October 11, 2010

AGM Meeting & Jamuan Raya KSK LPP Johor

Program nie berlangsung pada 3 Oktober 2010 di Kompleks Mutiara Johor Land, Bandar Dato Onn, Johor Bahru...Program yang agak singkat perancangannya dan secara jujurnya Lynn tak puas hati dengan pelaksanaan program nie...Macam-macam hal jadi tapi malas la nak citer secara detail kat sini...Cukup-cukuplah mengomel tentang hal tu di pejabat...Kat sini Lynn just nak share sket jer dengan korang...Yang lebihnya pada gambar2 la yer...Hehehehehe...

Tentatif majlis adalah seperti berikut:

9.00 pagi - 11.00 pagi : Pendaftaran 
(Person yang incharge pendaftaran boleh plak datang lewat 30 jam...Geram dibuatnya...)
 11.00 pagi - 1.15 petang : Mesyuarat Agung 
(Mesyuarat agung tahun nie paling bosan sebab masing2 macam mengantuk jer datang meeting...Pelik betul la...One of my committee kata kalau diberi RM10.00 untuk ahli bercakap sure masing2 buka mata dan bagi full commitment waktu meeeting...Hehehehehe...)
1.15 petang - 1.30 petang : Cabutan Bertuah
(Waktu diorang buat cabutan bertuah nie, Lynn, Mr. Hubby n Qistina duk melepak kat Kafeteria...Gie makan nasi lemak bungkus sebab dah lapar sungguh...)
1.30 petang - 3.00 petang : Makan-makan Time
(Nasib baik TKP(Pembangunan) datang tepat pada masanya...Lepas jer marhaban dan bacaan doa terus jer semua makan...Kesian kat anak-anak ahli kelaparan menunggu meeting selesai dan VIP sampai...Huhuhuhu...)
3.00 petang - 4.30 petang : Majlis Perasmian dan Penyampaian Sumbangan
(Waktu nie semuanya dah fokus kepada ucapan TKP(Pembangunan)...Nasib baik la ucapan VIP tak panjang...Semuanya tak sabar nak dapat hadiah cabutan bertuah dan balik jer...Lagipun esoknya hari Isnin...Kesian yang duk jauh2 nak travel balik rumah...)
4.30 petang - 5.30 petang : Cabutan Bertuah
(Saat yang ditunggu oleh semua ahli...Syukur alhamdulillah 99% ahli dapat hadiah...Baki 1% diberikan wang tunai berjumlah RM40.00 seorang...Ok la tu...Boleh beli apa yang korang nak dengan duit RM40.00...Lauk untuk seminggu pun cukup gak...Hehehehe...)

Korang layan la plak gambar-gambar kat bawah nie yer...Nanti Lynn citer lagi...Hehehehe...

 Anak dara Lynn yang cukup sporting pada hari majlis...Sungguh memahami yang mama dia super duper busy sampai nak makan pun x sempat...Huhuhuhuhu...Nasib baik la Lynn ada belikan dia permainan tu...Jadi dia spend masa kat sana dengan main permainan tu...Tak la penat sangat Mr. Hubby melayan Qistina...


 Permainan nie tak boleh orang usik...Nanti dia marah...Nak amek gambar dia pun dia x nak pandang...Hehehehe...

 Bergambar dengan Wafa anak dara Hafizah Ismail...Dah macam anak dara Lynn plak sebab baju ala-ala sedondon...Hehehehehe...Waktu nie tengah duk sibuk uruskan pendaftaran...Lynn handle duit elaun mesyuarat agung...Elaun tahun nie RM20.00...

 AJK semua tekun kat depan...Tahun nie ada pemilihan AJK yang baru...Separuh daripada AJK lama gugur dari senarai AJK...Digantikan dengan mereka2 yang Lynn rasa berkaliber la juga...Tapi bila Lynn nak letak jawatan tidak dizinkan oleh Pengerusi KSK LPP Johor...Aduhai...Makin pening la kepala Lynn...Huhuhuhu...

