November 7, 2010

Hari Rehat

Aktiviti yang berlaku pada hari semalam memang arr sangat memenatkan...Huhuhuhu...Lepas jer pergi majlis perkahwinan Fairuz @ Gebu dengan Marlina @ Bulat kat Dewan Taman Universiti...Mak Tih ajak kitorang ke Kluang...Ada kenduri kawen kat rumah saudara mara kitorang...

Kitorang gerak dari Skudai jam 3.30 petang dan sampai di Kluang jam 5.00 petang...Nasib baik la kenduri kat rumah saudara mara...Jadi tak ler segan sangat sebab datang lewat...Kitorang konvoi 3 kenderaan dari Skudai...Jadi agak happening la sket sebab nak dekat 15 orang juga rombongan kitorang kali nie...Hehehehehe...Macam nak pergi meminang...

Lepas jer makan kat kenduri Mak Long Mahani ajak kitorang ke rumah besan di Felda Ulu Belitong...Jadi kitorang ikutkan jer...Almaklumlah pergi dah konvoi takkan balik plak nak asing-asing...Melepak sampai jam 8.00 malam kat rumah besan Mak Long Mahani tu...Huhuhuhu...Sempat la jugak Lynn termuntah kat rumah tu...Sabar jer la...

Kitorang sampai di Taman Universiti lebih kurang jam 9.30 malam...Perut memang terasa lapar sebab apa yang Lynn makan dah terkeluar habis dah waktu kat rumah besan Mak Long Mahani tu...Jadi on da way nak balik rumah Mr. Hubby singgah la kat satu warung kat simpang rumah kitorang...Mr. Hubby belikan nasi goreng ayam dan mee goreng...Lynn prefer nak makan mee goreng tapi malangnya hanya masuk 3 sudu jer...

Tekak nie terasa payau dan perit jer...Apa yang Lynn makan semalam macam tak berasa jer...Huhuhuhu...Masalah tekak betul la mengandung kali nie...Tapi sekarang nie kandungan dah nak masuk 7 minggu...Jadi nak habiskan trimester pertama nie tinggal 5 minggu jer...Harap2 sangat la loya dan muntah2 Lynn akan berkurangan la nanti...

Disebabkan rasa penat berjalan semalam maka hari nie kitorang rasa nak berehat kat rumah jer...Tapi pagi tadi sempat juga Lynn dan Qistina mengikut Mr. Hubby masuk kolam memantau pekerja Mr. Hubby...Singgah juga di Kipmart sebab nak beli santan...Tengahari nie kitorang just tapau Mc'Donald jer...Tapi Lynn dah janji ngan Mr. Hubby dan Qistina nak masak untuk makan malam nanti...

So sekarang nie kitorang nak merehatkan diri sekejap...Korang tengah buat apa tu?  Enjoy weekend korang yer...Bye...