February 26, 2010

Mr. Hubby Turns 29th Years Old Today

Dah 29 tahun umur usia Mr. Hubby hari nie...Hehehe...Dah tua la tu maknanyer...Hehehehe...

Hari nie seawal kul 4.00 pagi Lynn dah ucapkan Happy 29th Birthday untuk Mr. Hubby...Tak ker pelik ucapkan happy birthday pagi2 buta...Sebenarnya Lovely Qistina bangun nak minum susu...Jadi bila dah sedar tu terus la cium Mr. Hubby dan wish happy birthday...Lepas tido balik...Wakakaka...

Erm, tak der la celebrate giler2 untuk birthday Mr. Hubby...Tapi Lynn memang plan nak bagi suprise sket kat Mr. Hubby...So lepas Mr. Hubby balik dari Solat Jumaat, Lynn ajak Mr. Hubby dan Lovely Qistina gie lepak kat Secret Recipes Festive Street Mall kat Danga Bay...Dalam masa bersiap-siap tu sempat gak la Lynn sms beberapa kawan baik Lynn & Mr. Hubby iaitu Zam & family, Midi & Wife serta Areen & Nizam...Nak ajak ramai2 rasanyer tak perlu la kot...Sebab bukan la budak kecik macam Lovely Qistina kan...

Kitorang yang first sampai kat Secret Recipes tu...Konon nak suprisekan Mr. Hubby tapi plan tak berapa menjadi plak...Sebab yang lain2 terkandas dalam traffic jammed...Tak kan la nak duk meronda kat Festive Street Mall tu lama sangat...Mr. Hubby pun dah excited nak minum Hot Cappuccino kat Secret Recipes tu... Hehehe...Bila kitorang dah pesan minuman baru la Midi & Wife datang...Lepas tu Zam & Family datang dan Areen & Nizam yang last sekali sampai...

Mr. Hubby kata dia macam dah perasan something pelik tapi dia diamkan jer...Bila kek yang dia pesan tak sampai2 dia dah agak dah yang Lynn do something for him...Hehehehe...Tak lama lepas tu staff Secret Recipes tu hantar Choc. Indulgence satu biji beserta dengan 29 batang lilin yang dah dinyalakan...Muka Mr. Hubby tersipu2 okey waktu tu...Hehehe...Tak pasal2 kena tiup lilin kan...Sure malu la sebab dah tua2 macam nie pun nak kena tiup lilin...Wakakakaka...Tapi syukur alhamdulillah sebab Mr. Hubby happy dengan small celebration nie...

Gambar ada la amek beberapa keping jer tapi Lynn tak boleh nak upload sebab kabel camera tinggal kat pejabat...Nanti Monday baru Lynn update gambar okey...Sempena hari lahir Mr. Hubby yang ke29 nie Lynn doakan Mr. Hubby kesayangan Lynn nie dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki...Semoga Mr. Hubby berjaya dalam karier dan berpeluang untuk naik pangkat...Lynn juga mendoakan kesejahteraan Mr. Hubby dan semoga kasih sayang di antara kami sekeluarga bertambah erat dan kuat...Lynn dan Lovely Qistina love you always and forever...Muaaaahhhsss...Happy 29th Birthday Dear...

February 25, 2010

Esok Birthday Mr. Hubby

Mr. Hubby sambut birthday yang ke-29 pada hari esok.  Kebetulan esok cuti Maulidur Rasul dan rasanya syok la sket sebab banyak program yang boleh diaturkan sempena cuti & birthday Mr. Hubby Lynn nie.  Lynn dan Lovely Qistina tak merancang something yang BIG untuk birthday Mr. Hubby tahun nie.  My plan just nak spend our time together dan celebrate ala kadar jer.

Lynn dan Lovely Qistina need to think nak bagi hadiah apa untuk Mr. Hubby...Erm, tapi bolehker Lovely Qistina suggest anything untuk Papa dia.  Hehehehe.  Mustahil kut.  Nak tak nak kena la Mama yang fikir apa nak bagi kan.  Fikir Lynn apa nak bagi pada Mr. Hubby tu.  

P/S : Kalau boleh korang tolong suggest sket nak hadiahkan apa kat Mr. Hubby Lynn nie.  Mana lah tahu idea korang leh pakai.   

Blog Lynn Kena Block?

Aduhai...Pagi2 dah buat Lynn cuak...Huhuhu...

Memang dah jadi kebiasaan setiap pagi Lynn akan on PC Lynn dan terus jer log in ker blog Lynn nie...Tapi entah macam mana awal pagi tadi blog kesayangan Lynn nie tak juga muncul2 kat monitor PC Lynn...Rasa cuak, takut, sedih, bengang dan macam-macam ada la...Try juga tanya kat kawan-kawan lain kat office nie...Erm...Most of their PC tak leh buka blog Lynn nie...Masing-masing pelik semacam jer...Lynn dah tentu la pelik tahap gaban sebab malam tadi Lynn baru jer taip satu entry kat rumah...Ok jer...

