March 31, 2010

Nak Tambah Sumber Kewangan? Meh Joint Program Nie...

Okeys...

Actually Lynn dapat tahu tentang program nie daripada Zana @ Mama Batrice...Kredit for Zana sebab sudi nak citer tntg hal2 nie dengan blogger2 lain...Tima kaceh yer...

Straight to the point...Lynn sebenarnyer nak promote kat korang tentang program MyLook...


Actually program MyLook nie conceptnyer sama seperti Google dan Yahoo...Enjin pencarian...Korang leh search apa sajer guna MyLook nie...Tapi kalau korang guna MyLook setiap pencarian korang tu dibayar...Hah...Bukan ker leh dapat extra duit kat situ...Motto MyLook nie EARN SHARES & GET CASHBACK FROM YOUR SEARCHES...Banyak untung lor....

Owh yer...Korang tak perlu nak bayar apa2 untuk sertai program nie ok...Registration is FREE...Jadi kalau korang berminat just click MYLOOK....Ingat betul2 yer...Selain dapat info yang korang cari guna MyLook nie, korang leh dapat duit...Sangat best program nie...Meh register meh...

March 29, 2010

Singapore owh Singapore

Salam ceria untuk korang semua...


Entry kali nie Lynn nak mengomel sket pasal Singapore...Mesti korang pelik kan...Tiba2 jer Lynn nak citer pasal Singapore...Huhuhu...Untuk pengetahuan korang Lynn pernah gie Singapore waktu Lynn kecik...Rasanyer belum start sekolah pun waktu Lynn pergi tu...Tujuan utama Lynn dan kaum kerabat gie sana sebab penuhi undangan Atuk Tih Lynn yang kawenkan anak dia @ Mak Long Rozie...Atuk Tih Lynn dan anak beranak dia memang stay kat Singapore tu...

Walaupun Lynn ada saudara mara kat Singapore tu tapi bila dah besar panjang dan ada family nie, Lynn tak pernah plak jejak kaki kat sana...Dan Lynn pasti Singapore dah maju dan berubah dari semua segi...Info2 tentang Singapore Lynn selalu gak dapat dari saudara mara yang berkunjung ke sana...Tapi still x dpt gambaran yang sepenuhnyer tentang negara nie...Walaupun Singapore nie berjiran dengan Malaysia dan paling tepat sekali berdekatan giler dgn JB tapi kenapa la tak sampai lagi Lynn dan family ke Singapore ni ek...

Aduhai...Lately nie selalu dengar citer tentang Atuk Tih yang tak berapa sihat...Rasa-rasa macam nak jenguk juga orang tua tu la...Tapi kitorang kena buat passport dulu...Erm...Memang kena pergi juga la Singapore nie...Selain nak jenguk Atuk Tih, Lynn teringin nak gie jejak kaki kat Universal Studio yang baru buka kat Singapore dan Sentosa Island yang agak meriah tu...Sure gempaks giler kan...Huhuhuhu...Semoga ada peluang untuk Lynn dan family menjejakkan kaki ke bumi Singapore...Insyaallah...

Korang2 yang nak tahu info tentang Singapore dan tempat2 menarik yang boleh dilawati kat Singapore nie leh la klik SINGAPORE...Adios...

March 28, 2010

Hadiah Wedding Photo Contest

Huhuhu...

Keputusan wedding photo contest dah pun Lynn umumkan pada 15 Mac 2010 yang lepas...Hadiah2 untuk para pemenang sebenarnya dah pun ada...Lynn juga dah dapatkan senarai alamat para pemenang...

Tapi...

Lynn tak sempat la nak pos hadiah...Lynn dah janji pada diri sendiri untuk poskan hadiah2 tu semalam...Tapi semalam jadual Lynn pack giler...Ada 2 jemputan kawen dan tournament bowling di Batu Pahat...Mesti para pemenang ingat Lynn sajer2 melewat2kan penghantaran hadiah tukan...

Lynn betul2 minta maaf pada para pemenang...Lynn akan usahakan untuk poskan hadiah2 tu pada hari esok yer...I am realy sorry...Huhuhu...

Hope sangat 4 pemenang untuk Wedding Photo Contest yang Lynn anjurkan tidak bengang dan anggap yang bukan2 yer...Lynn akan berusaha seupaya mungkin untuk poskan hadiah2 tu esok...

Lynn minta maaf sangat2...Huhuhu...

March 27, 2010

Beautiful Blogger Award

First time in my blogging life dapat award nie...Hehehe...Macam artist la plak...Tiba2 teringat plak kat Anugerah Bintang Popular Berita Harian yang bakal berlangsung 4 April ni...Happynyer Lynn dapat award...Untuk pengetahuan korang Lynn terima award nie yer..


Actually ada 2 rakan yang telah memberikan award nie pada Lynn...Mereka yang sungguh baik hati yang sudi memberikan award nie pada Lynn ialah Liessa dan Zana @ Mama Batrice...Sungguh happy sebab ini lah my first award yer...Sebelum nie tak pernah dapat award apa2 pun...Hehehehe...

Sebenarnyer Lynn kena completekan beberapa perkara utk terima award nie tapi masa sgt terhad okey lately nie...Jadi Lynn pun nak bagi award nie kepada beberapa kawan blogger Lynn...Tak mau la merasai kegembiraan ni sorang2 jer...Biar ramai yang gembira & suka terima award nie...Dan anugerah ini disampaikan kepada:
  1. Kak Linda
  2. Lieya Latif
  3. Ryna
  4. Zalikha Taza
  5. Mas Zuber
  6. Dina Rosle
  7. Shakirah
  8. Suraya
  9. SJB
  10. Ila
Sebenarnyer nak bagi kat semua kawan2 blogger...Tapi takkan la nak letak panjang berjela kat sini kan...Hehehe...Jadi siapa yang nak award nie amek jer...Hehehe...

March 24, 2010

Wow! Banyaknyer Award

OMG...

Tak sangka sungguh...

Kawan2 blogger yang baek hati telah memberikan beberapa award kepada Lynn...

