October 22, 2010

Dayana Amniya

Semalam kitorang sekeluarga gie tengok baby girl tau...Baby girl yang bernama DAYANA AMNIYA...She so kecik dan comel okey...Lahir pada 17 Oktober 2010 jam 9.15 pagi...Di Hospital Sultan Ismail, Johor Bahru...Baby girl nie sebenarnya anak kepada office mate Lynn...Actually Mama Dayana Amniya nie dah macam adik Lynn sendiri...Kitorang memang rapat sejak masuk kerja lagi...Dah bermacam-macam story mory yang kitorang share...Hehehehehehe...

Erynn berpantang seminggu di rumah dia di JB nie...Then start hari nie dia dah balik ke rumah mak mertua dia di Rompin...Jadi semalam Lynn ajak la Mr. Hubby n Qistina melawat diorang sekeluarga...Qistina boleh plak tidur dalam kereta waktu on da way nak ke rumah Erynn nie...Agaknya Qistina penat sangat kut waktu kat Tadika siang semalam...Jadi lepas jer menyusu dia dah tertidur sampai la kitorang sampai kat rumah Erynn...

Sampai jer kat rumah Erynn yang ada cuma Erynn, Dayana & mak mertua Erynn...Suaminya Shahrul Nizam keluar sekejap gie beli barang...Kitorang memang dah cakap dengan Erynn supaya tak payah la susah2 sebab kitorang just nak datang tengok baby Dayana...Tapi mak mertua Erynn nie buat juga kudapan malam yang sangat menyelerakan...Kenyang juga la perut kitorang malam tadi...

Hehehehehe...Dari tadi Lynn membebel jer kan...Tak juga tayangkan gambar Dayana Amniya nie...Untuk mereka yang berminat nak tengok gambar baby comel nie teruskan ke bawah yer...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 Disebabkan kitorang datang malam, baby pun syok jer tido...Geram jerk Mama Lynn tengok Dayana nie...

 Puas juga Lynn mengacau dia...Tapi mata Dayana tetap nak lelap juga...Hehehehehe...

Okey fine...Bukan Dayana jer yang lelap...My darling Qistina pun lelap juga yer...Nyenyak betul dia tido kat rumah Auntie Erynn dia...Sampai kat rumah kitorang pun dia tak sedar2 juga...Kepenatan sangat agaknya...

Disebabkan baby Dayana tido waktu kitorang datang semalam...Hari nie bila ada office mate yang lain nak gie tengok Erynn dan baby Dayana jadi Lynn nie pun sibuk la mengikut sama...Nak pergi sendiri tak der kereta...Jadi tumpang la kereta Mak Yah...Nasib baik la Mak Yah nak bawa...Hehehehehe...Dan hari nie baby Dayana memberikan kerjasama yang sungguh baik kepada Mama Lynn dia...Dia jaga waktu kitorang semua sampai...Memang suka betul la Lynn...

 Berkerut plak Dayana hari nie...Mungkin sebab kitorang datang buat bising kut kat rumah dia...Hehehehehe...

 Fokus sket kat Dayana nie...Halus jer tangan dia...Comel la...

 Mama Lynn dan Ummi Gee tengah sibuk potongkan kuku Dayana...Mama Erynn dia tak berani nak potong kuku sebab risau jari anak dia yang halus mulus tu...Tak per...Mama Lynn tolong potongkan, Ummi Gee tolong pegang tangan yang sebelah lagi...

 Mak Yah yang sentiasa busy...Mama Erynn duk kat belakang sebab luka jahitan kat ....... masih tak kering lagi...Tapi tetap sporting menerima tetamu yang datang berkunjung...

 My little girl Dayana tengok jer Mama Lynn dia...Senyap jer dia tau bila dengan Lynn...Tak meragam pun...Suker betul la...Entah bila la rezeki Lynn dan Mr. Hubby nak dapat anak lagi yer...Kesian betul ngan Qistina sebab tak der kawan nak bermain...Huhuhuhuhu...

 Ummi Gee plak nak sendawakan Dayana...Tapi Dayana tetap gak tak mau sendawa...Alahai...Macam mana nak buat nie...

Dayana yang dah sleepy sangat waktu nie...Kalau dah pandai berfikir mesti dia akan terfikir bila la Mama Lynn, Ummi Gee dan lain-lain nak balik...Dayana dah ngantuk sangat nie...Dayana nak tidur dan lepas tu nak balik Rompin...Hehehehehe...

Jadi itu la dia DAYANA AMNIYA...Mama Lynn doakan Dayana menjadi anak yang baik bila dah besar nanti yer...Dengar cakap Mama dan Papa Dayana...Jadi anak yang solehah serta pintar yer...Insyaallah nanti bila Dayana dah balik semula ke JB Mama Lynn, Ummi Gee dan yang lain-lain akan datang lagi jumpa Dayana yer...Okeylah...Lynn nak balik nie...Take care yer semua...