Tapi apesal pagi nie tak leh buka?  Tension woooo...Pukul 8.30 pagi Lynn dah sibuk menelefon IT Technician kat LPP Johor nie...Tanya dia kenapa la blog Lynn nie x appear kat monitor...Sedangkan Lynn boleh jer masuk blog RYNA, ZAZA dan KAK SUMI...Lynn siap sound lagi kat Technician tu, korang block blog aku ker wei?  Huhuhu...Tapi diorang kata tak der block2 la kat LPP Johor nie...Tak pernah pun diorang block apa2 selama nie...

Diorang suruh Lynn try lagi dan kalau tak boleh juga tunggu la sampai tengahari sket baru on blog Lynn nie...Hissshhhh...Nak tunggu sampai tengahari baru nak on...Biar betul...Mati kutu la Lynn kalau tak leh buka blog nie...Tak sanggup rasanya nak menunggu sampai tengahari...Lynn terdiam jer waktu Technician tu cakap...Nak tak nak kena la tunggu sampai tengahari...

Tapi dalam 10 minit lepas tu dia Skype Lynn...Dia cakap dah leh buka dah blog Lynn...Berbunga-bunga jer rasa hati Lynn nie...Sekarang nie kalau Lynn tak blogging satu hari Lynn rasa semacam jer...Macam ada yang kurang sebab kat blog nie Lynn mencurahkan rasa hati dan berkongsi pandangan dengan kawan-kawan...Lynn dapat kawan-kawan baru di serata Malaysia nie...Jadi kalau tak leh buka blog macam mana la Lynn nak berhubung dengan kawan-kawan Lynn tu...

Hope sangat la blog Lynn tak buat hal lagi yer...I sayang you tau...Jangan merajuk lagi yer...Huhuhuh...

February 24, 2010

Cuti2 Lagi

Jumaat, Sabtu & Ahad...3 hari tu cuti minggu nie...Apa perancangan korang sempena cuti 3 hari nie? Kebetulan gaji bulan Februari nie dah dapat pada 8hb lepas...Jadi budget untuk merayap & meraban ke sana sini agak terbatas la...Huhuhu...Lynn ada jemputan kawen minggu nie tapi kat KL la...Cuti CNY hari tu baru jer balik KL tak kan la kitorang nak balik KL lagi minggu nie...Boleh bankrap wooo kalau balik KL tiap2 minggu...Bukan sket2 kos nak balik ke KL tu...Minyak + tol + dan lain2 boleh mencecah ke RM400.00 sekali balik...Huhuhu...

Korang rasa apa la agaknya program yang menarik untuk dibuat minggu nie yer?  Waktu Lynn kat office siang tadi, ada sorang adek kat LPP HQ pun duk mengadu dengan Lynn yang dia tak tahu nak buat apa weekend nie...Kira kes dia sama la dengan Lynn...Korang nak tahu apa cadangan yang Lynn bagi pada dia?  Lynn suruh dia gie main layang2 ngan wife dia kat Taman Tasik Titiwangsa...Wakakakaka...Tapi best apa cadangan Lynn tu...Kalau la Lynn stay kat KL sure Taman Tasik Titiwangsa tu jadi tempat riadah untuk Lynn sekeluarga...Lebih2 lagi bila ada anak nie...Kat Taman Tasik Titiwangsa tu banyak playground kan...Comfirm Lovely Qistina leh main sakan kat situ...

Kalau korang nak tahu kat JB nie tak der tempat menarik sangat...Tempat2 riadah  tak banyak...Shopping complex  jer yang banyak kat JB nie...Kat ceruk mana pun sure ada shopping complex...Tapi takkan la nak berjalan kat shopping complex jer...Betul tak?  Oh yer...Lupa plak nak bagi tahu korang...This Friday bersamaan 26 Februari birthday Mr. Hubby...Hadiah tak beli lagi...Mr. Hubby awal2 dah kata jangan membazir beli hadiah...Tapi tak kan tak belikan hadiah langsung untuk dia...X best la kan...Erm...Nak kena fikir nak beli hadiah apa untuk Mr. Hubby...Nak beli apa ek?

The Best Thirty @ 30

Lynn sure ramai yang ternanti2 janji Lynn untuk pamerkan 30 best picture daripada Wedding Photo Contest yang Lynn anjurkan...Okey...Akhirnya juri telah memilih 30 best picture untuk contest nie...Korang tengok la yer...Untuk mereka yang berjaya terpilih dalam The Best Thirty nie Lynn ucapkan tahniah...So banyak2 la berdoa yer mana tahu korang leh jadi pemenang untuk contest nie...

