November 15, 2010

Graduation Day Tadika Ixora Ria

Syukur Alhamdulillah Graduation Day Tadika Ixora Ria telah berlangsung dengan jayanya pada hari Sabtu lepas...Program nie agak kelam kabut pada awalnya ditambah pula dengan hujan yang turun dari langit...Tapi setelah bermula jer persembahan segalanya nampak okey dan semua yang hadir memang having fun la tengok persembahan kanak-kanak di Tadika Ixora Ria nie...

Majlis malam tu sepatutnya start jam 8.30 malam tapi disebabkan hujan majlis berlangsung lewat setengah jam...Dimulakan dengan Majlis Doa Selamat...Setelah VIP sampai majlis dimulakan dengan Ucapan Aluan dari Principle Tadika Ixora Ria dan Ucapan Perasmian oleh VIP...Then diteruskan dengan majlis penyampaian Sijil kepada student yang habis belajar di Tadika Ixora Ria...Tahun nie just 8 orang jer kids yang berusia 6 tahun kat Tadika Ixora Ria nie...

Performance yang dipersembahkan malam tu ada Opening Performance,  Shuffle, Belly Chacha, A Go Go, Ngajat Tampi & Bollywood...Memang arr berbakat sungguh anak-anak yang buat persembahan nie...Kebanyakkan tarian disertai oleh kids yang berada di kelas K2...Diorang nie yang berusia 6 tahun dan yang grad pada malam tu...

 Anak dara Lynn nie masuk tarian Belly Chacha...Ada 5 girls yang masuk tarian nie dan Qistina la yang paling youngest among them...

 Pom Pom yang Qistina pegang tu macam menyusahkan dia jer malam tu...Selalunya bila practice Qistina pakai Pom Pom yang dibuat oleh tali rafia...Suddenly untuk program sebenar dia pakai yang memancar2 tu...This Pom Pom membuatkan dia terhenti sekejap menari kat atas pentas tau...Nanti korang tengok video kat bawah yer...

Syukur...Walaupun Qistina terhenti menari sekejap tapi dia tak lupa pada step tarian dia...Hehehehehe...Memang excellent la anak dara nie...Tu yang buat Mama dan Papa makin sayang nie...

Dari segi ketinggian pun dah nampak kan Qistina yang paling kecik...Tapi nasib baik arr anak dara Lynn nie sporting...Happy sangat tengok dia menari waktu nie tau...

video

Ini la video tarian Belly Chacha tu...Korang tengok la yer...Qistina yang paling hujung sekali...Ada juga tersalah step anak dara Lynn nie tapi biasa la tu...Sedangkan kita yang dah tua bangka menari nie pun boleh salah step kan...Hehehehehe...Lepas jer tengok performance dia kitorang balik sekejap rumah sebab Lynn dah tak tahan nak ke toilet dan nak muntah...Huhuhuhu...Kat toilet rumah juga yang Lynn selesa nak muntah tau...

 Kitorang terus cari Qistina lepas datang balik ke Tadika Ixora Ria...Dan waktu tu memang dia nak berkepit jer la dengan kitorang...Siap mengadu dia lapar dan nak makan...Jadi terus jer la kitorang layankan dia makan...

 Sejak Lynn preggy nie dia memang close habis dengan Papa dia...Makan, minum, main dan most activity yang dia buat mesti dengan Papa dia la...Sebab Lynn bila kat rumah jer dah melepek jer...Jadi dia pun tak sampai hati la nak minta yang bukan-bukan...

 Qistina with Najwa...Tapi kitorang panggil dia Wawa jer...Baru jer 4 tahun dan sporting habis la...Malam tu Qistina berkepit dengan Wawa jer...

 Posing lagi anak dara 2 orang nie...Hehehehehe...

 Setiap kids yang buat persembahan malam tu diberikan Piala Performance Year 2010 dari Tadika Ixora Ria...Nampaknya kitorang kena beli almari perhiasan la lepas nie sebab nak kumpulkan piala Qistina plak...Dulu waktu kita kecik-kecik pun ada gak parents kita kumpul piala-piala nie...Sekarang turn kitorang la plak...Hehehehe...

 Qistina dah dapat pun piala dia yang pertama...Tq yer Teacher Fatimah...

Last performance malam tu semua kids nyanyi lagu yang bertemu dan berpisah tu...Tapi english version lor...Entah apa la tajuk lagu tu ek...

Walaupun majlis nie tak dibuat di dewan tapi memang ramai betul yang datang tengok dan bagi support...Al maklumlah Tadika Ixora Ria nie dalam kawasan perumahan baru...Jadi asal ada program jer sure ramai yang bagi sokongan untuk hadir...Memang packed la Tadika Ixora Ria malam...

Anyway congrats kepada tenaga pengajar Tadika Ixora Ria yang bertungkus lumus membuat persiapan untuk Graduation Day nie...Dengan aktiviti yang menarik dan menghiburkan hati semua Lynn dan Mr. Hubby yakin ramai yang akan mendaftarkan anak mereka dia Tadika Ixora Ria next year...Kitorang pun dah decide untuk terus hantar Qistina kat Tadika Ixora Ria...

Itu jer la citer tentang Graduation Day Tadika Ixora Ria...Sorry la kalau video tu tak berapa clear...Lynn amek guna HP jer...Lepas nie tunggu mas untuk amek report card Qistina plak...Hope dia dapat result cemerlang lagi...Take care yer semua...