May 12, 2010

Kami Akhirnya Tiba Di Bumi Sabah

Syukur Alhamdulillah...

Semalam dengan menaiki pesawat Air Asia AK5464 jam 9.35 malam dari Lapangan Terbang Senai, Johor Bahru kami tiba dengan selamatnya di muka bumi Sabah tepat jam 11.55 malam di Lapangan Terbang Kota Kinabalu...Syukur sangat2...Perjalanan yang sangat sempurna tapi meletihkan sebab kami fly pada waktu malam...Sedangkan korang waktu tu sedang syok2 melayari internet, berblogging atau lepak2 kat rumah kan...

Sampai jer Kota Kinabalu, Lynn uruskan transport untuk group KSK LPP Johor yang gie XPDC Gunung Kinabalu...Dah settle hal diorang baru la Lynn dan group Lynn yang tak gie mendaki gunung nie bergerak ke kenderaan yang kami sewa...Erm...Kami just sewa kereta Viva & Wira jer...Group Lynn 9 orang semuanya...4 couple termasuklah Lovely Qistina yang bechok membebel dari kat Airport Senai, dalam flight dan kat Airport Kota Kinabalu...Sabar jer la...Hehehehe...

Disebabkan uruskan hal kenderaan peserta XPDC dan nak tunggu kereta sewa kitorang, dalam kul 12.50 malam baru kitorang gerak kuar dari Airport Kota Kinabalu...Nak sampai ke Bandar KK amek masa tak sampai 10 minit pun...Kitorang decide untuk tido di budget hotel jer untuk malam pertama nie sebab dah tak larat nak mencari bilik dan perut yang dah berkeroncong nyanyi lagu Ghazal Untuk Rabiah...Pukul 2.00 pagi kitorang baru selesai makan dan terus check in di Stay-In-Lodge...Tido tak sampai 5 jam pun sebab malam tadi Lovely Qistina batuk-batuk la...Risau dibuatnya...

Right now Lynn dan group dah bersiap-siap untuk memulakan pengembaraan kami di bumi Sabah...Semoga perjalanan kami dilindungi ALLAH S.W.T...Lynn akan update entry dari masa ke semasa kalau ada access internet yer...(Tq to Stay-In-Lodge sebab sediakan perkhidmatan internet kat lobby korang...Best2)...Adios...

10 comments:

Liessa said...

wah...best nyer kak lyn...selamat jenjalan...nnt update yer...

☆ lieya latif ☆ said...

hepi holiday!~~

Cik Nurul Pinky said...

wow bestnya heehe tak pe-tak pe sikit hari lagi hahahaha

fikaryna said...

bestnya dah sampai sabah..upload gambo tau..

LYaFRINA said...

waa.. bestnyer...
selamat bcuti...
msti syok snap2 gambo ni.. jgn lupa share2 yer...

Poyaty said...

bestnya k.lynn. qistina pun ikut

kella said...

uhhh... tak sabarnya nak tengok gambar2 kak lynn kat sna! nnti mesti upload ya!

nak tahu pasal piala thomas pula?
TERIMA KASIH HAFIZ HASHIM, TAHNIAH MALAYSIA

mamalieyna said...

happy holiday ye! ^_^

SJB said...

Welcome to Sabah heheh. Jangan lupa ambil banyak banyak gambar k.

MX said...

kak lyn pegi Sabah?...

best2...

selamat bercuti ye...