 

  

  


  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 


Kalau korang tanya pendapat Lynn siapa pemenangnya Lynn pun rambang mata nak memilih...Sebab semua gambar nampak cantekkkkssss bangat dan loveeeeennngggg gilerrr....Teringat plak saat-saat indah waktu wedding Lynn & Mr. Hubby...Ok la...Keputusan pemenang contest nie akan diumumkan sebelum 15 Mac 2010 yer...Adios...

Huwaaarrrghhh....Sakitnya Perut...

Aduhai...

Apesal la perut Lynn nie sakit sangat hari nie...Rasa memulas-mulas la...Nak buat kerja pun x der mood nie...

Huhuhu...

February 23, 2010

XPDC Mendaki Gunung Kinabalu

Pagi-pagi tadi Lynn teringat tentang XPDC Mendaki Gunung Kinabalu yang dianjurkan oleh KSK LPP Johor pada 11 - 15 Mei 2010 nie...Pejam celik pejam celik rasanya tak sampai beberapa hari jer lagi akan tiba ke tarikh 11 Mei tu...Seramai 21 orang ahli KSK LPP Johor yang akan menyertai program nie...Dan seramai 11 orang ahli KSK LPP Johor dan keluarga yang akan joint juga program tapi pergi untuk bersuka ria @ jalan-jalan...Wakakakaka...Lynn & family adalah di antara 11 orang tersebut...

Pengerusi Biro Sukan KSK LPP Johor @ Haji Ramli bin Tambi geleng kepala jer bila tengok kami yang muda mudi nie tak nak joint XPDC Mendaki Gunung Kinabalu nie...Dah puas juga dia pujuk2 kitorang tapi Lynn, Mr. Hubby dan beberapa rakan lain buat bo layan jer...Huhuhuhu...Kesian dia...Sebenarnya bukan Lynn & Mr. Hubby tak nak panjat Gunung Kinabalu tu...Kitorang memang nak sangat panjat tapi stamina x der lor...Berjogging kat Hutan Bandar MPJBT Mutiara Rini pun kitorang termengah-mengah inikan pula nak gie panjat Gunung Kinabalu...

Sekarang nie Lynn tengah sibuk nak siapkan itinerary untuk group Lynn & KSK LPP Johor...Banyak perkara yang perlu Lynn buat untuk memastikan XPDC dan program jalan-jalan kitorang nie berjalan lancar...Lynn dah refer blog Zana@Mama Batrice  & Lieya Latif sebab diorang baru jer balik dari KK awal tahun nie...Banyak juga tempat-tempat menarik yang diorang pergi kat Sabah tu...Selain list down tempat menarik yang boleh kitorang terjah kat sana, Lynn juga kena booking transport & bilik penginapan...Tapi Lynn tak tahu nak start dari mana la...Siapakah di antara anda yang berada di Sabah dan boleh membantu Lynn dalam hal-hal nie...Please...I need your advise...

Sesi Menceriakan Laman Rumah

Sebenarnya niat untuk menceriakan laman rumah nie dah lama ada...Tapi asyik tertangguh jer sebab Mr. Hubby agak buzy lately nie mengerjakan ikan-ikan siakap di kolam Gelang Patah...Huhuhu...Dek kerana dah tak tahan tengok laman rumah yang sungguh dull & sangat bosan tu, akhirnya kami tekad ker KipMart Tampoi Ahad lepas...Acara memborong pokok, pasu dan segala peralatan untuk menceriakan laman rumah telah dilaksanakan dengan mengorbankan wang tunai berjumlah RM120.00 okey...

Niat untuk berjalan-jalan ke Tanjung Piai terbatal pada hari tersebut memandangkan kos perjalanan dan makan minum untuk ke sana telah digunakan di Nursery KipMart Tampoi...Hahahaha...Next time jer la kita pergi yer kata Mr. Hubby...So berbalik kepada citer menceriakan laman rumah tadi yer...Actually Lynn nie tak la pandai dalam hal-hal landskap nie...Tapi my beloved Mr. Hubby ada la study pasal landskap waktu belajar kat Institut Pertanian Ayer Hitam...Jadi kali nie dia praktikkan la apa yang dia belajar tu...

Untuk permulaan, kitorang tak beli banyak pokok pun...Rak untuk letak pasu pun beli satu jer...Pasu kitorang just beli 6 biji jer...Erm, dan hasil dari pembelian tu maka jadi lah ini....

 
 Okey la tu dari tak der langsung pokok kat rumah kitorang kan...

 Mr. Hubby tengah siramkan air kat pokok2 kami...

  
Tengah mengatur kedudukan pasu-pasu...

  
Fokus sungguh sampai suruh posing pun x nak...

  
Lynn suka pokok yang paling besar sekali tu...Entah apa la nama pokok tu...Huhuhu...

Mama jangan kacau Qis la...Qis nak tolong Papa nie...

