July 31, 2010

Menjejaki Batu Layar

Salam pagi Sabtu...
Hari nie seawal subuh Lynn dah bangun...
Nak kemas-kemas...
Nak packing-packing...
Sebab sekejap lagi nak ke Batu Layar...
Excited sungguh nie...

Lynn tak prepare apa-apa pun...
Sebab semalam kawan-kawan dah collect duit...
Diorang akan prepare everything...
Tapi macam x best jer...
Sebelum pergi sat lagi Lynn nak ajak Mr. Hubby singgah pasar Taman Universiti la...
Nak beli udang sket...
Diorang kata nak buat BBQ...
Tapi just beli ayam jer semalam...
Kalau kitorang beli udang sket boleh la mempelbagaikan lagi BBQ tu...
Betul tak?

Erm...
Okeylah...
Nak kemas-kemas nie...
Dah tu nak mandi dan solat Subuh...
Lynn akan update nanti pasal Batu Layar...
Take care yer kawan2...
Muaaahhhsss...

July 30, 2010

Sampai Nangis Dibuatnya

Petang nie nak share entry sedih ngan korang semua...
Huhuhuhu...
Lynn sejak 2 malam nie asyik menangis jer...
Murah betul air mata nie keluar...
Mr. Hubby plak boleh buat tak tahu jer bila Lynn menangis...
Sampai betul hati dia...

Mesti korang tertanya-tanya apa yang dah terjadi kan...
Huhuhuhu...
Semua nie adalah gara-gara ini...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.


Rob Pattinson @ Edward Cullen...Si handsome yang berlakon dalam filem...


dan juga kerana mereka...

Richard Gere & Hachiko dalam...


Malam pertama Lynn menonton Remember Me seorang diri pada mulanya...
Mr. Hubby temankan waktu dah separuh citer nie dimainkan...
Memang arr jatuh cinta dengan Rob Pattinson nie...
Sangat handsome wei...
Dan sedih sungguh bila dia mati...
Emo sangat la Lynn nie...
Hehehehe...

Malam tadi pun air mata mencurah-curah kuar disebabkan Hachiko...
Sangat sedih melihat kesetiaan anjing ini seperti yang Zana ceritakan...
Lynn memang dapat tahu tentang citer nie daripada review yang Zana buat...
Yang kali nie nangis lagi teruk daripada malam sebelumnya...
Huhuhuhu...
Mengalahkan tengok citer Hindustan...
Mr. Hubby duk bantai gelak jer tengok Lynn...
Sabar jer la...
Korang jangan gelak plak pada Lynn...

Sebenarnya Lynn nie memang kaki nanges bila tengok part yg sedih2 nie...
Tak kisah la citer apa pun...
Lawaks kan...
Tapi itu la kenyataannya...
Lynn memang sensitif sket...

P/S : Sekarang nie hati tengah berdebar-debar plak sebab nak gie jumpa Teacher Qistina sekejap lagi...
Nak gie amek report card dia...
Huhuhuhu...
Doakan Qistina dapat feedback yang baik yer...

SELAMAT BERHARI MINGGU

HaRi JuMaAt KaMi

Salam pagi Jumaat buat kawan2 semua...
Hari nie Lynn & Mr. Hubby keluar rumah awal sket...
Keadaan pagi nie agak mendung di Bandar Baru Kangkar Pulai...
Jadi kitorang dah agak yang hujan sure akan turun pagi nie...
Tak nak terlambat lagi macam hari Isnin lepas kan...

Selesai jer urusan menghantar Qistina ke Tadika Ixora Ria...
Hujan turun dengan lebatnyer...
Jalan dah mula jammed...
Nasib baik arr Mr. Hubby tahu jalan yang boleh dicilok...
Sekarang nie hujan atau tidak, keluar awal atau lambat...
Jalan di hadapan Universiti Teknologi Malaysia sentiasa jammed...
Tak tahu la apesal...
Kadang-kadang naik fed up juga...
Dulu kami fikir tindakan membeli rumah di pinggir bandar boleh elakkan diri kami daripada menghadapi masalah jammed nie...
Tapi rasanya bukan kami jer yang berfikiran macam tu...
Ramai rakyat Johor nie yang cari rumah di pinggir bandar...
Mungkin itu sebab kesesakan lalu lintas lately nie di hadapan Universiti Teknologi Malaysia...

Walaupun hujan lebat tapi perjalanan ke pejabat okey hari nie...
Highway Pasir Gudang tak ler jammed sangat...
Maka tepat jam 7.48 pagi Lynn dah punch kad hari nie...
Hehehehe...
Hati sangat berbunga-bunga sebab tak lewat walaupun hujan lebat melanda Johor Bahru...