So untuk tidak menghampakan kawan2 yang bagi award pada Lynn, nantikan entry setiap award di blog Lynn nie yer...

Lynn akan update dalam blog Lynn nie semua award yang Lynn terima...

Tima kaceh la buat kawan2 blogger yang sudi bagi award nie pada Lynn...

Terasa macam artist la plak...

Wakakaka...

Terlebih sudah...

Adios...

HaPPy SaKaN

Hai korang...

Lynn nak sambung entry lynn tentang program suka suki family kitorang last weekend...Hehehe...Saper yang sudi sila baca okey...Yang tak sudi tu ikut suka korang la nak buat apa yer...Wakakaka...

Salah satu tujuan utama kitorang nak gie KLCC hari Sabtu lepas sebab nak bawa Lovely Qistina & Danish gie mandi manda kat Kolam KLCC tu...Anak kesayangan Lynn nie memang x pernah pun mandi kat kolam tu...Jadi kali nie nak bagi dia enjoy sket...Kitorang sampai KLCC hari tu jam 6.00 petang...Memang sajer datang lewat sket sebab tak nak bagi Qistina & Danish berendam lama sangat...Tahu jer la budak2...Kang x pasal2 demam plak...Lagipun cuaca kan panas skrg nie...Jadi datang lewat petang sket ok arr untuk mengelakkan rasa panas tu...

Yang dewasa tak mandi la...Just pantau2 jer...Kalau mandi juga dah tentu la Pak Guard yang bertugas tu dah seret kitorang semua kuar dari kolam tu...Wakakaka...Buat malu jer...So, korang layan la gambar anak kesayangan Lynn nie yer...

Sukanyer Lovely Qistina...Suruh posing ok jer...

Posing lagi...Hehehe...

My little son...Muhammad Danish Nizarif...Anak sepupu Lynn...Tapi Lynn dah anggap macam anak Lynn sendiri...

Both of them...

Love them so much...Comey...

Acu Syamim pun sibuk memantau anak saudara dia...Ker dia pun nak mandi sama...Hehehe...

Ramai gak kids lain yang mandi manda kat sini...Cuti sekolah kan...

Next time Lynn ingat nak ajak gie Sunway Lagoon plak...Atau Bukit Merah ker...Selain budak2 yang berendam, yang dewasa pun nak berendam gak...Hehehe...Next entry tentang pengalaman bawa Lovely Qistina & Danish Nizarif naik komuter...Tunggu yer...Adios...

March 23, 2010

Jalan2 gi KLCC

Sebenanrnya Lynn dan family memang dah lama giler tak melepak kat KLCC...Lepak? Sesuai ker perkataan lepak tu? Hehehehe...Kita tukar ke bersuka ria bersama keluarga la yer...

Sebenarnya plan nak gie KLCC nie memang dah lama nak on...Tapi setiap kali balik ke Rawang sure tak sempat jer nak bawa Lovely Qistina ke KLCC...Tujuan nak gie sangat KLCC nie sebab nak bawa dia main kat playground dan mandi manda kat kolam kanak2 kat KLCC tu...Macam syok jer tengok anak dara Lynn nie main2 kat situ kan...Jadi kebetulan balik ke Rawang weekend lepas dan jadual berjalan2 tak la pack sangat, kitorang pun decide la nak ke KLCC petang Sabtu tu...

Kitorang gie 3 kereta tau...Hahaha...Macam nak gie rombongan meminang okey...Pinang saper tak tahu la plak...Memang ramai giler umat manusia kat KLCC petang Sabtu tu...Happening giler tengok kids lari2, main2, mandi manda, gelak2...Tak yah nak fikir apa jer waktu kecik2 nie kan...Just having fun...Hehehe...Trip kali nie Danish pun ada joint sama...Danish tu anak saudara Lynn...Anak kepada sepupu Lynn yang sedang bermasalah tu...

Korang layan arr gambar2 yang ada yer...

KLCC

Our big family...Ada yang tak der dalam gambar nie...Gambar x ready lagi nie...

Yang nie okey sket...Hehehe...

My little brother - Syamim, My dad, My Mom & My Litlle Sister - Finaz

I love all of you so much...Muah...Muah...

Tak cukup korum la...

Lovely Qistina...Nak bergambar pun payah...Asyik nak maen jer...

Main jongkang jongket dengan Acu Dibah...

Loving couple...Hehehehe...

With Finaz...Adik Lynn yang comey...Dapat 3A jer minah nie dalam SPM lepas...

Hot Mama with Lovely Qistina...Inilah sepupu Lynn yang Lynn asyik citer dalam blog nie...

Gambar Joy dengan Danish yang tak der kat sini...Sebab Joy tengah melayan Danish main kat palyground...Kat entry Mandi Manda ada gambar diorang...Korang nantikan next entry plak yer...Okey arr...Jumpa lagi di next entry...Adios...

March 22, 2010

Syukur...

Syukur Alhamdullilah...

Program sepanjang weekend lepas dah selesai...

Lynn, Mr. Hubby dan Lovely Qistina telah selamat sampai ke rumah kesayangan kami jam 9.00 malam tadi...

Skrg nak buat kerja dulu...Sekejap lagi Lynn update citer dan gambar2 ok...

Adios...

March 20, 2010

Sangat Busy Giler

OMG...Rasa macam tak leh nak bernafas dengan selesa la sepanjang minggu nie...Aduhai...Memang tak syok betul la bila keadaan macam nie berlaku dalam hidup Lynn...Huhuhuh...

Untuk pengetahuan korang semua, Lynn memang busy giler sepanjang minggu nie...Sampaikan email, blog, facebook pun Lynn tak online sepanjang minggu nie...Kerja berlambak-lambak kat pejabat tapi alhamdulillah hari Jumaat semalam Lynn dah dapat selesaikan semuanya...Syukur...