 
 Main-main jer Lovely Qistina nie...

  
 Tengok tu...Sajer jer buat Mama & Papa dia hangin...

  
 Tu entah nak buat apa la tu...Huhuhu...Anakku...

Aktiviti ini akan berterusan dari hari ke hari...Percayalah daripada pokok-pokok yang ada nie, kitorang akan memperluaskan lagi keceriaan di laman rumah kitorang...Hehehe...So kalau korang ada cadangan nak bagi tolong la komen yer...Mana tahu ada di antara korang yang super duper mahir dalam hal-hal bercucuk tanam nie...Hehehehe...Adios...

Jawatan Kosong di LPP

Berita baik untuk kawan-kawan yang masih mencari-cari pekerjaan tetap atau nak perbaiki jawatan yang sedia ada sekarang nie...Untuk pengetahuan korang semua baru-baru nie Lembaga Pertubuhan Peladang @ LPP tempat Lynn & Mr. Hubby cari makan ada keluarkan iklan kekosongan jawatan...Ada beberapa jawatan kosong yang ditawarkan dan untuk info yang lebih lanjut korang leh terjah sini okey...Lembaga Pertubuhan Peladang...

Syarat-syarat dan borang permohonan jawatan pun ada kat web tu...Jadi untuk mereka yang masih menganggur, student2 yang baru jer grad atau korang2 yang nak kerja gomen maybe ini adalah peluang korang...Mana tahu ada rezeki korang semua...Lynn just share this info dengan korang jer...Terpulang la pada korang yer nak apply atau tak...Hehehe...Seperti kata GTO Eryiqazz, Sharing is Caring okey...

February 21, 2010

Simpati, Sedih, Buntu?

Saya sangat terkejut apabila mendapat panggilan telefon daripada bapa lewat tengah malam hr Khamis lepas...Bapa bertanyakan adakah saya dan suami menghadapi apa-apa masalah...Owwwhhh...Sangat pelik di situ sedangkan kami baru sahaja pulang dari rumah bapa pada hari Selasa dalam keadaan yang sangat gembira dan x nampak macam menghadapi masalah yang serius...

Tiba-tiba bapa minta saya mematikan panggilan dan akan menelefon saya kembali...Saya yang tengah mamai ketika itu terpinga-pinga...Apa kes nie?  Kelam kabut jer...Saya sudah mula mengesyaki sesuatu telah berlaku...Setengah jam kemudian tertera nama bapa di telefon suami saya...Saya menjawab telefon dan terus bertanyakan kepada bapa...Kenapa nie? Apa yang telah berlaku?

Bapa mula bercerita itu dan ini...Saya sangat terkejut dengan apa yang bapa telah sampaikan...Owhhh...Rupanya bapa mendapat panggilan daripada seseorang...Sepupu saya sedang mengalami masalah keluarga yang sangat hebat...Di waktu itu saya terfikir-fikir bagaimanakah seorang lelaki yang bergelar suami boleh melakukan perkara sedemikian kepada sepupu saya yang paling saya sayang dan rapat...Suami sepupu saya nampak sangat baek okey...Solat pada waktunya dan tak nampak macam dia yang timbulkan masalah...Di dalam family kami dia jarang berceloteh...Tak seperti saya dan sepupu yang agak giler-giler kalau kami berjumpa...Dia sangat cool...Berbual bila perlu dan lebih suka bermain playstation bersama ipar duainya...

Saya dapat merasakan sepupu saya sangat sedih, keliru dan buntu ketika ini...Saya dan Mr. Hubby juga terfikir-fikir alangkah tergamaknya suami sepupu saya untuk memperlakukan sepupu saya dan anak mereka sebegitu...Saya sungguh marah dan rasa nak pergi jer ke rumah sepupu saya malam itu juga...Nak berikan bahu saya untuk dia tempiaskan rasa sedih yang bersarang dalam dirinya sekarang nie...Tapi bapa menghalang saya untuk bertanya kepada mereka sekeluarga...Kata bapa biarlah mereka yang bercerita tapi jangan kita yang bertanya...

Saya ingat kata-kata bapa...Mr. Hubby juga melarang saya bertanya dan minta saya bersabar dalam hal ini...Setiap hari saya akan berkata pada Mr. Hubby...Sampai bila saya harus bersabar...Saya nak bersemuka dengan sepupu dan familynyer tapi Mr. Hubby melarang...Akhirnya pagi ini Lovely Qistina mengajak kami ke rumah mak sepupu saya yang dipanggilnya Nenek untuk bersarapan...Cadangan untuk bersarapan Mee Goreng Mamak akhirnya terpaksa dibatalkan kerana Lovely Qistina sangat mahu bersarapan di rumah Nenek...

