May 4, 2010

Majlis Pernikahan Fakharudin & Farah Lisa

Syukur Alhamdulillah akhirnya cousin Lynn, Fakhrudin @ Udin & Farah Lisa telah selamat diijabkabulkan pada jam 3.30 petang 30 April 2010 yang lepas...Sangat happy menerima kedatangan Farah Lisa dalam family kami...Maka bertambahlah lagi bilangan ahli keluarga Tok Ngah Besah...Hehehe...

Lynn dan Mr. Hubby amek cuti pada hari Jumaat lepas sebab nak ikut rombongan nikah nie...Lynn memang excited sangat sebab dah 3 tahun x der sesiapa pun dalam family Lynn nie yang melangsungkan perkahwinan...Teringat majlis perkahwinan sendiri...Rasa nervous dan berdebar2 jer bila semuanya belum selesai...Macam tu la agaknya Udin & Farah rasa...2 minggu sebelum wedding diorang nie si Farah asyik risaukan macam2 hal...Sampaikan majlis bertandang ke rumah Udin pun dia risaukan...

Puas dah Lynn dan lain-lain menenangkan dia...Huhuhu...Mungkin terlalu gemuruh sangat kan...Dan kalau boleh semuanyer nak perfect dan tak nak ada silap sket pun waktu majlis tu...Walau apa pun majlis Udin & Farah tetap meriah sakan...Jadi first entry Lynn akan update pasal majlis nikah diorang...So korang layanss yer pics yang ada nie...Jangan tension plak ok sebab entry nie dah tentu panjang giler...Hehehe...

Inilah pengantin lelaki...Tinggal beberapa minit jer lagi sebelum sah menjadi suami orang...

Antara ahli keluarga yang joint rombongan nikah ni...

Nak menetapkan siapa saksi pihak lelaki untuk majlis nikah nanti...

Mr. Hubby ngan Pak Tih sedondon la petang tu...Macam janji2 jer...

Pak Bilal membacakan doa selamat agar segalanya berjalan lancar...Insyaallah Udin x repeat banyak kali lafaz nikah nanti...

Anur & Inaz...Syukur...Diorang dapat sambung belajar...Anur di UPSI & Inaz di UiTM...

Danish & Qistina...Happy jer masing2...

Kat luar Masjid Kg. Melayu Lima Kedai...Kitorang sampai dulu daripada pihak pihak perempuan...

Mak Tih duduk kat luar sambil tunggu orang buka pintu masjid...

Serius jer muka diorang nie...Apesal ek?

Control cun kat masjid...


Sebahagian daripada rombongan pengantin lelaki...

Mas kahwin sebanyak RM 100.00 dan cincin untuk batalkan air sembahyang...

Gambar kenangan...Dah lama rasanya tak bergambar ramai2 macam nie...

Farah Lisa...Apesal muka monyok jer nie...Nervous kut...

Tengah isi borang nikah...

Saksi pihak perempuan nak sign borang nikah...

Tok kadi nak bertanya sket kat pengantin perempuan...

Nie la baru nampak Farah Lisa tersengih...Entah apa la yang Tok Kadi cakap kat dia...Hehehe...

Teringat waktu nak nikah dulu...Lynn nikah kat rumah nenek Lynn di Kampung Sungai Suloh, Batu Pahat...

Bapa pengantin perempuan wakilkan to kadi untuk nikahkan anaknyer...Lynn dinikahkan sendiri oleh ayah Lynn...Korang?

Masing2 fokus...

Saat yang dinantikan...Sekali lafaz jer Farah Lisa menjadi hak milik Udin...Congrats...

Syukur...Segalanya berjalan lancar...

First gambar berdua setelah diijabkabulkan...

Erin & Joy suka hati betul la...After this turn Joy plak kut nak kawen...Tapi dgn siapa yer?


Muka Farah Lisa monyok jer waktu nie...Mungkin menahan sebak la...

Terima mas kahwin RM100.00 dari suami tercinta...

Cium tangan suami...Tok kadi sporting giler wei...Siap bagi masa kat photographer amek banyak sket gambar waktu nie...Syok...

Masa untuk batalkan air sembahyang...Sarungkan cincin jer...

She tried to cover but she failed...

Mula2 cool jer...

Akhirnyer terkeluar juga air mata seorang isteri dan anak...Lynn pun nangis juga waktu baca lafaz nie dulu...Memang sedih la...

Kasih ibu dan anak...Aduhai...Sedih waktu nie...Bergenang gak air mata Lynn nie...

Bergambar kenangan dengan Kak Naza...

Bergambar kenangan dengan Pengantin Baru plak...Apesal la Qistina menyorok plak tu...Alahai...

Danish dengan Ibu...Qistina pun ada sama gak...

Tuan punya blog & camera nak enterframe gak...Hahahaha...

Akhirnya lengkap first entry tentang majlis diorang nie...Lepas nie ada entry Majlis Berinai plak...Kalau korang nak tengok, doa-doakan Lynn rajin buat next entry yer...Huhuhu...Entry yang nie amek masa 24 jam untuk siapkan...Sabar jer la...

12 comments:

LYaFRINA said...

baju pegantin pom[uan tu comel..unik sgt2..

**gambo bersanding xde k???

☆ lieya latif ☆ said...

maao tak penat kan kak lynn hantar org kawin ni...mmg letih...dah le cuace skrang ni panas ......tapi seronok sebab time ni laa sedare mare kite berkumpul...

kpd pengantin semoga berbahagia selamanyer...amin!!~~

admin said...

la..igtkan majlis lynn hamzah yg kahwin..hehe

Cik Nurul said...

wah kak lyn jadi photographer ke??penat oo kalau majlis2 kahwin ni kan..tapi best dapat mkn nasi minyak

LyNn HaMzAh said...

LYaFRINA : Baju2 utk wedding dia memang cantik2 arr...Nanti tgk gmbr berinai & bersanding plak yer...

LyNn HaMzAh said...

lieya latif : memang penat giler...tp fun sungguh...

LyNn HaMzAh said...

admin : wedding saya 4 tahun lepas la...dan x la grand sangat...hehehe...biasa2 jer...

LyNn HaMzAh said...

Cik Nurul : Photographer utk kamera sendiri...Hehehe...Nasi Minyak memang da bomb + telur pindang...I like...

fikaryna said...

yela..baju pantinprmpn unik..

citela lagi..huhu..

SJB said...

Cantik baju pengantin perempuan tu. Oh..tak lupa juga tahniah untuk mereka berdua.

LyNn HaMzAh said...

fikaryna : erm, rasa mcm nak buat jer baju raya mcm tu...ok x ryna?

LyNn HaMzAh said...

SJB : nanti lynn sampaikan pada mereka yer...