Lepas berhempas pulas di pejabat sepanjang minggu nie, aktiviti Lynn & family diteruskan plak dengan acara berkunjung ke rumah saudara mara...Untuk apa lagi kalau bukan menghadiri kenduri kawen...Kami balik ke Rawang dan sampai lewat tengah malam tadi yer...Sisa kepenatan masih lagi berbisa okey...Kalau la ada orang yang leh urutkan satu badan nie pun best juga...Tapi saper jer?  Mr. Hubby kot...Wakakaka...Tak mungkin lor...Sebab Mr. Hubby dah pun tertido akibat daripada melayan Lovely Qistina bermain dan bermandi manda bersama sepupunya di KLCC siang tadi...

Esok kami akan ke Lui Barat di Negeri Sembilan...Atuk saudaraku mengahwinkan anaknyer...Yang ke berapa tak pasti plak...Sudah pasti aktiviti esok akan menyebabkan kami sekeluarga kepenatan...Dan kalau boleh Lynn nak sampai ke Johor Bahru sebelum lewat malam...Kalau tak, pasti hari Isnin nanti Lynn akan monyok sepanjang hari di pejabat sebab tak cukup rehat yer...Mood nak buat kerja pun leh spoil la kut tapi harap2 tidak la yer...

Ok la...Esok kena bangun awal...Nak bertolak dari Rawang jam 7.00 pagi...Banyak persinggahan kami sekeluarga esok hari...Gambar2 akan Lynn updatekan kemudian...Itupun kalau Lynn sempat nak bergambar la yer...Doakan kami sekeluarga selamat yer...Adios...

March 16, 2010

Lovely Qistina Nak Enter Frame Sket...

Salam 1 Malaysia...

Chewah...Menyahut seruan Y.A.B. Perdana Menteri Malaysia nampaknyer...Hehehehe...

Entry kali nie khas untuk update citer tentang anak kesayangan Lynn, Lovely Qistina yer...Dah lama tak update citer pasal budak comey nie kan...Untuk pengetahuan korang dah 3 bulan  Lovely Qistina bersekolah di Tadika Ixora Ria...Pejam celik pejam celik sekejap jer dah 3 bulan kan...Lynn masih ingat lagi apabila Lynn & Mr. Hubby nak register Lovely Qistina kat tadika tu...Lynn ada tanya kat Teacher Fatimah, owner Tadika Ixora Ria tentang beberapa hal...


Lynn tanya dia, boleh ker anak saya nie sesuaikan diri dengan environment baru dan kawan2 baru dia kat tadika nie?  Berapa lama dia ambil masa untuk sesuaikan diri kat sini? Boleh ker dia ikut peraturan2 yang sedia ada dan berdisiplin seperti kanak2 lain? Huh...Itulah antara soalan2 yang Lynn tanya kat Teacher Fatimah tu...Teacher Fatimah tersengih jer bila Lynn dah selesai bertanya bertubi2...Madam, u wait for 3 months...I am very sure yang dia akan berubah dan lebih berdisplin selepas 3 bulan pertama nie...Itu la jawapan Teacher Fatimah untuk Lynn...

Now dah March kan...Lynn & Mr. Hubby memang nampak perubahan dalam diri Lovely Qistina...Lovely Qistina dah boleh faham apa yang Lynn & Mr. Hubby cakapkan pada dia...Dia akan respond pada kami dan sometimes dia akan buat ekpresi muka dia untuk lebih meyakinkan kami lagi...Contohnyer kalau dia kata dia sakit perut, dia akan pegang perut dia dan buat muka berkerut2 untuk menunjukkan yang dia sakit perut...Kadang2 tu kitorang sajer nak uji dia dan suruh dia buat something such as ambil botol susu,  amek hanger ker, alhamdulillah she understand and able to help us...Sangat rajin anak dara nie yer...

Dia dah tahu macam mana nak menunjukkan kasih sayang dia pada Lynn & Mr. Hubby...Bila dia lafazkan yang "I Love Mama, I Love Papa" seboleh2nyer dia nak peluk kami berdua waktu tu juga...Waktu dia peluk tu rasa macam nak menangis pun ada...Bercampur baur perasaan nie rasanyer...Sedih gembira...Macam2 la...Lovely Qistina dah tak susah nak bangun pagi bila hari sekolah...Kejutkan dia elok2 sure dia akan bangun dan tersengih2...Jiran2 banyak gak memuji sebab tak pernah dengar Lovely Qistina melalak waktu pagi2 bila dikejutkan...Tersenyum kambing Lynn waktu tu...Hehehe...

Feedback dari teacher2 Lovely Qistina di Tadika pun ok...Dia tak banyak ragam dan boleh sesuaikan diri dengan keadaan di persekitaran dia...Leh ikut arahan yang teacher dia berikan dan agak sporting la juga...Tak merengek tak tentu hala...Lynn & Mr. Hubby memang harap sangat dia leh learn something kat tadika tu...Dan waktu nie Lynn rasa rindu sangat dengan anak dara kesayangan Lynn nie...Rasa macam nak peluk cium dan gomol2 dia sekarang juga...

 Nie gambar latest Lovely Qistina...Waktu nie kitorang gie jalan2 kat City Square, JB

 Waktu dia main permainan nie, ramai betul orang duk perhatikan dia...Apesal ntah?

Ok arr...Nak gomol anak dara Lynn...Adios...

Katak Oh Katak...

Hai semua...

Tetiba tengahari nie ada la plak mood nak update entry...Hehehehe...Sebenarnya tak der la citer best sangat pun tapi Lynn baru jer dapat call dari salah seorang GM PPK kat Johor nie...Dia tanya Lynn macam2 tadi...Lynn nie pun duk menjawab la segala pertanyaan yang diajukan oleh Tuan Haji nie...Dah macam kerja kat Kaunter Pertanyaan la plak...Wakakaka...Its ok...Lynn tak kisah pun...Asalkan leh jawab Lynn jawab la...

Last sekali dia tanya Lynn, Boss tak der ker Lynn?  Lynn jawab la...Boss tak der la Tuan Haji...Kenapa yer?  Korang nak tahu tak apa yang dia jawab? 

.
.
.
.
.

Owhhh...JOLI KATAK la awak semua yer kalau BOSS tak der...JOLI KATAK...Ada macam katak nie ker?



