April 27, 2010

::Bermula Episod Busy::

Weekend nie my cousin akan melangsungkan perkahwinan dia bersama cik gadis yang dicintainyer...Lynn dan seluruh ahli keluarga kami sangat2 happy dan excited nak menghadapi majlis perkahwinan nie...Last sekali wedding yang berlaku dalam family kami adalah pada tahun 2007...Jadi tahun nie giliran Fakhruddin & Farah Lisa plak yang berkahwin...Congrats...

Sebagai salah seorang anak saudara yang paling ngam dengan Mak Tih @ Mak, kami sekeluarga dah tentu menjadi insan2 yang sibuk sepanjang minggu nie...Episod busy kami akan bermula mulai malam nie...Hehehe...Actually tak tahu la apa yang nak dibusykan sebab Mak dah ada AJK Kendarat yang akan membantu dia sepanjang minggu nie tapi takkan la kitorang nak bersenang lenang jer...Kena la juga participate kan...Malam nie Mak dah start nak merebus Telur Pindang...Sure ada di antara korang yang tertanya2 Telur Pindang tu apa kan...

 Inilah dia Telur Pindang...Warna cokelat dan sangat sedap dimakan...Bagi diri Lynn la...Hehehehe...

Menurut Wikipedia telur pindang merupakan telur yang direbus dalam air herba selama beberapa hari...Biasanyer family kitorang akan rebus selama 3 malam...Telur pindang ini sangat popular di negeri Johor...Negeri saya la tu...Hehehehe...Telur pindang ini direbus menggunakan pelbagai herba dan antara daun herba yang digunakan adalah Daun Pokok Manggis, Daun Senduduk, Halia, Daun Serai, Daun Jambu Batu, Kulit Kayu Manis dan macam-macam lagi...Telur pindang nie tahan lama tau...2 minggu setelah direbus masih elok lagi k...

Hari Ahad lepas Lynn balik ke Kampung Sungai Suloh, Batu Pahat untuk bawa Qistina berubat kampung...Kebetulan Mak, Fakhruddin & Farah Lisa pun berada di kampung juga sebab nak cari daun2 herba nie...Kami pun bergotong royong mengerjakan daun2 yang telah disediakan oleh atuk tersayang untuk merebus telur pindang nie...Dan malam nie kami akan bergotong royong lagi untuk proses merebus...Insyaallah, Lynn akan amek gambar dan buat satu entry khas untuk aktiviti nie yer...

Mak yang telah ditimbuni dengan daun2 herba...

Lynn tolong bantu apa yang patut manakala Lovely Qistina tolong tengok jer...Hehehe...

April 26, 2010

My Lovely Qistina Dah Beransur Pulih...Syukur...

Weekend lepas memang la Lynn dan Mr. Hubby tak senang duduk dibuatnyer...Korang dah tahu kan yang Lovely Qistina demam...Huhuhu...Walaupun suhu badan dia tak mencecah 40 darjah celcius tapi demam kali nie disekalikan dengan muntah2 dan berak2...Kesian sangat tengok Lovely Qistina...Lembik jadinyer...Naseb baik la dia masih nak menyusu dan makan bubur...Ada juga la yang masuk ke dalam perut dia...Tapi tak lama makanan dan susu tu ada dalam perut dia...Sebab nanti sure dia muntah...Kalau x muntah dia berak...Huhuhu...Tu yang buat kitorang bertambah risau...

Lynn sepatutnya kena attend satu meeting pengurusan di Endau start semalam hingga hari nie tapi bila tengok keadaan Lovely Qistina macam nie tak sampai hati nak tinggalkan dia dengan Mr. Hubby...Mr. Hubby suruh Lynn pergi meeting tu tapi hati Lynn nie rasa berat sangat...Akhirnya Lynn buat keputusan telefon Mr. BOSS...Syukur sangat sebab Mr. BOSS memahami dan beri pelepasan kepada Lynn...Jadi Lynn boleh la tumpukan perhatian sepenuhnya pada Lovely Qistina...


Hari Pertama Lovely Qistina demam...Lynn & Mr. Hubby amek emergency leave hari Jumaat lepas...

Petang Jumaat, fever Qistina dah susut sket tapi still muntah2 dan berak2...

