June 24, 2010

Wedding Pak Su - Bandar Cheneh Baharu, Kemaman

Firstly nak say sorry kat semua sebab entry nie lewat 2 minggu...Tapi hari nie Lynn cari juga masa untuk update citer tentang Wedding Pak Su Lynn nie...Dalam kesibukan yang melanda sempena nak menjadi panganjur Perhimpunan Dwitahunan Anggota LPP 2010 Lynn, Mr. Hubby & Qistina telah berjaya meloloskan diri untuk menyertai kaum keluarga kami ke Kemaman...Akhirnya Pak Su Lynn menghabiskan zaman bujangnyer dengan wanita pilihan yang berasal dari Kemaman, Terengganu di usia 29 tahun...Huhu...Sangat jauh perjalanan kami...Rasanya memakan masa 6 jam juga dari Johor Bahru ke Kemaman tu...

Kami tak konvoi pun ke sana kerana masing2 mempunyai rancangan tersendiri dalam menguruskan masa...Ayah & family bergerak dari Rawang jam 5.00 petang manakala Pak Tih, Mak Tih, Pak Itam & Erin bergerak melalui jalan Muadzam Shah. jam 11.00 pagi..Lynn dan Mr. Hubby memang dah amek cuti pada hari Jumaat 11 Jun tu...Tapi Lynn terpaksa juga datang ke pejabat pada hari tersebut untuk menghadiri satu mesyuarat berkaitan dengan Perhimpunan Dwitahunan Anggota LPP 2010 yang akan berlangsung pada 18 - 22 Jun 2010 di UTM Skudai...Kami bertolak dari Johor Bahru lebih kurang jam 12.30 tengahari...Qistina excited sungguh nak ke Kemaman dan waktu kami sampai di Tadika Ixora Ria dia dah siap sedia berdiri depan pintu tadika tu...Biasa la budak2...Mak budak pun lebih kurang juga gayanyer...Hehehehe...

Perjalanan kami ke Kemaman melalui jalan pantai...Johor Bahru - Kota Tinggi - Mersing - Rompin - Pekan - Kuantan - Cherating - Kemaman...Memang syok habis lalu di tepi pantai nie...Scenery memang sangat menakjubkan...Dan kenderaan pun tak banyak sangat sebab jalan kampung...Satu pengalaman yang tak pernah terfikir di fikiran untuk berlaku telah berlaku di hadapan mata Lynn sewaktu di Rompin...Kami terserempak dengan Khinzir Hutan dan anak-anaknya melintasi jalan raya...Huisshhhh...Naseb baik la kereta di hadapan kami sempat untuk memperlahankan kenderaan...Mr. Hubby punya la kecoh suruh kami buka mata tengok Khinzir Hutan tu...Issshhh...Menakutkan...

Kitorang sampai di Kemaman tepat jam 6.30 petang...Kitorang pun usha arr tempat minum sebab bila dah masuk homestay nanti takut tak der plak tempat minum yang terdekat...Lagipun kaum2 bapa semuanyer nak tengok Perlawanan Pertama Piala Dunia pada malam tu...Jadi kena la makan malam awal sket...Setelah beberapa minit sampai kat warung tepi jalan kat Kemaman tu, kereta Pak Tih pun muncul...Lepas tu disusuli plak dengan Pak Su & Atuk...Dan yang last sekali sampai di warung tu adalah keluarga Lynn...Waktu semua dah sampai tu memang arr kecoh giler kat warung tu...Dah tu sibuk plak kitorang nie bergambar...Macam ada artis datang...Heheheh...Sabar jer la...

Lapar rupanya Erin & Anur nie...Kesian korang ek...Tak biasa jalan jauh...

Lovely Qistina duk bermanja dengan Acik Anur dia...Huhuhu...Tak habis2 dia panggil Acik Anur dia Acik Inaz...Agaknya dia x dapat nak bezakan Anur dengan Inaz la...

Bakal pengantin baru...Dengan rambut panjang dan berjambang...Ishhhh....Tak handsome...Nanti kena potong rambut juga sebelum nikah...Jangan marah la yer...

Amboi...Apa la yang melucukan sangat tu sampai tergelak besar my lovely Ibu...Atuk plak kontrol jer...Hehehehe...