Esok kami merancang untuk berpicnic...
Bersama kawan-kawan pejabat dan keluarga masing-masing...
Insyaallah kami akan ker Batu Layar...
This is my first time jejak kaki ke Batu Layar...
Ramai yang cakap Batu Layar sangat cantik...
Tak sabar rasanya menantikan hari esok...
Moga perancangan kami untuk hari esok direstui ALLAH S.W.T...

Cuma Lynn rasa upset sebab kawan baik Lynn & Mr. Hubby tak dapat nak joint...
Zalee + Ieda & Ezmad + Ieza tinggal di Batu Pahat jadi agak jauh untuk travel ke Batu Layar..
Insyaallah Pro & Wana akan joint program nie...
Rasa rindu untuk berkumpul dengan mereka semua seperti di Trip Sabah yang lepas...
Tapi kawan-kawan pejabat lain yang joint pasti akan menjadikan program ini meriah...
Kami mohon pada kawan-kawan blogger semua agar perjalanan picnic kami berjalan lancar pada esok hari...
Apa pula perancangan korang semua?

 Rindu sungguh dengan korang...Hope dapat berbuka bersama Ramadhan nie...

July 29, 2010

Puteri Harbour, Decoupage & Folk Art

Salam petang untuk kawan2 blogger...Hari nie Lynn tak sempat sungguh nak melawat blog kawan2 sebab Lynn baru jer selesai attend satu mesyuarat di pejabat nie...Mood nak berblogging pun tak berapa nak datang sangat la hari nie...Huhuhuhu...Tapi Lynn kuatkan juga semangat supaya ada gak entry untuk hari nie...

Okey...Last Sunday lepas jer menghadiri majlis wedding Thalha kitorang gie melepak kat Puteri Harbour...Erm, mesti ada di antara korang yang tertanya2 kat mana letaknya Puteri Harbour tu...Puteri Harbour nie merupakan salah satu tarikan yang ada di Nusajaya, Johor...Tapi Puteri Harbour nie tak ler meriah sangat sebab tempat nie masih baru lagi...Kat sini ada banyak kapal2 yang duk parking...Tak pasti plak untuk disewakan atau pun hak milik persendirian...Lynn tak dapat nak bertanya hari tu sebab x der sesiapa pun yang duk kat kaunter pertanyaan tu...

Keadaan petang di sini sangat mendamaikan...Ramai juga yang datang melepak kat sini sambil amek gambar...Especially couple & family la...Pengantin pun banyak yang amek gambar outdoor kat sini...Al maklumlah, nak beli kapal layar sendiri tak mampu jadi dapat amek gambar berlatarbelakangkan kapal layar pun dah kira okey la tu...Hehehehe...Jadi korang tengok la gambar2 yang ada nie yer...

Posing poyo anak dara Lynn...

Leka memerhatikan kapal2 yang ada di Puteri Harbour...

Tak tahu la posing gaya apa anak dara nie...Hehehehe...

Qistina seboleh-boleh nak berjalan kat atas tu...Ngeri jer sebab kat sebelah bawah dia dah ada air...Huhuhu...

Antara kapal-kapal yang ada kat Puteri Harbour tu...

Qistina dengan papa dia...Waktu nie Qistina dah penat dah...Nak posing pun x der mood...

Dah macam dalam filem TITANIC...Hehehehe...

Last sekali posing dari kami bertiga...Naseb baik arr ada sorang adik yang baik hati tolong amek gambar nie...

Jadi itu la gambar2 yang Lynn nak share dengan korang petang nie...Owh yer...Lynn tiba-tiba duk leka menggoogle segalanya berkaitan dengan Decoupage dan Folk Art...Entah kenapa hati nie berdetik nak google tentang semua tu...Dan yang nyata sekarang nie Lynn macam dah jatuh cinta la dengan Decoupage dan Folk Art nie...Lynn nak sangat belajar semua tu sekarang nie...Tapi Lynn x tahu menahu pasal benda alah nie...Ada sesiapa di antara korang semua yang tahu x? Please sangat2 bagi feedback pada Lynn yer...

July 28, 2010

Mana Nak Cari Nie?

Salam petang untuk kawan2 blogger semua...
Erm, Lynn masih lagi pening kepala sebab tak dapat rehat yang cukup tengahari tadi...
Niat memang arr nak berehat tapi memikirkan tentang Qistina, Lynn gagahkan juga diri nie mencari sesuatu...
Huhuhu...
Sejak Isnin lepas Lynn dan Mr. Hubby tercari2 benda nie...
Dah banyak kedai yang biasa kitorang dah kehabisan benda nie...
Tak tahu la apesal diorang boleh kehabisan sampai macam nie sekali...
Tak reti2 agaknya nak pesan stok...
Rasa macam nak offer jer diri kat takue tu untuk tolong orderkan stok...
Mesti korang tertanya2 apa la benda yang Lynn & Mr. Hubby susah nak cari tu kan...
Haaa...
Sebenarnya kitorang duk sibuk mencari benda nie...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Untuk pengetahuan korang...
Qistina mula2 minum susu formula S26 Gold...
Step 1 untuk bayi berumur 0 - 6 bulan...
Tak la selalu sangat beli sebab diselang selikan dengan susu cap gantung...
Hehehehe...