Tido lena Lovely Qistina sebab waktu nie hujan lebat...

Petang semalam Lynn dan Mr. Hubby tengok keadaan our daughter dah beransur pulih...Rasa syukur sangat2...Lynn nie bila tengok anak tak sihat Lynn pun rasa sedih sangat...Semalam menitis air mata nie sebab risaukan keadaan dia...Sampaikan Mr. Hubby cakap jangan la emosional sangat...Allah nak menguji kita sebenarnyer...Jadi kita kena la tabah...Huhuhuhu...Memang betul pun cakap Mr. Hubby...Lynn too emotional...Tapi ibu mana yang tak sedih dan risau bila anak sakit macam nie...Betul tak kawan2 semua...

Pagi nie Lynn dan Mr. Hubby hantar Lovely Qistina kat Tadika Ixora Ria...Muka dia happy jer bila dapat jumpa kawan2 dia...Ok arr tu...Feedback daripada Teacher Fatimah pun ok...Dia x muntah2 dan berak2 lagi...Hope she will be fine la yer...Weekend nie sepupu Lynn akan melangsungkan perkahwinan...Jadi all my family members will be at JB...Untuk itu, Lovely Qistina perlu betul2 sihat agar dia boleh enjoy sepanjang weekend nie...Lynn tak sabar nak tengok dia pakai baju flower girl...Hehehe...

Rasa bersyukur sangat ke hadrat ALLAH s.w.t kerana Lovely Qistina sudah bertambah sihat...Dan semoga ALLAH s.w.t sentiasa melindungi kami sekeluarga begitu juga dengan semua umatNya di muka bumi ini...Insyaallah

April 23, 2010

Get Well Soon Dear

My little darling Lovely Qistina demam...Huhuhu...Semalam dia muntah 4 kali...2 kali di nursery dan 2 kali dalam kereta...Kesian betul tengokkan dia...Hari nie Lynn dan Mr. Hubby buat keputusan tuk cuti jer...Sebab nak pantau keadaan kesihatan Lovely Qistina...Dah la Lynn kena gie meeting kat Endau hari Ahad - Isnin depan...Kalau Lovely Qistina tak elok juga memang berat la hati nie nak joint meeting tu...

Pagi tadi Lynn cuba nak bagi dia makan ubat demam tapi dia tak nak...Nasib baik la dia nak juga pakai cool fever...At least leh la juga kurangkan sket suhu badan dia...Tapi ubat pun kena makan juga kan...Nak tak nak Lynn campurkan jer dalam susu dia dan alhamdulillah dia nak juga minum susu tu walaupun tak habis...Nak masak pun x der mood la bila tengok anak tak sihat nie...Huhuhu...

Lynn ajak Mr. Hubby dan Lovely Qistina gie sarapan kat Pasar Taman Universiti...Sambil tu leh la beli ikan merah untuk buat sup Lovely Qistina...Tapi entah macam mana anak dara Lynn nie muntah lagi waktu kat kedai makan tu...Terus kitorang tapaw jer sarapan2 yang kitorang order...Tak sampai hati tengok dia melepek jer...Dah tu singgah sekejap kat Klinik Siti Fatimah...Gie beli ubat bontot...Untuk standby kat rumah...Really hope dia sihat cepat sebab Lynn sedih la bila tengok dia melepek jer...Dah tu menangis dan merengek2...Rasa macam nak nangis sama jer...

Sayang mama cepat sembuh yer...Mama & Papa always love you...Muuuaaaaahhhhsss...

Lynn dah masak bubur dan buat sup ikan merah untuk Lovely Qistina...Lepas siap jer masak Lynn terus suapkan dia makan supaya dia ada tenaga sket...Alhamdulillah dia tak menolak untuk makan dan boleh habiskan makanan tu...Then kitorang masukkan ubat bontot tu sebab tak nak dia muntahkan balik makanan yang dia dah makan...Lagipun Lynn tahu kalau Lynn paksa dia makan ubat sure dia akan terbelahak kuarkan segala apa yg dia makan...Sia2 jer...Nie dia tengah tido dan suhu badan dia pun dah kurang panas...Mohon sangat Lovely Qistina cepat sihat seperti biasa...Rindu nak tengok keletah dia...

