December 8, 2010

Tentang Kehamilan

Salam pagi Rabu untuk semua yang membaca blog nie...Sepanjang minggu nie sehingga Isnin depan Lynn kurang sket kerja disebabkan Mr. Boss bercuti dan saat ini sedang bergembira sakan di Bali, Indonesia...Jadi adalah masa untuk Lynn berjalan-jalan ke blog kawan-kawan semua...Memang syok habis la...Hehehehehehehe...

Entry kali nie Lynn nak share sket dengan korang apa yang Lynn rasa sepanjang kehamilan Lynn sehingga kini...Untuk pengetahuan korang esok usia kandungan Lynn dah masuk 11 minggu...Kalau nak dikirakan tinggal seminggu jer lagi nak masuk ke trimester ke2...Ada diantara mereka yang preggy dah selesai pun morning sickness bila masuk timester ke2 nie...Tapi untuk diri Lynn tak pasti la pula bila morning sickness nie akan berakhir...Huhuhuhuh...Lynn memang arr selalu berdoa agar morning sickness nie berkurangan...Tak sanggup rasanya asyik termuntah-muntah jer...

Lynn teringin sangat nak menikmati juadah dan makanan dengan lebih berselera...Sebab sejak dapat tahu preggy hingga kini apa sahaja yang Lynn makan pasti akan terkeluar semula...Huhuhuhuhu...Kadang-kadang tu sampai tak tahu nak makan apa atau takut nak makan tau...Tapi Mr. Hubby suruh juga Lynn makan sebab tak nak tengok Lynn melepek jer nanti...Jadi nak tak nak kena la kuatkan semangat dan makan jer...

Kalau korang nak tahu Lynn sejak mengandung nie teringin sangat bila balik jer kerja dah ada orang siapkan makanan untuk dimakan...Maksudnya ada orang masakkan untuk Lynn dan keluarga...Huhuhuhuhu...Sabar jer la...Rasa malas dan letih sangat nak memasak tau bila balik kerja...Kadang-kadang tu Mr. Hubby tapau jer kat luar...Tapi tak kan la setiap hari nak makan makanan luar jer...

Mr. Hubby agaknya dah banyak bersabar tengok karenah Lynn mengandung kali nie...Dulu waktu mengandungkan Qistina tak plak muntah-muntah macam nie dan berselera jer makan...Sampaikan kg naik melampau-lampau tau...Tak payah fikir nak makan apa? Pergi jer mana-mana sure nafsu untuk makan tu sentiasa ada...Baik di awal kehamilan atau dah nak bersalin tu...Memang sentiasa berselera...

Tapi kali nie semua tu x ada...Memang lain betul la...Ada yang cakap maybe Lynn mengandungkan anak lelaki...Ibu Lynn pun cakap macam tu juga...Tapi Lynn dan Mr. Hubby tak kisah la dapat anak lelaki atau perempuan...Yang penting biarlah anak yang bakal lahir nanti sihat sempurna dari segi fizikal dan mentalnya...Tapi kalau dapat anak lelaki pun syok juga sebab dah sepasang...Hehehehehe...

Erm, okey la...Lynn nak kena sarapan nie...Pesan meehoon soto jer tadi ngan kawan sepejabat...Hope sangat meehon soto nie boleh mebuka selera makan Lynn la yer...Insyaallah Lynn akan berkunjung ke blog kawan-kawan semua yer...Dan tinggalkan komen untuk entry-entry kamu semua...Nantikan kehadiran Lynn yer...Hehehehehe...Take care semua...