Baru jer saya melangkah masuk ke rumah mak cik saya, mata mak cik saya sudah bergenang dengan air mata...Owhhhh...Dugaan ini sangat hebat...Pak cik saya juga nampak sugul...Mak cik terus bercerita itu dan ini...Saya terus-terusan mendengar dan ada kala memberi komen...Usia perkahwinan sepupu saya lebih kurang saya jer...Saya nikah pada bulan Mac 2006...Dia pula pada Disember 2006...Anak kami sebaya...Lahir pada tahun 2007...Tapi kini suaminya telah mula bermain kayu 3...Aduhai...Saya sangat sedih mengenangkan nasib sepupu saya...

Mereka akan pergi berubat kampung kerana nampaknya suami sepupu saya seperti terkena ilmu pengasih @ guna-guna...Menurut sepupu saya, suaminya baru berjumpa dengan perempuan tersebut pada 1 Februari tapi kini suaminya dah macam orang gila bayang...Balik sahaja kerja suaminya akan membersihkan badan dan keluar semula...Tak hiraukan sepupu saya dan anak mereka...Balik semula ke rumah pada pukul 3 @ 4 pagi dan keluar semula pada awal pagi...Dan sepupu saya juga berkata suaminya lebih mementingkan perempuan tersebut berbandingkan keluarganya skrg...Owwwhhh...

Blank...Saya sendiri buntu bila memikirkan hal ini...Macam mana saya nak bantu sepupu saya?  Ya ALLAH Ya Tuhanku, kau tunjukkanlah hikmah di sebalik apa yang telah terjadi...Kau bukakanlah pintu hati suami sepupuku untuk pulang ke pangkuan keluarganya...Saya sangat sayangkan sepupu saya dan anak mereka...Kau tabahkanlah hati sepupuku dan keluarganya untuk menghadapi dugaan yang hebat ini...Tunjukkanlah jalan yang benar dan berilah peluang kepada mereka untuk hidup bahagia seperti sebelum ini...Amin Ya Rabbal Al Amin...

February 19, 2010

Kissing 18SX

Amboooiiii...Tak agak-agak punya tajuk...Hahahaha...Jangan terkezut yer kawan-kawan...

Baru-baru nie Lynn dapat kiriman e-mail dari seorang sahabat...Tentang kelebihan berciuman...Wahhhhh...Macam menarik jer kan topik nie...So Lynn nak share dengan korang info yang Lynn dapat nie...Teruskan membaca yer kawan-kawan...

KELEBIHAN BERCIUMAN

Ahli Perubatan mendapati bahawa aktiviti berciuman adalah baik untuk kesihatan...

Berciuman bukan sahaja dapat membuatkan seseorang itu merasa senang, tetapi juga efektif dalam melawan banyak penyakit...Apa sahaja keuntungan bercium bagi kesihatan?
  • Bercium dalam waktu yang lama boleh membantu sistem sirkulasi kita...Ketika bercium, detak jantung makin cepat sehingga 110 degupan jantung per minit...Wahhh...Bagus nie...
  • Setelah berciuman, paru-paru berkerja lebih keras...Kira-kira 60 tarikan nafas per minit, dibandingkan dengan nafas normal, hanya 20 tarikan nafas per minit...
  • Berciuman yang langsung lebih dari 3 minit membantu kita melawan stress...Berciuman dalam waktu lama boleh menghancurkan hormon stress...Untuk mereka yang selalu stress boleh la mencium pasangan anda sekarang juga...Hehehe...
  • Pasangan yang memberi ciuman perpisahan setiap pagi kepada pasangan hidupnya rata-rata memiliki waktu 5 tahun lebih lama dari yang tidak melakukan rutin ini...Owhhh...Macam tu ek...Boleh amalkan nie...
  • Berciuman baik untuk mendorong kepercayaan diri...Membuat seseorang merasa dihargai dan memberi ketenangan diri...Erm, patutlah bila kita sedih, lepas kena cium dengan pasangan jer terus mood ok...Ada pengalaman nie...Hahahaha...
  • Berciuman menggunakan setidaknya 30 otot wajah dan mencegah pipi kendur...Otot pipi yang menegang kerana ciuman yang ghairah mampu membantu kulit lebih halus dan meningkatkan peredaran darah...Agaknya kulit wajah Dato' CT tu putih gebu dan halus mulus sebab selalu kena cium ngan Dato' K kut...Jealous lor...
  • Berciuman juga baik untuk jantung, menurunkan tekanan darah dan kolestrol...
Persoalannya?

Anda : Cium siapa yer? (Sila jawab dengan jujur)...Hehehehe....

    Marah tu boleh tapi...

    Pagi2 nie dah terdengar kecoh2 di pejabat...Lynn sebenarnya memang malas nak amek pot bila ada kecoh2 nie...Lebih-lebih lagi bila perkara nie terjadi di awal pagi...Di pagi Jumaat plak tu...Huhuhu...Tapi dalam pada tak nak amek pot tu Lynn curi-curi dengar juga...Curi-curi ker? Tak lor...Memang dengar dengan jelas sebab manusia tu cakap dengan kuat dan lantang sekali..

