July 7, 2010

3rd Birthday Party Qistina

Salam ceria untuk korang semua...Sekejap jer dah hari Rabu kan...Last Saturday birthday Qistina kan...Last year memang arr ada buat Party Birthday untuk dia...Lynn dan Mr. Hubby buat di rumah parents Lynn di Rawang...Korang leh tgk entry nie...Waktu tu Lynn panggil KFC datang ke rumah parents Lynn...Kebetulan kat area rumah parents Lynn tu memang banyak kids jadi enjoy sakan la budak2 tu semua bila Chicky muncul...Yang tak syoknyer Qistina la sebab x ramai yang kenal dia...Al maklumlah kitorang nie stay kat JB...

This year, kitorang ada gak plan untuk buat small birthday party for this lovely girl...Insyaallah pay kecik2 nie kitorang buat pada Sabtu nie kat rumah kitorang...Memandangkan Qistina dah ada kawan2 sekolah jadi untuk party nie Lynn dah pun invite all the teachers & her friends yang ada kat Tadika Ixora Ria tu...Nak jemput mulut agak susah sket sebab waktu Lynn datang amek dia kat school most of her friends dah balik...Jadi i think better for me to create invitation card untuk bagi kat teachers dan kawan2 dia...So ini la hasil usaha mengedit through Photoscape...Ok arr tu kan...

 Yang nie untuk teachers dia...Ada 4 orang teachers dia kat school skrg nie...

 
Yang nie plak untuk kawan2 dia...

Sekarang nie Lynn dan Mr. Hubby tengah dok fikir nak masak apa untuk program Sabtu nie...Untuk pengetahuan korang, kitorang memang plan nak prepare makanan yang simple2 jerk untuk party kali nie...Lagipun masa party nie jam 5.00 petang...Kalau buat heavy2 nanti takut tak der yang  nak makan plak...Lynn pun dah tempah cake & cheese tart dari Izza Cake House untuk party nie...Hope sangat Izza dapat buat yang terbaik la yer untuk cake birthday Lovely Qistina nanti...Selama nie birthday cake memang kitorang beli kat SR jer tapi this year sebab dah ada kawan yang buat bisnes cake nie jadi kena la support kawan...Betul x?

Selain daripada tu kitorang pun ada plan gak nak bagi goodies untuk kawan2 Qistina yang datang...Insyaallah petang nie lepas kerja nak gie ke Tesco Plentong beli barang2 untuk goodies nie...Jadi Lynn pun bolehlah berbuka puasa di Tesco Plentong jer nanti...Hehehehe...Tak yah Lynn nak berhempas pulas masak malam nie...Last year majlis memang happening sebab KFC conduct jadi tahun nie terfikir2 juga nak panggil saper ek untuk memeriahkan majlis...Mr. Hubby dah cadangkan suruh panggil CLOWN yang warna warni tu...Sure budak2 suker dan happy sebab CLOWN tu pandai buat MAGIC dan BALLON...



Tapi difahamkan kos untuk panggil CLOWN nie agak mahal juga la...Tadi sepupu Lynn inform ada satu clown nie charge RM1000.00 untuk satu event...Uisshhh...Mahal sungguh tu...Kalau mahal macam tu Lynn rasa better Lynn panggil KFC, A&W atau Marrybrown datang rumah...Diorang pun ada maskot juga kan...Jadi semua tu dalam fikiran Lynn dan Mr. Hubby...So apa pendapat korang? Kalau korang ada idea untuk memeriahkan majlis nie please la comment entry nie yer...Tq so much untuk korang juga sebab sudi baca entry Lynn nie...Ok arr...Dah nak dekat pukul 5.00 nie...Nak standby nak balik...Adios...

17 comments:

kella said...

hmmm.. mahal betul sampai 1000..
hmm takde idea sangat la pulak sebab tak pernah tahu pulak.. tapi biasa tahu yang a&w memang ada pakej tu! :)

☆ lieya latif ☆ said...

wah meriah rasenye majlis qistina nie....amik gambar byk2 tau kak lynn ....nak tgk nanti...

qistina comey, semoga hepi sabtu ni okey!~

LyNn HaMzAh said...

kella : itu la pasal...memangx amek arr clown kalau harga sampai rm1k...x berbaloi rasanya...

LyNn HaMzAh said...

lieya latif : erm, x comfirm lagi lieya amek ke tidak clown tu...mahal sangat...kak lynn nak tanya marrybrown...tgk pakej diorang mcm mana...

fikaryna said...

wah, mahalnya clown...kalau beli cotume dia dan cari org tolong jadi clown lagi murah kot kan..hehe..

waa..dah beso anak dare lynn ni ek..anty ryna jauh..cuma leh doakan qistina membesar jadi anak baik okeh..

SUZIE APAI said...

hi lynn...salam kenal...nice blog. Keep in touch!

Poyaty said...

kak lynn, panggil yaty meh dtg mkn. hahaha. xdelah kidding. bestnya qistina buat befday party byk kali. hihi

LyNn HaMzAh said...

ryna : memang mahal la clown kat JB nie...itulah kawan2 blogger semua jauh2...kalau x leh gak jumpa waktu party mcm nie...betul tak?

LyNn HaMzAh said...

Suzie : salam kenal juga...

LyNn HaMzAh said...

poyaty : meh datang meh...kak lynn jemput semua kawan2 blogger datang rumah kak lynn sempena birthday party qis nie...

Nurul Huda Jumri said...

hi kak lynn,
suke tgk family kak lynn..hepi je..

slmt buat preparation utk bday party Qistina...

oh ye, nnti dtg blog amek award eh..

SJB said...

Mahalnya...Wah Qistina dah nak masuk 3 tahun. Happy birthday k.

sweetsal said...

wah..bestnyer teringat birthday anak masa kecik2 dulu, buat jugak ala kadar..seronok budak2 skrg..hepi besday utk Qistina...

mrs.ecam said...

salam knal...
heli belates besday qistina...smoga jd gegurl yg sweet n cute...jgn notti2 aa...heeee x nk jmpt sye ke??eheh...jauh la plak nk g JB tu kn...wish part qistina nnti sukses la yek....

~ thalhazlin ~ said...

hamboi. dah besar dah qistina. makin besar , makin comel! mahalnya clown tu. betul tu kak. baik order pizza ke, kfc ke. rm1k banyak tu..

sekamar rindu said...

salam..

org yg banyak duit..1000 tu no hal...hehe

Ummi Dania Yasmine said...

Clown apa sampai seribu?...mahalnyer.. Clown masa parti anak i RM250 jer. 0133628421 mr kumar. Ada magic show, games, buat balloon. :-) untuk entertain selama 1 jam 30 minit kalau x silap....