November 3, 2010

Jalan2 @ Zoo Johor


Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia untuk kawan-kawan blogger semua...Hari nie Lynn x banyak sangat kerja macam semalam...Jadi boleh la datang berkunjung dan buat satu entry citer weekend lepas...Sebenarnya weekend lepas kitorang stay kat rumah jer...Dengan keadaan kesihatan Lynn yang tak berapa mengizinkan jadi Mr. Hubby kata tak payah la ke mana-mana...Mr. Hubby suruh Lynn rehat jer kat rumah...Tapi mana la boleh nak rehat jer kan...Lynn siapkan juga sarapan Roti Sardin untuk Mr. Hubby & Qistina...

Lepas jer sarapan kitorang lepak-lepak tengok TV...Tapi sepanjang hari Sabtu tu punya la bosan...Kebiasaannya asal weekend jer ada jer program jalan-jalan kitorang...Bila stay kat rumah jer memang arr bosan...Maka tugas Lynn dah tentu la gie memujuk Mr. Hubby membawa Lynn & Qistina jalan-jalan...Hehehehehe...Dan Mr. Hubby sangat baik hati dan selepas jer solat Asar maka kitorang pun pergi menuju Bandar Johor Bahru...Mula-mula tu decide nak pergi ke Danga Bay...Tapi bila tengok Danga Bay tak ramai orang terus Lynn suggest kat Mr. Hubby ke Zoo Johor jer...

Last sekali kitorang jejak kaki kat Zoo Johor nie bulan Februari, lepas sambut birthday Mr. Hubby kat SR Festive Street Mall, Danga Bay...Memang banyak perubahan yang dibuat la kat Zoo Johor nie sepanjang beberapa bulan nie...Dan Lynn rasa environment di Zoo Johor nie makin menarik la...Dengan bayaran sebanyak RM2 untuk dewasa dan RM1 untuk kanak-kanak memang sangat berpatutan...Dan Lynn tengok dah banyak juga aktiviti menarik yang boleh dilakukan di sini...

 Salah satu pembaharuan yang dibuat oleh Zoo Johor...Dulu x der pun tulisan Zoo Johor kat sini...Jadi dengan adanya tulisan Zoo Johor nie ada la trademark Zoo Johor nie...Boleh nampak tembok nie bila dah bayar tiket yer sebab tembok nie kat dalam kawasan Zoo...

 Lynn pun nak juga bergambar...Hehehehe...

 Qistina duk tengok apa tu?

 Burung Macau yang sangat bising okey...Pandai bercakap la burung nie...Mr. Hubby ada terdengar burung nie ucapkan Selamat Datang...Hehehehehe...

 Kat Zoo Johor juga dah ada tempat untuk bergambar dengan binatang yang sangat friendly...Binatang2 yang korang boleh bergmabar adalah anak harimau, burung Macau, ular sawa dan macam-macam lagi la...Waktu kitorang gie kat tempat tu Qistina dah pucat semacam...Mungkin sebab binatang2 tu semua dilepaskan macam tu jer kat situ...Dia cuak okey...Niat nak bergambar bertiga memang x dapat la disebabkan Qistina dah ketakutan...Kesian tengok dia...

 Lepas jer insident menangis tadi, dia terus minta papa dia dukung dia...Tapi dengan berat yang dah mencecah 13kg++ tu, maka papa dia hanya offer untuk mengendong jer...Mama dia memang tak larat la nak dukung...Lebih-lebih lagi dalam keadaan sekarang nie...Jadi Mr. Hubby la yang jadi mangsa...Hehehehe...

 Apesal plak la dimasukkan jari kat dalam mulut tu?  Takut dia masih tak hilang lagi sebenarnya...Kali nie dengan Orang Utan kat belakang tu...Huhuhuhuh...

 Harimau yang sungguh sporting...Huhuhuhuhu...Sporting la sangat...Kalau berani gie turun kat sangkar dia la...

Salah satu tarikan lagi...Dan tarikan yang ada nie dikenakan caj tambahan sebanyak RM5.00 untuk 5 minit...Hahahahahaha...Layankan jer la kehendak anak dara nie...

 Sebelum main tu nak posing dulu...

 Apesal lambat sangat nie...Qistina plak dah x sabar-sabar nak main...Huhuhuhu...

 Yeahhh...Finally berjaya dihidupkan...Waktu nie x der kids lain pun yang main...Memang suka sangat la anak dara nie...

Mr. Hubby tetap juga memantau walaupun dia dah pandai handle sendiri benda alah tu...Sekarang nie kat shopping complex pun ada gak permainan nie kan...Standby duit jer la kalau jumpa benda nie...Anak dah tentu nak main punya...Huhuhuhu...

 Qistina yang happy bila dah puas hati dapat main benda tu tadi...Huhuhuhuh...Apakah nama benda tu ek? Alahai...

 Lepas tu gie sambung tengok Buaya plak...Buaya nie tak tido yer...

Okeylah...Setelah berada di dalam Zoo Johor selama sejam lebih maka kitorang decide untuk balik...Lagipun cuaca dah mendung semacam jer waktu tu...Sebelum hujan turun baik kitorang blah dulu...Insyaallah kalau ada masa dan kesempatan nak berkunjung lagi ke Zoo Johor nie...

Dengan bayaran tiket yang murah Lynn rasa memang sangat berbaloi la kalau bawa anak pergi ke Zoo Johor nie...Anak-anak pun dah tentu seronok sebab persekitaran Zoo Johor nie dah makin cantik...Dan lebih friendly...Macam tadika pun ada tau sebab banyak sangat warna kat dalam Zoo Johor...Walau apapun itu merupakan salah satu inisiatif yang dilakukan oleh pihak Zoo Johor untuk mempromosikan Zoo Johor kepada pengunjung...

Sesiapa yang berminat untuk berkunjung ke Zoo Johor nie bolehlah datang berkunjung bila korang rasa nak pergi yer...Hehehehehehe...Okeylah...Cukup dulu entry ini...Dan panjang sangat lor...Jemu plak nanti korang membacanya...Lynn nak kuar lunch nie...Perut dah rasa lapar sangat sebab sarapan pagi tadi akhirnya terkeluar semula setelah Lynn muntah jam 11.00 pagi tadi...Huhuhuhu...Take care yer semua...Bye...