2 orang adik kesayangan aku yang Qistina selalu sangat confius...Anur & Inaz...Oppsss...Anur tu anak Mak Tih yer...Inaz plak adik kandung aku sendiri...Korang tengok ada ker persamaan muka diorang nie sampai Qistina leh confius...

Sesudah menjamu selera kitorang pun teruskan perjalanan yang diketuai oleh bakal pengantin ke homestay yang ditempah...Kat mana pun Lynn tak perasan arr...Al maklumlah dah malam...Jadi penglihatan orang rabun macam Lynn nie agak terbatas la juga...Huhuhu...Amek masa dalam 25 minit juga untuk sampai ke homestay tu...Alhamdulillah homestay yang Pak Su booking agak selesa dan luas untuk kami sekeluarga...Malam tu kitorang just lepak2 jer kat homestay sebab masing2 dah kepenatan dan berusaha untuk bersengkang mata untuk melihat perlawanan pembukaan Piala Dunia...

Entah kenapa Lynn rasa tak selesa sangat tido kat homestay tu...Tak boleh nak lena la...Mungkin sebab Lynn beralih tempat tido kut...Huhuhuh...Dah tu kepanasan sangat...Jadi seawal subuh kitorang semua dah celik mata...Pagi tu kitorang sarapan kat rumah jer sebab kata Pak Tih itu yang paling menyenangkan n menjimatkan...Erm...Betul la tu...Jadi ayah yang sponsor sarapan pagi kami semua hari tu...Thank you so much yer...

Sarapan pagi bersama keluarga memang arr sangat menceriakan...Boleh borak2 n gosip2...Syok sungguh...Rugi la saper yang tak pergi...Hehehe...Selepas bersarapan kitorang semua bersiap-siap untuk pergi ke Bandar Cheneh Baharu...Kat mana la tu ek...

Posing sakan diorang nie...Qistina dengan beg plastik yang penuh jajan...Depan homestay tu ada kedai runcit maka rajin la Qistina gie menabung kat kedai runcit tu...Huhuhu...

Bergambar dengan 7 dulang hantaran...Mengalahkan pengantin plak...

Manis muka bakal pengantin bila dah potong rambut dan shave...Selamat menempuh alam baru yer Pak Su...

Bersama sebahagian daripada ahli keluarga Mak Ngah Besah...

Pak Su bersama Atuk, kakak2 & abang kandung...Daripada 9 orang adik beradik hanya 3 orang nie yang berpeluang untuk menghantar Pak Su nikah...Yang lain-lain ada komitmen...

Bersama orang kuat lagi 2 orang...Kalau tak der diorang nie semua susah juga nak uruskan majlis Pak Su Lynn nie...

Kami pun nak bergambar juga dengan Pak Su...Sekejap lagi dah nak jadi suami orang kan...

Pak Su dengan anak buah lelaki dia...Adik Syamim nampak kurus sket arr sekarang nie...

Pak Su dengan anak buah perempuan plak...Inaz lately nie suka posing arr...Gediks jer...Hehehehe...

Perjalanan dari homestay ke Masjid Bandar Cheneh Baharu mengambil masa lebih kurang 2 jam...Qistina sampai tertidur2 kat dalam kereta...Mungkin sebab malam tadi tak tidur nyenyak kut...


Nyenyak tengok si kecik ni tido...Syok jer...

Barang2 hantaran yang akan diberikan kepada Pengantin...Cantik warna purple tu...Hehehehe...

 Tak leh nampak kamera tau...Mesti nak bergambar...Ishhhh...Sabar jer la...

Mak Long Mahani dan keluarga pun datang juga ke Kemaman untuk memeriahkan lagi majlis pernikahan Pak Su Lynn...Kalau dikira balik ada 9 biji kereta juga yang menghantar Pak Su Lynn nikah...Lebih kurang kapasiti untuk 1 bas...

Kitorang sampai sejam awal daripada masa sebenar untuk majlis pernikahan...Aduhai jenuh juga menunggu bakal pengantin perempuan dan Tok Kadi datang...Huhuhu...Jam 12.00 tengahari pihak pengantin perempuan pun sampai dan majlis pernikahan berlangsung kira2 jam 12.20 tengahari...