Sentap sket kat situ yer...Terdiam Lynn beberapa saat okey...Opsss...Diam bukan sebab mengalah dan mengiakan apa yang Tuan Haji nie cakap yer...Diam sebab nak cari idea nak balas balik kat Tuan Haji sorang nie...Korang nak tahu apa Lynn jawab? 

.
.
.
.
.
.

Tuan Haji, dalam hidup saya nie tak pernah pun rasa nak JOLI KATAK kalau BOSS atau Senior Officer tak der kat pejabat...Sebabnya saya nie ikhlas dan jujur dalam melaksanakan tanggungjawab saya kat pejabat nie...Saya tak kan buat pejabat nie sesuka hati saya la kalau Boss tak der...Dan jangan ingat kerja saya sebagai seorang Pembantu Khas Pengarah @ Personal Assistant nie hanya sibuk bila ada BOSS kat pejabat yer...Saya pun ada kerja2 lain yang perlu saya buat...Huh...Tuan Haji tu boleh gelak la plak bila Lynn jawab macam tu...Sabar jer la...Suka yer tengok Lynn marah...

Tapi sekarang nie Lynn nak tanya korang2 yang kerja kat pejabat tak kisah la pejabat kat jabatan atau negeri mana pun...Memang ada ker Personal Assistant yang akan JOLI KATAK bila Boss tak der? Bagi sket pandangan korang tentang hal nie...Sahabat2 P.A yang seangkatan dengan Lynn such as LIEYA and ZANNA sila bagi pandangan anda tentang hal nie ok...Hehehehe...Adios...

Mr. Hubby Dah Setuju

Yeaaaahhhhh...

Sangat happy dan berbunga2 rasanya Lynn pagi nie...Rasa macam nak menari2...Hehehehe...Korang nak tahu kenapa Lynn happy?  Erm....Lynn happy sebab Mr. Hubby Lynn dah setuju...Hah....Setuju apa tu?  Actually Mr. Hubby dah setuju nak bawa Lynn gie jumpa mamat nie...


Hehehe...Mr. Hubby dah suruh Lynn uruskan pembelian tiket untuk Konsert Musical Suatu Masa - Amy Search di Istana Budaya pada 28 Mac 2010 nie...Nanti claim balik kat dia...Yieeeeeeeeehaaaaa....Syok giler bila Mr. Hubby bagi green light untuk pergi konsert nie...Sangat teruja okey...Last year kitorang tak dapat nak gie tengok konsert Search di Awan Biru tu...Banyak betul program yg bertindih jadi tahun nie awal2 Lynn dah kenen2 kat Mr. Hubby nak gie jumpa mamat nie tak kisah la kat konsert mana pun...

Baru2 nie Amy dan Search baru jer balik dari Dublin & London...Diorang buat konsert kat sana atas jemputan warga dan student Malaysia yang ada kat sana...Tapi tak kan la Mr. Hubby nak bawa Lynn ke sana semata2 nak gie tengok konsert tu kan...Jadi bila dah kecoh tentang Konsert Musical Suatu Masa - Amy Search kat Istana Budaya pada 26 - 30 Mac 2010 nie dan ditambah lagi dengan suara Amy Search yang berkumandang kat Sinar FM waktu nak gie kerja pagi tadi, akhirnya Mr. Hubby bagi kata putus yang sangat menggembirakan Lynn...

Tak sabar rasanya nak menantikan tarikh 28 Mac 2010 nie...Dah lama rasanya tak tengok Amy Search perform live...Anyway Lynn nak ucapkan thank you so much kat Mr. Hubby sebab sudi nak bawa Lynn gie tengok konsert nie...Hehehehe...Syok sungguh sebab bukan Lynn sorang jer yang terhegeh2 dan excited giler nak gie konsert nie...Mr. Hubby pun excited tau...Wakakakaka...Untuk pengetahuan korang minat kitorang sama...Rock babe...

March 15, 2010

Jom Masak2 Bersama Lynn...

Phew....

Lynn nak balik nie...

Tadi lunch hour dah gie membeli barang2 keperluan di PASAR SMART...

Menu Lynn dan keluarga malam nie adalah Ayam Kampung Masak Lemak Cili Api...

Cepatlah Mr. Hubby amek Lynn...

Dah tak sabar rasanyer nak mengasah skill yang ada nie...

P/S : Ini masakan kegemaran Mr. Hubby...Sebab dia kan orang N9...Hope sangat Lynn dapat masak seperti Mak Mertua Lynn masak okey...Doakan Lynn yer...Hehehehe...

Sakit hati nie dibuatnya...

Lynn nie bukan jenis yang suka nak bengang atau sakit hati tak tentu pasal...Tapi kali nie memang rasa sakit hati dan bengang sangat dengan manusia ni atau lebih bagus lagi boleh digelarkan sebagai JANTAN KEPARAT...Huh...Kalau Lynn jumpa dia memang Lynn akan buat sesuatu...Nak jer sepak terajang dia...Boleh ker Lynn buat macam tu? Huhuhuhu...Lynn tak sangka dia jadi macam nie sekali...Sakitnyer hati nie ALLAH S.W.T jer yang tahu...

Korang ingat lagi tak luahan hati Lynn tentang sepupu Lynn yang menghadapi masalah keluarga? Sang suami atau Lynn gelarkan JANTAN KEPARAT tu telah ditangkap khalwat oleh sepupu Lynn sendiri...Sangat sakit hati bila mendengar yang sepupu Lynn nampak dengan matanya sendiri bahawa JANTAN KEPARAT bersama PEREMPUAN SUNDAL tu tidur di atas katil mereka...Katil tu sepupu Lynn yang beli okey...Hancur hati sepupu Lynn dan niat untuk berbaik semula dah tentu la tinggal ZERO...Lynn dan Mr. Hubby tercengang bila dapat tahu yang diorang sanggup buat perbuatan terkutuk dan dilakhnat ALLAH S.W.T. tu...

