October 8, 2010

Terlaksana Juga

Salam Jumaat untuk semua...
Hari nie hari terakhir Syawal 1431H...
Ada lagi ker open house last minute?
Di Johor nie memang berlambak-lambak...
Silap hari bulan esok dan lusa pun masih ada lagi open house...

Hari nie Lynn nak update pasal makanan...
Kalau ada yang teringat entry Lynn di bulan Ramadhan dulu...
Lynn nak sangat try buat Lasagna Daging kan...
Resepi tu hanya terlaksana dilakukan baru2 nie jer...
Hahahahahaha...
Nak dekat sebulan terperap resepi tu baru la Lynn dapat buat sendiri...
Lynn memang x pernah try buat Lasagna Daging nie...
Jadi dengan respi yang Lynn amek dari blog YATY...
Dan juga cedok sket kat blog HANAMEMORIES...
Dapat juga la Mr. Hubby dan Qistina merasa Lasagna Daging yang Lynn buat...

Dan disebabkan baru first time buat...
Maka x dapat nak budget banyak mana yang akan terhasil...
Untuk mengelakkan pembaziran berlaku...
Maka Lynn pun ajak la a few kawan rapat Lynn untuk rasa Lasagna Daging nie...

 Lasagna Daging yang belum dibakar...Mozarella Cheese memang banyak sekali yer...Yummy...

 Bila dah dibakar jadi macam nie Lasagna Daging Lynn...Kena tunggu sejuk dulu baru leh makan sebab kalau nak makan time panas2 memang agak payah sket nak potong...Hehehehehe...

Lynn buat Lasagna Daging nie dalam loyang biasa jer...
Insyaallah kalau ada masa Lynn nak buat lagi resepi nie...
Senang jer nak buat bila dah cuba...
Hehehehehe...
Untuk korang yang berminat nak buat...
Wish you good luck...

P/S : Hari nie ada makan-makan...Anjuran PUSPANITA LPP Johor...Most of us berpakaian sedondon hari nie...Will update tentang ini kemudian yer...Hehehehehe...