June 30, 2010

Bintang 'Winter Sonata' Bunuh Diri

Uishhhh...Tadi Lynn baca status seorang sahabat di Facebook tentang Bintang 'Winter Sonata' Bunuh Diri...Rasa sentap juga bila baca status dia...Yang mana satu pelakon yang bunuh diri? Sebab Lynn agak teruja juga melihat Drama Korea 'Winter Sonata' zaman belajar dulu...Lynn juga merupakan salah seorang peminat yang sanggup membeli koleksi VCD 'Winter Sonata' yang berharga RM100++ tu...

Inilah VCD yang Lynn cakap tu...Tapi gambar nie Lynn amek dari Google jer...Hehehe...

Antara pelakon2 yang pernah membintangi Drama 'Winter Sonata' tu...

Yang bunuh diri tu adalah pelakon yang bernama Park Yong-ha...Kat bawah nie la orangnyer...Huhuhu...Meraung la peminat2 setia Park Yong-Ha yang kat Korea tu...Anyway utk perhatian korang Lynn meminati cerita 'Winter Sonata' tu sebab jalan citer tu memang best dan kredit juga sebab pelakon2 yang ada agak comey n cute termasuk la Park Yong-ha...


Sumber tentang citer nie Lynn dapat dari Google dan Berita Harian...Jadi kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang citer nie boleh la klik2 kat Internet yer...

Blog Nie Dah Bersawang

Salam rindu buat korang semua...

Lynn minta maaf banyak2 sebab dah nak dekat seminggu gak blog Lynn nie tak berUPDATE...Huhuhuhu...Episod busy masih lagi menyelubungi diri Lynn nie...Rasa letih sangat la...Weekend lepas kami satu family menghantar Inaz sambung belajar di UiTM Merbok...Syukur Alhamdulillah segala urusan dan perjalanan berjalan lancar...Inaz pun nampak excited untuk memulakan hidup sebagai pelajar...Really good for her...


Insyaallah Lynn akan cuba untuk mencari mood dan masa untuk UPDATE citer2 terbaru untuk tatapan korang yer...Sebenarnyer untuk pengetahuan korang Lynn sekarang dalam mood bersedih sebab ada sesuatu yang berlaku dalam family kitorang lepas balik dari hantar Inaz ke Kedah...Tapi Lynn rasa tak perlu la Lynn story mory kat blog nie...Ia agak personal dan hanya kami sekeluarga jer yang patut tahu tentang hal nie...Korang doakan Lynn dan keluarga kuat yer menempuh dugaan nie...

P/S :  Lynn sentiasa memohon agar Allah S.W.T menunjukkan jalan kebenaran buat mereka yang telah tersasar...Amin...

June 24, 2010

Nak ke Kedah Tapi Singgah Taiping Dulu

Salam semua...

This saturday my little sister Inaz akan menyambung pelajaran di UiTM Merbok, Kedah...Minah nie dapat sambung course Pengurusan Maklumat...Erm tak pasti plak course tu macam mana tapi macam lebih kurang jer dengan nama course yang Lynn amek dulu - Pengurusan dan Teknologi Maklumat...Tapi maybe yang nie lain sket kut...Tak kisah la course apa pun yang penting dia dapat sambung belajar di universiti...

 Tak sabar rasanyernak berjumpa dengan ahli keluarga...Cheh...Padahal baru jer last week jumpa kat rumah atuk kat Batu Pahat...Hehehehe...



Dan yang paling syok sekali Inaz sambung study di UiTM sama seperti Lynn juga...UiTM di Hatiku...Memang syok giler arr...Ada juga yang mengikut jejak langkah Lynn nie...Hehehehe...Insyaallah kitorang akan balik ke Rawang malam nie x pun pagi esok...Tengok mood Mr. Hubby...Yang pasti kitorang kena sampai ke Rawang sebelum petang esok sebab perjalanan ke Kedah hanya menaiki 1 kenderaan sahaja...Toyota Estima Ayah dah siap sedia menanti...Hehehe...