Then kitorang continue bagi Qistina minum susu Promil Gold...
Step 2 dan yang nie untuk bayi berusia 6 - 12 bulan...
Waktu nie Qistina dah fully minum susu formula...
Lynn x dapat menyusukan dia lama sebab susu kurang...
Erm, rasa macam rugi jer sebab sekarang nie Lynn tengok ramai kawan2 yang menyusukan anak diorang sehingga usia 2 tahun...
Jimat pun jimat sebab tak payah nak berhabis duit nak beli susu fomula...
Betul tak...

Start usia Qistina 1 tahun kitorang tukarkan susu dia ke Step 3...
Susu Progress Gold...
Untuk yang berusia 1 - 3 tahun...
Tak der masalah sangat nak cari susu nie sebab kat kedai ubat, Carrefour pun ada jual...
Cuma bila kitorang balik ke Negeri 9 ada payah sket la sebab kat sana susah sket nak cari susu nie...
Ada sekali kitorang gie satu kedai, tauke tu cakap ini susu anak Dato' minum la...
Tak ada jual dekat kampung-kampung...
Huhuhuhu...
Sabar jer la...

Julai lepas usia Qistina dah berganjak ke 3 tahun...
Jadi tiba la masa untuk tukar susu lagi...
Kali nie bertukar plak ke Step 4...
Step yang last sekali untuk kanak-kanak berusia 3 hingga 7 tahun...
Tapi sejak bertukar susu nie...
Kitorang suami isteri menghadapi masalah yang sungguh rumit...
Kedai2 yang biasa jual susu daripada WYETH nie asyik kehabisan stok jer...
Aduhai...
Kebetulan stok susu Qistina dah nak habis...
Jadi Isnin lepas Lynn pergi ke satu kedai sensei (ubat cina) yang ada jual susu nie tapi susu tu dah habis stok...
Macam pelik jer sebab last week kitorang pergi beli 2 kotak susu tu...

Hari nie Lynn sanggup berjalan kaki ke Carrefour...
Tengok tu jalan kaki tau...
Tapi tak ler jauh sangat...
150 meter jer dari pejabat Lynn...
Exercise sket...
Niat semata-mata nak gie cari susu Promise Gold nie...
Tapi tak juga dijual kat Carrefour tu...
Yang ada cuma S26 Gold, Promil Gold & Progress Gold...
Aduhai...
Apesal la susah sangat yer nak dapatkan stok susu nie?

Petang nie lepas balik kerja Lynn & Mr. Hubby kena juga cari susu Promise Gold nie untuk Qistina...
Kitorang dah pernah cuba untuk tukarkan susu lain...
Tapi Qistina tak nak minum...
Dia rasa lain mcam jer terus dia tak nak minum...
Jadi tak kan la nak membazir kan...
Lynn & Mr. Hubby hope sangat dapat carikan stok susu tu hari nie...
Kalau tak kesian la kat anak dara kitorang nie...


Apesal Ek?

Huhuhuhu...
Pagi nie mood nak buat kerja ke laut la...
Mood nak update entry dan berjalan2 ke blog kawan2 pun ke laut...
Apesal ek?
Kepala Lynn nie plak dah pening semacam jer nie...
Aduhai...

July 26, 2010

Pengantin Baru

Salam petang buat kawan2 blogger semua...Semalam Lynn ada 2 kenduri kawen yang Lynn, Mr. Hubby & Qistina dijemput attend...Satu di Felcra Lakai, Jelebu, Negeri 9 (Kampung Mr. Hubby) dan satu lagi di Taman Perling, Johor Bahru...Untuk pengetahuan korang semua, kitorang balik ke Negeri 9 Jumaat lepas...Jadi memang x der masalah apa la kalau nak pergi kenduri kat kampung Mr. Hubby tu sebab dah ada kat sana...Kalau tak pergi memang arr melampau sungguh...Baik jadi macam katak...Duk jer la bawah tempurung...Jangan bercampur dengan orang kampung...

Jadi seawal jam 11.00 pagi kitorang dah bersiap-siap untuk pergi ke kenduri tu...Tak ker awal giler tu...Tapi majlis kenduri kawen kat Negeri 9 nie memang start awal dan habis pun awal...Kebiasaannyer pukul 3.00 petang khemah semua dah dibuka tau...Jadi jangan perasan la kalau korang pergi jam 3.00 petang tu masih sempat lagi nak makan-makan...Huhuhuhu...Disebabkan nak berkejar ke majlis lagi satu Lynn sampai terlupa nak bawa camera tau...Sabar jer la...