April 19, 2010

Gediknyer...Hahahaha...

Hari nie kerja2 memang arr melambak kat atas meja Lynn nie...Dah la dengan kerja yang melambak, ditambah plak lagi dengan Checklist Kerja yang Lynn dah senaraikan untuk dibuat sepanjang 2 minggu nie...Huhuhu...Memang arr pening kepala memikirkan semua nie...

Jadi dengan gigihnyer, seawal jam 8.15 pagi Lynn dah start buat kerja2 Lynn dan tak pandang kiri kanan la waktu tu...Fokus pertama Lynn adalah untuk menyiapkan kerja2 tu dengan cepat sebab next week sepupu Lynn kawen jadi dah tentu la Lynn akan sibuk sket sepanjang minggu hadapan...Dah tu Lynn nak kena amek cuti plak pada 30 April nie escort mamat tu gie nikah...Jadi kalau kerja2 tak siap mood nak bersuka ria tu agak kurengs la...

Tengah sibuk buat kerja, entah macam mana leh plak teringat kat Mr. Hubby...Teringat zaman gediks2 dulu waktu kitorang bercinta...Wakakakaka...Macam mana ntah boleh plak kenangan2 tu enterframe kat fikiran Lynn nie...Memang tak sangka sungguh...Dari start kenal sampai la sibuk nak uruskan majlis perkahwinan...Memang la lawaks sungguh...Waktu tu Lynn dah tak fikir apa dah...Terus jer amek phone dan contact Mr. Hubby...

Waktu tu juga cakap kat dia yang Lynn miss him so much...Chewah...Mengada2 kan...Macam tak leh nak tunggu habis office hour...Hehehehe...Waktu kerja pun nak gediks2 macam nie...Wakakakaka...Dia gelak jer bila Lynn citer apa yang terjadi kat diri Lynn...

P/S : Situasi macam nie pernah tak terjadi kat korang? Hehehehe...


April 18, 2010

Al-Fatihah - Achik Spin

Ajal maut di tangan tuhan...Al-Fatihah buat Allahyarham Achik Spin...

Tahun nie ramai betul artis yang meninggal dunia...Dan yang paling terbaru sekali Allahyarham Achik Spin yang meninggal dunia di dalam sebuah kemalangan di KM 14 Lebuh Raya Kajang Seremban Sdn. Bhd. (LEKAS) berhampiran Perhentian Nilai, PLUS kira-kira jam 6.15 petang semalam...


Lynn ucapkan takziah buat keluarga allahyarham dan mendoakan agar semua ahli keluarganya tabah menghadapi dugaan ini...

P/S: Terngiang-ngiang di telinga Lynn nie lagu Memori Berkasih duet bersama Siti Nordiana...Rasanya arwah la rakan duet yang paling secocok dengan Siti Nordiana...

April 15, 2010

::PeNinG KePaLa::

Aduhai...

Hari nie mood nak buat kerja memang ke laut la...
Kepala nie pening2 jer rasanyer...
Tak tahu la apesal...

Huwarrrrrrrgghhhhh...
Nak balik sekarang boleh x?

April 13, 2010

Reunion SEGAR - SPM 1998

Rindu giler dengan zaman persekolahan dulu...Pejam celik pejam celik dah 12 tahun tinggalkan zaman comot di SEGAR...Wakakaka...Tak percaya Lynn comot? Tengok gambar nie...Erm....sure korang tertanya2 kan SEGAR tu apa...SEGAR adalah singkatan daripada Sek. Men. Keb. Seri Garing...Lynn masuk SEGAR start form 3 dan sebelum tu Lynn bersekolah di Sek. Men. Keb. Puteri Wilayah, Kg. Baru untuk 2 tahun...

Hahahaha...Lawaks giler waktu nie...Berebut-rebut cari tempat nak posing untuk diletakkan dalam majalah sekolah...Student Form 5 kan memang dapat keistimewaan sket...Jadi tu yang masing2 posing sakan...Port lain semua budak2 dah amek jadi kitorang decide untuk amek gambar kat tangga nie...Kat belakang tu leh plak cikgu2 enterframe dengan tidak sengajanyer...Hehehehe...