Ayah Lynn cakap dia nak menginap di Taiping...Di rumah anak saudaranya yang bekerja di Hospital Taiping...Waktu nie Lynn dah mula terfikir tentang seorang rakan blogger yang bernama Ryna...Kalau tak silap Lynn, Ryna memang tinggal di Taiping...Kalau la ada rezeki nak jumpa Ryna tentu best kan...Bercerita tentang Taiping nie Lynn sememangnya teruja gak nak melawat Zoo Taiping...Ramai yang cakap Night Safari di Zoo Taiping memang superb...Jadi Lynn harap sangat la Lynn berpeluang untuk menjejakkan kaki ke Zoo Taiping tu...

Kalau Lynn dapat jejakkan kaki ke Zoo Taiping nanti Lynn akan upload gambar banyak2 yer...Dan kalau ada rakan2 yang pernah pergi Taiping boleh la comment kat mana lagi tempat menarik di Taiping dan tempat yang offer makanan yang best sekali tau...Tak sabar rasanya...Macam budak2 kan...Blueeekkk....Hehehehehe...Ok la...Nak balik dah nie...Kalau rajin Lynn update citer lagi nanti...Adios...

Wedding Pak Su - Bandar Cheneh Baharu, Kemaman

Firstly nak say sorry kat semua sebab entry nie lewat 2 minggu...Tapi hari nie Lynn cari juga masa untuk update citer tentang Wedding Pak Su Lynn nie...Dalam kesibukan yang melanda sempena nak menjadi panganjur Perhimpunan Dwitahunan Anggota LPP 2010 Lynn, Mr. Hubby & Qistina telah berjaya meloloskan diri untuk menyertai kaum keluarga kami ke Kemaman...Akhirnya Pak Su Lynn menghabiskan zaman bujangnyer dengan wanita pilihan yang berasal dari Kemaman, Terengganu di usia 29 tahun...Huhu...Sangat jauh perjalanan kami...Rasanya memakan masa 6 jam juga dari Johor Bahru ke Kemaman tu...

Kami tak konvoi pun ke sana kerana masing2 mempunyai rancangan tersendiri dalam menguruskan masa...Ayah & family bergerak dari Rawang jam 5.00 petang manakala Pak Tih, Mak Tih, Pak Itam & Erin bergerak melalui jalan Muadzam Shah. jam 11.00 pagi..Lynn dan Mr. Hubby memang dah amek cuti pada hari Jumaat 11 Jun tu...Tapi Lynn terpaksa juga datang ke pejabat pada hari tersebut untuk menghadiri satu mesyuarat berkaitan dengan Perhimpunan Dwitahunan Anggota LPP 2010 yang akan berlangsung pada 18 - 22 Jun 2010 di UTM Skudai...Kami bertolak dari Johor Bahru lebih kurang jam 12.30 tengahari...Qistina excited sungguh nak ke Kemaman dan waktu kami sampai di Tadika Ixora Ria dia dah siap sedia berdiri depan pintu tadika tu...Biasa la budak2...Mak budak pun lebih kurang juga gayanyer...Hehehehe...

Perjalanan kami ke Kemaman melalui jalan pantai...Johor Bahru - Kota Tinggi - Mersing - Rompin - Pekan - Kuantan - Cherating - Kemaman...Memang syok habis lalu di tepi pantai nie...Scenery memang sangat menakjubkan...Dan kenderaan pun tak banyak sangat sebab jalan kampung...Satu pengalaman yang tak pernah terfikir di fikiran untuk berlaku telah berlaku di hadapan mata Lynn sewaktu di Rompin...Kami terserempak dengan Khinzir Hutan dan anak-anaknya melintasi jalan raya...Huisshhhh...Naseb baik la kereta di hadapan kami sempat untuk memperlahankan kenderaan...Mr. Hubby punya la kecoh suruh kami buka mata tengok Khinzir Hutan tu...Issshhh...Menakutkan...

Kitorang sampai di Kemaman tepat jam 6.30 petang...Kitorang pun usha arr tempat minum sebab bila dah masuk homestay nanti takut tak der plak tempat minum yang terdekat...Lagipun kaum2 bapa semuanyer nak tengok Perlawanan Pertama Piala Dunia pada malam tu...Jadi kena la makan malam awal sket...Setelah beberapa minit sampai kat warung tepi jalan kat Kemaman tu, kereta Pak Tih pun muncul...Lepas tu disusuli plak dengan Pak Su & Atuk...Dan yang last sekali sampai di warung tu adalah keluarga Lynn...Waktu semua dah sampai tu memang arr kecoh giler kat warung tu...Dah tu sibuk plak kitorang nie bergambar...Macam ada artis datang...Heheheh...Sabar jer la...