Pengantin nie merupakan kawan satu sekolah Mr. Hubby...Dan untuk pengetahuan korang ini merupakan perkahwinan kali kedua buat pengantin...Dia merupakan Duda anak 2 yer...Baru jer 29 tahun...Tak pasti plak nama pengantin apa tapi Mr. Hubby duk panggil dia Along Zul...Lynn tak kenal sangat pun dengan Along Zul nie...Tapi Mr. Hubby selalu gak sebut2 nama dia...Perkahwinan kali ke2 nie jodoh dia dengan seorang ibu tunggal yang mempunyai 2 orang anak...Sama padan jer diorang nie...Lynn doakan perkahwinan diorang nie kekal hingga ke akhir hayat dan sentiasa bahagia...Insyaallah...

Lepas jer makan kat kenduri tu kitorang pun bergegas hantar Mak & Aqila balik ke rumah dan teruskan la perjalanan balik ke Johor Bahru...Kitorang gerak dari rumah mak jam 1.00 petang dan nak tahu kitorang sampai ke Tol Skudai kul brp? Huhuhuhu...Jam 4.30 petang tau...Giler betul la...Tak sangka betul leh sampai secepat itu...Silap hari bulan boleh sangkut 1 speed trap kat hway...Huhuhuhu...Semua nie disebabkan nak mengejarkan satu lagi wedding di Taman Perling...

Wedding di Taman Perling nie atas jemputan daripada Pengantin Perempuan yang bermana Thalha yang telah selamat diijabkabulkan dengan pasangan pilihan hati yang bernama Hazlin...Thalha nie merupakan kawan blogger yang Lynn kenal sejak tahun lepas...Memang friendly Thalha nie dan Lynn rasa seronok sebab dapat jumpa face to face dengan dia...Kami tiba di rumah Thalha tepat jam 4.59 petang...Nasib baik arr jemputan kat Johor ni sampai pukul 5.00 petang...Kebetulan waktu kami sampai ada juga jemputan yang baru sampai...Tak la segan sangat...Dan kitorang pun duk la satu meja sama dengan jemputan yang tiba sama dengan kami...

Waktu tu pengantin baru tengah sibuk amek gambar dengan saudara mara dan sesudah jer makan kitorang pun bersalaman la dengan pengantin dan amek gambar...Hahahaha...Gambar dengan pengantin pun kitorang x amek sebab pengantin dah suruh cameraman dia amek gambar...Jadi yang Lynn dapat amek gambar pose diorang ber2 jer...Apa la masalah dengan Lynn semalam pun Lynn tak tahu la...Huhuhuh...Nanti Lynn kena minta dengan Thalha bila dia dah start kerja...


Lynn dan keluarga mendoakan agar Thalha & Hazlin bahagia sentiasa dan kekal hingga ke akhir hayat...Kami juga doakan agar mereka berdua dikurniakan anak-anak yang comel belaka...Selamat Pengantin Baru...Okey...Itu sahaja entry petang nie...Kalau ada masa terluang Lynn akan update lagi sebab ada lagi citer pasal weekend yang Lynn nak share dengan korang...Jumpa next entry yer...Adios...

Punch Card, Qistina & Tuan NUFFNANG

Salam pagi Isnin untuk korang semua...
Huhuhu...
Hari nie tak ler Monday Blues...
Tapi bengang sket arr...
Sebab pagi nie Lynn terlewat punch card...
Huhuhu...

Lynn punch hari nie 8.01 pagi...
Tak boleh ker punch card tunggu sampai Lynn datang baru bertukar ke 8.01 pagi...
Sedih wei...
Sebab kali nie dah 3 kali Lynn lewat untuk bulan nie...
Hari nie lewat sebab hujan lebat pagi nie...
Anak dara kesayangan Lynn pun sajer jer melengah-lengahkan masa pagi tadi...
Nak dimarah takut dia melalak tak nak pergi school...
Tak pasal2 plak kena cuti nanti...
Jadi kena la layankan jer Qistina pagi tadi...
Mungkin sebab terlewat kuar dari rumah tadi yang menyebabkan punch card kul 8.01 pagi...
Huhuhu...

Hari nie ada tugasan kerja urgent yang perlu disiapkan...
Tapi kerja-kerja sambilan seperti merayap di blog kawan2 tetap akan dilaksanakan sebab unique visitor Lynn pada Sabtu & Ahad sangat teruk ok...
Sangat sedih bila tengok kurang sangat yang datang melawat pada hari weekend...
Jadi kena la kerja keras sket minggu nie...
Tuan NUFFNANG masih tak bagi la Buffered Earning untuk Lynn...
Sepanjang minggu lepas traffic Lynn agak meriah juga...
Kenapa yer Tuan NUFFNANG tak bagi Buffered Earning?
Tuan NUFFNANG merajuk ker?