Kawan2 semua dah mendesak suruh kami buat reunion...Untuk pengetahuan korang, kitorang dah pernah buat reunion 2 kali...First time kat Duta Palm Resort di Country Homes Rawang...Tema kami black & white...Waktu nie masing2 sibuk belajar lagi...Dan second time plak di Perangsang Templer Glof Club di Rawang juga...Biru menjadi tema kami kali nie...Waktu nie ada gak di antara kitorang yg dah kerja...Tapi dah lebih 5 tahun kot kami tak buat reunion...Jadi this time diorang duk suruh Lynn dan team yang organize reunion dulu untuk buat reunion kali ke3...Huhuhu...

Para organizer bergambar sakan...This year mereka di dalam gambar nie minta Lynn & Zaidie yang organize..Dah la kami berdua jauh...Lynn kat JB...Zaidie plak kat Melaka...Korang tak kesian ker kat kitorang nie wei...Zalim sungguh...

Kitorang dah decide nak buat 3rd Reunion nie pada 26th June 2010...Tempat nak buat reunion nie dah ada dalam kepala kitorang...Tapi still confius sebab nak tgk gak penerimaan sahabat2 yang lain...Mana tahu diorang x setuju plak...Lynn cadangkan buat di luar KL...Kalau boleh bermalam sekali sebab dah lama betul x jumpa kan...Leh borak2, leh karaoke...Apa pendapat korang? Zaidie cadangkan buat kat Bora Ombak...Lynn x pernah gie sana dan tak tahu macam mana environment kat Bora Ombak tu...Jadi korang tolong bagi cadangan sket...Mana la tahu korang ada tempat yang lagi best ker...

Korang layan gambar 2nd reunion kitorang yer...

My Best Friend...Tharmini, Khairina, Lynn & Zaidie...Tharmini jer yang single lagi...Ntah bila la aweks nie nak kawen...

Posing lagi...Waktu nie dok tunggu kawan2 lain datang...

Khairina, Elin, Lynn & Rozanna...

With Khairina, Khuzaimah, Irlena & Deepa Shalini...Kitorang satu class...5 Perdagangan 1...Memory sungguh...

2 jejaka yang glamour kat school dulu...Zaidie baru jer dapat baby girl...Adzeem rasanyer lum ada baby lagi...Lama betul x jumpa korang...

Hope sangat plan nak buat reunion nie terlaksana...Masing2 dah bekeluarga dan beranak pinak...Korang tolong bagi cadangan yer tempat mana yang best untuk merealisasikan program yang Lynn & Zaidie uruskan nie yer...Adios...

April 12, 2010

Dia Pun Sibuk Juga...Hehehe...

Malam tadi Lynn gie ke pejabat sekejap...Giler rajin kan Lynn...Tak pasal2 hari Ahad nak datang kerja juga...Sebenarnya Mr. Hubby kena attend satu Bengkel Penyediaan Kos Projek Akuakultur di Institut Pengurusan Peladang Johor Bahru @ IPPJB mulai 11 - 14 April 2010...Disebabkan IPPJB nie terletak dalam kawasan LPP Johor jadi Mr. Hubby decide untuk berulang jer dari rumah...Malam tadi ada sesi taklimat daripada organizer tntg pelaksanaan bengkel nie...Jadi Mr. Hubby pun ajak la Lynn & Lovely Qistina temankan dia...

Tapi Lynn & Lovely Qistina tak la temankan dia masuk ke taklimat tu...Nak buat apa dengar taklimat tu kan...Hehehe...Jadi Lynn ajak Lovely Qistina melepak kat office Lynn...Kebetulan kerja2 Lynn berlambak kat atas meja sebab Lynn tak sempat nak rekod surat hari Jumaat lepas...Memang jadual hari Jumaat pack giler...Jadi untuk mengisi masa terluang sambil tunggu Mr. Hubby, Lynn pun rekod la surat2 tu satu persatu...Huhuhu...Berpeluh juga Lynn nak menyiapkan kerja2 yang berlambak tu...