Dulu waktu mula2 dapat tahu tentang hubungan JANTAN KEPARAT tu dengan PEREMPUAN SUNDAL yang tak tahu malu tu, kitorang dapat rasakan yang suami sepupu Lynn nie kena guna-guna dari perempuan tu...Tapi bila dah diusahakan untuk berubat nampak macam tak der langsung baiknyer...Makin teruk ada la...Dan diorang nie plak tak segan silu dan malu dengan orang sekeliling...Keluar masuk rumah sepupu Lynn tu sesuka hati dan waktu lepas kena tangkap dan dibawa ke balai polis, diorang nie boleh lagi duk berdua2an macam tak der apa2 berlaku...

JANTAN KEPARAT tu bukan nak minta maaf kat sepupu Lynn dan keluarga tapi leh salahkan plak sepupu Lynn sebab contact polis dan tangkap dia dan kekasih hati dia...Dah tu kau expect sepupu aku tu nak buat apa wahai JANTAN KEPARAT oooiiii...Nak perhatikan jer kau dengan kekasih hati kau kat atas katil tu? BODOH...Lynn dan Mr. Hubby memang dah agak perkara nie akan berlaku sebab tengok dari gerak gaya diorang nie memang dah tengah asyik masyuk bercinta...JANTAN KEPARAT nie dah tak ingat anak bini langsung...

Sekarang sepupu Lynn dah rujuk pada pejabat agama tentang masalah nie...Pegawai di pejabat agama memuji tindakan sepupu Lynn sebab masih boleh bersabar bila tengok sang suami tidur bersama kekasih hati...Kalau dia berada di tempat sepupu Lynn dah tentu badan 2 kekasih itu telah disiram dengan ASID...Kami sekeluarga juga telah banyak bersabar dengan JANTAN KEPARAT dan PEREMPUAN SUNDAL nie...Semoga apa yang berlaku dapat diselesaikan dengan segera dan ada hikmah disebalik semua nie...

Untuk mereka2 di luar sana yang mungkin terjebak dalam masalah macam nie Lynn mohon sangat janganlah disakiti hati insan yang banyak berkorban untuk diri kita...Sekiranya tiada jodoh anda dengan pasangan selesaikan lah segalanya dengan baik dan janganlah menambahkan dosa yang sedia ada dengan melakukan maksiat dan perbuatan terkutuk macam diorang lakukan nie...Dan kalau boleh jangan la anda perempuan2 yang masih single dan solid molid kat luar sana tu duk terhegeh2 dengan SUAMI ORANG...Ramai lagi yang bujang2 kat dunia nie...

Lynn dan keluarga doakan sepupu Lynn tabah menghadapi dugaan ini dan of course kitorang akan bantu apa yang patut...Semoga sepupu Lynn dan keluarganya kuat untuk menempuh hari2 yang mendatang...Insyaallah...

March 14, 2010

Dan Pemenangnya Jatuh Kepada....

Encik Juri Wedding Photo Contest yang Lynn anjurkan telah menetapkan pemenang2 yang bertuah...Agak pening juga kepala Encik Juri untuk pilih gambar yang cantek dan wajar untuk memenangi pertandingan ini...

Erm, Lynn rasa korang yang membaca blog Lynn nie pasti ternanti2 keputusan pertandingan yang first time Lynn anjurkan nie kan...Lynn plak yang berdebar rasanya...Tarik nafas panjang2 Lynn...Phewwww...Ok lah...Lynn nak umumkan pemenang nie...Drum roll pleaseee....

Tempat Pertama :


Tempat Ke2 :


Tempat ke3 :


Hadiah Saguhati :


Itulah dia 4 pemenang yang bertuah...Untuk mereka2 yang tak berjaya tu Lynn harap korang tak terasa hati la yer...Encik Juri dah tetapkan nie la gambar2 yang canteks dan berkenan di hati dia untuk dijadikan pemenang...

Para pemenang please email Lynn your full name and address yer...Untuk tujuan pemberian hadiah la apa lagi...Hehehehe...Lynn rasa happy sangat sebab para pemenang dah diketahui dan lepas nie leh la Lynn plak joint contest2 lain yang kawan2 anjurkan...

Oklah...Malam nie ada kenduri aqiqah kawan satu pejabat Lynn...Nak siap2 nie...Nanti Lynn update citer pasal kenduri aqiqah tu yer...Adios...

March 12, 2010

This Is My Answer

Hari nie nak jawab soalan2 yang ditag oleh Ryna...Dah lama kena tag baru la nie ada masa nak menjawab...Huhuhu...Agak bz la lately nie...

