December 2, 2010

Citer Tentang Check Up Semalam

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Petang semalam Lynn dan Mr. Hubby dengan excitednya pergi la Klinik Desa Kangkar Pulai untuk buat 1st check up...Sampai jer kat sana dah nak dekat pukul 2.45 petang...Waktu tu memang arr packed giler Klinik Desa tu...Huhuhuhu...Ramai sangat parents yang bawa anak-anak diorang untuk check up...

Lynn terus ke kaunter pendaftaran dan inform kat salah seorang nurse kat situ yang Lynn nak buat buku merah dan check up...Nurse tu suruh Lynn duduk dulu...Lynn dan Mr. Hubby duk la menunggu kira-kira 15 minit macam tu...Sekali nurse tu panggil nama penuh Lynn...Hati nie dah berbunga-bunga la kononnya...Nak buat first check up...Suddenly nurse tu cakap suruh datang balik 21 Disember nie jam 8.00 pagi...Huhuhuhuhu...

Sabar jer la Lynn dan Mr. Hubby...Tapi nak buat macam mana kan...Ingatkan first time datang dah terus boleh buat buku dan check up...Rupa-rupanya kena dapatkan tarikh dulu...Huhuhuhu...Bila fikirkan hal yang remeh macam nie rasa macam nak teruskan jer check up kat klinik swasta...Senang jer nak berurusan dan masa pun lebih fleksibel...Macam semalam dah terbuang dah masa kerja Lynn setengah hari...

Insyaallah 21 Disember nie Lynn akan amek cuti rehat terus sebab kena datang kul 8.00 pagi...Dan tak pasti plak la akan amek masa berapa lama untuk buat buku dan first check up tu...Dan waktu tu kalau ikut perkiraan dah pun masuk minggu ke13 Lynn preggy...Maknanya dah masuk ke Timester Kedua la...Erm, tak per la...Just tunggu jer tarikh tu dan datang semula ke klinik tu untuk buat buku dan first check up...Hope sangat la dipermudahkan segala urusan...