August 3, 2010

Report Card

Morning semua...Sihat tak hari nie? Okey...Semalam mood nak update blog memang x berapa bagus tapi hari nie mood berblogging sudah kembali...Hehehehe...Love it so much...

Lynn dah janji dengan korang semua nak update tentang citer report card Qistina kan...Jadi hari nie Lynn nak tunaikan janji Lynn yer...Sebenarnya Teacher Fatimah owner Tadika Ixora Ria tu dah arrangekan Saturday 31 July 2010 sebagai Open Day untuk parents amek report card anak masing-masing...Tapi disebabkan kitorang ada hal hari Sabtu tu jadi kitorang decide nak amek report card Qistina pada Friday lepas...Awal-awal lagi Lynn dah contact Teacher Fatimah untuk arrangekan appointment petang Jumaat tu...

Then Teacher Fatimah give me a message yang dia available jam 3.30 petang...Jadi lepas jer solat Jumaat, Mr. Hubby dah datang ke pejabat Lynn dan kitorang pun terus la pergi ke school Qistina...Tapi sebelum tu kitorang gie makan dulu kat Taman Universiti...Kitorang sampai di Tadika Ixora Ria jam 4.00 petang...Terlewat 30 minit dari masa yang Teacher Fatimah bagi...Naseb baik arr Teacher Fatimah tu sporting...Jadi tak ler segan sangat Lynn & Mr. Hubby...

Teacher Fatimah pun terangkan la segala pencapaian yang telah dicapai oleh Qistina sepanjang half year di Tadika Ixora Ria nie...Dia tunjukkan kat kitorang satu persatu exam yang telah Qistina buat dan resultnyer sekali...Teacher Fatimah duk bagi tahu kitorang beberapa perkara tentang Qistina...A few things yang Teacher Fatimah said...
  1. Qistina nie seorang kids yang manja...Jadi kalau dia berkenan dengan seseorang teacher dia nak berkepit jer dengan teacher tu...(Yup...Yang itu memang la Lynn akui sebab dia tak ada adik lagi...Jadi sepenuh kasih sayang Lynn dan Mr. Hubby memang untuk dia sorang jer...Qistina jenis cepat cair dengan orang yang akan treat baik dengan dia...Jadi bila dia rapat dengan teacher tertentu jer dah pasti la sebab teacher tu layan dia baik giler kan...So penyelesaiannya, kitorang sepakat minta Teacher Fatimah tukar2 teacher yang akan handle Qistina...Kitorang pun tak nak la dia baik dengan sorang teacher jer...Kalau boleh biarlah dia rapat dengan semua teacher kat Tadika Ixora Ria tu...)
  2. Qistina tak suka menyanyi...Bila ada activity menyanyi kat school Qistina hanya akan perhatikan jer kawan-kawan dia menyanyi...(Hehehehe...Lynn dan Mr. Hubby memang dah puas ajar dia menyanyi kat rumah tapi dia memang tak amek pot pun...Nak nyanyi lagu buai laju-laju pun payah...Korang rasa masalah besar ke kalau Qistina tak suka menyanyi di usia 3 tahun nie?)
  3. Qistina suka bercakap...Pok pek jer kerja dia...Sometimes Teacher Fatimah dan teacher-teacher lain tak sangka dia akan bercerita dan bertanya itu ini...Kebiasaannya Qistina suka bercerita pada hari Isnin...Sebab weekend kitorang akan bawa Qistina keluar jalan-jalan atau balik kampung...(Dia tak pandai menyanyi tapi pandai bercakap...Ok what...Agak-agak korang Qistina boleh jadi lawyer tak? Hahahahaha...Lynn & Mr. Hubby memang rajin berkomunikasi dengan Qistina setiap hari kat rumah...Bila dia balik jer rumah, kitorang akan tanya dia macam-macam tentang apa yang dia lalui kat school sepanjang hari tu...Mungkin dari situ Qistina pun jadi becok bila sampai kat school dia...Tapi Qistina tak akan bercakap dengan orang yang dia baru kenal...Dia agak pemalu bila berjumpa dengan orang yang dia jarang jumpa...)
Secara keseluruhannya Qistina menunjukkan prestasi yang excellent kat school dia sepanjang half year lepas...Result exam dia seperti gambar-gambar di bawah nie...Korang tengok sendiri la yer...Soalan-soalan exam adalah mengikut age dan apa yang Qistina belajar kat Tadika Ixora Ria...Korang jangan la anggap yang Qistina nie macam nak set exam UPSR plak yer...Hehehehe...Dia baru 3 tahun tau this year...

First page Report Card Qistina...

Tak berapa clear sangat...Majoriti A...

Result exam...Ada 4 paper bertulis...

Result Bahasa Melayu...She got 100% for this exam...

English results...97% but still A...

Result Maths...100%...Another A for her...

Lastly Jawi...Dia cuma dapat 88%...Kena focus lebih sket kat sini...

Yang pasti Lynn & Mr. Hubby dok tersengih jer sampai ke rumah lepas amek report card Qistina tu...Hehehehe...Not bad juga keputusan dia...We hope untuk exam hujung tahun nie ada peningkatan lagi la yer...Dan yang pasti sekarang nie kitorang kena cari hadiah untuk menaikkan semangat dia untuk rajin belajar lagi...Apa suggestion korang?