December 13, 2010

I'm Late

Semalam merupakan hari yang sungguh meletihkan dan membuatkan Lynn lepak selepaknya...Huhuhuhuhu...Seharian Lynn muntah-muntah dan penyudahnya Lynn melepek jer kat rumah...Memang x pernah la alami situasi macam nie...Nak jer gagahkan diri masak untuk Qistina dan Mr. Hubby tapi memang tak larat sungguh...Apa yang Lynn makan dan minum semuanya terkeluar balik...

Pagi nie Lynn minta Mr. Hubby bawa Lynn ke Klinik Siti Fatimah...Tepat jam 9.00 pagi kitorang dah terpacak kat klinik tu...Dan dapat giliran no2...Syukur alhamdulillah...Doktor pun tak la lewat sangat dan hari nie Lynn dapat penerangan yang jelas dari Doktor Siti Fatimah...Kali nie memang alahan mengandung Lynn agak kuat dan doktor suggestkan Lynn supaya tak makan makanan yang pedas dan masam...Dan penyudahnya doktor bagi ubat gastrik, muntah @ loya, folic acid dan vitamin b complex...

Dan doktor juga scan baby dalam perut Lynn nie...Hehehehehehe...Syukur alhamdulillah tadi doktor tunjukkan kepala, badan, kaki dan tangan baby...Memang arr baby bergerak aktif sekarang nie...Dan doktor cakap juga pada Lynn insyaallah usia kandungan 5 bulan dah boleh tahu jantina baby...Erm, waktu tu Lynn dan Mr. Hubby tak cakap apa pun...Sebab kitorang tak kisah baby apa yang lahir...Girl or boy kitorang terima seadanya...Yang penting biarlah baby sihat walafiat dan cukup sempurna sifatnya...

Setelah selesai pemeriksaan di kilinik Mr. Hubby pun terus la hantar Lynn ke pejabat...Dan pagi ini Lynn punch card tepat jam 10.04 pagi...Huhuhuhuhu...Tak per la...Bukan selalu pun datang lewat kan...Datang lewat hari nie pun bersebab...Moga selepas nie makin kurang la mabuk-mabuk Lynn yer...Tapi doktor cakap biasanya akan berlarutan sehingga 16 minggu...Maka ada 5 minggu lagi Lynn kena hadapi situasi nie...Semoga segalanya dipermudahkan la yer...Insyaallah...