December 23, 2010

Kerja Udah Siap

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...Sihat ker korang? Lynn doakan kawan-kawan blogger yang Lynn sayangi semuanya sihat-sihat sokmo la yer...Syukur alhamdulillah Lynn, Mr. Hubby dan Qistina sihat walafiat...Cuma Lynn jer yang masih muntah-muntah walaupun dah pun memasuki trimester ke2 minggu nie...Macam tak percaya jer usia kandungan dah pun 13 minggu...Sekejap betul masa berlalu...

Hari nie Lynn agak relax la...Surat-surat yang tiba pagi nie tak sebanyak semalam dan seawal jam 9.30 pagi Lynn dah pun selesai rekodkan semua surat-surat...Yang mana perlu diagihkan dah pun Lynn agihkan...Sekarang nie tinggal nak masukkan surat-surat untuk tindakan Mr. Boss jer...Tapi Mr. Boss dah 2 hari tak der kat pejabat nie...Ada meeting di Kuantan...Jadi bertambah la relax kerja Lynn sepanjang ketiadaan Mr. Boss nie...

Untuk mereka-mereka yang iri hati dengan Lynn disebabkan kerelaxan Lynn yang terlampau nie...Korang jangan la jealous sangat yer...Sebab tugas sebagai PA nie memang macam gini la...Bila ada kerja tu memang arr busy sokmo tapi bila kerja dah selesai dilaksanakan memang relax la...Takkan la nak pergi merayap kat department lain atau kuar gie jalan2 bila kerja-kerja dah siap buat kan...Nak tak nak kena la duk memerap kat dalam bilik nie dan buat la apa yang patut...Seperti blogwalking blog kawan-kawan ker...Hehehehehehehe...

Apa motif Lynn cakap macam tu?  Sebab ada orang kat pejabat Lynn nie yang iri hati tau bila Lynn relax jer...Dan kebetulan plak orang tu jenis tak reti nak uruskan kerja dengan masa dia...Jadi bila dapat kerja jer sure dia akan mengadu pening n kusut...Tak professional langsung...Nak kata masih baru bekerja rasanya tak pula...Tinggal berapa tahun jer lagi nak pencen...Huhuhuhuh...Sampai ke sekarang tak reti nak uruskan kerja...Pelik betul...Tu yang bila tengok orang dah selesai buat kerja dia pakat sakit hati jer tu...Then jaja citer yang bukan-bukan kat orang lain plak...Aduhai...

Okeylah...Nak breakfast nie...Lynn beli laksam jer hari nie...Singgah beli kat warung sebelah Caltex kat Taman Sri Pulai pagi tadi...Korang dah breakfast ker? Breakfast apa jer pagi nie?