December 28, 2010

Qistina di Rumah, SKT di HRMIS

Salam pagi Selasa untuk semua kawan-kawan blogger Lynn...Yang sudi membaca tapi tak kenalkan diri atau tinggalkan komen pun Lynn ucapkan Good Morning...Pagi nie Lynn terlewat punch kad tau...8.02 pagi...Huhuhuhuhu...Lynn & Mr. Hubby memang dah agak dah yang kitorang akan lewat pagi nie...Semuanya gara-gara cik mek molek Qistina la...Pagi tadi boleh plak mengada-ngada lambat bangun kan...Bila dah bangun tu mula-mula nak Mr. Hubby mandikan then lepas Mr. Hubby solat subuh nak ler mandikan dia...Tapi kecohs plak panggil mama dia mandikan...Haru biru dibuatnya...

Kat situ jer dah amek masa dah...Then dia nak plak makan roti bakar dengan Mayonise...Jadi memang la layankan...Tapi boleh plak makan roti tu dengan penuh sopan santun dan slow2 macam la mama dan papa dia tengah duk lepak2 kat rumah macam pagi weekend...Huhuhuhuh...Jadi pagi tadi kitorang kuar rumah tepat jam 7.30 pagi...Selalunya keluar rumah kul 7.15 pagi...Jadi sampai kat pejabat lebih kurang kul 7.57 @ 7.58 pagi ler...Tapi disebabkan dah kuar lambat hari nie maka merah la punch kad Lynn hari nie...Nasib baik la bulan nie baru 1 kali punch kad tu bewarna merah...

Sepanjang minggu lepas dan minggu nie rasanya ramai yang berhempas pulas mengisi SKT di dalam HRMIS masing-masing kan...Ada juga yang tolong isikan untuk pegawai-pegawai lain di pejabat...Sama la dengan situasi yang berlaku kat office Lynn nie...Ketua Pembantu Tadbir pejabat Lynn nie duk sibuk membantu kerani2 yang ada di cawangan Lynn nie memberikan tunjuk ajar cara-cara memasukkan SKT di dalam HRMIS...Bagi diri Lynn kerja-kerja nie tak ler sesusah mana pun...Yang jadi masalahnya ada line internet yang macam siput sedut dimasak gulai lemak cili api...Huhuhuhuhu...Memang arr satu masalah besar kat office Lynn nie...

Tak tahu la diorang amek line yang berapa RM agaknya untuk pejabat Lynn nie...Asal nak simpan jer draf SKT yang kitorang buat sure amek masa la...Kadang-kadang tu amek masa sejam dua menunggu draf tu diterima...Huhuhuhuhu...Tapi walau sesusah mana pun nak deal dgn HRMIS nie, Lynn dan kawan-kawan sepejabat kena gak masukkan SKT dalam HRMIS masing-masing...Tak der pengecualian untuk sesiapa pun...Jadi sekarang Lynn tengah cuba siapkan SKT Lynn...Dan lepas tu baru la berhempas pulas siapkan SKT Mr. Boss...Pasal SKT Mr. Boss nie lagi haru...Nanti2 la Lynn citer dengan korang...

P/S : Lynn nak sarapan nie...Pesan Soto Nasi jer dengan kawan-kawan tadi...Korang dah sarapan ker? Breakfast apa jer pagi nie?