July 14, 2010

Kami Bertiga Jer...Jangan Kacau Yer...

Salam...

Untuk perhatian semua entry nie dah agak berlapok yer...Jadi siapa yang nak baca boleh la teruskan membaca...Siapa yang tak nak korang buat la apa yang korang nak buat...Faham-faham sendiri la yer...Hehehehe...

Okey...Okey...Entry kali nie tentang simple celebration yang Lynn & Mr. Hubby buat untuk anak dara kami Qistina pada hari lahirnya 3 Julai yang lepas...Sebenarnya 3 Julai tu memang arr Mr. Hubby sibuk dengan urusan kemas-mengemas di Projek Ternakan Ikan Merin PPK Johor Bahru Selatan yang kat Gelang Patah tu...Jadi seawal pagi Mr. Hubby dah ajak Lynn dan Qistina temankan dia gie ke Gelang Patah...Kitorang berdua pun bersiap ala kadar jer sebab Mr. Hubby kata tak amek masa lama pun kat Gelang Patah tu...

Tapi sampai kul 3.00 petang baru arr kerja-kerja Mr. Hubby selesai...Dah habis setengah hari kat sana jer...Rasa bengang sket arr sepatutnya pada hari tu kitorang spend masa dengan penuh ceria sebab hari tu merupakan hari lahir Qistina yang ke 3...Tapi disebabkan kesibukan terlampau Mr. Hubby yang nak berhadapan dengan Penilaian Anugerah Inovasi LPP untuk Projek Ternak Air Terbaik pada hari Isnin 5 Julai tu maka segala perancangan untuk Qistina punya celebration ditangguhkan buat sementara waktu...

Mr. Hubby pun rasa macam tak berapa nak best sangat bila tengok muka monyok dan penat kami berdua waktu kami on the way balik ke rumah...Jadi awal2 Mr. Hubby dah cakap...'Mama tak payah masak la hari nie...Kita gie makan kat luar jer...Buat simple celebration untuk Qistina'...Berbunga2 hati Lynn nie mengalahkan Qistina yang sambut birthday...Hehehehe...Akhirnya Mr. Hubby offer juga celebrate kecik2 dulu untuk Qistina...Suker2...

Maka pilihan kami sekeluarga untuk simple celebration tu adalah di Secret Recipes Tebrau City...SR favorite kitorang kat Danga Bay tapi hujan renyai2 la hari tu jadi macam x best jer nak melepak kat Danga Bay...Jadi kami ke Tebrau City jer...Boleh gak cuci2 mata dan cuci2 wallet...Hehehehe...Disebabkan kitorang memang nak buat simple celebration jadi kitorang sambut birthday Qistina bertiga jer...Tak der orang lain pun yang joint...Hehehehe...

Waktu nie kami baru jer sampai kat Tebrau City...Awal2 Qistina dah meragam...Ntah apa la yang dia tunjuk kat Papa dia tu...

Owhhhh...Rupa-rupanya anak dara kitorang nie berkenan la plak kat benda di belakang tu...Apa yer Lynn nak panggil benda tu? Macam air pancut tapi macam tak logik plak sebab kecik sangat...Apa benda tu kawan-kawan?

Lepas jer bergambar kat situ kitorang pun terus arr naik ke level 2 yakni yang atas sekali dan menuju ker Secret Recipes...Memang tak der menyinggah mana2 dulu sebab dah cakap dengan Qis nak belikan kek untuk dia...Jadi tak nak la dia boring sebab ternanti-nanti...Kesian kat anak dara Lynn tu...Hehehehe...Sampai jer kat Secret Recipes Lynn order kek kesukaan kami anak beranak Choc Indulgence...Disebabkan kitorang bertiga jer jadi just beli one slice jer...Lagipun tak mau arr membazir kan...

Qistina berposing dulu kek dia...Dah ada 3 candles kat atas kek tu...Hehehe...

Tugas mama adalah untuk membakar candles tu supaya Qistina boleh blow dulu...Qistina sebenarnya dah tak sabar nak tiup lilin tapi mama dia leh plak lengah-lengahkan...Hehehehe...

Sebelum dia blow sempat plak lagi nak amek gambar dulu...Waktu nie Qistina dah geram jerk dengan Lynn...Akhirnya lepas jer amek gambar tu Qistina pun blow la candles tu...Hehehehe...

Time for me to cut the cakes...Walaupun satu slices jer tapi dia tetap nak cut guna pisau mama dia...Sabar jer la tengok anak dara nie...

