October 11, 2010

Citer Weekend Kitorang

Salam pagi Isnin...
Ada tak yang Monday Blues hari nie?
Hope tak der la yer...
Hari nie Lynn dan keluarga sihat2 adanya...
Syukur alhamdulillah, Lynn & Mr. Hubby dapat gie kerja...
Dan Lovely Qistina pun dapat ke Tadika Ixora Ria seperti biasa...

Macam mana dengan weekend korang?
Having fun tak?
Kitorang bertiga habiskan weekend di kampung N.9...
Sebenarnya tak plan pun nak balik kampung...
Lagipun baru jer cuti panjang raya hari tu kan...
Tapi last friday waktu Mr. Hubby call mak...
Mak ada mengadu kat kitorang...
Yang diorang susah nak bergerak sekarang nie...
Kancil ayah, adik Mr. Hubby dah bawa ke Politeknik...
Kesian kat parents Mr. Hubby sebab dah x der kenderaan...
Nak balik kampung dan ke bandar tak kan nak naik motor...

Jadi pagi Sabtu lepas jer solat Subuh...
Kitorang buat decision untuk hantar Iswara Merah kitorang balik kampung...
Bagi family pakai...
Lagipun kitorang still ada satu kereta kat JB nie...
Lynn pergi kerja pun Mr. Hubby hantar...
Sekali sekala jer guna Iswara Merah tu...
Kalau letak kat kampung at least adalah jasa Iswara Merah tu pada Mak & Ayah...

Semalam kitorang balik ke JB naik bas...
Naik bas Transnasional dari Bahau...
Huhuhu...
Dah lama x naik bas rasa mcm x selesa la plak...
Banyak sangat perhentian...
Bahau - Gemas - Segamat - Johor Bahru...
Adeh...
Memang tension la semalam...
Abang driver tu plak boleh suka2 hati pick up orang kat tepi jalan kan...
Seat bas Transnasional nie plak sangat la sempit...
Memang x selesa betul la...

Kalau la Lynn dan Mr. Hubby tahu keadaan jadi mcm nie...
Dah tentu kitorang akan amek bas dari Seremban...
Ada banyak pilihan bas yang nak ke Johor Bahru...
Cerita pasal bas nie...
Tiba2 Lynn teringat something...
Semalam ada accident teruk kat Melaka...
Ngeri bila tengok berita TV3 pagi tadi...
12 orang meninggal dunia dalam kejadian tu...
Dan berpuluh cedera parah...
Huhuhuhuhu...
Memang ngeri...

Dan jangan tak sangka kitorang dapat jemputan makan2 weekend lepas...
Hehehehehe...
Makan-makan sempena Aidilfitri...
Still ada yang buat majlis walaupun Syawal telah berakhir...
Erm, apa plak program korang sepanjang Sabtu & Ahad lepas?
Seronok tak?