Lapar rupanya Erin & Anur nie...Kesian korang ek...Tak biasa jalan jauh...

Lovely Qistina duk bermanja dengan Acik Anur dia...Huhuhu...Tak habis2 dia panggil Acik Anur dia Acik Inaz...Agaknya dia x dapat nak bezakan Anur dengan Inaz la...

Bakal pengantin baru...Dengan rambut panjang dan berjambang...Ishhhh....Tak handsome...Nanti kena potong rambut juga sebelum nikah...Jangan marah la yer...

Amboi...Apa la yang melucukan sangat tu sampai tergelak besar my lovely Ibu...Atuk plak kontrol jer...Hehehehe...

2 orang adik kesayangan aku yang Qistina selalu sangat confius...Anur & Inaz...Oppsss...Anur tu anak Mak Tih yer...Inaz plak adik kandung aku sendiri...Korang tengok ada ker persamaan muka diorang nie sampai Qistina leh confius...

Sesudah menjamu selera kitorang pun teruskan perjalanan yang diketuai oleh bakal pengantin ke homestay yang ditempah...Kat mana pun Lynn tak perasan arr...Al maklumlah dah malam...Jadi penglihatan orang rabun macam Lynn nie agak terbatas la juga...Huhuhu...Amek masa dalam 25 minit juga untuk sampai ke homestay tu...Alhamdulillah homestay yang Pak Su booking agak selesa dan luas untuk kami sekeluarga...Malam tu kitorang just lepak2 jer kat homestay sebab masing2 dah kepenatan dan berusaha untuk bersengkang mata untuk melihat perlawanan pembukaan Piala Dunia...

Entah kenapa Lynn rasa tak selesa sangat tido kat homestay tu...Tak boleh nak lena la...Mungkin sebab Lynn beralih tempat tido kut...Huhuhuh...Dah tu kepanasan sangat...Jadi seawal subuh kitorang semua dah celik mata...Pagi tu kitorang sarapan kat rumah jer sebab kata Pak Tih itu yang paling menyenangkan n menjimatkan...Erm...Betul la tu...Jadi ayah yang sponsor sarapan pagi kami semua hari tu...Thank you so much yer...

Sarapan pagi bersama keluarga memang arr sangat menceriakan...Boleh borak2 n gosip2...Syok sungguh...Rugi la saper yang tak pergi...Hehehe...Selepas bersarapan kitorang semua bersiap-siap untuk pergi ke Bandar Cheneh Baharu...Kat mana la tu ek...

Posing sakan diorang nie...Qistina dengan beg plastik yang penuh jajan...Depan homestay tu ada kedai runcit maka rajin la Qistina gie menabung kat kedai runcit tu...Huhuhu...

Bergambar dengan 7 dulang hantaran...Mengalahkan pengantin plak...

Manis muka bakal pengantin bila dah potong rambut dan shave...Selamat menempuh alam baru yer Pak Su...

Bersama sebahagian daripada ahli keluarga Mak Ngah Besah...

Pak Su bersama Atuk, kakak2 & abang kandung...Daripada 9 orang adik beradik hanya 3 orang nie yang berpeluang untuk menghantar Pak Su nikah...Yang lain-lain ada komitmen...

Bersama orang kuat lagi 2 orang...Kalau tak der diorang nie semua susah juga nak uruskan majlis Pak Su Lynn nie...

Kami pun nak bergambar juga dengan Pak Su...Sekejap lagi dah nak jadi suami orang kan...

Pak Su dengan anak buah lelaki dia...Adik Syamim nampak kurus sket arr sekarang nie...

Pak Su dengan anak buah perempuan plak...Inaz lately nie suka posing arr...Gediks jer...Hehehehe...

Perjalanan dari homestay ke Masjid Bandar Cheneh Baharu mengambil masa lebih kurang 2 jam...Qistina sampai tertidur2 kat dalam kereta...Mungkin sebab malam tadi tak tidur nyenyak kut...