July 23, 2010

Ini Betul-Betul

Salam petang untuk korang semua...
Hari nie Lynn nak share dengan korang semua Doa Kelihatan Cantik & Anggun...

Kali nie betul-betul punya...
Sebab Lynn kesian tengok korang semua terkena dengan Lynn tempoh hari...
Jadi Lynn cari la Doa yang sebetulnya untuk share dengan korang semua...


Ini adalah doa untuk kelihatan cantik & anggun...
Bila menghadap cermin, seeloknya amalkan la ayat nie yer...

Selain itu...
Korang boleh juga amalkan 

"Allahumma kama hassanta khalqi fahassin khuluqi"
Maksudnya : Ya Allah percantikkanlah akhlakku sepertimana Engkau perelokkan peradabanku

 Jom kita praktikkan yer kawan-kawan...
Insyaallah berkat usaha kita semua amalkan doa nie kita semua akan kelihatan cantik, angguk dan segak...

Happy Birthday Dato' Seri Najib Tun Razak


Happy Birthday To You...
Happy Birthday To You...
Happy Birthday To Dato' Seri...
Happy Birthday To You...

Salam 1 Malaysia...
Hari nie merupakan hari lahir yang ke57 Dato' Seri Najib Tun Razak, Perdana Menteri Malaysia...
Dikesempatan yang ada nie Lynn, Mr. Hubby dan Qistina ingin mengucapkan 
Selamat Hari Ulang Tahun ke 57 buat our beloved PM...
Semoga Dato' Seri dikurniakan kesihatan yang baik dan dipanjangkan umur...
Semoga Dato' Seri juga dapat memimpin negara kita Malaysia ke mercu kebanggaan dunia...

P/S : Moga-moga ada la bonus untuk kakitangan kerajaan yer tahun nie...Hehehehe...Boleh gitew...

July 22, 2010

Tidur Sendirian

Salam petang untuk korang semua...Tadi waktu Lynn lunch dengan kawan2 office...Lynn ada bertanyakan pada diorang satu soalan...Umur berapa yang sesuai untuk kita asingkan anak-anak dari tidur sebilik dengan parents...Most of them cakap tunggu besar sikit...Tapi besar macam mana? 4 tahun? 5 tahun? atau 6 tahun baru nak ajar tidur asing dengan parents?

One of my friend Kak Ina cakap anak dia yang pertama dia dah ajar tidur asing sejak umur 3 tahun...Sekarang anak dia tu dah berusia 6 tahun...Umur Qistina dah pun 3 tahun...Agak-agak korang sesuai tak untuk Lynn ajar dia tidur sendirian? Lynn pernah juga suarakan hal nie kepada Mr. Hubby tapi waktu tu Qistina belum pun 3 tahun lagi...Mr. Hubby cakap macam awal sangat...Tapi sampai bila Qistina nak berkepit jer dengan kitorang kan...

Macam mana plak hubungan kitorang berdua dengan Qistina nanti...Sekarang nie memang arr Qistina manja sungguh dengan kitorang...Tak ker nanti Qistina akan rasa tersisih kalau kitorang biarkan dia tidur sendirian? Apa pendapat korang semua?   Sekarang nie kalau nak ajar dia tidur berasingan dengan kitorang, maka Lynn dan Mr. Hubby kena la kuarkan duit untuk beli katil, almari dan keperluan lain untuk diletakkan dalam bilik Qistina tu...Nak kena fikirkan dekorasi bilik yang sesuai untuk Qistina...Tapi nak ke dia? Huhuhuhu...Entah macam mana la plak Lynn boleh terfikirkan tentang hal nie hari nie...

Dalam pada fikirkan tentang hal nie sempat juga Lynn mengodek Google tadi...Cari gambar bilik kanak-kanak...Ada la jumpa beberapa gambar bilik yang Lynn rasa cantik sangat...Rasa macam Lynn nak kembali jer ke zaman kanak-kanak dan request kat parents Lynn supaya buat bilik macam nie untuk Lynn...Wakakakaka...Sengal juga Lynn nie...

Bilik nie sesuai untuk gadis remaja kan...Cute giler...

Konsep macam nie sesuai untuk budak2 yang sebaya Qistina kut...Sebab colourful...

Cantik betul bilik nie...Memang sesuai untuk kanak-kanak perempuan...

Yang ini simple jerk tapi okey juga...

Yang nie plak nampak kemas jer...Untuk kids yang suka membaca sure sesuai ada bilik macam nie...


Yang nie dah tentu la untuk anak orang kaya...Entah berapa la kos nak buat bilik macam nie kan...

