie...
When he said, u choose what u want for your birthday...
Mr. Hubby memang tak reti nak buat surprise nie...
Dia lebih suka straight to the point...

Dalam pada gembira diatas kedatangan hari nie...
Semalam Lynn mendapat perkhabaran duka dari sahabat handai di pejabat...
Senior Officer di pejabat PPD Muar/Segamat telah kembali ke rahmatullah...
Allahyarham Tuan Haji Abdul Samat bin Suboh telah pergi mengadap ilahi petang semalam...
Rasa sedih sangat sehingga menitis air mata Lynn...
Dan rasa ralat sebab tak sempat melawat sewaktu beliau sakit...
Kali terakhir Lynn berjumpa dan berbual dengan arwah pada tahun 2008...
Masih terkenang-kenang wajah arwah...
Lynn dan keluarga mengucapkan takziah kepada ahli keluarga arwah...
Semoga roh arwah dicucuri rahmat dan tergolong di kalangan yang beriman...
Al-Fatihah...

September 1, 2010

Sosej Haram

Petang nie nak share sket info dengan korang...
Dapat info nie daripada ex-school mate Lynn di Puteri Wilayah...
Daripada Cik Mas Zuber yang masih single dan available...

(Pssstt : Jangan marah yer Mas...Gurau-gurau jerk...)

Tentang Sosej Haram...
Untuk para penggemar Sosej di Malaysia nie...
Please avoid daripada membeli sosej jenama seperti di bawah nie...
Sosej-sosej dari jenama nie telah dikenalpasti dicampur usus khinzir...
  • Gourmessa
  • Muller' Haus 
  • Dew Fresh 
  • Puteri 
  • Miami Butcher House
  • Maspac
Pengilang yang mengeluarkan produk sosej yang menggunakan usus khinzir tersebut adalah:
  • Deluxe Food Services Sdn. Bhd. di Shah Alam (Gourmessa)
  • German Delicatessen di Subang (Muller's Haus dan Dew Fresh)
  • Puteri Pan Pacific (Puteri)
  • Miami Butcher House di Batu Feringgi (Miami Butcher House)
  • Omcorp Sdn. Bhd. di Bukit Angkat Kajang (Dew Fresh)
  • Pacific Refgerating Sdn. Bhd. (Maspac)
Projek Koordinator PPIM, Noor Nirwandy Mat Noordin berkata
Hotel dan restoran yang menyajikan dan menjual sosej tersebut adalah:
  • Palace of Gorden Horses
  • Coffee Bean Tea Leaf 
  • Hotel Equatorial 
  • Ikea Cafe
  • Muller Sausage
Please sebarkan info ini kepada semua umat Islam di Malaysia...
Setidak-tidaknya kita boleh avoid daripada memakannya...

Bakal Peguam Negara

Huh...
Tajuk sangat skema okey...
Bukan main-main tajuk entry Lynn hari nie...
Berkenaan apa kah ini?
Korang nak tahu siapa bakal Peguam Negara Malaysia?

Sila rujuk gambar di bawah...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Kat atas tu bakal Peguam Negara Malaysia yang akan datang yer kawan-kawan semua...
Hehehehehe...
 Di dalam Persidangan Parlimen Kecil..
Tadika Ixora Ria...


Yang anggota lainnya seperti di bawah ini...


dan juga ini...


Hahahahaha...
Memang kelakar sungguh la tengok poster nie terpampang kat luar Tadika Ixora Ria Isnin lepas...
Last Monday, Tadika Ixora Ria ada buat sambutan hari kemerdekaan...
Semua student kena pakai baju senaman masing-masing...
Salah satu acara yang dibuat sempena sambutan tu adalah perbarisan...
Perbarisan yang lebih kepada berjalan-jalan...
(Itu yang Teacher Nany & TEacher Efa inform kat Lynn la...)
Dan ada juga coloring contest...


Dan pemenangnya adalah...

Nur Qistina Farzana - No 3...
Ermm korang tengok lah sendiri hasil kerja anak dara nie sampai leh dapat No 3...
Agak comot kan...
Tapi bila fikirkan balik yang umur dia baru jer 3 tahun i think nie pun dah kira cantik...
Kalau x macam mana la boleh dapat No 3 dalam kategori yang sebaya dgn dia...
Betul tak?
Balik jer rumah hari Isnin tu dia asyik laungkan 
Merdeka! Merdeka! Merdeka!
Hehehehe...

SEPTEMBER

New Date...
New Month...
Today is 1st September...
I love September...
Really love it...
Muuuaaaaahhhsss...