June 4, 2010

5th @ Last Day - Pasar Philippines & Kota Kinabalu

Hari terakhir di bumi Sabah kami mulakan dengan bersarapan pagi Hotel King Park...Selesai jer bersarapan kitorang pun turun ke lobi...Kitorang gie bertujuh jer pagi tu...Zalee & Ida awal-awal pagi dah gerak ke Pasar Philippines tu...Diorang tolong bukakan pintu kedai yang ada kat pasar tu...Hehehehe...(Kes takut tak sempat shopping la tu)...

Disebabkan kereta sewa dah dihantar balik pada tuan punya kereta jadi pagi tu kitorang berjalan kaki jer ke Pasar Philippines...Huhuhu...Dalam 15 minit juga la kitorang berjalan...Penat sih...Hilang 1 kg berat badan Lynn...Hehehehe...Kedai pertama yang Lynn pergi adalah kedai brooch & gelang...Untuk mak-mak, Lynn belikan gelang manakala untuk adik-adik beradik Lynn & Mr. Hubby, kitorang belikan gelang mutiara...Walaupun tak ler semahal gelang emas tapi setidaknya adalah juga kenangan untuk mereka...Untuk teachers Qistina pun Lynn belikan juga...

Tengah membelek souvenir untuk kawan2 Qistina...Kebetulan Tadika Ixora Ria nak buat Teachers Day Celebration pada 17 Mei 2010 nanti...

Berposing plak anak-beranak nie...

Posing dengan tauke ikan masin & ikan bilis...Tauke nie pun pakai t-shirt merah mcm kitorang juga...Hehehehe...

 
 The whole family...Barang yang berada dalam kotak tu berharga RM250.00...Semuanya makanan ok...Ikan masin terubuk, ikan bilis, kuih cincin dan lain-lain...Berat dianggarkan 7 kg...Sabar jer la...

Setelah menghabiskan duit kat situ, kitorang pun amek cab balik ke hotel...Nak kena bersiap plak sebab pukul 1 nak kena check out dan uruskan transport untuk rombongan kitorang...Flight balik ke Johor Bahru jam 3.30 petang jadi kitorang kena berada di Airport selewat-lewatnya jam 2.30 petang...

 
Huhuhu...Time nie tengah busy uruskan transport peserta XPDC Gunung Kinabalu...Lepas diorang dah gerak ke airport baru la Lynn dan group leh gerak ke airport...

 
Bergambar kenangan di lobi Hotel King Park...


 Kami semua sangat enjoy berada di bumi Sabah selama 5 hari...Rasa macam tak nak balik jer...Tapi mana boleh kan...Kena juga balik ke Johor Bahru...

Anyway Lynn dan family memang rasa puas hati sangat dapat holiday di Sabah...Next time kitorang akan datang lagi ke Sabah dan kalau boleh nak gie area Sandakan & Tawau plak...Hope hajat kami nie termakbul satu hari nanti...Teringin juga nak merasa snorkeling kat Pulau Sipadan...Chewah...Macam la pandai berenang...Wakakaka....Dah tekad nak belajar berenang nie...Doakan Lynn berjaya yer...

Penerbangan balik ke Johor Bahru menaiki pesawat AK5465 jam 3.30 petang...Perjalanan balik agak mendebarkan sebab cuaca tidak berapa baik...Boleh dikatakan kitorang dikehendaki memakai tali pinggang keselamatan tu setiap masa...Cuak sih lebih-lebih lagi bila lalu kat awan...Bergegar sket...Huhuhu...Syukur alhamdullilah perjalanan kami dilindungi ALLAH S.W.T dan kami selamat tiba di airport Senai jam 6.00 petang...Lepas jer amek beg kitorang terus ke kaunter teksi dan minta hantar ke Pertubuhan Peladang Kawasan Kulai...Thanks a lot la kat staff yang tinggal kat PPK Kulai tu sebab tengok-tengokkan kereta kitorang...

Erm, itulah citer perjalanan Lynn, Mr. Hubby & Qistina sepanjang 11 - 15 Mei 2010 di bumi Sabah...Rasa enjoy sangat dan berharap agar ada la peluang untuk kami pergi ke sana lagi...Ternaya tempat percutian di negara kita Malaysia masih banyak untuk diterokai...Jadi sebelum bercuti kat negara orang better kita bercuti dulu kat negara kita sendiri...Salam 1 Malaysia untuk korang semua...Muaaahhhsss...Adios...

3 comments:

ayah,ummi, farish said...

paling suker gi mkn kat pasar filipina tu...beli nasik goreng kemain byk lagik..2 mkn utk 2 org..kat pasar basah tu seafood & ikan murah2...sedap2 lah tu..

SJB said...

Pasar philipin ni ada mahal sikit lah barangan dia tu. Kalau you pigi kat gaya street lagi murah. Tapi tak apa yang penting you guys suka :D.

☆ lieya latif ☆ said...

mmg seronok trip ke sabah kan kak lynn....byk tempat2 menarik kat sane kan....mmg puas bercuti ke sabah!