Kalau korang nak tahu Lovely Qistina pun sibuk juga...Sibuk mengacau Lynn buat kerja...Sabar jer la...Penyudahnyer Lynn bagi Lovely Qistina recycle paper untuk dia conteng2...Suruh gak dia tulis ABC tapi sekejap jer dia nak buat...Sebabnyer dia dah terbekenan nak buat kerja2 nie...

Mula2 dia duduk jer...Masih boleh dikawal lagi...

Cop slow2 jer...Lynn siap sound kat dia...Jangan sampai tangan Qistina kotor yer...Dia sengih jer waktu nie...

Dua2 tangan nak pegang barang...Satu pegang pen, satu pegang cop...Mana satu yang dia nak buat pun Lynn x tahu...Penin penin...

Lynn & Mr. Hubby perhatikan Lovely Qistina nie lebih kepada menggunakan tangan kiri dia la...Pegang pen & pensil pun guna tangan kiri...

Habis bersepah atas meja Lynn nie dikerjakan Lovely Qistina...Sabar jer la...

Itu la kerja dia malam tadi...Akhirnya bila jarum jam dah ke angka 10 gegas la Lynn mengajak Lovely Qistina turun bawah...Mana la tahu kalau2 Mr. Hubby dah selesai taklimat...Tapi dah pukul 10.30 malam baru la Mr. Hubby turun...Lovely Qistina dah siap baring2 kat seat belakang menunggu papa dia...Huhuhu...Kepenatan kot sebab sibuk buat kerja kat office mama...Hehehe...Kami pun terus gerak balik ke rumah...Syukur tepat jam 11.10 malam kami sampai rumah...Adios...

April 11, 2010

Kes Pembuangan Bayi Lagi...

Aduhai...

Hari nie ada lagi citer tentang pembuangan bayi...Kat tempat pembuangan sampah plak tu...Apa orang yang buat kerja nie tak rasa simpati ker kat anak yang baru dilahirkan tu...Tak rasa sakit waktu nak melahirkan dan bila anak tu dah lahir ke muka bumi nie senang2 jer nak buang anak tu kat tempat pembuangan sampah...Tak der otak ker? Huh...Marah sungguh nie...

Sedih dan sayu rasa hati Lynn bila dapat tahu ada lagi kes terbaru pembuangan bayi di negara kita...Rasa geram dan bengang sangat pada insan2 yang buat kerja jahat nie...Diorang nie dah tak der akal agaknya...Sedangkan binatang pun sayangkan anaknya...Tapi insan2 yang buat kerja nie dah tentu perangai diorang melebihi perangai binatang...Tak ada akal fikiran kan...Kalau ada pun fikir guna lutut...Tak guna otak...Sakit hati sungguh la pada diorang nie...

Kalau betul pun tak nak anak tu jangan la dibuang merata2...Kalau dah tak nak sangat anak tu boleh serahkan pada insan2 yang nak la wei...Ramai pasangan kat Malaysia nie yang masih tak dikurniakan anak...Dah tentu diorang akan bagi kasih dan sayang pada anak tu...Tapi bila dah jadi macam nie satu apa pun dah tak leh buat lagi dah...Baru2 nie Kerajaan Malaysia dah melancarkan satu Kempen Cegah Pembuangan Bayi : Kami Prihatin...

Sebagai rakyat Malaysia kita semua kena la prihatin dengan kes2 macam nie...Jadi kalau korang ada info pasal pembuangan bayi nie boleh la laporkan ke Talian NUR : 15999...Untuk pengetahuan korang ramai gak artis yang menyokong kempen nie...Antaranya Anuar Zain, Lah Ahmad, Aisyah, Aizat, Anita Sarawak, Dato' CT, Adibah Noor & Amy Mastura serta ramai lagi...Jadi kita sebagai rakyat Malaysia yang prihatin dan penuh kasih sayang bersama-sama la menyokong Kempen Cegah Pembuangan Bayi : Kami Prihatin nie...Bersama2 la juga kita menerapkan sifat kasih sayang sesama kita di dalam keluarga dan masyarakat...Adios...

April 8, 2010

Trip ke Sabah - Mei 2010

Pejam celik pejam celik dah pun bulan April kan...Macam x percaya jer...Tak sabar rasanya nak tunggu kehadiran bulan Mei nie...Untuk pengetahuan korang semua next month Lynn, Mr. Hubby & Lovely Qistina nak ke Sabah...Hehehe...

