December 9, 2010

Auto Blogwalking

Morning semua...Sihat ker korang hari nie? Hari nie Lynn sekeluarga sihat-sihat sokmo...Syukur alhamdulillah...Lynn doakan kawan-kawan blogger dan keluarga pun sihat-sihat juga...Pagi nie Lynn nak share sket pendapat Lynn dengan korang tentang Auto Blogwalking nie...

Sejak akhir-akhir nie Lynn perhatikan ada beberapa blogger yang berkunjung ke blog Lynn nie menggunakan kaedah auto blogwalking...Kenapa Lynn yakin sangat diorang nie menggunakan kaedah tu? Sebab setiap hari pagi dan petang sure ada jer nama diorang tertera kat shoutbox Lynn tu...Lynn tak pasti la diorang gunakan software apa untuk melakukan aktiviti auto blogwalking nie...Bagi Lynn mungkin ini adalah cara yang senang dan mudah untuk diorang tingkat traffic kat blog diorang...

Tapi untuk blogger yang macam Lynn nie yang suka sangat berkunjung ke blog kawan-kawan dan follower dah tentu la rasa macam unfair jer...Diorang tu mungkin x baca apa pun entry kat blog kita nie...Entah-entah tak kenal pun saper tuan punya blog dan isi cerita dalam blog tu...Huhuhuhuhu...Sedih betul kan...Diorang just datang tinggalkan komen kat shout box jer...

Lynn lebih prefer untuk melakukan blogwalking secara manual...Pergi ke dashboard dan baca setiap entry di blog yang Lynn follow dan komen...Dan Lynn juga suka sangat kalau kawan-kawan blogger datang berkunjung ke blog nie baca entry Lynn dan tinggalkan komen...Lynn kalau boleh nak kita sesama blogger jadi lebih mesra dan mengenali di antara satu sama lain...

Jadi apa pula pendapat korang tentang kaedah auto blogwalking nie?  Jom kita share sket kat sini...Owh yer...Pagi nie ada mesyuarat kesatuan KETADBIR...Jadi Lynn nak kena gie attend meeting nie...Take care yer semua...