So...Apa pendapat korang tentang tidur berasingan dengan parents nie...Lynn sure sangat ada di antara korang pernah hadapi situasi nie...Please help me...Tolong bagi pendapat mana tahu Lynn boleh jadikan sumber rujukan...Okeylah...Need to leave now...Nak gie blogwalking kat blog kawan2 nie...Take care yer semua...Bye...

New Look

Salam ceria...
Salam 1 Malaysia untuk korang semua...
Sihat ker hari nie?
Lynn dan keluarga sihat-sihat sokmo...
Syukur Alhamdulillah...
Lynn doakan kawan-kawan blogger dan seluruh ahli keluarga pun sihat-sihat la yer...

Korang perasan tak rupa baru blog kesayangan Lynn nie...
Hehehehe...
Setelah puas mengodek blog petang semalam dan bersambung pada pagi nie...
Maka ini lah hasilnyer...
Lynn dah buat make over ke atas blog kesayangan Lynn nie...
Sebenarnya Lynn sayang sangat dengan background yang dulu tu...
Tapi disebabkan sesuatu Lynn nekad untuk berikan nafas baru untuk blog Lynn nie...


Untuk kawan-kawan blogger yang menggunakan background The Cutest Blog On The Block sure kat blog korang ada tertepek benda nie...
Jadi semalam Lynn nekad...
Daripada blog Lynn jadi kelam kabut esok (23 Julai 2010) better Lynn buat make over dulu...
Tak pasal-pasal plak nanti...
Jadi kali nie Lynn telah memilih free background daripada The Background Fairy...
Design tak la banyak sangat macam kat The Cutest Blog On The Block tapi boleh la...
Kalau korang berminat untuk tukar background blog korang boleh la terjah ker The Background Fairy tu yer...
Selain daripada kat situ banyak web dan blog lain juga yang offer free background jadi pandai2 arr korang cari sendiri...
Tanya la kat Mr. Google...
Sure dia leh tolong korang semua...

Okey la...
Lynn pun ada banyak kerja nak siapkan hari nie...
Insyaallah nanti Lynn jalan-jalan kat blog korang yer...
Owh yer...
Nak mengadu sket dengan korang nie...
Nuffnang Lynn macam ada problem la...
Lynn tak dapat tengok berapa ramai visitor Lynn...
Tak tahu apesal plak...
Huhuhu...
Tension juga nie...

P/S : Tuan NUFFNANG, kenapa yer boleh timbul masalah nie?

July 21, 2010

Doa Pemanis Muka

Salam ceria untuk korang semua...
Hari nie Lynn berpuasa lagi dan mood Lynn sangat baik hari nie...
Dan Lynn sangat2 berharap gar mood baik nie tak akan dirosakkan oleh sesiapa...
Al maklumlah bekerja sebagai kakitangan kerajaan nie macam2 yang boleh terjadi...

Okey...
Hari nie Lynn nak share something dengan korang...
Tentang petua mengamalkan doa pemanis muka...
Ayat nie sangat mujarab diamalkan dan sebaiknya dibacakan setiap pagi Jumaat sebelum nak keluar rumah...
Tapi hari2 lain pun boleh juga diamalkan...
Yang penting niat kita tu...
Betul tak?

Dan yang bagusnya kita semua dapat menjimatkan duit kita dari dihabiskan kat aktiviti facial ataupun botox (itupun kalau ada di antara korang semua yang buat botox la)...
Doa pemanis muka nie lebih elok lagi jika dibaca 3 kali sehari sebelum memakai bedak, alat-alat solek atau minyak rambut (untuk lelaki)...
Hafal, tarik nafas dalam-dalam dan hembus...
Baca dengan kuat dan kalau boleh biarlah orang disekeliling anda dengar yer...
Selamat mencuba dan selalulah mengamalkan petua ini...
Insyaallah anda akan berjaya...

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...




MINYAK SI TUANG-TUANG

KU TUANG DALAM KUALI 

MUKA KU MACAM BERUANG 

SEMUA ORANG GERENTI LARI

KUANG....KUANG....KUANG




Hehehehehehe...
Tengah senyum ker tu? 
Kan manis tu...
Semoga bertambahlah manisnya lagi...
Hehehehehehe...
Mohon maaf yer kawan-kawan...
Sebab Lynn pun dah terkena sama juga...
Muaahhhhhsss...

July 20, 2010

FREE MINI PHOTOSHOOT GIVEAWAY

Hari nie Lynn nak cuba nasib lagi...
Sangat2 berharap juga sebab Giveaway nie memang arr sangat menarik...
Mana la tahu kalau2 ada rezeki untuk Lynn menang Giveaway nie...


