June 9, 2010

Happy Teachers Day Celebration

Pada 17 Mei 2010 (Monday) yang lepas Tadika Ixora Ria ada buat Teachers Day Celebration...Lynn dapat tahu tentang program nie pada hari terakhir kitorang kat Sabah...Teacher Fatimah siap inform Lynn supaya bawa snack untuk semua kawan2 Qistina dan diorang akan packingkan snack dari semua kid untuk jadikan satu goodies yang besar...So Lynn dan Mr. Hubby decide untuk bagi key-chain menggantikan snack kepada semua kid kat Tadika Ixora Ria tu...Lagipun kalau semua bagi snack macam tak best jer...Tak der kenangan langsung kan...

Teacher Fatimah inform Lynn juga yang Qistina kena berlakon jadi Butterfly pada waktu Teachers Day tu...Lynn terfikir2 boleh ker Qistina nak berlakon...Hehehehe...Jadi untuk menaikkan lagi semangat Qistina kitorang gie Jusco Taman Universiti hari Ahad tu cari kepak Butterfly...Sebenarnya Lynn yang excited lebih nak carikan kepak Butterfly tu...Al-maklumlah tak pernah pun dapat peluang nak buat gini waktu kat tadika dulu...Jadi bila Qistina dapat peluang macam nie maka Mama dia la yang lebih...Wakakaka...

Malam Ahad tu Lynn dah pesan pada Qistina suruh tidur awal sebab nak suruh dia bangun awal sket pagi Isnin tu...Takut amek masa plak nanti nak siapkan dia pagi Isnin tu...Esoknyer seawal kul 6.30 pagi dia dah bangun tau...Rupanyer dia pun excited nak gie school...Dah 5 hari tak jenguk school maybe dia rindu ngan kawan2 dan teacher2 dia...(Kes berjalan ke Sabah)...

Mama tengah siapkan Qistina...Hari tu Qistina pakai gaun Flower Girl yang dia pakai waktu wedding Udin & Farah Lisa...

Pakai perfume juga supaya wangi...Hehehe...

Lipstick pun nak pakai juga...Berangan lebih anak dara Lynn nie...


Antara kanak2 di Tadika Ixora Ria...Lebih kurang 22 orang...

Macam mana boleh ada parents waktu celecration nie yer?...Teacher Fatimah maklumkan yang celebration nie between techers dengan kids jer...Pelik la...Lynn tak datang tapi Lynn bagi kamera pada Teacher Nany suruh amek gambir banyak2...

Qistina tengah tunggu giliran untuk jadi Butterfly...Kepak Butterfly pun dia buka dulu sebab kalau pakai awal nanti tak surprise...Hehehe...

Teacher Fatimah tengah conduct persembahan untuk kids yang besar sket...

Yeah yeah...Turn Qistina plak buat persembahan...I believe i can fly...I believe i can touch the sky...Hehehehe...

Waktu persembahan Qistina dan kawan2 dia, Teacher Lin yang conduct...Comey jer anak dara Lynn nie...Chewah...

Ada plak menari bersama pasangan...Hehehe...Qistina with Aish...Aish duk satu baris dengan rumah kitorang...Setiap kalai ada event kat lorong rumah sure jumpa...Jiran la katakan...

Itulah antara gambar2 yang teacher dia amekkan sepanjang program tu berlangsung...Lynn pun sediakan hadiah untuk 4 orang teacher Qistina kat school dia...Belikan brooch & gelang kristal + mutiara untuk teacher dia...Really hope teacher2 dia suka...Dan semoga teacher2 dia dapat berikan ilmu yang berguna  untuk anak dara kesayangan Lynn dan Mr. Hubby nie...Terima kasih yer teacher sebab ajar anak saya...

Note : Teringat zaman sekolah2 dulu...Kalau ada teachers day celebration sure enjoy sakan sebab 1 hari tu tak der kelas...Hehehe...

6 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

alahai comel tgk qistina kak...kemain lagi, pandai bergaye...siap berlipstik lagi heeheheh.....

tu laaa budak2 zaman skrang kan kak...sume dah advance heheehe

LyNn HaMzAh said...

lieya : itu la tu...asal kita make up jer sure dia pun nak make up sama...huhuhu...anak dara lieya pun apa kurangnyer kan...seronok tengok diorang...

Azaziah Hani said...

pandai bergaya adik qistina yee..
comel tul..

ayah,ummi, farish said...

coeminyer qistina..gaun siap ader kepak rerama tu..cantik...

SJB said...

Cute betul lah dia ni. Kenapa pulak parents tak boleh datang?. Nasib juga cikgu tu tolongkan ambil gambar untuk you. Kalau tidak, huhu tiada lah kenangan.

MasZuber said...

dah besar la anak dara ko...