August 11, 2010

1st Ramadhan & Projek Tertangguh

Hari nie merupakan hari pertama Umat Islam di Malaysia berpuasa...
Rasa seronok sangat bersahur bersama Mr. Hubby pagi tadi...
Just menu sahur yang simple2 jer...
Tapi Mr. Hubby bertambah la juga makan pagi tadi...
Cuma Qistina jer yang tido nyenyak...
Takkan la nak paksa budak 3 tahun bangun sahur dan puasa hari nie kan...
Insyaallah kalau dah besar sket bolehlah kami ajar Qistina berpuasa...

Siaran entry Lynn hari ini adalah langsung dari rumah...
Jangan jealous yer kawan-kawan semua...
Negeri Johor cuti yer hari nie...
Hehehehe...
Setiap 1 Ramadhan kami di negeri Johor diberi cuti oleh Kerajaan Negeri Johor...
Tapi kami tak dapat la Cuti Tahun Baru pada 1 Januari setiap tahun...

Lepas sahur tadi Lynn teruskan kerja-kerja decoupage Lynn yang tertangguh tu...
Untuk pengetahuan korang Lynn dah berjaya mendecoupagekan sesuatu...
Lynn dah tahu macam mana telitinya yang Lynn perlu buat agar projek itu nampak lebih cantik...
Insyaallah hari nie Lynn nak ajak Mr. Hubby keluar gie kedai alatulis...
Nak gie beli Marker Paint untuk Deco...
Lynn nak tulis something kat atas projek Lynn tu...
Lynn dah mula jatuh cinta dengan projek decoupage nie...
Hehehehe...

Kerja-kerja nie tak ler lama sangat nak buat...
Tapi entah macam mana Lynn amek masa 2 hari plak untuk siapkan ke tahap yang ada nie...
Hehehehe...
Subuh semalam dan subuh tadi...
Itu pun still x siap sepenuhnya lagi...
Tapi x per...
Lynn nak share dulu apa yang Lynn dah siapkan setakat hari nie...
Korang tengok la yer...
Untuk yang terror decoupage tu boleh la comment hasil kerja Lynn...
My Sifu Kak Jun pun tolong comment yer...

Peralatan yang Lynn gunakan untuk projek decoupage Lynn...Still x cukup lagi nie...

Hasil kerja Lynn yang pertama...Still x siap lagi sebab Lynn nak tulis something kat atas tu dan lepas tu kena Varnish plak...

Ini kerja yang kedua...Lynn baru lepas Sealer...Tengah tunggu kering dan nak continue dengan Gesso plak...

Sealer dah kering...Jadi Lynn teruskan dengan Gesso plak...Gesso nie kena buat 2 lapisan...Amek masa sket nak kering...Kalau hari panas cepat la Gesso nie kering...

Korang rasa okay x hasil kerja Lynn nie? Komen sket...