Syarat-syarat untuk menyertai Giveaway nie sangat simple yer...
  1. Mestilah seorang blogger...Tempekkan banner di side bar dan link ke entry ini...(Dah tentu la seorang blogger...Dah tepek dan link pun...)
  2. Add KedaiGambarKami dan Catlinaflybaby dalam bloglist...(KedaiGambarKami letak kat List Promosi dan Catlinaflybaby kat List Blog Hot Mommies...)
  3. Tinggalkan komen "Saya nak joint/Saya mahu/I want this photosession!" kat ruangan komen dan nyatakan berapa orang ahli family yang akan turut serta dalam photoshoot ini sekiranya anda terpilih.  Contohnya tinggalkan komen seperti ini: "Saya nak joint...Ahli keluarga ialah 4 orang! Suami, isteri + anak 2 orang" atau "Saya nak joint...Ahli keluarga ialah 5 orang! Suami, isteri + anak 1 orang + ibu dan bapa mertua"...Jumlah minima adalah 3 orang ahli keluarga dan maksima 6 orang ahli keluarga...(Dah tinggalkan komen pun...)
  4. Satu entry bagi seorang blogger sahaja...(Maksudnya tak boleh hantar lebih dari satu penyertaan lor...)
  5. Sesi photoshoot di sekitar Kluang...Hadiah tidak boleh diberikan kepada orang lain (keluarga/kawan-kawan) sekiranya anda tidak dapat ke Kluang...(Lynn stay kat JB...Kalau terpilih insyaallah boleh pergi sebab JB - Kluang tak jauh pun...)
  6. Dateline pada 30 Julai 2010...Tarikh photoshoot pada 7 @ 8 Ogos 2010 (tempat dipilih oleh penganjur) atau bila-bila masa sesuai...3 orang pemenang dipilih berdasarkan lucky draw menggunakan Random.org...(Tapi difahamkan penganjur nak cepatkan tarikh dateline...Jadi Lynn joint giveaway nie pada hari nie bersamaan 20 Julai 2010...)
Okey...
Ini adalah penyertaan Lynn untuk Giveaway nie...
Moga ada peluang la untuk memenanginya...
Kawan-kawan semua...
Doakan Lynn berjaya yer...
Muaahhhsss...

CommentLuv dari Intense Debate

New entry lagi untuk hari Selasa...
Hehehehe...
Hari nie entah mimpi apa agaknya Lynn baru jer Log In dan install CommentLuv nie...
Lynn pun masih belajar2 lagi tentang CommentLuv nie dan boleh dikatakan still blur la...
Tapi dah ramai dah diantara blogger2 kat Malaysia nie yang menggunakan CommentLuv nie...



Petikan diambil dari Intense Debate yer...

IntenseDebate email notifications alert you and your readers of new comments, encouraging return visits and additional commenting...You can reply to and moderate comments via email, while threading makes it easy to follow the conversation...

Installating is easy like 1 - 2 - 3...
  1. Enter your URL
  2. Pick your platform 
  3. Follow the instructions
DONE...

Jadi untuk sesiapa yang berminat untuk install CommentLuv dari Intense Debate nie boleh la terus ke SINI...
Dan Lynn pasti sangat korang lagi expert dalam hal mengodeh-godeh nie...
Jadi untuk korang2 yang nak comment entry2 di blog nie, Lynn dah install CommentLuv yer...
Korang leh komen macam biasa...
Cuma presentation CommentLuv nie nampak lebih menarik lagi...
Okey la yer...
Nak buat kerja plak nie...
Adios...

Puasa, Puasa dan Puasa...

Morning semua...
Hari nie Lynn bangun awal lagi...
Sebab hari nie Lynn mula berpuasa untuk minggu nie...
Puasa ganti Lynn tinggal sehari jer lagi Lynn nak lengkapkan...
Tapi disebabkan skrg nie dah bulan Syaaban jadi Lynn memang nak teruskan dengan berpuasa sunat...
Lagipun tak lama lagi dah nak masuk Ramadhan kan...
Nak kena train perut nie supaya bulan Ramadhan nie tak ada problem sangat berpuasa...
Hehehehe...
Macam budak2 plak Lynn nie kan...
Erm, tidur malam tadi Lynn mimpi yang bukan2 la...
Mimpi pasal kawan2 sekolah...
Mungkin sebab rindu sangat kut dengan diorang...
Nanti kat pejabat Lynn nak contact diorang la...
Nak tanya khabar masing2...
Hope kawan2 Lynn semua sihat2 la yer...
Untuk kawan blogger pun Lynn doakan semuanya sihat2 belaka...
Owhhh yer...
LyAfrina @ Lya dah pun keluar dari hospital...
Dia dah semakin sembuh tapi penglihatannya masih lagi terbatas...
Update terkini tentang Lya korang leh klik SINI...
Nanti Lynn update lagi yer...
Nak iron baju kerja la...
Kang lambat plak gie kerja...
Bye...