Trip ke Sabah nie dah lama dah Lynn dan kawan2 plan...Tapi disebabkan banyak hal yang perlu kami semua pertimbangkan maka trip nie telah ditangguhkan beberapa kali...Salah satu sebab tangguh adalah harga tiket yang mahal sbb promosi dah habis...Kitorang pun silap juga sebab tak terclick web Air Asia waktu depa rajin bagi diskaun...Nak gie trip nie pun kena cari kawan2 yang sekepala...Jadi bila ada sahabat yang tak dapat joint Lynn & Mr. Hubby rasa macam x best plak nak gie...

Setelah berpakat pada hujung December 2009 yang lepas akhirnya kitorang buat keputusan utk laksanakan trip nie pada 11 - 15 Mei 2010...Group kitorang 4 couple jer & 1 kid...Saper lagi budak kecik tu kalau bukan Lovely Qistina...Hehehe...Yang lagi 3 couple tu masih belum dikurniakan cahaya mata...Jadi trip kali nie lebih kurang macam trip honeymoon la untuk diorang...Honeymoon juga kot untuk Lynn & Mr. Hubby, walaupun ditemani sekali dengan Lovely Qistina...Hehehehe...(Korang jangan tension plak yer...Statement terlebih sudah...)

Selepas tournament bowling KSK LPP Johor di Summit Batu Pahat, Lynn, Mr. Hubby, Ezmad & Zalee serta Lovely Qistina ada discuss sket pasal trip kitorang nie...Khairul @ Pro jer tak dapat nak joint discussion nie sebab ada hal emergency...Kitorang gie lepak2 kat BP Walk sambil menikmati Kway Teow Kerang yang dihidangkan guna pinggan polystyrene...Tak leh tahan wei tgk diorang serve makanan dalam benda alah tu...Mcm buat open house kat rumah jerk...Ishhh...Merapek la plak...Sorry...


Planning yang telah kami buat adalah seperti berikut:  (Cehhh...Macam nak buat kertas kerja lawatan untuk dibentangkan depan boss la plak...Tak tahan wei...Hahahaha)

11 Mei 2010
  • Flight kitorang kul 6.20 petang...Jadi kena ada kat Aiport Johor jam 4.00 petang...Disebabkan takut ada apa2 hal seperti jammed atau susah nak cari parking, kitorang dah decide nak berada di airport jam 3.30 petang...Tak awal sangat ker? 
  • Insyaallah reach KK jam 8.40 malam...Harap sangat flight tak delay la yer...
  • Sampai jer Airport KK terus sewa 1 biji van atau 2 biji kereta...Tengok mana yang lebih save...(Tak tahu nak booking kenderaan sekarang atau cari kat sana jer nanti)
  • Check in hotel di KK...
12 Mei 2010
  • Pagi breakfast kat hotel atau bandar KK...
  • Nak gie Kampung Budaya Monsopiad...16 km jer dari Pusat Bandaraya...
  • Then terus ke Ladang Teh Sabah kat Jalan Ranau/Sandakan...
  • Bermalam di Kundasang atau mana2 resort kat kaki Gunung Kinabalu...Tak tahu nak check in kat mana lg nie...


    13 Mei 2010 
    • Menikmati keindahan matahari terbit di kaki Gunung Kinabalu...
    • Mandi manda kat Poring Hot Spring...
    • Balik ke Kota Kinabalu...Kalau sempat gie beberapa tempat menarik di bandar KK...
    • Teringin nak check in kat resort di Karambunai....Saper2 yang pernah gie Karambunai, leh bagi info tak resort mana yg ok...
    • Makan malam di Kota Kinabalu... 