Senaraikan 5 hadiah yang anda impikan...Buat masa nie la...
  • Teringin sungguh nak dapat Camera Nikon DSLR D90...Sangat berkenan okey dengan kamera nie...
  •  Voucher penginapan percuma atau diskaun 50% di hotel2 di Sabah...Kalau boleh kat K.K 2 malam, Karambunai 1 malam, Kundasang 1 malam...Tak agak2 sungguh...
  • Dah lama teringin nak dapat Hand Bag Christian Dior...Minat design dia yang simple tapi sangat chanteks dipandang oleh mataku...
  • Al-Quran Digital...Sekarang nie ada Al-Quran biasa jer...
  • Set katil & almari kanak2 perempuan yang ala2 princess tu...
5 alasan terhadap pilihan tersebut...
  • Lynn suka amek gambar dan dengan adanya camera nie Lynn dapat amek gambar dengan lebih feel lagi...Hehehehe...Ala2 photographer gitu...
  • Lynn nak voucher penginapan kat tempat2 tu semua sebab bulan 5 nie nak gie jalan2 kat Sabah...Kalau dapat voucher2 tu leh jimat sket dan leh spend lebih sket kat mutiara2 Sabah tu...
  • Alasan nak hand bag tu dah tentulah untuk melaram...Tapi nak beli hand bag yang mahal macam tu  entah bila la leh terlaksana...
  • Sebab boleh dengar bacaan ayat suci Al-Quran yang dibacakan oleh para Qari dari Mekah & Madinah pada waktu lapang dan ikut mengaji sama...
  • Nak hias bilik anak daraku Lovely Qistina yang sekarang nie lebih dipenuhi dengan baju2 kami ber3 jer...Kalau ada set katil & almari tu leh la Lovely Qistina tidur kat bilik dia sendiri...Hehehe...
5 impresi terhadap orang yang anda minat...
  • Sentiasa menantikan kehadiran dia di mana2 jer...
  • Nak tengok muka dia sepanjang masa kalau boleh la...
  • Nak spend masa dengan dia jer...
  • Nak tahu ke mana dia pergi dan dengan siapa dia keluar...
  • Sampai satu tahap rasa nak berkepit jer dengan dia ke mana2 aja...Hahahaha...Parah nie...Semua nie dilakukan bersama Mr. Hubby dan Lovely Qistina jer yer...
5 perkara hebat yang pernah anda lakukan...
  • Menjadi anak yang baik dan taat kepada kedua ibu bapa ku...
  • Antara student 3 pointer waktu zaman belajar kat UiTM...Bangga sebab kat course tu tak ramai sangat yang jadi 3 pointer student...
  • Lynn telah berjaya menjadi seorang isteri yang sah kepada Mr. Hubby pada 26 Mac 2006...Ehhh...Hujung bulan nie anniversary kami la...
  • Lynn telah mengandungkan dan melahirkan anak Lynn dan Mr. Hubby...Pengalaman yang sungguh bermakna dalam diri Lynn...Kalau ada rezeki nak mengandung lagi...
  • Berjaya memiliki rumah hasil titik peluh diri sendiri dan Mr. Hubby waktu usia kami baru 27 tahun...
 5 ciptaan yang paling disukai (tak semestinya teknologi)
  • Ibu bapa ku...Tanpa mereka Lynn tak der kat dunia nie...
  • Mr. Hubby...Suamiku dunia dan akhirat...
  • Lovely Qistina...Anak kesayanganku yang ada buat masa nie...
  • Adik-adikku...Sangat rindu pada arwah adik Syafiq...Al-fatihah...
  • Pemandangan yang cantik di dunia nie...
5 perkara yang dibenci
  • Kaki bodek @ kipas...Sangat sakit hati dengan mereka nie yer...Lebih2 lagi yang ada kat pejabat Lynn nie...Semak...
  • Orang yang hipokrit...Huh...Tension bila nak deal dengan mereka yang ada perangai nie...
  • Tempat habuk rokok yang ada kat meja makan kat restaurant...Kotor okey...
  • Traffic jammed...Aduhai...Lebih2 lagi bila tengah kejar something yang urgent macam nak punch card...
  • Kerja2 yang berlambak atas meja...Sebab tu la Lynn mesti siapkan semua kerja2 Lynn sebelum balik...Kalau tak esok pagi datang kerja sure tension tahap gaban bila tengok meja bersepah dengan kerja2 yang berlambak tu...
5 orang yang hendak anda tag...
Erm...Itu la jawapan Lynn untuk soalan2 yang telah diajukan yer...Untuk mereka2 yang kena tag tu sila la jawab pulak yer...Nanti Lynn terjah blog korang okey...

Adios...

March 10, 2010

Ryna Tag Lynn...

Erm...

Lynn nie jarang kena tag tau...Tapi hari nie Lynn kena tag dengan salah sorang kawan blogger Lynn...Ryna telah tag Lynn dan Lynn excited juga nak jawab semua soalan2 yang diajukan...

Tapi malam nie Lynn tengah focus tengok HaLiMah JonGaNg tHe SerIes jadi insyaallah Lynn akan buat satu entry untuk memenuhi kehendak Ryna yang telah tag Lynn...Hehehe...

To Ryna : Jangan marah ok...Esok Lynn jawab yer...

Blogging : Baiknya Untuk Lynn

Lynn sebenarnya dah lama tertarik untuk buat entry nie...Tapi masa yang membataskan dan idea2 yang kurang bernas membuatkan Lynn peram jer segalanya dalam peti otak Lynn nie...Hari nie Lynn nak share dengan korang semua tentang baiknya blogging nie dari kaca mata dan fikiran seorang insan yang bergelar Lynn Hamzah...Chewah...Terlebih sudah...Hahahaha...

Okey...Straight to the point ya...Lynn mula mengenali alam blogging nie pada 17 October 2008...Dan first entry Lynn di blog nie adalah berkaitan dengan Lovely Qistina...Itu la first time Lynn share something dengan dunia luar tentang life dan family Lynn...Selama nie Lynn tak pernah pun terfikir nak buat blog nie sebab Lynn tak pernah didedahkan tentang semua nie waktu zaman2 belajar dulu...Tapi keadaan dah berubah sekarang nie...Sebab Lynn lihat dah ramai betul blogger di kalangan student IPTA, Pensyarah2 dan Cikgu Cikgu...Semuanya dah advance kan...

Bagi diri Lynn dengan mengaktifkan diri dalam dunia BLOG nie Lynn dapat menambahkan bilangan sahabat2 yang sudi nak berkawan dengan Lynn...Lynn dapat kenal kawan2 di serata pelusuk negeri di Malaysia dan yang paling best sekali mereka nie tak lokek dalam memberi pendapat dan info sekiranya Lynn memerlukannya...Selain itu, Lynn juga dapat merasakan segala pujian dan pendapat yang mereka berikan lahir daripada hati yang ikhlas dan suci...Walaupun tak pernah mengenali mereka dengan lebih mendalam tapi diorang semua baek2 belaka...Tak rugi Lynn berkawan dengan mereka...Lynn sangat sayang sahabat2 Lynn di blog ini...

Menulis di dalam blog memberi Lynn kepuasan yang Lynn rasa sungguh tidak ternilai...Lynn bebas untuk menyuarakan segala apa yang terbuku di dalam hati Lynn nie...Lynn meluahkan segala apa yang terpendam dengan hanya membiarkan jari jemari Lynn mengetuk papan kekunci dan membiarkan otak Lynn memberi idea di atas segala apa yang Lynn rasa nak taipkan di setiap entry yang ada...Lynn kongsikan sebahagian saat-saat bahagia Lynn bersama insan yang Lynn sayang di blog ini...Dan Lynn rasa sangat happy setiap kali entry Lynn siap...Seperti student dapat menyiapkan assignment la kiranya...