Ketibaan pengantin perempuan dan keluarga ...Nama pengantin perempuan Nurul Syuhada binti Sulaiman...

Sebelum nak nikahkan pengantin kena dapatkan persetujuan pengantin perempuan dulu...Jadi kamu setuju ke tidak nak dinikahkan dengan Nazrinuddin bin Yusoh nie? Hehehehe

Tok Kadi nak nikahkan pengantin...Syukur alhamdulillah dengan 2 kali lafaz Pak Su Lynn selamat diijabkabulkan dengan Nurul Syuhada binti Sulaiman...

Tandatangan sket kat sini...

Upacara membatalkan air semabahyang...Mas kahwin adalah sebanyak RM5,000 yer...Biasa arr Kelantan & Terengganu mas kahwin memang ribu riban...

 Isteri mencium tangan suami...Tiba2 teringat kat Mr. Hubby...Hehehe...

Mohon restu daripada bonda tersayang...

Giliran pengantin perempuan plak...

Selesai jer majlis pernikahan azan Zuhur berkumandang...Jadi kitorang semua solat dulu kat masjid dan lepas tu terus ke rumah pengantin perempuan...Untuk pengetahuan korang semua Mak Su Lynn nie anak yatim piatu...Jadi segala urusan majlis nie dia uruskan sendiri bersama adik beradik dia...Diorang memang x buat kenduri besar2an pun...Jadi just ada jamuan makan sahaja...Its ok la tu...Yang penting sekarang nie diorang dah sah jadi suami isteri...Kat bawah nie gambar2 pengantin...Korang layan la yer...Nie hasil tangkapan Lynn...Orang baru nak belajar skill menembak kan...




Bergambar kenangan dengan pengantin baru...

Minah dua orang nie pun nak bergambar juga...End of this month semua nak gie sambung belajar...Belajar rajin2 k...

Pak Itam selaku wakil atuk menjemput semua ahli keluarga pihak perempuan untuk bertandang ke Batu Pahat pada 19 Jun 2010 ni...Jemput datang yer semua...

Kitorang gerak balik ke Johor jam 4 petang dari Bandar Cheneh Baharu...Tapi kitorang tak balik terus...Kitorang semua singgah kat Pantai Balok, Cherating...Sebenarnya tujuan ke pantai tu sebab nak cari Sata...Lynn ingatkan diorang singgah kat Kemaman tapi diorang terus ke Pantai Balok...Nasib baik arr ada juga yang jual Sata kat Pantai Balok tu...Dapat la Lynn merasa makan Sata...Pherghhh...Memang best tau...Waktu kitorang melepak sat kat Pantai Balok tu sempat arr juga amek beberapa keping gambar...Bateri kong plak waktu tu...Tension jer adik2 kesayangan Lynn tu nak bergambar...Huhuhu...

Gambar gediks kitorang...Budak2 nie sempat plak tukar baju kan...

Last but not least Qistina pun nak bergaya juga...Dengan baju mandi seksi yang dibeli kat KK bulan lepas...

Bagi diri Lynn bila berjalan dengan keluarga nie rasa fun sangat...Al maklumlah kitorang nie duk berjauhan dengan family...Jadi bila ada jer program macam nie memang arr tak lepaskan peluang untuk joint...Insyaallah ada rezeki weekend nie nak hantar Adik Inaz masuk UiTM Merbok, Kedah...Nak bagi semangat sket kat dia supaya belajar rajin2...Ok arr...Itu jer citer wedding Pak Su Lynn di Kemaman...Nanti Lynn update lagi yer...Adios...

5 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

selamat pengantin baru buat mempelai..semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat....

mmg kak lynn, seronok kan dpt outingn ngan family camni....happening jek...

LyNn HaMzAh said...

lieya latif : memang betul seronok...lebih2 lagi utk kita yg berjauhan dengan family kan...

SJB said...

Memang best kan?. Cantik lah baju pengantin tu.

LyNn HaMzAh said...

SJB : erm...baju pengantin simple jer tp nice...

Norhayati Mohamed said...

Askm..boleh tk bg alamat d no phone homstay kt cheneh tu...sb nk tempah gak