Nyenyak tengok si kecik ni tido...Syok jer...

Barang2 hantaran yang akan diberikan kepada Pengantin...Cantik warna purple tu...Hehehehe...

 Tak leh nampak kamera tau...Mesti nak bergambar...Ishhhh...Sabar jer la...

Mak Long Mahani dan keluarga pun datang juga ke Kemaman untuk memeriahkan lagi majlis pernikahan Pak Su Lynn...Kalau dikira balik ada 9 biji kereta juga yang menghantar Pak Su Lynn nikah...Lebih kurang kapasiti untuk 1 bas...

Kitorang sampai sejam awal daripada masa sebenar untuk majlis pernikahan...Aduhai jenuh juga menunggu bakal pengantin perempuan dan Tok Kadi datang...Huhuhu...Jam 12.00 tengahari pihak pengantin perempuan pun sampai dan majlis pernikahan berlangsung kira2 jam 12.20 tengahari...

Ketibaan pengantin perempuan dan keluarga ...Nama pengantin perempuan Nurul Syuhada binti Sulaiman...

Sebelum nak nikahkan pengantin kena dapatkan persetujuan pengantin perempuan dulu...Jadi kamu setuju ke tidak nak dinikahkan dengan Nazrinuddin bin Yusoh nie? Hehehehe

Tok Kadi nak nikahkan pengantin...Syukur alhamdulillah dengan 2 kali lafaz Pak Su Lynn selamat diijabkabulkan dengan Nurul Syuhada binti Sulaiman...

Tandatangan sket kat sini...

Upacara membatalkan air semabahyang...Mas kahwin adalah sebanyak RM5,000 yer...Biasa arr Kelantan & Terengganu mas kahwin memang ribu riban...

 Isteri mencium tangan suami...Tiba2 teringat kat Mr. Hubby...Hehehe...

Mohon restu daripada bonda tersayang...

Giliran pengantin perempuan plak...

Selesai jer majlis pernikahan azan Zuhur berkumandang...Jadi kitorang semua solat dulu kat masjid dan lepas tu terus ke rumah pengantin perempuan...Untuk pengetahuan korang semua Mak Su Lynn nie anak yatim piatu...Jadi segala urusan majlis nie dia uruskan sendiri bersama adik beradik dia...Diorang memang x buat kenduri besar2an pun...Jadi just ada jamuan makan sahaja...Its ok la tu...Yang penting sekarang nie diorang dah sah jadi suami isteri...Kat bawah nie gambar2 pengantin...Korang layan la yer...Nie hasil tangkapan Lynn...Orang baru nak belajar skill menembak kan...




Bergambar kenangan dengan pengantin baru...

Minah dua orang nie pun nak bergambar juga...End of this month semua nak gie sambung belajar...Belajar rajin2 k...

Pak Itam selaku wakil atuk menjemput semua ahli keluarga pihak perempuan untuk bertandang ke Batu Pahat pada 19 Jun 2010 ni...Jemput datang yer semua...

Kitorang gerak balik ke Johor jam 4 petang dari Bandar Cheneh Baharu...Tapi kitorang tak balik terus...Kitorang semua singgah kat Pantai Balok, Cherating...Sebenarnya tujuan ke pantai tu sebab nak cari Sata...Lynn ingatkan diorang singgah kat Kemaman tapi diorang terus ke Pantai Balok...Nasib baik arr ada juga yang jual Sata kat Pantai Balok tu...Dapat la Lynn merasa makan Sata...Pherghhh...Memang best tau...Waktu kitorang melepak sat kat Pantai Balok tu sempat arr juga amek beberapa keping gambar...Bateri kong plak waktu tu...Tension jer adik2 kesayangan Lynn tu nak bergambar...Huhuhu...

Gambar gediks kitorang...Budak2 nie sempat plak tukar baju kan...

Last but not least Qistina pun nak bergaya juga...Dengan baju mandi seksi yang dibeli kat KK bulan lepas...