July 19, 2010

Gambar Sakan Sungguh

Salam ceria untuk korang semua...
Last month kan bulan paling busy untuk Lynn...
Semua nie gara2 Perhimpunan Dwitahunan dan Kecemerlangan Anggota LPP 2010...
Program nie berlangsung pada 18 - 22 Jun 2010 di UTM, Johor...
Jadi disebabkan LPP Johor jadi tuan rumah untuk perhimpunan kali nie 
maka tempiasnyer kena la juga pada Lynn...
Huhuhuhu...
Tapi syukur alhamdulillah...
Segalanya berjalan dengan lancar dan jayanya...
Jadi hari nie Lynn nak share a few of pictures yang sempat Lynn amek sewaktu program tu berlangsung...
Kat dalam Facebook Lynn dah letak pun...
Tapi Lynn rasa tak semua kawan2 blogger yang jadi kawan2 kat Facebook Lynn...
Betul tak...
Maka untuk kawan2 blogger leh tengok gambar2 sepanjang program tu kat entry nie yer...

Amanat Pengarah LPP Johor kepada semua peserta kontigen dan urusetia LPP Johor...

Pendaftaran peserta kontigen LPP Perlis...Mereka yang paling awal sampai selepas LPP Johor...Kontigen kami dah berkampung sejak 15 Jun 2010 lagi...Huhuhuhu...

Cenderahati untuk semua peserta program...

Lynn bersama Pengurus Pasukan Bola Sepak LPP Johor tengah sibuk mengagihkan baju untuk peserta kontigen LPP Johor...

2 sahabat baik Lynn yang kena denda disebabkan datang lewat latihan perbarisan...

Yang pakai baju merah tu tukang ajar perbarisan merangkap Pengerusi KSK LPP Johor...

Latihan perbarisan yang dianggotai oleh 15 kontigen dari seluruh Malaysia...

Nak juga bergambar di padang kawad...Hehehehe...Lynn with Kak Ina...

Itu kontigen LPP Johor...Segak2 semuanyer...Cuma suasana malap sebab lampu spot light tak banyak dan persembahan bunga api dibatalkan di saat-saat akhir...

Player Bola Jaring  LPP Johor yang menjadi pom pom girl sewaktu team bola sepak LPP Johor beraksi...

Antara barisan player bola sepak LPP Johor...

Pasukan bola sepak LPP Johor bergambar kenangan dengan bekas pemain kebangsaan...Saper ntah namanyer...Yang pakai baju biru kat tengah2 tu...

Penentuan untuk Johan & Naib Johan Bola Jaring di antara LPP Johor & LPP Pahang...

Pasukan Bola Jaring LPP Johor hanya berjaya mendapat Naib Johan...Tapi semangat diorang kuat...Insyaallah LPP Johor boleh jadi juara lepas nie...

Aksi gedik2 dari 3 negeri....G-jot (Terengganu), Syikin & Lynn (Johor) serta Jue (Pahang)...Wakakaka...

Malam Anugerah Perkhidmatan Cemerlang LPP 2010...Tema biru sehinggakan air pun berwarna biru yer...Tapi cantik juga bila ramai2 pakai warna biru nie...Bersama Alin & Abby...Diorang masih single ok...Tapi Lynn dah berpunya...

Urusetia-urusetia yang setia berkhidmat untuk LPP...

Kami peserta kebudayaan...Sebelum start training kitorang nak posing dulu...

Masa untuk kami semua training...Persembahan kami sewaktu Malam Kebudayaan pada 21 Jun 2010...

Ini adalah penari2 kebudayaan lelaki yang ada kat LPP Johor...Punya la susah nak kumpulkan yang lelaki nie untuk datang training...Aduhai...

Kami2 yang dah selesai membuat persembahan...Huh...Lega...

Bersama Pengerusi Jawatankuasa Kecil Prasarana serta Pengerusi Jawatankuasa Kecil Kewangan...

Mr. Hubby bersama Firdaus...Firdaus masih single yer...Tapi Mr. Hubby dah menjadi milik Lynn dan Qistina...Hehehehe...

Chewah...Bergaya sakan lagi mamat nie...Kali dengan CROCS tiruan plak...Hehehehe...

Aiman pun nak posing juga...Tak nak kalah dengan Firdaus...Hehehe...

Lynn dan Mr. Hubby...Hope tahun depan dapat la rehat plak...Bagi peluang plak yang muda remaja untuk mewakili LPP Johor...

Lynn Bersama Alin...Lebih kurang jer nama kitorang kan...Antara junior yang sporting dan baik hati di LPP Johor...Sayang kamu...

Itu sajer untuk kamu semua...
Nak update citer lain plak lepas nie..
Okey yer...
Bye...