August 6, 2010

Dari Rumah

Salam Jumaat untuk kawan-kawan blogger...Sorry sebab semalam Lynn tak sempat nak jalan-jalan dan komen entry kawan2 semua...Sebenarnya semalam waktu kitorang on da way ke tempat kerja Lynn menerima khabar buruk dari ayah Lynn...Atuk Uda Nordin di Batu Pahat telah kembali ke rahmatullah pagi semalam...Arwah Atuk Uda rapat dengan family kitorang...Menitik air mata Lynn semalam...Kebetulan semalam Lynn ada buat Roti Jala untuk majlis menyambut Ramadhan di pejabat...Jadi nak tak nak kena la Lynn pergi juga ke pejabat sekejap...Hantar roti jala tu dan terus ke Batu Pahat...

Senang sungguh Allah menjemput arwah Atuk Uda Lynn...Tiada sakit yang kronik cuma arwah Atuk Uda ada mengadu sakit perut...Semoga ALLAH mencucuri rahmat ke atas roh arwah...Lynn dan Mr. Hubby sempat juga menziarahi jenazah Atuk Uda Lynn semalam...Lynn tengok tenang jer muka arwah...Mr. Hubby cakap jenazah arwah sangat ringan waktu dia tolong angkat keranda semalam...Al-Fatihah buat arwah Atuk Uda...


Lepas selesai jer urusan pengebumian kitorang terus balik ke rumah Atuk Lynn di Kg. Sungai Suloh, Batu Pahat...Dah dekat sangat kan dengan rumah Atuk Lynn, x kan la kitorang tak nak singgah...Qistina memang kitorang tak bawa pun semalam jadi dalam pukul 3.00 petang kitorang dah gerak balik ke Johor Bahru...Tapi makcik pakcik Lynn tak bagi kitorang amek Qistina terus...Jadi kitorang balik dulu ke rumah...Mandi dan solat Asar...Dalam pukul 6.00 petang baru la kitorang gie amek Qistina...

Waktu kitorang amek Qistina semalam, Lynn rasa badan dia macam dedar jer...Huhuhu...Nak demam ker anak dara Lynn nie...Kitorang gie beli barang makan sket kat Pasar Malam dan terus balik ke rumah...Tapi bila dah sampai rumah, Lynn rasa badan dia makin panas...Memang sah la anak dara kitorang nie demam...Dan malam tad tido Qistina dan Lynn tak lena...Qistina tak lena tido sebab tak selesa...Lynn plak sebab risaukan badan dia panas mendadak jer...Syukur lepas bagi makan ubat semalam suhu badan dia susut sket...

Tapi bila nak dekat kul 4.00 pagi Lynn rasa badan dia panas semula...Mungkin sebab kesan ubat tu dah habis...Jadi Lynn campurkan susu dengan ubat...Kesian plak nak kejutkan dia pagi2 tu untuk makan ubat...Lagipun Qistina memang arr penakut makan ubat...Bila nak bagi makan ubat macam kitorang nie nak pukul dia...Sabar jer la...Lynn amek keputusan untuk jaga Qistina hari nie di rumah...Tak kan la nak hantar dia pergi tadika kan...Sekarang nie Qistina tengah sibuk duk main dengan white board Disney Princess dia... Suruh Lynn tulis ABC kat situ...

Qistina waktu tengah tidur pukul 10.00 pagi tadi...