Bagi diri Lynn bila berjalan dengan keluarga nie rasa fun sangat...Al maklumlah kitorang nie duk berjauhan dengan family...Jadi bila ada jer program macam nie memang arr tak lepaskan peluang untuk joint...Insyaallah ada rezeki weekend nie nak hantar Adik Inaz masuk UiTM Merbok, Kedah...Nak bagi semangat sket kat dia supaya belajar rajin2...Ok arr...Itu jer citer wedding Pak Su Lynn di Kemaman...Nanti Lynn update lagi yer...Adios...

June 23, 2010

Rindu Sungguh Dengan Korang

Hi semua...Sorry sebab selama 8 hari nie dari 17 Jun hingga 22 Jun 2010 Lynn tak menjenguk dan berjalan2 di blog korang semua...Rindu sungguh Lynn pada kawan2 blogger semua dan blog kesayangan Lynn nie...Lynn pasti sangat yang Lynn dah banyak ketinggalan citer2 sensasi korang tu...Huhuhu...

8 hari yang telah berlalu nie merupakan hari2 yang sibuk buat diri Lynn...Rasa mcm dah tak terdaya nak bawa badan sepanjang 8 hari lepas...Ada ajer kerja2 yang kena dilaksanakan dan semua tu memang la memerlukan pengorbanan yang tinggi untuk diri Lynn...So hari nie bila masuk jer pejabat rasa mcm budak baru habis belajar nak kerja...Hahahaha...Semua nyer nampak blur di mata Lynn...Aduhai...

Hope sangat2 la Lynn dapat sesuaikan diri semula dengan kerja2 pejabat Lynn...Bersama kontigen Johor & Urusetia di UTM sempena Perhimpunan Dwitahunan Anggota LPP 2010 nie memberikan banyak pengalaman baru buat diri Lynn...Bukan senang untuk menjadi penganjur untuk program yang melibatkan peserta seramai lebih kurang 1000 orang nie...Dan pengalaman yang Lynn dapat selama 8 hari nie memang sangat2 berguna...

Untuk pengetahuan korang hari nie kawan UiTM + blogger Lynn menyambut ulang tahun kelahirannyer yang ke 28...Saper lagi kalau bukan Zana @ Mama Batrice ...Jadi Lynn, Mr. Hubby & Lovely Qistina nak mengucapkan Selamat Hari Lahir yang ke 28 buat Zana...Semoga panjang umur dan murah rezeki yer sis...

Owh yer...Lynn juga nak ucapkan tq banyak2 kat Thalha sebab sudi menjemput Lynn & keluarga ke majlis perkahwinan Thalha & Hazlin pada 25 Julai 2010 nie...Lynn dah terima kad jemputan diorang nie minggu lepas dan tak sabar rasanya nak melihat peguam comey nie bersanding di atas pelamin bersama pasangannya...Gambar kad kahwin nie Lynn amek dari blog Thalha...Jangan marah yer dik...Insyaallah kami sekeluarga akan hadir ke majlis ini...


Banyak citer dan gambar2 yang Lynn nak share dengan korang semua...Insyaallah Lynn akan mulakan dengan entry Majlis Pernikahan Pak Su Lynn di Kemaman...Dan akan bersambung pula dengan entry2 di UTM sepanjang 8 hari yang lepas...Jadi sekiranya ada yang menanti maka teruskanlah penantian anda itu...Jangan berhenti berharap yer...Wakakakaka...Macam la glamour sangat blog Lynn nie kan...Terlebih sudah....Sampai sini dulu sebab Lynn nak mulakan kerja2 mengedit gambar pernikahan Pak Su Lynn...Lepas edit boleh la update blog plak...Bye...

June 14, 2010

Selamat Pengantin Baru Pak Su

Syukur alhamdulillah...


Sabtu lepas Pak Su Lynn telah selamat diijabkabulkan dengan pasangan cinta hatinya Nurul Shuhada binti Sulaiman di Bandar Cheneh Baharu, Kemaman...Semoga Pak Su Lynn & Ada bahagia sehingga ke akhir hayat dan cepat2 dapat anak yer...19 Jun 2010 nie akan berlangsung plak majlis bertandang di rumah Nenek kesayangan Lynn di Kampung Sungai Suloh...

