October 5, 2010

Entry Raya Yang Dah Basi

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk korang semua...Sihat ker hari nie? Hari nie rasanya tak banyak kerja sangat...Jadi boleh la Lynn berblogging dan jalan-jalan ke rumah korang...Dan pagi2 nie Lynn nak bagi satu entry untuk korang semua baca...'Entry Raya Yang Dah Basi'...

Hahahahahaha...Boleh ker buat tajuk macam tu? Boleh la kut...Suka hati tuan punya blog la kan...Betul tak...Sebenarnya nak share sket citer pasal cuti raya hari tu... Cuti hari tu Lynn dan Mr. Hubby amek lebih kurang nak dekat setengah bulan...Melampau betul kan kitorang nie...Hehehehehehe...Memang arr meriah sakan kitorang bercuti...Tapi tak ler meriah sangat beraya...Kitorang banyak spend masa kat rumah parents jer...Lepak2...Borak2...Makan2...Tengok TV...Itu la kerja kitorang waktu cuti tu...Boleh dikira berapa rumah jer yang kitorang pergi beraya waktu cuti panjang tu...

1st, 2nd & 3rd Raya kitorang kat Negeri 9...Tengahari raya ketiga tu baru kitorang gerak balik ke Rawang...Kebetulan tahun nie turn ayah Lynn kerja...Jadi setelah diselidik dengan adik2 Lynn, memang arr tak ke mana pun raya kali nie...Parents Lynn pun nak tunggu Lynn, Mr. Hubby dan Qistina balik ke Rawang dulu baru plan nak beraya...Dapat pergi satu buah rumah jer raya ketiga tu...Kat Hulu Langat...

Gambar2 di atas diambil waktu kitorang on da way nak ke Hulu Langat...Singgah sekejap ke Stesen Komuter Bank Negara...Ayah ada urusan sket tentang kontrak TANDAS...

Raya keempat kitorang just melepak jer kat rumah...Tapi sempat gak gie Hentian Duta sebab nak gie belikan tiket Adik Finaz yang nak balik ke Sungai Petani Sabtu 18 September tu...Semua adik2 ikut kecuali Angah...Angah nie memang payah sket nak ajak berjalan...Ada jer hal dia...Pergi beraya ke Hulu Langat pun dia tak joint tau pada raya ketiga tu...Naik hangin juga kitorang dibuatnya...Adik lelaki Lynn nie boleh plak mengadap PC dari pagi sampai la ke malam duk main games...Kitorang semua dah malas nak bising...Sebab dia dah besar panjang...Dah 27 tahun pun tahun nie...Boleh fikir mana yang baik dan buruk...Huhuhuhuhu...Dah membebel la plak aku kat sini...Sorry yer kawan-kawan...

Lepas gie beli tiket kitorang gie beli barang2 dapur sebab pada keesokan harinya nak buat makan2 sket kat rumah...Nak ajak jiran2 dan kawan2 yang kat Rawang nie beraya kat rumah kitorang yang x seberapa nie...Menu makan2 pada raya kelima kami adalah Nasi Briyani...Pergggghhhh...Memang best arr makan masakan ibu Lynn...Kalau Lynn makan nasi briyani cukup la berlaukkan ayam masak merah...Itu jer dah membuka selera Lynn...

 Tetamu pertama rumah kitorang...Kawan2 Adik Finaz waktu bersekolah di Kuala Klawang dulu...

 All girls...Berkenan betul Lynn dgn baju budak tudung purple tu...Cantiks...

Lelaki yang ada...Kedua2nya Lynn kenal...Hehehehehe...

 Rumah kitorang memang pack la hari tu...Kat Quarters KTMB Rawang nie ada 40 pintu...Jadi boleh dikatakan semua yang beraya kat Rawang tahun nie duk beraya kat rumah kitorang hari tu...

 Makcik2 nie memang bercerita sakan dengan Ibu Lynn...Almaklumlah sekarang nie Ibu Lynn dah uruskan Kontrak TANDAS di Stesen KTMB Rawang...Jadi memang x sempat la diorang nak bergossip setiap petang macam dulu kala...Hehehehe...Waktu nie jer yang diorang boleh bergossip...

 Syamim n Nurul...Adik Bongsu dan Adik Ketiga Lynn...Syamim masih lagi bersekolah Tingkatan 1 di Wangsa Maju...Manakala Nurul plak belajar di IKTBN Sepang...Dah nak habis belajar dah...Dia kata nak terus kerja tapi Ayah Lynn suruh gak sambung Degree...Macam mana tu?

Iris yang comey...Tq yer sebab sudi datang rumah Auntie Lynn...Iris nie anak bestfriend Lynn waktu sekolah menengah dulu...

Posing poyos oleh adik kesayanganku...Ceh...

Amboooi...Posing lagi...Sabar jer la...

Haaaa...Ada pun gambar tuan punya DSLR...With Anna kawan satu sekolah dulu...Tq la yer sebab sudi datang beraya kat rumah aku...

Cukup sampai sini dulu entry nie...Dah panjang berjala dah nie...Jadi nanti Lynn akan update lagi untuk entry bertemu PUTERA yer...Saper PUTERA tu? Korang tunggu next entry okey...Adios...