August 12, 2010

Puas Mencari

Salam pagi untuk kawan-kawan blogger semua...Sihat ker semuanya hari nie? Syukur alhamdulillah Lynn dan keluarga sihat...Hari nie merupakan hari ke2 kita semua berpuasa...Untuk yang umat Islam la...Hari nie Lynn dan Mr. Hubby gie kerja seperti biasa...Cuti sehari jer semalam...Kalau la cuti kitorang banyak lagi rasa mcm nak sambung jer cuti 2 hari...Leh gak lepak2 kat rumah atau balik kampung...Tapi disebabkan cuti tak banyak jadi kena la gie kerja hari nie...Hehehehe...

Pagi tadi Lynn dapat satu panggilan dari HQ KL...Bertanya tentang progress satu surat tindakan tatatertib...Lynn pernah ternampak surat tu waktu Lynn rekod dulu...Dan Ketua Cawangan Pentadbiran pun pernah gak tunjuk surat tu pada Lynn...Tapi hari nie bila Lynn tengok Fail Sulit budak tu surat yang dicari tu x ada dalam fail...Means tak der tindakan lagi la...Lynn pun tercari-cari la surat tu...Kalau2 surat tu ada pada Lynn...Tapi cari punya cari Lynn x juga jumpa surat tu...

Lynn pun capai arr handphone dan call Ketua Cawangan Pentadbiran...Tanya kalau-kalau dia ada simpan surat tu...Tapi x ada pun dalam simpanan dia...Akhirnya Lynn pun buat la announcement kat luar bilik Lynn nie...Tanya kalau ada sesiapa ada terambil surat tu tapi tak buat tindakan...Huhuhuhu...Naik berpeluh juga mencari surat tu...Akhirnya ada seorang pegawai kata surat tu ada pada tangan dia...Lynn tak tahu nak cakap apa...Speechless waktu tu...

Perkara macam nie tak sepatutnya jadi tau...Lynn tak tahu silap siapa dalam hal nie...Huhuhuh...Lynn sebenarnya tak berapa suka kalau ada yang suka misplaced surat nie...Lebih2 lagi kalau surat tu urgent atau confidential...Memang jenuh la nak mencari...Nasib baik arr surat tadi tu kitorang berjaya cari...Kalau x jumpa x ker jenuh nak minta pada HQ KL semula...Tak sanggup arr nak tebal muka contact pegawai yang incharge kat KL tu...Malu...