Lynn juga berpeluang untuk menjana pendapatan tambahan dengan berblogging...Semuanya dengan jasa baek Nuffnang sebab sudi nak pamerkan iklan2 di blog Lynn nie...Dan dengan iklan Nuffnang yang ada nie dapatlah Lynn dan blogger lain menjana pendapatan tambahan walaupun tak seberapa...Tapi untuk mereka2 yang super duper terror dalam dunia blog seperti Hanis Zalikha dah tentu la pendapatan yang dijana melalui Nuffnang nie sangat lumayan kan...Owwwhhh...Sangat jealous okey melihat iklan Nuffnang sentiasa menari2 di monitor blog gadis cantik ini...Lynn sangat berusaha agar Lynn juga dapat melihat iklan Nuffnang sentiasa menari2 di blog Lynn yang x seberapa nie...

Tapi ada yang berpendapat blogging boleh membuatkan orang2 disekeliling kita nie rasa meluat, menyampah dan menyimpan perasan hasad dengki terhadap diri kita...Lynn hanya menggunakan blog yang ada nie untuk share apa yang Lynn rasa, buat dan lalui bersama insan2 kesayangan Lynn...Lynn tak der niat pun nak menunjuk2 yer...Kalau ada yang rasa kecik hati, terluka atau ingat Lynn nie nak menunjuk2 atau apa jer, Lynn mohon seribu kemaafan dari hati yang tulus ikhlas...

Erm...Sebenarnya banyak lagi kebaikan yang leh kita dapat dengan berblogging nie tapi  Lynn rasa itu jer yang Lynn nak share dengan korang semua kat entry nie...Lynn harap  yang Lynn kongsikan bersama korang semua hari nie dapat memberikan input yang terbaik untuk sesiapa sahaja yang sudi membaca blog Lynn nie...Lynn juga berharap agar Lynn diberi peluang dan masa untuk menerjah blog sahabat2 Lynn yang lain...Okey la...Lynn nak blogwalking ker blog kawan2 Lynn...Adios...

March 8, 2010

Ronda2 Taman Negara Tg. Piai

Salam...Lynn memang dah lama x update blog...Bukan tak nak update tapi lately nie Lynn busy la...Mood nak menggunakan internet kat pejabat pun dah lost...Hilang dibawa angin lalu...Dan Lynn pun tak kuasa la nak cari...Lantak la...Jadi kalau nak update blog, check email, update status kat FB, dan buat segala kerja2 berkaitan internet, maka Lynn akan buka my own lappy iaitu Ms. Pinky & Celcom Broadband...Jadi tak der la sesiapa nak kecoh2 kan...Hahahaha...

Okeys...Nak citer kat korang semua yang Lynn dan 2 sweetheart Lynn (Mr. Hubby & Lovely Qistina) gie ronda2 kat Taman Negara Tg. Piai pada 27 Februari lepas...Huhuhu...Dah seminggu baru sempat nak update citer nie...Agak basi lor...Tapi peduli apa kan...Hehehe...Sebenarnya plan nak gie Taman Negara Tg. Piai nie memang dah lama dah tapi masa jer yang tak mengizinkan...Jadi lepas jer kitorang gie jogging Sabtu lepas terus jer Lynn mencadangkan kepada Mr. Hubby untuk terus lajakkan program hari tu ke Taman Negara Tg. Piai...Sangat happy okey sebab Mr.  Hubby kata leh jer...

Kitorang memang x pernah pergi Taman Negara nie...Dah 6 tahun Lynn kat JB tapi tak pernah sekali pun jejak kaki kat situ...Asyik gie merapek meraban kat shopping complex jer sampai tak sempat langsung nak gie Taman Negara tu...Hahahaha...Sebenarnya banyak tempat2 menarik kat Johor nie...Antara nak dengan tidak jer nak pergi...Lately nie Lynn dan family lebih prefer habiskan masa lapang buat aktivti2 macam nie...Gie lepak2 kat taman sambil beriadah...Leh kuarkan peluh dan bdan pun rasa sihat sket...So korang layan la gambar yang ada nie yer...

 
 Papan tanda kat depan sekali...Welcome2...

 
Agak confius nak panggil benda nie apa...Ala2 macam tugu kot...

 
 Pandangan hadapan pintu masuk Taman Negara Tg. Piai...

 
Ermmm...Tak pernah rasanya Lynn joint kempen kebersihan...Huhuhu...Korang? Pernah tak joint?

 
Hijau pemandangan kat sini...Cuak juga nak berjalan kat sini sebab kawasan paya kan...Mana la tahu ada Si Batik...Huhuhu...

  
 Berdua dengan Lovely Qistina...Agak comot kami sebab baru balik jogging...Hahaha...
 
  
Lovely Qistina dah penat jalan...Lambat lagi ker nak sampai ke Penghujung Benua Asia nie...

 
Akhirnya kami berjaya juga menjejakkan kaki ke Penghujung Selatan Tanah Besar Asia...Satu pencapaian terbaru untuk kami sekeluarga...

   
Sungguh panasz waktu nie...Nak amek gambar pun berkerut jer muka menahan panaszz...Huhuhu...

  
Lovely Qistina ngan Mr. Hubby...

 
 Both of us again...

 
 Nak juga amek gambar nie...Lawaks la...

Jadi itu la aktiviti kami last week...Ada lagi nak diupdate...Nanti sambung ok...Adios...

March 3, 2010

Kerja-Kerja Pembersihan

Hari nie pukul 11.00 pagi Lynn dah selesai melakukan tugas-tugas hakiki Lynn di pejabat...Kerja sebagai PA nie tak la susah mana pun...Kalau korang nak tahu kerja Lynn kat pejabat adalah merekod surat keluar & masuk, rekod cek, rekod terimaan faksimili, taip surat @ laporan SULIT, menguruskan itenarary boss Lynn dan buat kerja-kerja yang diarahkan dari masa ke semasa...Tak sibuk mana pun...