    Nak share sket citer nie ngan korang semua yer...Entah apa la yang tak kena dengan sorang mamat kat pejabat Lynn nie...Mungkin malam tadi tak dapat kot...Wakakakaka...Opsss...Terlebih sudah...Untuk pengetahuan korang sejak akhir-akhir nie dia suka betul la mencari kesalahan orang lain...Asal ada jer yang tak kena dengan seseorang tu sure dia la insan yang paling kecoh kat pejabat & spread the news kat Mr. B...Kadang2 pelik gak bila Mr. B leh dapat tahu apa yang berlaku kat pejabat nie walaupun Mr. B tidak berada di tempat kejadian...

    Pagi nie dia marahkan seseorang...Dia kecoh-kecoh kat pejabat nie tentang keburukan orang tu...Dia bagitahu kat semua yang orang tu sebenarnya tak layak untuk duduk di jawatan tu...Siap cakap lagi ini la akibatnya kalau masuk kerja guna tingkap dan tak guna pintu...(Guna kroni untuk dapat kerja) Huhuhuh...Habis semua diungkitnya...Setelah habis dia membebel Lynn tertanya-tanya pada diri sendiri ...Dia nie duk mengutuk dan marah-marah macam nie dia sedar tak yang diri dia sendiri tak betul...Aduyai...

    Lynn sebenarnya selalu sangat dengar dia nie membebel tak tentu hal tentang staff di pejabat nie...Ada jer yang tak kena di mata dia...Bagi Lynn sebagai salah seorang pegawai senior di pejabat nie dia mungkin boleh marah tapi berpada-pada ler...Manusia di muka bumi ALLAH S.W.T tidak dilahirkan sempurna...Masing-masing ada kelebihan dan ada keburukan...Antara kita sedar ataupun tidak jer...Jadi sebagai salah seorang hamba ALLAH di muka bumi ini kita kajilah diri kita sendiri sebelum kita membuat sebarang tafsiran atau nilaian tentang orang lain...

    Dan kalau boleh dia jangan lah sibuk nak jaga tepi kain orang sebab kalau la orang lain sibuk jaga tepi kain dia nanti sure waktu tu dia plak tentu arah...Mind your own business la...Lynn sentiasa berdoa agar Lynn tidak tergolong di dalam kalangan orang seperti ini...Huhuhu...

    Its Very CooL

     

    Its very cool...

    Tak sabar rasanya nak tunggu weekend mcm Garfield nie...

    Hehehe...

    February 17, 2010

    WeDdinG PhOto ConTeSt By LynN HamZaH

    Salam....

    Hi semua...Secara rasminya Wedding Photo Contest yang Lynn anjurkan 26 Januari 2010 tamat pada 15 Februari 2010...Sorry la lambat buat entry tentang contest nie...Lynn balik rumah parents di Rawang...Jadi masa untuk blogging nie agak terbatas la...Sorry yer kawan-kawan...

    Happy sangat sebab ramai juga yang menyertai contest nie...Untuk pengetahuan semua seramai 77 peserta telah menghantar penyertaan masing2...Oh yer, kalau ada yang tak tersenarai dalam list peserta di side bar blog Lynn please inform Lynn yer...Tapi setakat hari nie rasanya itu la senarai peserta yang menyertai contest nie...

    Lynn nak ucapkan tq kepada semua yang menyertai contest nie dan sebagai permulaan untuk pemilihan pemenang Lynn akan meminta juri untuk contest nie select 30 photo yang terbaik di antara 77 peserta...Lynn akan pamerkan 30 photo tersebut sebelum 26 Februari 2010...Update seterusnya tentang contest nie korang kena la tunggu yer...

    Untuk 77 peserta yang telah menyertai contest nie Lynn wish korang semua good luck yer...Contest yang Lynn anjurkan nie untuk suka-suka jer...Just for fun...Jadi untuk mereka yang tidak terpilih dalam 30 photo yang terbaik hope tak la terasa hati yer...Lynn juga nak berterima kasih kat korang semua kerana support contest nie...Jadi kalau ada di antara korang yang nak buat contest tu maklum la kat Lynn yer...Nanti Lynn plak leh joint contest korang...Hehehe...

    February 15, 2010

    PANASZZZ

    Huhuhuhu...


    Panaszzz betul lor cuaca hari nie...


    Rasa macam udang yang dibakar buat BBQ...


    Aduhai...


    Baru panaszzz macam nie dah tak tahan kan...


    Entah macam mana la kat akhirat nanti?  


    Huhuhuhu...

