June 7, 2010

Double Trouble 2 JB

Perasaan excited dan sangat teruja bila kali nie Mr. Hubby mengotakan janji nak bawa Lynn tengok dan alami kehebatan Search & Wings beraksi di atas satu pentas....Konsert Double Trouble 2 yang diadakan di Stadium Larkin Sabtu lepas memang superb giler...Tiket berharga RM70.00 tu memang sangat berbaloi dengan apa yang dipersembahkan oleh Search & Wings pada malam tu...Bagi peminat yang agak fanatik dengan Search seperti Lynn nie memang arr rugi kalau tak pergi tengok konsert tu...

Dalam excited nak pergi ke Konsert Double Trouble tu terfikir juga nak ke tidak bawa Qistina ke konsert tu...Tapi bila fikirkan tentang orang ramai yang akan berasak-asak kat staduim tu nanti terus jer bincang ngan Mr. Hubby untuk tumpangkan Qistina kat rumah Mak Tih Lynn di Taman Universiti...Huhuhu...Tak sanggup nak biarkan dia berembun sampai tengah malam kat stadium tu nanti...Nasib baik arr Mak Tih Lynn sporting dan sudi nak jagakan Qistina hari tu...

Ini tiket kami berdua...Pemeriksaan tiket memang sangat strict ok pada hari tu...Kamera & Video tidak boleh dibawa masuk...Huhuhu...Jadi gambar2 yang diambil adalah menggunakan HP Nokia E75 jer yer...

Lynn dan Mr. Hubby kuar rumah jam 5.15 petang selepas solat Asar...Dan terus jer munuju ke Stesyen Bas Larkin...Dah janji dengan Hatta, Aien & Dayah kat sana...Sepanjang perjalanan ke Stesyen Bas Larkin memang arr tak nampak apa-apa medium publisiti tentang Konsert Double Trouble nie...Macam pelik jer...Tapi bila dah nak masuk ke Stadium Larkin tu baru arr nampak satu dua banner kat Plaza Larkin dan kat depan stadium...Agaknyer promoter memang x der budget kut nak buat promotion...Huhuhu...Tapi tak per la...Yang penting sekarang nie pengisian konsert nie...Publisiti kurang tapi show memang giler2 happening...Memang arr berbaloi...

Waktu nie kami baru jer sampai ke Stadium Larkin...Dalam pukul 6.30 petang rasanya...Tapi dah ramai dah yang beratur untuk masuk ke Stadium...

Jam 6.30 petang...Dah ramai juga yang berkumpul depan Gate C tu...

Mereka2 yang tak sabar nak tengok Amy & Awie beraksi...Hehehe...Termasuk la Lynn dan Mr. Hubby juga...

Posing tetap posing...Hehehe...Sebab nanti bila dah tengok konsert jangan harap la nak posing2 nie...

Pintu gate dibuka jam 7.30 malam dan waktu nie memang ramai yang berasak-asak nak masuk ke dalam stadium...Lynn dan Mr. Hubby bagi peluang dulu kat diorang nie semua masuk...Lagipun konsert start jam 9.00 malam...Masih ada 1 jam lebih lagi nak tunggu 9.00 malam tu...Kat dalam stadium boleh plak diorang jual Pizza & KFC...Lynn dapat agak arr yang jualan diorang sure laku arr malam tu...Hehehe...

Konsert dimulakan tepat jam 9.15 malam...Lewat 15 minit dari apa yang diwar-warkan sebelum konsert...Sosek2 di sekitar Lynn menyatakan Search memberikan persembahan yang terbaik berbanding dengan Wings...Lynn serta Mr. Hubby pun beranggapan sama seperti itu...Suara Awie tenggelam timbul di beberapa lagu...Tapi Amy memang mantopss walaupun dah memegang title 'DATUK'...Dengan usia yang dah cecah 50an Amy masih mempunyai stamina tahap gaban kut untuk perform yang terbaik malam tu...Memang salute habis arr dengan dia...