    14 Mei 2010
    • Gie merayap kat pulau plak...
    • Tak pasti lagi pulau mana nak pergi sebab nak tgk juga package yang ditawarkan...
    • Sehari suntuk habiskan masa kat pulau...
    • Makan malam di Kota Kinabalu
    15 Mei 2010
    • Jalan2 kat tempat menarik sekitar Kota Kinabalu...
    • Shopping kat Pasar Philippines... 
    • Siap2 untuk balik...
    • Naik flight pukul 9.05 malam dari KK...Insyaallah reach JB jam 11.20 malam...
    Itu la planning yang kitorang buat untuk trip nie...Tapi tak tahu la macam plak dengan pelaksanaannya...Lynn still tak contact saper2 pun kat Sabah tentang bilik penginapan, kenderaan dan trip ke pulau...Ezmad dan Mr. Hubby cakap just redah jer dulu...Dah sampai sana baru cari hotel la...Lagipun kitorang gie trip nie waktu hari bekerja kan...Insyaallah hotel banyak yang kosong...Apa pendapat korang?

    Kalau korang rasa nak bagi pendapat tinggalkan komen yer...Lagipun rasanya mesti ada di antara korang yang dah pergi jalan2 kat Sabah nie...Okey arr...Nak breakfast nie...Adios...

      April 6, 2010

      Award Dari Liessa

      Owh...

      Sangat lama nak update citer pasal award nie tapi sungguh x sempat giler yer nak buat entry pasal award nie...Liessa yang bagi award dah pesan berkali2 untuk accept award nie...Huhuhu...Sorry la yer Liessa...Kak Lynn kurang sket masa nak update la...Tapi hari nie dengan jayanyer telah mengupdate entry award yang Liessa anugerahkan pada Kak Lynn...Hehehe...

      Okey kawan2 semua...Lynn telah menerima award ini...


      Top Blogger Award


      dan Mommies Blogger Award

      Sampai 2 award Liessa bagi pada Lynn...Hehehe...Tima kaseh la banyak2 yer Liessa...Jadi Lynn x nak la terima award nie sorang2 kan...Untuk korang2 yang nak award nie amek la yer...Lynn bagi kepada semua yang nak...Jadi jangan rebut2 k...Hehehe...Sekali lagi nak ucapkan terima kasih pada Liessa...Thank you so much yer...Berapa banyak kali la nak ucap tima kaseh nie Lynn...Wakakaka...

      Syukur Alhamdulillah

      Syukur sangat2 di atas rezeki kurniaan Allah S.W.T...

      Entry kali nie nak citer pasal kerja Lynn yer...Untuk pengetahuan korang Lynn nie kerja biasa2 jerk...Bukan pegawai atasan pun...Rasanya ramai yang dah tahu post Lynn sebagai Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan) (N17K) telah diupgrade ke Setiausaha Pejabat (N27) mulai 1 Januari 2010...JPA dengan baek hatinyer telah memberi peluang kepada kami2 yang berkelulusan Diploma Pengurusan dan Teknologi Pejabat dari UiTM dan Diploma Kesetiausaahaan dari Politeknik untuk menikmati post Setiausaha Pejabat (N27) nie...Huhuhuhu...Agak lama menanti untuk menikmati saat2 indah nie yer...

      Actually tima kaceh la banyak2 kat JPA kerana telah memberi peluang kepada kami graduan2 kelulusan seperti di atas untuk menikmati kedudukan yang setaraf dengan kelulusan yang kami ada...Rasa berbaloi2 bile menghabiskan masa selama 3 tahun di UiTM dengan adanyer pengiktirafan seperti ini...Dan apa yang pasti terdapat banyak kelebihan yang Lynn dan sahabat handai terima sempena perubahan skim ini...Dari segi gaji, elaun, cuti dan lain2 kemudahan...Tak yah la citer satu persatu kat sini...Nanti ada yang cakap Lynn berlagak plak...

      Last Thursday 1 April 2010, Lynn dan kawan2 yang berkhidmat sebagai Pembantu Tadbir Kesetiausahaan di Lembaga Pertubuhan Peladang telah dikehendaki hadir ke LPP HQ di Damansara untuk mendengar taklimat mengenai perubahan skim nie...Rasa happy sangat sebab selain dapat dengar taklimat tntg perubahan skim nie leh gak jumpa kawan2 PA semua...Untuk pengetahuan korang, Lynn dah 3 tahun tak menghadiri kursus PA okey...Ntah bila la dapat peluang gie kursus nie...Huhuhuh...Jadi bila jumpa dengan semua PA kat LPP HQ agak gamat juga la suasana dewan taklimat tu...