    Confius

    Setiap kali bila Lynn & family balik kampung kitorang sure akan mengalami masalah nie...Lynn nie jenis tak leh nak duduk diam jer bila balik kampung...Senang citer memang kaki jalan la...Hahahaha...Kali nie cuti CNY lama plak tu...4 hari lor...Kalau nak stay jer kat rumah sure bosan la yg teramat sangat...Tapi Lynn tak tahu nak gie mana nie...

    Last Saturday Lynn dan family Mr. Hubby dah pergi beriadah sambil mandi manda kat Hutan Lipur Ulu Bendul...Kitorang x mandi manda pun...Just melayankan Lovely Qistina dengan 2 sepupu dia (Qilah & Mia) mandi manda...Hehehe...Seronok budak2 tu...After that Lynn minta Mr. Hubby bawa Lynn ke Istana Seri Menanti...Dekat jer dgn Hutan Lipur Ulu Bendul tu...Dah lama betul nak pergi tengok istana tu tapi x berpeluang...Bila dah dapat pergi tak plak diberi kebenaran untuk mengambil gambar di dalam istana tu...

    Erm, Lynn x pasti plak kenapa...Tapi Lynn ada la amek beberapa keping gambar kat luar istana tu...Nanti bila Lynn dah balik JB Lynn upload yer semua gambar2 tu...Sekarang nie Lynn, Mr. Hubby & Lovely Qistina kat rumah parents Lynn di Rawang...Selasa nanti baru la kami akan balik ke JB...So hari nie tertanya2 la nak pergi mana yer bawa Lovely Qistina nie...Nak beriadah di Taman Tasik Titiwangsa, melawat ikan2 di Aquaria KLCC ker, atau nak gie naik Cable Car kat Genting Highlands...Confius lor...

    Kawan2 kalau ada cadangan tempat2 yang menarik yang boleh dilawati oleh Lynn dan keluarga leh la bagi comment sket yer...Lynn bercadang sangat nak bawa Lovely Qistina berjalan2 hari nie...

    February 12, 2010

    GONG XI FA CHAI


    Sempena Tahun Baru Cina yang akan disambut pada 14 Februari 2010 nie Lynn dan keluarga ingin mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru Cina kepada semua blogger yang berbangsa Cina di Malaysia...Tahun ini, keistimewaan Harimau yang diangkat bagi meraikan simbolik kedatangan tahun baru dalam kalendar Cina adalah simbol haiwan yang memiliki kekuatan, rezeki melimpah ruah dan kesihatan baik sepanjang tahun...Kegembiraan menyambutnya selalunya dikongsikan bersama melalui pemberian ang pau yang membawa pengertian kesejahteraan berpanjangan...

    Seperti bangsa-bangsa lain di Malaysia, mereka yang berbangsa Cina sudah pasti tengah rancak membuat persiapan terakhir bagi meraikan perayaan besar bangsa mereka ini...Lynn masih ingat lagi kemeriahan meraikan Gong Xi Fa Chai bersama kawan-kawan yang berbangsa Cina sewaktu Lynn bersekolah di Rawang...Its really fun because Lynn berpeluang untuk merasai kemeriahan yang dirasai oleh kawan-kawan Lynn...Dapat tengok tarian Singa dah membuatkan Lynn sungguh teruja...Paluan gendang yang sungguh kuat dan pembakaran mercun memang betul-betul happening lor...

    Namun begitu setelah Lynn mula bekerja di Johor Bahru, Lynn x berpeluang untuk berkunjung ke rumah sahabat yang meraikan perayaan ini...Tapi cuti perayaan Tahun Baru Cina untuk tahun 2010 nie sangat panjang lor...Lynn juga akan balik ke Rawang pada hari Ahad ini dan i really hope that i can bring my family to visit my Chinese Friends house...Mana tahu ada rezeki boleh juga tengok tarian Singa live seperti dulu...Sure Lovely Qistina juga teruja nanti...Hehehe...Okay la...I need to go back now...Jalan-jalan di sekitar Johor Bahru sudah jammed teruk sekarang nie...Sebelum ia menjadi semakin worst better i blah lor...Bye...

    For All My Chinese Friends

    GONG XI FA CHAI

    February 11, 2010

    UpDate WeddiNg PhoTo ConTesT by LyNn HamZah

    PerHatiaN SeMuA

    Tarikh Tutup Wedding Photo Contest yang Lynn anjurkan akan berakhir pada 15 Februari 2010...

    Tinggal 4 hari jer lagi untuk anda hantar penyertaan anda...(Untuk saper yang berminat utk joint la...Hehehehe)

    Untuk peserta yang dah hantar penyertaan, Lynn dah update senarai penyertaan anda di Side Bar blog Lynn nie...Alhamdulillah penyertaan sangat mengalakan...Good luck untuk anda semua...

    Sekiranya ada di antara mereka yang hantar penyertaan tapi Lynn x update kat Side Bar Lynn please give me a note yer...Maybe Lynn terlepas pandang...

