October 15, 2010

Last Day Iqa

Entry awal pagi tadi Lynn ada mention yang hari nie pejabat Lynn akan meraikan Iqa...
Mesti ada yang tertanya-tanya saper Iqa kan...
Kalau yang mengikuti blog Lynn nie pasti kenal dah Iqa nie saper...
Tapi x per...
Lynn tepek gambar dak Iqa nie untuk tatapan korang...
Supaya korang leh kenal ngan dia...
Hehehehehe...

 This is Zulaikha Zakaria...Lebih glamour dengan panggilan Iqa di LPP Johor nie...Sekejap jer dah 3 bulan dak Iqa nie praktikal kat LPP Johor nie...

 Tuan Haji Patah Abidin satu-satunya kumbang waktu kitorang start majlis pagi tadi...Dia la yang tukang baca doa dan dia juga la wakil kami2 semua memberikan ucapan.

 Puan Jamaiah atau lebih glamour dengan panggilan Mak Jamaq mewakili kami semua memberikan sedikit saguhati untuk Iqa...Untuk pengetahuan korang student praktikal kat LPP Johor nie memang x dapat elaun...Jadi kitorang ada buat collection sket dalam minggu nie untuk disumbangkan kepada Iqa...

 Mak buyong Azrien Errynn yang tengah tunggu masa untuk dapat baby...Dua date dia 12 October lepas...Tapi still x der tanda-tanda nak bersalin...Right now doc suruh tunggu sampai 15th Oct...Means hari nie...Hope dipermudahkan la urusan bersalin adik Lynn yang sorang nie...Pengalaman pertama dia nie...
 
 Jamuan kitorang pada hari nie...Seawal jam 10 pagi perut kitorang dah dijamah dengan nasi dan lauk-pauk yang dibawa secara Pot Luck yer...Memang syok betul la...Ada ayam masak kicap, sambal sotong, ikan selar goreng berlada, pucuk paku masak lemak cili api, telur masin...Perggghhhh...Memang best betul la...Berselera Lynn dan kawan-kawan lain makan...

 Ada juga karipap dan kuih raya...Owh yer...Kuih raya kat rumah Lynn pun ada juga tau...Tapi Lynn tak bawa la...

 Pencuci mulut kami...Buah dukong...Sebenarnya Lynn dah beli buah-buahan juga...Lepas jer makan-makan pagi nie kitorang kat pejabat dah sepakat nak buat Rojak Buah...Tengahari tadi dah dapat makan pun Rojak Buah...Tapi x plak amek gambar...Hehehehe...

Iqa memang la rajin...Disendukkan nasi untuk semua yang ada kat cawangan kitorang nie...Baik hati betul la dak Iqa nie...Saper2 yang berkenan untuk buat menantu leh jumpa mak Iqa sendiri yer...

 Bergambar kenangan dengan semua yang ada kat pejabat Lynn hari nie...Lelaki2 yang lain semuanya outstation...Itu jer la seorang yang tinggal...

Yang muda belia kat cawangan kitorang...Lepas nie tinggal 5 orang jer...Iqa dah last day hari nie...Mak buyong pun menunggu hari jer tu...Makin sunyi la cawangan Lynn lepas nie...Huhuhuhuhu...

Erm...
Lynn rasa sedih juga bila mengenangkan hari nie last day Iqa...
Tapi nak buat macam mana...
Dak Iqa nie just praktikal jer kat sini...
Nak tak nak dia kena blah juga dari sini...

Sepatah dua kata dari Lynn untuk Iqa 
Kak Lynn doakan Iqa berjaya menempuh alam pekerjaan yang lebih mencabar...
Kak Lynn juga doakan Iqa berjaya dapat kerja tetap secepat mungkin...
Jangan lupakan kitorang kat LPP Johor yer Iqa...
Kak Lynn wish you luck...
Tq so much sebab banyak membantu kerja-kerja Kak Lynn tempoh hari...
I really appreciate it...
P/S : Lynn tak pernah buat entry tentang student praktikal tau...Entah kenapa kali nie Lynn buat...Mungkin sebab Iqa nie baik dengan Lynn dan dia banyak membantu kut...Tu yang terdetik untuk buat entry nie...