Owh yer...Lynn memang tak der amek gambar makanan yang kitorang order sebab malu arr...Dan satu sebab lagi tak amek kerana kitorang dah lapar...Hehehehe...Jadi itu la citer simple celebration untuk 3rd birthday Qistina...Hadiah untuk Qistina baru nak cari lepas makan kat Secret Recipes tu...Sabar jer la...Tapi yang pasti tetap juga kitorang belikan hadiah untuk dia...Apa hadiahnyer? Just sehelai t-shirt GUESS yang sangat boleh tahan harganyer...Insyaallah kalau ada rezeki lagi kitorang akan tambah lagi hadiah dia...

Okey...Itu sajer update tentang simple celebration untuk 3rd birthday Qistina...Nantikan entry party birthday Qistina plak yer lepas nie...Lynn nak balik nie...Nak masak-masak kat rumah sebab nak berbuka puasa...Chiao dulu yer...Bye...

20 comments:

fikaryna said...

anak dara nih mmg dah beso..sat lagi..nak sekolah plak ek..

Ain said...

happy belated birthday untuk qistina....

tiap kali ain pergi SR, mesti beli sorang satu slice, kalau tak konfirm ada yang merajuk sbb tak cukup....

☆ lieya latif ☆ said...

tu la kak lynn, anak kite ni mkn besar mkn pandai celebrate besdei...asal ade kek n lilin pun dieorg dah hepi kan...... kelakal lieya bace qistina dah tak sabar nak tiup lilin tuh....ye laa mamanye sibuk gak nak amik gambar heheeheh...ye laa kite ni blogger wajib amik gambar dulu kan kak heheheehehehehe....

kemain lain anak dare akak, nak jugak potong kek tuh....heheheheheeh......

same la kite kak, selalu beli satu slice jek....kang beli sebuku kang sure tak abis.....lain laa kalo buat bash kan.....

ape2 pun, muke qistina nampak hepi kak!~

Poyaty said...

danga bay pny SR kat mana kak lin? dkt tepi laut tu ke kat bazar kedai ikin tu?

dunspeak♥ said...

dah besar ank dara nieh..hehehe

mamalieyna said...

dah 3 tahun eh Qistina...waah dh jd anak dara tuu..^_^...oklah tu, simple celebration!

nuraitul said...

come sgt ur daughter..betul betul rupa mcm u..btw..happy belated birthday to ur daughter k..may Allah bless ur family.. :)

LyNn HaMzAh said...

ryna : skrg nie pun dah sekolah dah...hantar kat tadika biasa2 jer...at least dia ada dapat something kan...

LyNn HaMzAh said...

ain : betul la tu ain...kek kat SR pun sedap2 kan...jadi kalau beli satu slice jer memang arr tak cukup...

LyNn HaMzAh said...

lieya latif : mr. hubby duk jeling2 jer waktu kak lynn suruh dia amek gambar tu...dia kata macam la tak der tempat lain nak bergambar...kat restoran pun sibuk nak bergambar...tp ibarat ckp lieya la...kita nie blogger...apa2 pun nak bergambar juga...

qistina skrg memang suka betul kalau ada birthday party nie...dia enjoy sangat lieya...budak2 kan...kita sebagai parents nie buat jer diorang happy...insyaallah bila diorang dah besar nanti diorang akan ingat apa yang kita buat...

LyNn HaMzAh said...

yaty : kat dalam festive street mall...yang dekat dgn kedai ikin n mawi tu...pernah gie ker?

LyNn HaMzAh said...

dunspeak : hehehe...memang pun...dah 3 tahun dah...boleh la merancang nak dapatkan anak yang kedua lepas nie...

LyNn HaMzAh said...

mamalieyna : itu la tu...nie celebration kat SR...yang kat rumah lum update lgi...sabar jer la kan...

LyNn HaMzAh said...

nuraitul : tima kaseh yer...qistina mcm muka lynn ker?

kella said...

cedapnya!! nak sikit!

mysha said...

kdG2 bila Kesibukan Melanda tu mmG taklEh nk kaTa pe KaN kak.. eRM aMbik Gambo tu waJib..hikhikhik.. nasib bek tak MenitiK aiR canDle tu ngeee.... Hepy beLated Besday QisTina...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

happy belated besday qistina..

terima kasih lyn sudi masuk blog akak.. akak dah masukkan link blog lin kat blog akak.. lin orang JB ke .. kerja mana

LyNn HaMzAh said...

mySha : betul la tu...mr. hubby plak uruskan projek ikan merin jadi kak lynn dan qistina kena redha la kalau dia kena kerja waktu weekend nie...dah nak menitis gak air candle tu...tp sempat la tiup dulu...hehehe...

LyNn HaMzAh said...

cik puan Mimi : tq kak...lynn kerja kat Lembaga Pertubuhan Peladang Johor...erm, stay kat JB...family lynn asal johor gak...tp skrg ayah kerja di Rawang, Selangor...

SJB said...

Ohhhh she so happy. Happy birthday my dear.