Lynn update gambar2 di Kemaman malam nanti yer...Hari nie bz sokmo...Huhuhu...Nie pun curi2 masa untuk update entry ciput nie...Untuk kawan2 blogger, Lynn minta maaf sebab tak dapat nak blogwalking ke blog korang hari nie...Hope sangat Lynn berpeluang untuk blogwalking dan jalan2 ke blog korang malam nie...

June 9, 2010

Happy Teachers Day Celebration

Pada 17 Mei 2010 (Monday) yang lepas Tadika Ixora Ria ada buat Teachers Day Celebration...Lynn dapat tahu tentang program nie pada hari terakhir kitorang kat Sabah...Teacher Fatimah siap inform Lynn supaya bawa snack untuk semua kawan2 Qistina dan diorang akan packingkan snack dari semua kid untuk jadikan satu goodies yang besar...So Lynn dan Mr. Hubby decide untuk bagi key-chain menggantikan snack kepada semua kid kat Tadika Ixora Ria tu...Lagipun kalau semua bagi snack macam tak best jer...Tak der kenangan langsung kan...

Teacher Fatimah inform Lynn juga yang Qistina kena berlakon jadi Butterfly pada waktu Teachers Day tu...Lynn terfikir2 boleh ker Qistina nak berlakon...Hehehehe...Jadi untuk menaikkan lagi semangat Qistina kitorang gie Jusco Taman Universiti hari Ahad tu cari kepak Butterfly...Sebenarnya Lynn yang excited lebih nak carikan kepak Butterfly tu...Al-maklumlah tak pernah pun dapat peluang nak buat gini waktu kat tadika dulu...Jadi bila Qistina dapat peluang macam nie maka Mama dia la yang lebih...Wakakaka...

Malam Ahad tu Lynn dah pesan pada Qistina suruh tidur awal sebab nak suruh dia bangun awal sket pagi Isnin tu...Takut amek masa plak nanti nak siapkan dia pagi Isnin tu...Esoknyer seawal kul 6.30 pagi dia dah bangun tau...Rupanyer dia pun excited nak gie school...Dah 5 hari tak jenguk school maybe dia rindu ngan kawan2 dan teacher2 dia...(Kes berjalan ke Sabah)...

Mama tengah siapkan Qistina...Hari tu Qistina pakai gaun Flower Girl yang dia pakai waktu wedding Udin & Farah Lisa...

Pakai perfume juga supaya wangi...Hehehe...

Lipstick pun nak pakai juga...Berangan lebih anak dara Lynn nie...


Antara kanak2 di Tadika Ixora Ria...Lebih kurang 22 orang...

Macam mana boleh ada parents waktu celecration nie yer?...Teacher Fatimah maklumkan yang celebration nie between techers dengan kids jer...Pelik la...Lynn tak datang tapi Lynn bagi kamera pada Teacher Nany suruh amek gambir banyak2...

Qistina tengah tunggu giliran untuk jadi Butterfly...Kepak Butterfly pun dia buka dulu sebab kalau pakai awal nanti tak surprise...Hehehe...

Teacher Fatimah tengah conduct persembahan untuk kids yang besar sket...

Yeah yeah...Turn Qistina plak buat persembahan...I believe i can fly...I believe i can touch the sky...Hehehehe...

Waktu persembahan Qistina dan kawan2 dia, Teacher Lin yang conduct...Comey jer anak dara Lynn nie...Chewah...

Ada plak menari bersama pasangan...Hehehe...Qistina with Aish...Aish duk satu baris dengan rumah kitorang...Setiap kalai ada event kat lorong rumah sure jumpa...Jiran la katakan...

Itulah antara gambar2 yang teacher dia amekkan sepanjang program tu berlangsung...Lynn pun sediakan hadiah untuk 4 orang teacher Qistina kat school dia...Belikan brooch & gelang kristal + mutiara untuk teacher dia...Really hope teacher2 dia suka...Dan semoga teacher2 dia dapat berikan ilmu yang berguna  untuk anak dara kesayangan Lynn dan Mr. Hubby nie...Terima kasih yer teacher sebab ajar anak saya...

Note : Teringat zaman sekolah2 dulu...Kalau ada teachers day celebration sure enjoy sakan sebab 1 hari tu tak der kelas...Hehehe...