Bila kerja dah selesai Lynn terfikir-fikir apa la yang Lynn nak buat sepanjang hari nie sambil nak menunggukan Mr. Hubby amek kul 6.00 petang nanti...Erm...Kalau dulu Lynn boleh jer nak menghabiskan masa dengan check e-mail, godek2 FB, chat kat SKYPE tapi sejak akhir2 nie dah rasa macam x seronok buat semua tu kat pejabat...Agak tension yer bila memikirkan kebebasan untuk melakukan semua tu agak terbatas...Huhuhu...Owh yer...Entry nie Lynn post menggunakan My Celcom Broadband okey...Dah tak kuasa nak menggunakan line internet pejabat...Sebabnyer?  Biarlah Rahsia ibarat lagu Dato' CT...

Jadi untuk tidak membuang masa dan menyakitkan hati, Lynn melakukan kerja-kerja pembersihan di bilik Lynn...Hari nie sebakul lagi kertas2 yang tak berkenaan dan agak sampah sarap telah Lynn humbankan ke dalam tong sampah...Amek kau...Sebagai mana sakitnyer hati Lynn macam tu la Lynn koyakkan kertas2 tu menjadi cebisan2 kecil untuk dilemparkan dalam tong sampah...Dalam pada yang sama Lynn rasa lega sket...Lynn dah boleh tersenyum dan mendengar lagu2 kegemaran Lynn...Okey arr tu...

Hari nie lepas waktu pejabat Lynn nak ajak Mr. Hubby & Lovely Qistina gie beli perhiasan untuk diletakkan di dalam bilik Lynn kat pejabat nie...Nak melawa-lawakan bilik Lynn supaya Lynn ada mood nak gie kerja, ada mood nak buat kerja...Warna apa ek yang best yang boleh menyejukkan mata...Jadi kalau ada problem ker kat pejabat nie tak la Lynn susah sangat nak cool kan diri...Duk menyendiri dalam bilik sendiri pun dah ok... 

Kawan2 semua, Lynn nak solat nie...Nanti malam Lynn update kat korang Zoo Johor yer...Kitorang gie melepak kat Zoo Johor ramai2 lepas Celebration Mr. Hubby last friday...So nantikan entry tu yer...Bye...

March 2, 2010

Bersiaran Langsung Using My Celcom Broadband

Malam nie Lynn bersiaran langsung menggunakan my beloved Ms. Pinky & CELCOM broadband Lynn yang baru jer diupgrade kelajuannya...Hehehe...

Rasa syok sangat sebab dapat spend masa dengan Ms. Pinky malam nie...Dapat la juga Lynn nak mencoretkan something kat blog kesayangan Lynn nie...Hari nie macam2 jadi kat pejabat...Kerja berlambak sangat tapi i manage to settle all it before 3.00 p.m...Berkat kesungguhan dan fokus kepada kerja telah membuatkan Lynn melanguk jer selama 2 jam nak menunggukan waktu pejabat habis...Nak tak nak Lynn buat la kerja2 pembersihan bilik...Ok la tu kan...

Kalau korang semua nak tahu Lynn dapat pengajaran yang paling bagus sekali kat pejabat hari nie...Memang perit rasanya tapi Mr. Hubby dah slow talk dengan Lynn...Bagi kata-kata semangat dan pujuk Lynn dengan baik sekali...Huhuhu...Walaupun kata2 tu semua Mr. Hubby ucapkan melalui panggilan telefon tapi terasa sampai ke lubuk hati...Rasa selesa sangat waktu tu...

Sekarang nie Lynn memang arr kena berpada2 dengan insan2 di pejabat Lynn...Walau sebaik mana pun Lynn dengan office mate, Lynn tak boleh percayakan mereka 100%...Lynn dapat rasa ada di antara office mate Lynn nie bermuka2 dan suka tikam belakang...Huh...Depan Lynn berkata yang baik jer tapi bila di belakang Lynn dia la mastermind dalam semua hal...Owhhh...Tolong la...Kenapa la semua nie leh terjadi dalam hidup Lynn yer...Really hate it...

Bila jadi macam nie Lynn memang tak kan balas apa2 pun...Sebab Lynn tak nak tergolong di kalangan orang yang suka jaga tepi kain orang...Huhuhu...Besar dosanya tau...Dah la ibadah yang wajib dibuat pun Lynn still lemah dan masih perlu bimbingan ini kan pula nak buat kerja2 tak berfaedah macam nie...Tidak la wei...Jadi sekarang nie Lynn serahkan segalanya kepada ALLAH S.W.T...Semoga ada hikmah di sebalik apa yang terjadi...Amin...

Simple Celebration Jer

Citer dah basi sebenarnya...Tapi sebab Lynn tak cukup kaki, tangan & masa untuk update blog semalam jadi hari nie baru ler sempat nak update tentang celebration birthday Mr. Hubby yang ala2 suprise tak jadi tu...Hahahaha...

Ntah macam mana camera boleh la plak Lynn perap waktu party kecik2 tu...Tak amek gambar dengan kawan2 yang hadir pun...Spoiled betul la...Kurang la gambar kenangan...Huhuhu...Tapi waktu Mr. Hubby tiup lilin dan potong kek boleh la plak kuarkan camera...Poyo jer...So korang layan la gambar2 yang ada nie...

 
 My Beloved Hubby tersipu2 control macho tiup lilin...
 
  
 Time for cut the cake...Cepat sket lor...Dah terliur jer nie...

  
 Lovely Qistina pun sibuk gak nak potong cake ngan papa dia...Layankan...

  
 Dah 29 tahun rupanya aku...Sekejap jer masa berlalu...

Three of us...Mata Mr. Hubby tu apesal ek?  

Erm, walaupun majlis nie kecik2 jer tapi Lynn rasa puas sangat sebab lepas gak hajat nak buat party untuk Mr. Hubby...Hope sangat Mr. Hubby happy dengan small celebration nie...We love you so much...Muaaahhhhsss...

March 1, 2010

nak update blog tapi...

hati Lynn nie meronta-ronta...

nak sangat update blog tapi...

Lynn sangat BUSY ok...

huhuhu...

kalian doakan Lynn ada masa yang boleh dicuri2 untuk buat entry yer...