October 7, 2010

Jalan2 @ Colmar Tropicale, Bukit Tinggi

 Salam 1 Malaysia untuk semua kawan-kawan blogger dan silent reader...Sihat ker? Syukur alhamdulillah Lynn dan family sihat adanya...Hope korang semua sihat juga la yer...Hari nie Lynn nak citer sket pasal Bukit Tinggi, Pahang...Kalau korang nak tahu ada satu tempat yang sangat menarik kat Bukit Tinggi, Pahang nie...Korang pernah dengar Colmar Tropicale tak?

Sebenarnya tak der terlintas pun dalam fikiran kitorang nie nak gi Bukit Tinggi waktu cuti raya hari tu...Apa hal plak nak gie sana waktu orang tengah sibuk beraya kan...Hehehehehe...Tapi entah kenapa Lynn boleh plak cakap dengan Mr. Hubby bila nak balik rumah MIL ikutla jalan KARAK...Amek masa 2 jam juga nak reach rumah MIL kalau ikut jalan tu...Dan salah satu sebab nak suruh ikut jalan KARAK tu sebab risaukan highway PLUS jammed pada hari Khamis 16 September 2010 tu...Dengar2 banyak kenderaan yang berpusu balik ke kotaraya sebab dah ramai yang start kerja hari Jumaat...

Maka Mr. Hubby pun setuju la nak ikut jalan KARAK tu...Kitorang gerak dari Rawang dalam pukul 11.30 pagi...Memang tak lunch kat rumah pun sebab nak lunch on da way jer nanti...Lagipun pagi tu Lynn dah goreng nasi untuk satu family dan masih kenyang lagi...On da way balik tu kitorang singgah sekejap kat Colmar Tropicale nie...

Walaupun x menginap di sana, Lynn memang suka betul persekitaran kat Colmar Tropicale nie...Memang sangat teruja bila dah sampai kat sana tau...Macam kat luar negara jer tempat tu...Memang best la...Lynn tak pasti plak berapa RM penginapan kat sana...Sebab belum lagi terfikir nak tidur kat sana...Tapi kalau ada di antara korang yang nak gie holiday dan stay kat sana, korang leh klik COLMAR TROPICALE...Macam-macam info yang ada kat web tu yang boleh korang dapatkan...

Bila dah sampai kat situ dah tentu la ada amek gambar kan...Jadi kat bawah nie ada a few gambar yang Lynn letakkan...Korang tengoklah yer...Post biasa2 jer almaklumlah bukan pandai sangat pun amek gambar macam photographer terkenal...Kuikuikui...

3 of us...Amek gambar guna tripod...Segan nak minta tolong dengan orang...Hehehehe...

Bangunan2 yang ada kat Colmar Tropicale...Sebenarnya tu semuanya bilik2 hotel tau...Sure cantik bilik2 kat sana kan...

Kat depan air pancut...Qistina baru jer bangun tido waktu sampai Colmar Tropicale nie...Jadi mood nak amek bergambar memang ke laut...Puas suruh senyum dan minta dia pandang camera...Buat bo layan jer...

Gambar dengan Mr. Hubby pun dia fokus kat camera...Alahai...

Antara tarikan yang ada...Qistina seboleh-boleh nak try dapatkan hadiah...Tapi bila tengok orang lain try memang x pernah dapat hadiah pun...Kitorang pun tak dapat...Susah betul nak dapat itik yang ada nombor tu...Ceh...

Posing gedik 2 beranak...Hahahahahaha...

Sebenarnya kalau kitorang plan dengan betul ke Colmar Tropicale nie banyak tempat yang kitorang boleh lawati...Kat sini ada Rabbit Park, Japanese Village...Macam-macam aktiviti yang boleh kita buat tau kat sini...Boleh horse riding, main paintball, gie spa...Macam-macam la...Tapi bila aktiviti tak dirancang jadi perkara yang Lynn dapat buat waktu kat sana adalah di bawah nie...

Lynn sempat mewarnakan satu souvenir yang Lynn beli kat sana...Apa ek nak panggil benda tu? Hehehehehe...Kat kedai gift nie, pelancong boleh beli benda putih yang tersusun kat belakang tu dan warnakan sendiri...Jadi Lynn pilih pemandangan Colmar Tropicale untuk diwarnakan...

Kebetulan pada waktu tu hanya kitorang jer pelancong yang datang berkunjung kat kedai tu...Maka pekerja kat kedai gift tu memang fokus habis la kat Lynn...Dia yang tolong bancuhkan warna dan bagi komen tentang hasil kerja Lynn...Siap tolong touch up sekali...

Proses mewarnakan gift tu amek masa nak dekat 1 jam lebih gak...Perut yang kenyang tadi dah terasa lapar...Huhuhuhu...Tapi kena gak habiskan sebab kitorang x plan nak menginap kat situ...Cuaca waktu tu pun mendung semacam jer...Jadi memang x dapat la nak pergi ke Rabbit Park dan Japanese Village...Spend masa kat kedai gift tu jer siapkan benda alah tu...

My little darling pun sibuk gak nak mewarna...Jadi kitorang suggestkan dia mewarna Ladybird...Senang sket sebab just guna 2 colour jer...Merah dan Hitam...

Qistina memang having fun mewarnakan Ladybird tu...Sayangnya gambar Ladybird yang siap diwarnakan tak der plak Mr. Hubby amek...Walaupun tak bagus sangat tapi masih boleh dibentuk...Hehehehehe...Setelah di touch up sket oleh Amoi kedai gift tu okey la juga Ladybird tu...

Yang nie tak siap lagi...Jenuh juga nak mewarnakan benda nie...Sebab tak leh tergopoh gapah...Kena teliti warnakan...Kalau tak nanti jadi comot...Orang yang x der kesabaran tak payah la fikir nak buat yer...Buat bengang korang jer nanti...Hahahahahaha...

Haaaa...Yang nie yang telah siap diwarnakan..Nampak cantik di mata Lynn la...Di mata orang lain x tahu la plak...Kuikuikuikui...Itu jer souvenir yang kitorang bawa balik...Harga untuk kedua2nya adalah sebanyak RM32.90...Caj mewarna di sana adalah PERCUMA...Cuma korang kena warnakan sendiri la yer...Tak boleh bawa balik peralatan mewarna tu...

Insyaallah kalau dizinkan ALLAH S.W.T, Lynn dan keluarga nak sangat berkunjung ke sana lagi...Nak tidur semalam dan lakukan aktiviti2 lain yang x sempat kitorang buat tempoh hari...Okeylah...Sampai jumpa di next entry yer...Lynn nak kuar lunch nie...Take care semua...Love always...Muaahhhhh...