November 6, 2010

::Hari nie hari Sabtu::

Hahahahahahaha...Tajuk entry ntah apa apa ntah...Dah tentu la semua orang tahu hari nie hari Sabtu kan...Apa la Lynn nie...Hehehehehe...Anyway salam pagi Sabtu untuk kawan-kawan blogger semua...Hari nie seawal pagi Lynn dah dikejutkan oleh anak dara Lynn...Awal plak Qistina bangun pagi nie...Kalau hari sekolah liat semacam jer dia nak bangun tapi bila hari cuti tak payah dikejutkan...Dia akan bangun sendiri...

Dan pagi-pagi lagi dia dah mengadu nak makan nasi...Huhuhuhuhu...Takkan la Lynn nak masak lauk pauk seawal pagi tadi...Jadi Lynn pun cakap la ngan dia suruh sabar sat...Lynn masak juga nasi untuk dibuat nasi goreng...Sepinggan dia makan sampai licin...Mood nak makan dia memang sangat bagus hari nie...

Sekarang nie Lynn tengah berhempas plak melipat kain baju yang dah bertimbun tu...Entah kenapa lately nie penyakit M selalu datang bila nak melipat kain baju...Tapi bila nak basuh baju tak payah tunggu mesin basuh penuh...Cepat jer Lynn menekan butang on...Hehehehehe...Kadang2 terfikir gak Lynn, tak der ker mesin lipat baju?  Boleh juga Lynn beli dan suruh mesin jer yang lipatkan kain baju yang berlambak nie...

Mr. Hubby plak mengambil peluang weekend macam nie untuk rehat sepenuhnya...Rutin kerja yang sangat pack pada hari kerja memang tak memberi peluang untuk Mr. Hubby rehat sangat...Ada jer yang dia nak buat dan fikirkan...Jadi bila weekend macam nie memang dia nak berehat saja la...

Qistina makin hari makin ligat...Mulut asyik membebel jer...Huhuhuhu...Dan sekarang nie Qistina menunjukkan minat mewarna menggunakan water colour...Kitorang belikan dia water colour yang murah jer...Lagipun dia masih kecil lagi...Tak perlu la nak belikan water colour Buncho yang Lynn gunakan zaman sekolah dulu...Hehehehe...Walaupun dia mewarna suka-suka tapi setidak-tidaknya aktiviti seperti ini dapat merangsangkan mindanya untuk berfikir lebih kreatif...

 Insyaallah hari nie kami akan hadir di satu majlis perkahwinan sahabat lama Lynn di Dewan Taman Universiti bersama keluarga Mak Tih...Semalam dah janji dengan diorang nak pergi majlis hari nie bersama-sama...Lebih meriah kalau pergi ramai-ramai kan...

Apa pula program korang hari nie?  Jalan-jalan atau lepak sahaja di rumah?  Walauapapun yang korang buat Lynn dan keluarga doakan korang semua happy la yer...Take care semua...Jangan nakal-nakal yer...Hehehehehe...