      Setelah diberi penerangan yang teliti oleh Timbalan Pengarah Bahagian Khidmat Pengurusan LPP Encik Zulkifli Ismail, kami para PA yang layak telah diberi tawaran pertukaran pelantikan melalui pemberian opsyen ke Skim Perkhidmatan Pembantu Setiausaha Pejabat/Setiausaha Pejabat Gred N17, N22, N27/N28, N32, N36...Rasa berbunga2 hati dan perasaan Lynn waktu tu...Walaupun proses yang dijalankan oleh LPP agak lambat berbanding dengan jabatan lain akhirnya kami dapat juga tawaran opsyen nie...

      So petang nie Lynn dah pun sign tawaran opsyen tu dan dah tentu la Lynn bersetuju untuk terima opsyen yang ditawarkan...Syukur di atas rezeki yang Allah S.W.T kurniakan...Lepas sign surat opsyen nie tinggal tunggu masa jer nak comfirm (tempoh 6 bulan percubaan yer) dan lepas tu tunggu nak dapat gaji baru & tunggakannyer sekali...Hope tak la ambil masa lama sangat untuk selesaikan tunggakan dan penyelarasan gaji baru nie...Sebab kawan2 kat pejabat dah bising minta belanja...Hehehe...Lynn pun dah niat nak buat makan2 sket dan doa selamat sempena kurniaan Allah S.W.T nie...

      Itulah citer terbaru tntg status kerja Lynn di Lembaga Pertubuhan Peladang nie...Semoga dengan perubahan skim nie membuatkan Lynn terus semangat untuk bekerja dan menjadi pekerja yang cemerlang, gemilang dan terbilang di Lembaga Pertubuhan Peladang khususnya di negeri Johor nie...Untuk kawan2 PA Lynn yang lain, tahniah juga untuk korang semua...Nanti leh kita buat gathering yer...Hehehe...Adios...

      April 2, 2010

      Perginya Seorang Lagi Insan Seni Negara

      Al-Fatihah...


      Lewat tengah malam tadi negara telah kehilangan seorang lagi insan seni iaitu Arwah Din Beramboi...Agak terkejut bila Lynn dapat tahu tentang berita kematian pelawak negara nie...Bergenang juga air mata nie pagi tadi bila dengar peminat2 arwah menyampaikan salam takziah buat keluarga arwah di Sinar FM...Walaupun Lynn tak mengikuti perkembangan arwah secara detail tapi Lynn suka mendengar komen2 arwah dalam racangan Raja Lawak Musim Ke4 yang baru jer selesai...

      Lawak arwah memang spontan dan kita sebagai penonton memang tak kering gusi melihat idea-idea yang dipersembahkannya...Begitu juga dengan rancangan Wuhai Beramboi di Saluran Astro Warna - 132...Kini, kehilangan arwah sangat dirasai dan Lynn rasa antara yang begitu terasa kehilangannya adalah Pak Nil yang merupakan rakan sekonti arwah di Era FM...Pagi tadi waktu Lynn tukar channel radio tak kedengaran pun suara Pak Nil di Era Fm...

      Jadi di kesempatan yang ada nie Lynn dan keluarga ingin mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarham Din Beramboi...Semoga isteri, anak2 arwah serta ahli keluarga tabah menghadapi dugaan dan sentiasa berdoa agar roh arwah ditempatkan di kalangan mereka yang beriman...Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya...

      Al-Fatihah...

      April 1, 2010

      Sudah Pos Pun...

      Entry kali nie ditujukan khas untuk pemenang2 Wedding Photo Contest Lynn yang 4 orang tu...

      Lynn dah uruskan penghantaran hadiah2 korang hari nie...

      Insyaallah esok atau minggu depan korang dah terima hadiah2 tu...

      Lynn harap sangat korang berpuas hati dengan hadiah yang Lynn berikan yer...

      Minta maaf juga sebab lewat poskan hadiah...

      Huhuhu...

      Hope korang tak marah la yer...

      Anyway tahniah sekali lagi sebab memenangi contest nie...

      Next time bila Lynn buat contest lagi korang joint yer...

      Adios...