    Untuk mereka yang ingin menyertai contest ini boleh klik SINI...

    Charity Ads Nuffnang membantu Adik Amar

     

    Rasa kesian yang amat sangat bila Lynn baca tentang Adik Amar nie...Rasa sedih yang amat sangat bila dapat tahu keadaan sebenar Adik Amar...Walaupun Lynn tak mengenali Adik Amar & keluarga tapi Lynn dapat rasakan betapa gundah gulanya hati parents Adik Amar nie...Erm, korang2 mesti ada yang dah tahu tentang citer Adik Amar nie kan...Sebab sekarang nie Nuffnang tengah rancak buat Charity Ads untuk membantu Adik Amar...
    Tapi buat korang yang still tak tahu tentang Adik Amar nie leh la klik kat blog Asmiza : Life As A... Citer yang detail tentang Adik Amar ada kat sini sebab nie blog Mommy Adik Amar...Dan untuk korang yang rasa nak buat sumbangan kepada Adik Amar nie boleh la menghulurkan sumbangan ikhlas korang ke akaun ini Asmaniza Mohamad Kamal – 514093114912 (Maybank) direct terus ke akaun mommy Adik Amar nie...

    Jadi kawan2 semua marilah kita sama-sama membantu Adik Amar yer... Mana tahu dengan sumbangan ikhlas kita nie dapat memberi sinar harapan kepada Adik Amar untuk cepat sembuh...Untuk family Adik Amar, Lynn dan keluarga mendoakan agar Adik Amar cepat sembuh dan hadapilah semua ini dengan penuh ketabahan...Semoga Allah SWT melindungi anda sekeluarga...Amin....

    Info tentang Adik Amar nie Lynn dapat dari Nuffnang & dari Wazy...Tq yer...

    CPM & CPC oleh Nuffnang

    Lynn baru jer melayari blog sahabat-sahabat dan baru jer dapat info tentang iklan CPM & CPC nie...Rasa macam orang kuno pun ada gak...Lambat betul terima info-info yang bagus macam nie kan...Dan saat ini yang ada di fikiran Lynn, kan bagus kalau dapat kempen CPM ni...Sure banyak yang kita leh earning dari iklan CPM nie berbanding CPC...Tapi nak dapatkan iklan CPM nie amat lah susah...Kita sebagai bloggers kena la tingkatkan traffic blog kita dan waktu tu nanti baru la ada advertisers yang nak iklankan kempen diorang kat blog kita nie...Agaknya la kot...Kalau x betul tolong betulkan yer kawan2...

    Jadi mulai saat nie, Lynn kena berusaha lebih lagi la untuk meningkatkan traffic di blog Lynn nie...Dan untuk korang2 yang dah expert dalam Nuffnang nie boleh la bagi advise sket kat Lynn yer macam mana nak tingkatkan traffic di blog Lynn nie...Okey arr...Chiow...

    February 10, 2010

    Layang-Layang Terbang Melayang

    Aktiviti hujung minggu lepas diteruskan dengan bermain layang-layang di Bandar Dato Onn...Lovely Qistina memang enjoy sakan la...Tapi main pun tak lama sebab Mr. Hubby kebetulan ada urusan pekerja asing untuk projek ikan PPK dia...Jadi kul 5.30 petang baru kitorang gerak dari rumah...Sampai jer kat Bandar Dato Onn jam 6.00 petang dan parking memang pack giler lor...Sesuka hati jer parking kat tepi jalan termasuklah kami...Huhuhu...Seb baik la ada Abang RELA...Leh gak tengok2 apa yang patut...Tengok ker? Hahahahahaha...

     
    Lovely Qistina...


    Seb baik arr pinggang Mr. Hubby dah ok...Leh dukung Lovely Qistina...

     
    Macam2 layang-layang yang dijual...


    Pilih jer la nak yang mana satu...Then sediakan duit...


    Jom kita main kat depan tu...


     Tukang main layang-layang...

      
     Amboooiii sukanyer dia...

      
    FOKUS

      
     Qistina lagi...

      
     Pegang elok-elok yer sayang...

      
    Sampai duduk-duduk anak dara nie...

      
     Macam terror jer nak gulung benang tu...Hehehehe...

      
    With her lovely Papa

      
    Qis pegang macam nie...Jangan lepaskan benang nie yer...

      
     Macam berebut jer Papa ngan Qistina

      
     Akhirnya Papa mengalah...Hehehehe...

    Sekarang nie musim angin kuat kan...Jadi aktiviti main layang-layang nie sangat sesuai la dilaksanakan waktu nie...Insyaallah kalau ada peluang, Lynn & Mr. Hubby nak bawa lagi Lovely Qistina main layang-layang...Leh gak keluarkan peluh dan release tension kan...Okey la...Adios...