July 22, 2010

Tidur Sendirian

Salam petang untuk korang semua...Tadi waktu Lynn lunch dengan kawan2 office...Lynn ada bertanyakan pada diorang satu soalan...Umur berapa yang sesuai untuk kita asingkan anak-anak dari tidur sebilik dengan parents...Most of them cakap tunggu besar sikit...Tapi besar macam mana? 4 tahun? 5 tahun? atau 6 tahun baru nak ajar tidur asing dengan parents?

One of my friend Kak Ina cakap anak dia yang pertama dia dah ajar tidur asing sejak umur 3 tahun...Sekarang anak dia tu dah berusia 6 tahun...Umur Qistina dah pun 3 tahun...Agak-agak korang sesuai tak untuk Lynn ajar dia tidur sendirian? Lynn pernah juga suarakan hal nie kepada Mr. Hubby tapi waktu tu Qistina belum pun 3 tahun lagi...Mr. Hubby cakap macam awal sangat...Tapi sampai bila Qistina nak berkepit jer dengan kitorang kan...

Macam mana plak hubungan kitorang berdua dengan Qistina nanti...Sekarang nie memang arr Qistina manja sungguh dengan kitorang...Tak ker nanti Qistina akan rasa tersisih kalau kitorang biarkan dia tidur sendirian? Apa pendapat korang semua?   Sekarang nie kalau nak ajar dia tidur berasingan dengan kitorang, maka Lynn dan Mr. Hubby kena la kuarkan duit untuk beli katil, almari dan keperluan lain untuk diletakkan dalam bilik Qistina tu...Nak kena fikirkan dekorasi bilik yang sesuai untuk Qistina...Tapi nak ke dia? Huhuhuhu...Entah macam mana la plak Lynn boleh terfikirkan tentang hal nie hari nie...

Dalam pada fikirkan tentang hal nie sempat juga Lynn mengodek Google tadi...Cari gambar bilik kanak-kanak...Ada la jumpa beberapa gambar bilik yang Lynn rasa cantik sangat...Rasa macam Lynn nak kembali jer ke zaman kanak-kanak dan request kat parents Lynn supaya buat bilik macam nie untuk Lynn...Wakakakaka...Sengal juga Lynn nie...

Bilik nie sesuai untuk gadis remaja kan...Cute giler...

Konsep macam nie sesuai untuk budak2 yang sebaya Qistina kut...Sebab colourful...

Cantik betul bilik nie...Memang sesuai untuk kanak-kanak perempuan...

Yang ini simple jerk tapi okey juga...

Yang nie plak nampak kemas jer...Untuk kids yang suka membaca sure sesuai ada bilik macam nie...


Yang nie dah tentu la untuk anak orang kaya...Entah berapa la kos nak buat bilik macam nie kan...

So...Apa pendapat korang tentang tidur berasingan dengan parents nie...Lynn sure sangat ada di antara korang pernah hadapi situasi nie...Please help me...Tolong bagi pendapat mana tahu Lynn boleh jadikan sumber rujukan...Okeylah...Need to leave now...Nak gie blogwalking kat blog kawan2 nie...Take care yer semua...Bye...