30 lagu yang dipersembahkan malam tu...Korang bayangkanlah semuanyer lagu rockss...Layan...Antara 30 lagu tu adalah:
  1. Intro / Ides of March (Double Trouble)
  2. Gemuruh (Double Trouble) - waktu nie ramai yang dah ikut nyanyi sama...
  3. Lipas Kudung (Wings)
  4. Gema di Inderaloka
  5. Pelesit Kota (Search)
  6. Gothik Malam Edan (Search)
  7. Balada Pemuzik Jalanan (Wings + Amy) 
  8. Opera Hidup (Search + Awie)
  9. Isabella (Search) - layan habis lagu nie...Favorite Lynn...
  10. Isi dan Kulit (Search)
  11. Mentari Merah di Ufuk Timur (Search)
  12. Pawana (Search)
  13. Cakap Memang Murah (Search)
  14. Drum Solo (Yazit - Black)
  15. Alam Barzakh (Wings)
  16. Mabuk Tujuh Lautan (Wings)
  17. Sejati (Wings)
  18. Ranggi Metropolis (Wings)
  19. Awang Trasher (Wings)
  20. Rozana (Double Trouble)
  21. Semalam Yang Hangat (Double Trouble)
  22. Gadisku (Double Trouble)
  23. Taman Rasyidah Utama (Double Trouble)
  24. Meniti Titian Usang (Double Trouble)
  25. Misteri Mimpi Syakila (Double Trouble)
  26. Nur Nilam Sari (Double Trouble)
  27. Gitar Solo (Kid - Joe)
  28. Holy Diver (Amy - Awie - Yazid - Joe - Nasir)
  29. R n R Lu Punya Suka (Double Trouble) - Suka betul tengok diorang perform lagu nie...Enjoy...
  30. Pasti (Double Trouble)
Note: Info tentang lagu nie Lynn amek dari blog Mamat Rock nie...Tq so much yer...Gambar sewaktu konsert nie pun amek dari blog dia...Lynn just amek video jer...Tapi tak mau arr letak kat sini sebab ada suara sumbang Lynn ikut nyanyi sama...Huhuhu...Malu kat korang...



Lynn dan Mr. Hubby memang puas hati dengan Konsert Double Trouble malam tu...Rasa enjoy sangat dan kalau ada peluang Lynn nak gie tengok lagi...Hehehe...Peminat setia Amy kan...Jangan marah yer korang...Lynn dan Mr. Hubby gerak dari Stadium jam 1.00 pagi dan sampai di rumah Mak Tih tepat jam 1.20 pagi...Qistina dah tido pun waktu tu...Kesian la anak Mama & Papa...Tapi tak per...Next week Mama & Papa bawa Qis berjalan ke Terengganu yer...(Statement pujuk anak...Huhuhu)...Tapi memang betul nak ke Terengganu pun...Hantar Pak Su Lynn nikah di Kemaman...

Erm, ok arr kawan2...Lynn nak kuar lunch la...Nanti Lynn update lagi yer...Adios...

6 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

wah layan rock tu kak lynn..cayalah kak....mmg sekepale ngan hubby akak, bagus camtu ...mane2 leh join.....

LyNn HaMzAh said...

memang layan rock zana...dari zaman sekolah lagi...teringat zaman kat uitm dulu...sanggup panjat pagar blkg kenanga 2 sbb balik lmbt dr tgk konsert xpdc...nasib baik lepas sbb malam tu ada spot check...huhuhu...

ayah,ummi, farish said...

bestnyer...maya mmg sgt2 nk gi konsert nie..kenaper lah x buat kat melaka...kalau ader, confirm nk gi

SJB said...

Memang rock lah :D.

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam lynn hamzah

bestnya layan lagu rock2 mcm nie...

salam ziarah...tq follow ayu

Fit said...

wahh..sungguh teliti cerita pasal double trouble ni..

sayang nye saya tak dapat pegi ke larkin tu..status kewangan yang kritikal ketika itu..huhuhu