 Waktu nie tengah mengundi...Majlis pengundian just angkat tangan sebanyak 7 kali jer...Tapi Lynn angkat tak sampai 7 kali pun...Sebab calon2 AJK bukan calon favorite Lynn...

 
 Encik Zulkifli Jaafar, GM PPK Bukit Gambir komen tentang Anggaran Belanjawan untuk tahun 2011...

 Para ahli tengah fokus juga waktu meeting nie...Penuh dewan tu dengan ahli dan keluarga...

TKP(Pembangunan) Lembaga Pertubuhan Peladang, Tuan Haji Mohd Salim bin Taha yang sanggup datang ke Johor Bahru untuk merasmikan Mesyuarat Agung dan Jamuan Hari Raya KSK LPP Johor...Tq so much diucapkan...

 Walaupun majlis tengah berlangsung, mereka di belakang tabis sangat penting memainkan peranan masing-masing...Berterima kasih sungguh pada mereka yang berhempas pula membuat kerja...

 Bakar sate sebanyak 3000 cucuk...Rasanya dah tak cukup kaki dan tangan dan diorang semua waktu nie...

 Lynn pun ada juga...Hehehehehe...Yup...Lynn dah tak sanggup tengok ahli-ahli KSK dan anak beranak diorang menyerbu makanan di dalam dewan...Jadi Lynn duk buat kerja kat luar dewan...Memotong nasi impit...Pelik betul katerer nie...Nasi impit tu dihantar tanpa dipotong...Sabar jer la...Apa diorang ingat ahli KSK LPP Johor nie datang Jamuan Raya bawa pisau dan nak potong nasi impit sendiri ker? Huhuhu...

Waktu buat kerja nie dah tak terfikir dah Qistina dan Mr. Hubby...Duk fokus kat nasi impit jer sebab kesiankan crowded yang asyik minta nasi impit di top up jer...Memang mencabar betul la program tahun nie...Huhuhuhu...

Qistina yang asyik berkepit dengan Mr. Hubby...Syukur anak dara Lynn x meragam...Diorang memang kenyang jer sebab duk kat luar dewan...Leh makan sate, makan buah dan macam2 la...Lynn jer yang x terjamah makanan sebab ramai sangat yang berpusu-pusu amek makanan waktu tu...

Gambar posing2 memang x banyak amek...Waktu tu memang busy habis...Dan kalau diberi peluang, Lynn kalau boleh nak putar kembali masa...Lynn nak suruh AJK yang handle makanan nie untuk cari katerer lain...Kesian betul Lynn tengok kawan2 sepejabat Lynn buat kerja waktu program tempoh hari...Sepatutnya diorang semua datang meeting dan makan2 waktu tu...Bukannya kena buat kerja macam diorang dah buat tu...Huhuhuhu...Kesian betul la kat korang semua...

Pengajaran untuk diri Lynn sendiri...Next time kalau ada AJK yang memandai2 nak buat atau masak sendiri untuk event2 besar macam nie, please jangan sokong...Sebab kalau tak der pengalaman yang cukup tak payah la nak memandai nak uruskan makanan sendiri...Silap hari bulan ada yang x cukup makanan dan kelam kabut macam apa yang dah terjadi dalam program nie...Kesian kat diorang dan diri sendiri gak...

Lynn dan keluarga antara yang terakhir tinggalkan tempat program...Bukannya terus balik ke rumah tapi duk joint Hafizah Ismail dan kawan-kawan gie open house kat rumah Abang Hussin...Dan waktu tu Lynn duk makan dengan sepuas-puasnya Sate yang ada kat open house tu...Nie kes balas dendam sebab x dapat makan sate kat Kompleks Mutiara Johor Land...Huhuhuhuhu...

Ok fine...Takat tu jer cerita untuk entry kali nie...Nanti kalau ada cerita lagi Lynn akan update yer...Kawan-kawan blogger please jangan bosan baca entry kali nie...Entry nie lebih kepada luahan perasaan sebenarnya...Huhuhuhuh...Nak sambung buat kerja office nie...Adios...